Pozdrav i tebi Kukurek i svim kolegama,
procitao sam tvoj post na temi o Krivolovu i sad sam malo u dilemi, ili te tamo nisam skapirao bas najbolje,(oko LSV) ali nema veze, sad smo kod ovoga.
Konkretno za Valjevo cuo sam, i ne samo ja, da su cifre malo naduvane i to sto hoce da dodju ti spanci to sad nije bitno i nema veze sa ovim o cemu pricamo. Neka dodju, samo zelim da te zamolim da vodite domacinski racuna o lovistu...nema veze sto su oni stranci ...ybt.dodju nasi iz dijaspore i odma se napravi haos, poroksaju sve sto vide (ima svez primer s kraja decembra prosle godine).:x
Drugo, za Rudnik, sa okolinom, takodje naduvano jer negde u arhivi sam imao neki papir od pre par godina gde oni kukaju kako ni zeca vise nemaju u lovistu, ni svraku, nista..
Slazem se da u divljac i lovista treba ulagati i to mnooogo vise nego sto se sada ulaze, takodje i u edukaciju clanstva, na razne nacine i sa vise aspekata. Ako se nastavi ovim tempom nebrige, za koju godinu nece imati sta da se lovi....:shock: Odgovornost snose glavni koji bi samo da ne talasaju nikoga iz straha za svoje gu...-fotelje i privilegije a trebalo je do sada vec mnogo toga da urade...
Lepo je sto ste pustili toliko fazana, znaci sad bi trebalo da ih imaaaaaa...
Odakle vam zecevi i po kojoj ceni su nabavljeni? Zasto vam je trebalo 500parova?
Imate li terene za divokozu? Divokoze su istrebljene sa mnogih stanista na koja bi mogle da se unesu ponovo.
I ko izdaje dozvolu da se unesu alohtone vrste?
Sve ovo pitam da bi i ostale kolege cule i saznale mozda nesto novo i na svom terenu primenili ili pokrenuli neku novu inicjativu.
Pozdrav iz Beograda.....
kad stignes odgovori i nemoj se ljutiti, ja sam uvek direktan...
za sever Vojvodine nema primedbi, zaista je tako i mnogo je lepo i proci kroz ta lovista, svuda ima divljaci da se bar vidi...
i ja bih voleo da je i u ostatku Srbije tako ali nije.