LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Heck agreed, aspiring to nothing less than recasting Germany's natural world, cleansing it, polishing it, perfecting it. A true believer from the first stirrings of Nazism, Heck ingratiated himself with the SS, imbibed Fischer's and Lorenz's beliefs about racial purity, and became a favorite with Hitler and, especially, Hermann Göring, his ideal patron. In this sanitary utopia, Heck's job, essentially, was to reinvent nature, and he found Göring a generous patron with deep pockets. In return, Heck wanted to give Göring dominion over Poland's greatest natural treasure, the fantastic lost-in-time preserve on the Polish-Belarussian border, Bial/owiezÿa.

http://www.usatoday.com/life/books/excerpts/2007-09-23-The-Zookeepers-Wife_N.htm

ne treba puno mudrovati na temu lova...lov je prirodan samo ako se izvodi onim čime je priroda opremila lovca, i samo ako se vrši zbog ličnih potreba. dakle, lov nije prirodna čovekova aktivnost. priče o kojekakvim "nekontrolisanim razmnožavanjima", i tome da je bog čoveku poverio svoju misiju kontrole prirodnih procesa- nemaju nikakvo uporište i ne predstavljaju nikakvo opravdanje ove aktivnosti.

Od sve muke da se čovek nasmeje. :lol:

U ovoj zemlji bukvalno svako radi šta hoće, jedina kočnica mu je sopstveni moralni kodeks. Ko ga ima dobro je za njegovu okolinu, a ko ga nema ... ko preživi pričaće.

Lov je regulisan u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede? Smenili su Dragina da bi postavili Dušana Petrovića. Ne bih dalje komentarisala.

Sve gore od goreg i ne vidi se kraj.

Poslednja izmena:
Поновно иду срамотне хајке на вукове којих је у Србији све мање .
Стотину ловаца убијају вукове и праве еколошко природну катастрофу.

Осим што користе оружје ови дивљаци и прве замке за вукове ,сакате их и масакрирају .И ако знају колико симболику вук предстаља вук у историји и традицији српске културе.

Како стати на пут овим пијаним дивљацима који уништавају симбол српског народа

СРПСКОГ ВУКА

Ово јесте тема за политику продају нам земљу и сада дозвољавају клање и масакрирање вукова.

Да ли влада Србије треба да уведе закон о забрани лова на вукове,да ли је пјандурама ловцима најбитније да имају обешеног измасакрираног вука као свој трофеј.

СТОП ТЕРОРИЗМУ НАД ВУКОВИМА

Ето колика је симболика српског вука када на нету потражим слику и укуцам "српски вук"изађу ми слике Младића,Легије итд...

Закон би био скроз ок, мрзим убијање животиња. Јадне оне, чак мрзим да гледам и сву ону одећу направљену од крзна које су психопате љуштиле са њиховог меса. ФУЈ

Осим што користе оружје ови дивљаци и прве замке за вукове ,сакате их и масакрирају .И ако знају колико симболику вук предстаља вук у историји и традицији српске културе.

СРПСКОГ ВУКА

Ово јесте тема за политику продају нам земљу и сада дозвољавају клање и масакрирање вукова.

Да ли влада Србије треба да уведе закон о забрани лова на вукове,да ли је пјандурама ловцима најбитније да имају обешеног измасакрираног вука као свој трофеј.

Neznam koliko ste upuceni ali srbijom haraju sakali i njih treba sve poubijati i ubijaju se za sada srecom ali ne dovoljno
A nisam upoznat da negde haraju vukovi,mada ne bi me iznenadilo vremena su se promenila divljac dolazi u naseljena mesta,ljudi ne smeju vise da pustaju stoku na ispasu i zato APSOLUTNO treba, u mestima gde prestavaljaju problem stocarstvu ili samom stanovnistvu, POBITI i vukove i medvede i sakale i kojote bez daljnjeg

Prvo ne znam kakve veze ova tema ima sa politikom?

Drugo te pijandure kako ih ti nazivaš cele zime hrane životinje i brinu se o njihovom zdravlju a ubijanje neke vrste životinja se ne odvija kako njima padne na pamet već ako je to preko potrebno.Ja sam čitala u novinama da su se šakali razmnožili i da je bio lov na njih ali za vukove nisam čula.

СРПСКОГ ВУКА

Potpuno se slažem sa napisanim! :ok:

Drugo te pijandure kako ih ti nazivaš cele zime hrane životinje i brinu se o njihovom zdravlju a ubijanje neke vrste životinja se ne odvija kako njima padne na pamet već ako je to preko potrebno.Ja sam čitala u novinama da su se šakali razmnožili i da je bio lov na njih ali za vukove nisam čula.
Na više mesta se lako može informisati o pijandurama koje nekontrolisano vitlaju vatrenim oružjem, tj. lovcima, koji nanose veliku štetu i ubijaju stoku, razne domaće životnije, pa čak i ljude. :rtfm:

Neznam koliko ste upuceni ali srbijom haraju sakali i njih treba sve poubijati i ubijaju se za sada srecom ali ne dovoljno
A nisam upoznat da negde haraju vukovi,mada ne bi me iznenadilo vremena su se promenila divljac dolazi u naseljena mesta,ljudi ne smeju vise da pustaju stoku na ispasu i zato APSOLUTNO treba, u mestima gde prestavaljaju problem stocarstvu ili samom stanovnistvu, POBITI i vukove i medvede i sakale i kojote bez daljnjeg
A šta ćemo sa mestima gde lovci predstavljaju problem stočarstu i ljudima? Hoćemo li onda da lovce pobijemo bez daljnjeg? :dontunderstand:

U Srbiji je i ranije bilo šakala i nisu pravili probleme dok im lovci koji takođe haraju Srbijom, i to u svim porama društva, nisu utamanili prirodan plen pa su morali da se okrenu onome što im je dostupno-domaćim životinjama. Predatore ne treba pobiti, oni predstavljaju prirodni regulator brojnosti životinjskih vrsta koje predstavljaju plen i to za razliku od lovaca ne ubijaju najjače, najzdravije primerke vatrenimoružjem sa snajperskim nišanima da bi okačili "trofeje" na zid nego najslabije primerke koji bi ionako uginuli i istrunuli, isključivo svojim subima i kandžama, isključivo da bi prehranili sebe i svoje potomstvo. Drugo, imam rođake koji žive u isključivo stočarskom kraju i kako uvek imaju po 2-3 šarplaninca i/ili tornjaka, nemaju problema sa vukovima-a da napomenem, u pitanju su hercegovačke vrleti gde je vuka moguće videti češće nego čoveka.

Prvo, sa politikom Komunistkinjina tema ima veze zbog simbolike koju je vuk oduvek imao u srpskoj tradiciji i kulturi-čak ih je i Sveti Sava štitio i redovno prihranjivao zimi.

Drugo, te pijandure zimi hrane životinje da bi na proleće imale u šta da pucaju. Onda, nikad nisam u svom okruženju upoznala lovca anti-alkoholičara, čak gro njih ima i svoje lične voćnjake i kazane za pečenje rakije. ;) A lovne sezone su tako drastično, gadno produžene da se na to žale čak i malobrojni obrazovani, savesni lovci. I da, nikad neću zaboraviti sa kojim se žarom (naravno, pripiti) ujka iz familije mog muža žalio što su mu zabranili da u naseljenim mestima puca u pse i sa kojim je nezdravim žarom u očima gledao MOG psa u MOJOJ kući dok je pio rakiju kojom ga je MOJ MUŽ poslužio, kao što je i red, iako mi ni jedno ni drugo ne pijemo, muž uopšte a ja skoro nikako.

:hahaha: mogu da se sam nasmejem kad procitam ovako nesto
nista licno
Elem, nas kako funkcionise lov kod nas? Svaki lovac ima pusku, el tako, i onda on tako lepo sedne u traktor i krene na njivu i ponese je, jel? E onda dodje do toga da naleti zec i on ocas posla opali po koji metak, jel?
E sad, zamisli koliko lovaca ima njivu i koliko puta godisnje je obidje.
Sa druge strane, jedine zivotinje koje lovci gaje su fazani, i desavalo se da mesaju divlju svinju sa domacom i pustaju je u loviste ali je jos vecom brzinom ubiju.
Kazes namnozili se sakali? Stvarno :eek: Njih jos uvek ima?

Jedna jos stvar.
Zapadna Evropa je istrebila Risa, evropskog. Jedan mali deo ostao je u Bosni i polako prelaze u Srbiju i po poslednjim istrazivanjima polako idu ka Istocnoj Srbiji. Sta ce biti kada se oni razmnoze?

Poslednja izmena:
Ja sam se najezila kad mi je klinac koji ima 13 godina rekao da ide sa ocem u lov i da mu otac daje da nosi pusku (i lovi, naravno). I ono smatra da je to normalno. Nema nikakav osecaj krivice. Samo bih volela da znam sta je u glavi tog oca, i da li je ikada pomislio da njegovo dete moze da povredi sebe ili nekog drugog, i da ceo zivot snosi posledice toga.
edit: pokusala sam da detetu objasnim kako i zasto to nije u redu, ali sam dobila komentar tipa da su to zivotinje, a ne zivi ljudi...

Poslednja izmena:
Mladić ubijen u krivolovu

SREMSKA MITROVICA- Miloš V. (25) iz sremskog sela Laćarka usmrćen je hicima iz puške prilikom nedozvoljenog lova u Fruškoj gori, saopšteno je iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Policija je uhapsila i odredila pritvor dvojici muškaraca koji su se nalazili u društvu nastradalog i preduzima intenzivne mere kako bi utvrdila sve okolnosti vezane za ovaj događaj, o čemu će javnost biti pravovremeno obaveštena.

Miloš V. usmrćen je u ponedeljak posle podne oko 16 časova, a uviđaj na mestu događaja izvršio je istražni sudija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, u prisustvu zamenika višeg javnog tužioca i policijskih službenika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.
izvor:
Mladić ubijen u krivolovu

Jedan psihopata manje? :think:

Back