LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
T
Uzgred, ovo vam je poslednji put da ste implicirali da sam lažov. Uzmite se u pamet, dok još uvek diskutujem sa vama uz uvažavanje i poštovanje.
Obavestite se kod drugih forumaša šta tačno znači ovaj savet.

Zasto mi vi ne kazete sta znaci......:zimag: z:lol:
nisam ja vama implicirao nista , citajte pazljivije, u besu se mnoge stvari previde ili pogresno shvate. z:)

Iskustvo NVO koje se bave zaštitom prirode jasno govori da je u trenutnoj političkoj situaciji u našoj zemlji najdelotvornija poluga pritisak EU, a da je pritisak javnosti tek pusta želja.
Nije mi samo jasno zbog čega mislite da treba da nam izethodni stav o nesvrsihodnosti istog.

Izvrcete napisano....naprotiv, nigde nisam tako nesto napisao, vec upravo suprotno.. A vas dozivljaj sveta koji vas okruzuje je vas dozivljaj , stvarnost je nesto drugo a vasi dozivljaji treba da dobiju potvrde sa jos neke strane da bi se razmatrali i ozbiljno shvatili.
A vidim da od pritisaka EU vrvi z:lol:...
na sve strane, odose sume i to one od vitalne vaznosti za opstanak mnogih vrsta, odose nacionalni parkovi, parkovi prirode,strogi i specijalni rezervati prirode,vode, itd...itd.... lov je jos manji problem , divlje zivotinje ostaju bez stanista, govori li vam ista taj podatak?

A u šta vi to zamišljate da treba da se uključimo i na koji način mi zaista nije jasno.
.

kad porastete kašće vam se samo. z:) z:p

p.s. nema potrebe da se žestite.
p.s. znam mnoge koji su na osnovu onoga sto sam napisao, sto je postojalo i postoji i sada uspeli u ovoj, ovakvoj srbiji dobiti trazene podatke, apsolutno je netacna vasa tvrdnja sto opet govori da niste ni probali ili ne znate kako to funkcionise. Mnoge stvari bi se mnogo bolje odradjivale da u price ne ulecu padobranci s minimalnim znanjima i koji dobiju bale na to da sednu s vlastima za sto, onda zaborave zasto su dosli brisuci se, i budu prevedeni zedni preko vode jer ne vladaju materijom.
I propade stvar! A to je ta zainteresovana javnost!
Treba se naci sa obe strane da bi se ta pojava mogla jasno videti. z;)

opet ubacujete elemente vredjanja ali meni to ne smeta, mozete koliko hocete, z:)
to je odraz kulture-nekulture, vaspitanja i govori o samom coveku mnogo.

nije mi cilj da polemisem sa vama oko zaista elementarnih stvari.

s pozdravom z:poz:

Ne znam samo sta je tebi tu smesno?
Podsetila bih samo da se na testovima za procenu licnosti,psihopatske strukture i drugih poremecaja nalazi i pitanje:"Da li uzivate u lovu?"
Dalje je svaka prica suvisna...

Ja sam polagao mnoge testove zbog raznih poslova , to pitanje nisam imao nigde.
Koji su to testovi, gde i kod koga se polazu? Kako se zovu tacno? I za koje psihopatoloske strukture su namenjeni?

Ne znam, nisam bila tamo a komšiju ne zanima izložbena kinologija. Ali viđala sam po kraju da prolaze sa NLT, baracima i eventualno balkancima. Uostalom, ne vidim zašto je to bitno, malca to neće vratiti a mi nismo osvetnički tip, da recimo odemo da otrujemo NLT koji nam je zaklao mače pre 3 godine, dovoljna mu je kazna što ima stoku za gazdu, samo je bacio jadnicu u šiblje iza radnje, da sakrije da je njegovo pseto to uradilo.

Nisu psi krivi vec oni koji ih takvima prave.
Ako cemo bas do kraja takvi psi nisu ni za lov. Pravila o upotrebi pasa u lovu su dosta postrena.

Ja sam polagao mnoge testove zbog raznih poslova , to pitanje nisam imao nigde.
Koji su to testovi, gde i kod koga se polazu? Kako se zovu tacno? I za koje psihopatoloske strukture su namenjeni?

Test se zove MMPI najpoznatiji test za procenu patologije koji se koristi u psihijatriji i psihologiji.Psihopatoloske strukture ne postoje postoji psihopatska struktura.Takvi testovi se ne daju kada konkurises za posao.Oreginalna verzija sadrzi preko 500 pitanja,skracena preko 200.

Ja izrazito volim pse, konje, medvede, jelene, risove, srndace. Ne volim vukove i rado podusavam da ih ulovim. A nevolim ih jer su pojeli mog kera Simu.Imam pravo da nesto volim a nesto ne. Kad neko povredi nekog kog ja volim pa ne može se ocekivati da gajim simpatije prema tom. Pucam na divlje svinje, lisice, i ostale predatore. Zasto je subjektivna , ocenjuje me a ne poznajeme.Postujem to sto neko ne voli lov. Ima likova koji sebe nazivaju lovcima, a meni se prevrce utroba od takvih i slicnim njima. Da nije lovaca jelen i divokoza se ne bi vratili na pojedina stanista. Sve su to istine koje ovde niko ne saopstava a ako ih i saopsti neki ne žele da ih čuju. Ja sam nažalost u svom životu što šta preturio preko glave i dobrog i lošeg. I samo znam da ljudi koji su neosetljivi na bol i patnju životinja podjednako su neosetljivi i na bol i patnju čoveka. Ovde na ovom forumu pod različitim temam javljaju se različiti likovi, nažalost veoma često frustrirane face, koje ne rade u životu ništa već žive od danas do sutra , koje niko ne primećuje u svakodnevnom životu i onda koriste internet forume za lično dokazivanje i lečenje svojih frustracija. Život nije virtuelna zajebancija, već je život život , od krvi i mesa, u kome ništa nije crno belo, već je iznijansirano. To je život. Oni koji znaju šta je život znaće šta sam rekao.

To se zove lanac ishrane ako nisi znao. Znas koliko mi se *ebe za tvog kera. Evo npr dodje vuk meni na selo i ubije i odnese 4-5 ovaca mne briga jer bih radije pustio da se hrani nego da ga ubijem. Nema razlike izmedju tebe i ovog ko je ubio rota. Ja da sam ti bi primirio malo.

Poslednja izmena:
nlt

Medu južnonemačkim lovcima koji su odgajali foksterijere za lov posebno su se izdvajali gospodin Rudolf Fries, gospodin Watter Zangenberg; gospodin Carl-Erich Grunevvald.

http://www.nlt.co.rs/Istorijat/Istorijat.htm

Gebels,pa Gebels...Ko je,zapravo koja je bila uloga tj zaduzenje Gebelsu u Hitlerovom stabu????:bye:

Znala sam da je neki nacista na G bitan u toj prici, uostalom, ne vidim zasto je sad to toliko bitno, poenta je u "NACISTA je tvorac rase".

Koji je od njih trojice bio nacista?

Odakle tolika mrznja prema ovim srcanim psima?????

1. Ovaj:
Evo danas me nije mrzelo:

Lutz Heck, licni prijatelj Hitlera i Geringa, upravnik Berlinskog Zoo vrta

http://en.wikipedia.org/wiki/Lutz_Heck

2. O, ne mrzim ja njih, ma ne mrzim cak ni onog sto mi je zaklao Mazu, ne bih mogla da mrzim nijednog psa, samo ne znam nijednog NLT niti njihovog polutana koji je 100% u vinkli. A ti si kao vlasnik pristrasan. "Svaki Ciga svoga konja hvali."

To se zove lanac ishrane ako nisi znao. Znas koliko mi se *ebe za tvog kera. Evo npr dodje vuk meni na selo i ubije i odnese 4-5 ovaca mne briga jer bih radije pustio da se hrani nego da ga ubijem. Nema razlike izmedju tebe i ovog ko je ubio rota. Ja da sam ti bi primirio malo.

Moj ker Sima je bio vrhunski pas. I ne uzimaj u svoja usta mog kera nisi vredan ni da ga pomenes. Mnogi ovde su samo primati realno milion svetlosnih godina daleko od homo sapiensa.Sto se tice vukova poladio sam ih ove godine vise komada a moji pajtasi u samo poslednjih 20 dana 4 komada. Citaj Zov videces kako brdjani delju vukove! A sezona jos traje jos cemo ih pucati vise nego sigurno.

Moj ker Sima je bio vrhunski pas. I ne uzimaj u svoja usta mog kera nisi vredan ni da ga pomenes. Mnogi ovde su samo primati realno milion svetlosnih godina daleko od homo sapiensa.Sto se tice vukova poladio sam ih ove godine vise komada a moji pajtasi u samo poslednjih 20 dana 4 komada. Citaj Zov videces kako brdjani delju vukove! A sezona jos traje jos cemo ih pucati vise nego sigurno.

Tvoj Sima je nastao od vuka.... tj. Simin pra pra pra.... deda...

nlt

Medu južnonemačkim lovcima koji su odgajali foksterijere za lov posebno su se izdvajali gospodin Rudolf Fries, gospodin Watter Zangenberg; gospodin Carl-Erich Grunevvald.

http://www.nlt.co.rs/Istorijat/Istorijat.htm

Gebels,pa Gebels...Ko je,zapravo koja je bila uloga tj zaduzenje Gebelsu u Hitlerovom stabu????:bye:

Gebels je bio zaduzen za propagande aktivnosti u Hitlerovom stabu. Odprilike moderni marketing menadzer ili PR kako danas neki zovu coveka koji radi u sektoru za odnose sa javnoscu i u neposrednom je kontaktu sa klijentelom.

Tvoj Sima je nastao od vuka.... tj. Simin pra pra pra.... deda...

Cuj mrzim vukove, i to je jednostavno jace od mene. Ne kazem da ih treba istrebiti ali ih treba prorediti. Vise puta sam ljude sa ovog foruma i ove teme zvao u goste u nase loviste da im na prakticnom primeru pokazem sta to radi vuk na divljaci i kako to izgleda uzivo. Kako izgleda kad vukovi rastrgnu srnu, divlju svinju ili psa. Da dodju da slusaju zavijanje vukova i to citave horove od 7-8 do 10-15 komada u coporu. Nikada niko nije prihvatio moj poziv. A svi ladno raspredaju teorije o sirotom i jadnom ugrozenom vuku, koji realno niti je sirot niti je jadan niti je ugrozen, vec je u ekspanziji. A izmedju pustih zelenih pasnjaka bez srnece divljaci i zelenih pasnjaka sa srnecom divljaci ja cu uvek izabrsati ovo drugo. Vuk je ekstra predator ali to ovde neki jos uvek ne znaju.

1. mržnja je problem, pogotovo ako se pozivaš na onaj ''sapiens''
2. taj ''sapiens'' koji ti spominješ vuk nema, ponaša se instinktivno, to bi trebalo da možeš da razumeš, viša si vrsta. Vuk jede divljač, time se hrani. Ako ti je to strašno da gledaš, idi negde kad je svinjokolj pa vidi kako strašno izgleda ono čime se homo sapiensi hrane.
3. dozvoli da vukovi zavijaju ne da bi tebe noću uplašili (o bože, zašto u svakom horor filmu mora da bude zavijanje vukova :lol: da je kokodakanje, jednako bi se plašili i kokošaka :roll: )
4. čemu tebi služi srneća divljač? ne bih rekla da je zbog idilične slike na zelenom pašnjaku, već da zadovoljiš svoj poriv (pogledaj pod 1., naročito deo ''sapiens'')
5. ne bih da izgleda kao da postavljam dijagnozu, ali uzeti pušku i igrati se boga :ljutko: nešto tu neće da valja....

Ludwig George Heinrich Heck, called Lutz Heck (born 23 April 1892 in Berlin - died 6 April 1983 in Berlin) was a German zoologist, animal researcher, an animal book author and director of the large zoo in the German capital city ("Zoologischer Garten Berlin").[1]
Together with his brother Heinz Heck, also a zoologist and director of the largest zoological garden in southern Germany, "Tierpark Hellabrunn" in Münich, he started a selective breeding program, which attempted - based on the knowledge of animal genetics of the time - to "recreate" wild animal species, that are today extinct, from various forms of the domestic animals whose ancestors the were (see "breeding back").[2] By their work they created breeds of cattle and horse - later named "Heck cattle" and "Heck horse" respectively, after their creators - that are today seen as "models" of the extinct Aurochs and Tarpan, which Heinz and Lutz Heck believed to have "resurrected" by their efforts.[3]
During World War II Heck took part in demolishing of Warsaw Zoo, he stole the most valuable animals and took them to German zoos.
The work of Lutz Heck also features in a BBC Radio 4 documentary "The Quest for the Aryan Cow" by the broadcaster and journalist Jon Ronson.

Ne podrzavam naciste al o njima ni reci ovde

Sto se tice Gebelsa kolega 13-08-1971 je u pravu-bio je zaduzen za propagandu i informisanje kod Hitlera.....

5. ne bih da izgleda kao da postavljam dijagnozu, ali uzeti pušku i igrati se boga nešto tu neće da valja.......:dontunderstand:

Back