Pussycat
Veoma poznat
- Poruka
- 10.427
Pa i čovek bi da živi, pobogu... širi se. Na neki način, i to je prirodna selekcija. Ako pustiš prirodu i tražiš od čoveka da ne koristi nauku i tehnologiju već samo instinkte, ljudi će se vratiti u pećine, jer su slabiji predatori od vukova, i gomile drugih životinja.
To je idealno rešenje?
Nema teorijske šanse da se namnože, kažeš... a ko bi ih sprečavao, da nije čoveka?
Pojedu, ili oni ili neki drugi ljudi. A sliku stave na zid. I, šta onda?
A neki drugi ljudi vode računa o broju vukova, te ih kontrolisano istrebljuju.
Opet, nazad na temu: je li to razlog pominjanja proklinjanja dece i njihove dece?
Ubistvo iz sporta bi podrazumevalo ostavljanje lešine tamo gde je i ubijena.
Dakle, nakaradno je tumačenje izraza.
Na koji način bi po tebi trebalo da napreduju ljudi?
Naprotiv, baš o tome pričaš kad pominješ da bi ubio i decu i ženu.
Baš o tome. I to je taj neosnovani fanatizam od koga si se branila u prvom postu, rekavši da ne mrziš ljude.
Ovakve predrasude su gore od toga.
Još jednom: šta bude sa tom životinjom nakon slikanja?
I boli li ovcu dok je vuk lagano kolje?
I, zamoliću da se vratimo samo na onaj deo koji meni bode oči: zašto se ubistvo životinja dovodi u vezu sa hroničnim bolestima i anatemisanjem dece?
Hej, nauku i tehnologiju sam spominjala u drugom smislu.
Naravno da čovek treba da ih sprečava i da je čovek jedini koji može da ih spreči u nekontrolisanom razmnožavanju, ali ne mora da uživa u ubijanju. Jel me sad razumeš? Jel ti stvarno veruješ da lovac koji uzme pušku i krene u lov, da razmišlja o održivom razvoju. Ja bih rekla da nema pojma o tome, da se samo vodi svojom strašću, sitnim zadovoljstvom koje će mu biti pričinjeno dok bude ubijao. Pitanje je motiva, ničega drugog.
Pričamo o vukovima, nisam znala da se vukovi jedu.
O proklinjanju dece neću da govorim, niti sam to uradila, niti mislim da ima smisla i veze sa temom.
E, ne dopada mi se kako shvataš ono što pišem. Žene i decu sam spomenula u kontekstu nekoga ko je slabiji od prosečnog muškarca. I spomenula sam model ponašanja - imam moć i sada ću da je upotrebim. Ne mrzim ljude. U stvari moja profesija je potpuno altruistička i utopistička (može se reći

Nemoj me zezati. Vuk ovcu kolje jer je gladan. Lovac ubija vuka jer mu je to hobi, jer uživa. I neće ga pojesti!
I nemam pojma kakve veze ima anatemisanje dece sa lovom, majke mi, ne znam ni što mene to pitaš.