Pussycat
Veoma poznat
- Poruka
- 10.427
Pa i čovek bi da živi, pobogu... širi se. Na neki način, i to je prirodna selekcija. Ako pustiš prirodu i tražiš od čoveka da ne koristi nauku i tehnologiju već samo instinkte, ljudi će se vratiti u pećine, jer su slabiji predatori od vukova, i gomile drugih životinja.
To je idealno rešenje?
Nema teorijske šanse da se namnože, kažeš... a ko bi ih sprečavao, da nije čoveka?
Pojedu, ili oni ili neki drugi ljudi. A sliku stave na zid. I, šta onda?
A neki drugi ljudi vode računa o broju vukova, te ih kontrolisano istrebljuju.
Opet, nazad na temu: je li to razlog pominjanja proklinjanja dece i njihove dece?
Ubistvo iz sporta bi podrazumevalo ostavljanje lešine tamo gde je i ubijena.
Dakle, nakaradno je tumačenje izraza.
Na koji način bi po tebi trebalo da napreduju ljudi?
Naprotiv, baš o tome pričaš kad pominješ da bi ubio i decu i ženu.
Baš o tome. I to je taj neosnovani fanatizam od koga si se branila u prvom postu, rekavši da ne mrziš ljude.
Ovakve predrasude su gore od toga.
Još jednom: šta bude sa tom životinjom nakon slikanja?
I boli li ovcu dok je vuk lagano kolje?
I, zamoliću da se vratimo samo na onaj deo koji meni bode oči: zašto se ubistvo životinja dovodi u vezu sa hroničnim bolestima i anatemisanjem dece?
Hej, nauku i tehnologiju sam spominjala u drugom smislu.
Naravno da čovek treba da ih sprečava i da je čovek jedini koji može da ih spreči u nekontrolisanom razmnožavanju, ali ne mora da uživa u ubijanju. Jel me sad razumeš? Jel ti stvarno veruješ da lovac koji uzme pušku i krene u lov, da razmišlja o održivom razvoju. Ja bih rekla da nema pojma o tome, da se samo vodi svojom strašću, sitnim zadovoljstvom koje će mu biti pričinjeno dok bude ubijao. Pitanje je motiva, ničega drugog.
Pričamo o vukovima, nisam znala da se vukovi jedu.
O proklinjanju dece neću da govorim, niti sam to uradila, niti mislim da ima smisla i veze sa temom.
E, ne dopada mi se kako shvataš ono što pišem. Žene i decu sam spomenula u kontekstu nekoga ko je slabiji od prosečnog muškarca. I spomenula sam model ponašanja - imam moć i sada ću da je upotrebim. Ne mrzim ljude. U stvari moja profesija je potpuno altruistička i utopistička (može se reći
). Nemam ni predrasude. Imam praksu u radu sa ženama i decom koja su pretrpela porodično nasilje. Zato stalno pričam o modelu ponašanja. Da li su to isti ljudi? Zato te molim da ne tumačiš proizvoljno ono što pišem, daleko je od istine.Nemoj me zezati. Vuk ovcu kolje jer je gladan. Lovac ubija vuka jer mu je to hobi, jer uživa. I neće ga pojesti!
I nemam pojma kakve veze ima anatemisanje dece sa lovom, majke mi, ne znam ni što mene to pitaš.