Lekcija AI na srpskom jeziku

Umri_muski

Stara legenda
Poruka
75.158
Odrza meni AI lekciju na srpskom jeziku , da ne kopiram taj deo gde me uneredi, ali zakljucak je sledeci...
1761743117026.png

sa dopunskim objasnjenjem
1761743164063.png

Ja sam oduvek razlikovao emociju i osecanje, ali kod nas u srpskom vise ljudi prosto osecnje zovu osecanjem , a kad ukljucuju posledice po sebe, onda dodaju to u emocije, a AI to vidci suprotno i u engleskom je suprotno , bas kao i percepcija, koja je tamo tumacenje, tj vuce ka stvarnosti , a ne realnosti.....objektivnoj realnosti...dok bi stvarnost bio dozivljaj te realnosti...uprosceno , a ovde je to vec detaljisano...

Ali to otvara posebna pitanja, npr , koliko ljudi znate da nikad u zivotu nisu imali sustinsku paznju, nego sve u letu , zure i bezglavo se uglavnom uvlace drugima, ili jure za dozivljajima...a nikad ne razmisljaju o tome sta cine sta nesto znaci i tako neke dublje stvari...
Ovo je naravno u skladu sa drugim filozofskim misljenjima, tj da je jako vazno dobro birati znacenje i pojmovnu mrezu i rezoluciju znacenja pojmovne mreze, tj koliko je razlike izmedju pojedinih znacenja pojmova koji su slicni i povezani a ipak razliciti , da ne bude sve sto ima 4 tocka je auto , bilo da jje konjska zaprega, fica, mecka ili lamborgini....kupio sam auto koji auto , pa auto , samo da upregnem ridjana i da se vozim po selu..

Posebno je zanimljiv ovaj par, experience dozivljavanje i perception , tj naknadno dozivljavanje secanja....

Back