Love and only Love - we will do

Keeper:
posebno bih da se zahvalim "bleach" na trudu i razmisljanju i dugachkom postu, kao i na lepom uokviravanju kljuchne rechi - teznja :wink:
uzgred, jer "bleach" potiche od nirvaninog albuma? :)

zapazio sam da su mi mushkarchici malo "stidljivi" pa ih ni nema na ovoj temi :? pitam se sta li misli mushka ekipa o ovome ....... :twisted:

Hvala tebi sto si me na neki nacin naterao da malo bolje razislim o svemu, bas mi je bilo potrebno, a da nisam ni znala... :roll: A da sam se trudila, jesam. Nadam se samo da post nije bio predugacak... he he... :shock: :wink:
Da, bleach od NIRVANINOG Bleach albuma...:lol:

Pa ovako, video sam temu (naslov, u stvari) pre par dana i delovalo mi je malo bezveze, ali veceras sam je otvorio, zanimljivo... Oprostice mi, nadam se, auditorijum sto cu reci da nisam procitao sve odgovore, ali zao mi je nemam vremena. No...

Mislim da je krajnje neodogovorno davati definiciju ljubavi, jer definicija podrazumeva nesto vrlo konkretno, da nije tako izgubila bi svoju svrsishodnost. Relativizam je nesto sto se odavno utisnulo u ljudsku prirodu i nije zaobislo ni emotivno bitisanje coveka. Podjimo od Zenona i Gorgije, zaustavimo se na Hegelu ili Niceu i videcemo koliko je relativizam izrazen u svim delovima stvarnosti. Zbog sveg ovog, nezahvalno je objasnjavati ljubav. No, ljudi su po prirodi tvrdoglavi (sto se iz nastavka moze videti)... Od cega je sazdana ljubav? Uh, ajde da pokusam... Ljubav je emocija, da nije ne bismo patili (manje ili vise) kada se veza okonca i obratno. Sva zadovoljstva u ljubavi temelje se na emocijama (mrzim da bacam djubre ali ce me obuzeti osecanje prijatnosti ako umesto svoje drage odem da ga bacim), i zbog toga mislim da je i ono sto zovemo ljubav emocija, bez te emocije to je samo svakodnevica. Mozda ne postoji emocija koja nam daje osecaj ljubavi, sigurno ne postoji, ljubav je verovatno impresija koja nastaje delovanjem velikog broja emocija i rezultat je nekog slozenog bioloskog procesa. Kako bih je definisao? Pa nekako sam uvek bio agresivan pri definisanju, preskocicemo ovaj deo... Ovo cisto materijalisticko promatranje ljubavi je u osnovi omaska, ali i najbolji nacin da se ljubav recima objasni. Ljubav i zaljubljenost? Nema jednakosti. Sta je zaljubljenost, emocija, kvalitativno i kvantitativno drugacijeg karaktera. Zavisnost? Postoji u tom smislu sto cemo uraditi sve da ponovo osetimo ljubav, ako osetiti ljubav znaci biti blizu partnera ili cuti se sa njim telefonom, sta god, uradicemo cemo to da bismo je osetili. Sta je osnova ljubavi? Verovatno nasa potreba da nam bude lepo (neka vrsta egocentricnosti). Otkud sad egocentricnost? Pa kad ne bismo osecali ljubav, ne bismo radili sve to sto radimo za nekog, bar ne u toj meri, dakle cinimo sve te "slatke" stvari da bismo osetili ono sto zovemo ljubav. E zasto onda ne mozemo svakog voleti? Mogao bih da pokusam ali vec sam oduzio, ako bi neko voleo da cuje neka kaze, potrudicu se da napisem. Eto, to vam je ljubav prijatelji moji :D .
Za keeper-a:
Posto volis misli poznatih, evo iskopah negde ovo:
Tesko je voleti, jos teze ne voleti, a najteze je naci voljenog koji te voli. Puskin (80% siguran da je on :) )
Pozdrav!

bleach:
Hvala tebi sto si me na neki nacin naterao da malo bolje razislim o svemu, bas mi je bilo potrebno, a da nisam ni znala... :roll: A da sam se trudila, jesam. Nadam se samo da post nije bio predugacak... he he... :shock: :wink:
Da, bleach od NIRVANINOG Bleach albuma...:lol:

nema na chemu :wink:

znachi, jeste onaj bleach na koji mislim :) ..... eh, to su bila vremena ....... '99. i moje prvo zaljubljivanje bash u "'Bout a girl" i "Paper cuts" :oops: :lol:
eeeeeeeh, memories .....

Keeper:
nema na chemu :wink:

znachi, jeste onaj bleach na koji mislim :) ..... eh, to su bila vremena ....... '99. i moje prvo zaljubljivanje bash u "'Bout a girl" i "Paper cuts" :oops: :lol:
eeeeeeeh, memories .....
da... bas taj bleach. ja nesto volim Swap Meet, mozda zbog onog - She loves him more than he will ever know, he loves her more that he will ever show... :oops: Necu da ti skrecem sa teme, ali mogu li da te zamolim da mi preporucis neku knjigu... moze biti ove teme, ali mozda bi bilo bolje da ne bude. Obozavam da citam, a nisam bas okruzena ljudima koji bi mogli da mi preporuce nesto ozbiljno.
Pozdrav... :wink:

mislim da jeljubav bog stvorijo da se mi volimo,ali tesko je ko je ostavljen i nemoze tu ljubav da spasi.ja sam siguran da je najaca ljubav na svetu i niko je ne moze spreciti.ja sam ''ersad i imam devojku koja me voli i mismo u vezi 2god.ali to je prava lubav njeni nisu dali da se zabavlja samnom ali, ona me je volela i nije slusala to.vama propurucujem da ne gubite vasu voljenu osobu.tesko je posle bez nje zam po meni.nemogu vise da pisem malo imam vremena.zapatite da je lubav najaca.cao :lol: :lol: :D :P

bleach:
da... bas taj bleach. ja nesto volim Swap Meet, mozda zbog onog - She loves him more than he will ever know, he loves her more that he will ever show... :oops: Necu da ti skrecem sa teme, ali mogu li da te zamolim da mi preporucis neku knjigu... moze biti ove teme, ali mozda bi bilo bolje da ne bude. Obozavam da citam, a nisam bas okruzena ljudima koji bi mogli da mi preporuce nesto ozbiljno.
Pozdrav... :wink:

neku knjigu? ..... pa evo rekao sam vec one za ovu temu ..... probaj sa "Put kojim se redje ide" ..... chitljivije je od Froma i jasnije.
Bez obzira koji si razred, ako si vec procitala svoje lektire, uzmi onda za naredni razred nesto ...

Keeper:
Sasha85:
Podizem ovu temu na pocetak zbog Xtine...

P.S.
Ovo je moja 1000-ta poruka...
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chak hiljadita? shta da ti kazem, imash ti josh puno love da ostavish svom provajderu da bi bila skoro kao ja po tom pitanju :lol: :wink:

Ma,imala bih ja mnogo vise,nego ne odgovaram vise tako cesto na teme... :wink: Osim kad treba da lockujem... :D

Keeper:
bleach:
bas mi je drago sto je ponovo tu 8)

pa ajd reci neshto ....... ajd ti si najpametnija ovde :)
ma daaaaa 8)
ja sam samo rekla da mi je drago sto je ponovo tu :oops: jer mi je tema ostala samo u najboljem secanju... 8)
daleko sam ja od pameti... i ne znam sta da kazem...

mogu da kazem...
mozda sam u medjuvremenu (od onda kad je tema bila aktivna) shvatila da se mnoooogo bojim te zabune izmedju ljubavi i zaljubljenosti... mi smo lepo potpuno odvojili ta dva... ali... nekako se to u coveku lako pomesa... zabuni se... (u praksi ;p)... nemam pojma... znam da ne moze da se pomesa ~ljubav~ sa bilo cim... roll... ali, ako sebe ubedjujes u nesto, sve je lako...
ja se toga bojim, dakle... da ne budem u zabludi... da mislim nesto, a to uopste nije to...
(sad se to prosiruje na sve teme van ljubavi/zaljubljenosti)

bleach:
Keeper:
bleach:
prosla, bolja?...
hocemo li buduca, bolja? :)
buduca, bolja? ..... kako kome, draga moja :wink:
mene bolje ne pitaj ;)
kako ono bese... ~trud~... :)
pa ako se trudimo, nadamo se... docekacemo nesto... I guess... (8

ima jedna pesma koja govori o tome
iz chitanke .......
zaboravih sve, i kako se zove i ko je pisao :) mislim aleksa santic.... uglavnom, docekacemo nesto .... raku :)

Back