LOTR fan club

Pa sta da vam kazem...sada ste me samo jos vise nalozili na kupovinu produzenih izdanja....HVALA! o ida...

@DAMBLDOR
mozda vas necemo prestici ali cemo bar pokusati....Kada Roulingova prestane sa pisanjem i vas topic ce se ugasiti.....A i ako su tebe smorile LOTR knjige kako mozes da citas HP-A????

Pa znas kako Dambldore.... ne kopira svaki pisac koji spomene prsten tolkina ali Roulingova malo preteruje..... prvo je bila ona Vrba, Dementori su preslikane utvare prstena a sada joj odjedanput pade na pamet ideja da u HP ubaci novinu: sve se vrti oko prstena!!!

ili je SLUCAJNOST ili Roulingova bas voli da "cita" Tolkina! o i da tolkin mora da opisuje prirodu i predele zato sto je to svet KOJI JE ON SAM STVORIO!!!! Roulingova pise o dogadjajima u londonu! o tome nema sta da se pise....Vidis par slicica i to je london.... Drugacije je kada SAM stvoris ceo svet...normalno da ces da ga opisujes... A i to 'opisivanje" nije nimalo dosadno ako zelis da se zaista upustis u svet Srednje zemlje!

Jel sam ja to zalutao na "Knjizevnost"...sta?
Pricamo o filmovima a ne o knjigama...
Harri Poter filmovi su oprilike na istom nivou na kom su i knjige o malom carobnjaku...znaci decija tematika prijemciva i malo starijoj publici...eto.
Inace sam i veliki fan Harry Pottera,i svojim sam klincima dok nisu sami naucili da citaju po tri puta procitao prva 4 dela knjige.
Kako se koji film pojavljivao tako smo isli u bioskop i kupovali diskove...
sve u svemu uzivamo i u svetu koji je stvorila Roulingova...
Toliko o Harry Potteru od mene na ovoj temi.

@Fanatic_Kv
Pod obavezno nabavi sva tri produzena DVD izdanja Gospodara....
Ovih dana cu da slikam moju policu posvecenu Gospodarima sa svim Tolkienovim knjigama,Jacksonovim filmovima u produzenim verzijama i
.....(dok izbrojim) 14 figura likova iz filma(knjige)na celu sa figuricom Pitera Jacksona.....
Moja policica...my precious.....hehehe.
Ma zarazen sam Gospodarima vec dvadeset godina....tezak je to virus...i izgleda da mu nema leka!!!
Filmovi su me samo dokusurili....
Poz.

Fanatic_Kv:
Pa znas kako Dambldore.... ne kopira svaki pisac koji spomene prsten tolkina ali Roulingova malo preteruje..... prvo je bila ona Vrba, Dementori su preslikane utvare prstena a sada joj odjedanput pade na pamet ideja da u HP ubaci novinu: sve se vrti oko prstena!!!

ili je SLUCAJNOST ili Roulingova bas voli da "cita" Tolkina! o i da tolkin mora da opisuje prirodu i predele zato sto je to svet KOJI JE ON SAM STVORIO!!!! Roulingova pise o dogadjajima u londonu! o tome nema sta da se pise....Vidis par slicica i to je london.... Drugacije je kada SAM stvoris ceo svet...normalno da ces da ga opisujes... A i to 'opisivanje" nije nimalo dosadno ako zelis da se zaista upustis u svet Srednje zemlje!
uopste se sve ne vrti oko prstena...jednostavno roulingova je ubacila prsten porodice majke lorda voldemora medju stvari kao sto su dnevnik toma ridla,solja helge haflpaf,medaljon salazara sliterina...u koje je voldemor odlucio da ubaci dijelove svoje duse.

naravno niko ne porice da je roulingova pozajmila neke stvari od tolkina niti da je tolkin bio za dvije klase bolji pisac! roulingova se proslavila a mogla je i da se ne proslavi,kamen mudrosti po meni nije nesto posebno.
medjutim nikad mi nisu bila bolja tolkinova djela, jednostavno njegov stil pisanja me vise podsjeca ne neku istorijsku knjigu sto se nekima svidja a neke smara!

p.s. izvinite sto vam uzupiram temu ali je fanatic rekao da vise nece postovati kod nas pa sam morao ovdje da mu odgovorim

Nema...a taman kad sam se ponadao da je otvoren novi topic za LOTR fanove kad on se ugasi pre nego sto je i zaziveo....
closed-topic.gif

Radagast:
Onda ovako!!!!!!Svi fanovi Tolkinovog dela Gospodar prstenova,Silmariliona i Hobita neka pisu!!!!!!!!!!!

Dobro evo, samo nemoj da me tuces ciko....a sta treba da pisem? :)
Jeste priznajem volim cika Tolkina...eto...sad mi je lakse...nekako mi je spao kamen sa srca...ili je bolje reci prsten sa ruke...pa sad ko ga nadje puno srece :twisted:

Pa da dodamo i danas malo zivota ovoj temi.
Filmovi LOTR i HP se ne mogu uporedjivati ni pod razno. Prvi je zaista fantasticni filmski serijal, drugi je samo decija zabava. LOTR sam dosad gledala vec nekoliko puta, HR sam odgledala po jednom i nemam zelju jos koji put.
Slazem se unapred da je sve to stvar ukusa.
Sto se knjiga tice po meni LOTR je i dalje u velikoj prednosti nad HR. Ali mislim da se uglavnom svi slazete da su HR prvenstveno knjige za decu ( sto ne znaci da ih nismo i mi stariji citali ), ali LOTR ce ipak malo koje dete razumeti. Tolkin je daleko bolji i mastovitiji pisac od Dz.K.Rouling, mada je ona uspela da u poslednje vreme napise jednu od interesantnijih decjih knjiga.

Lotr knjiga je fantasticna, film odlican, a HP kada sam gledala prvi put film bilo mi je skroz bezveze, i onda je Alfonso Cuaron napravio III deo za koji sam mislila da je najbiolji, ali oko Nove God. bio na Pinku prvi deo i odusevio me, malo za decu ali ima i ozbiljnosti

@Dambldor...
Númenor nije u Srednjoj zemlji.
Númenor se nalazi u Velikom moru izmedju Srednje zemlje i Amana.
Posto se nalazi zapadno od Srednje zemlje dobilo je ime Númenor(zapadna zemlja).
Osnovan (podigli su ga Valari iz mora...bukvalno,i poklonili rasi ljudi u znak zahvalnosti sto su im ovi bili verni kroz teska vremena Prvog razdoblja....uh....) je 32-ge godine Drugog razdoblja,unisten 3319 godine istog razdoblja.
numenor2.gif

@Bliznakinja
Pazi kada odlucujes sta je potrebno a sta ne.....

Back