LOTR fan club

Et Eärello Endorenna utúlien
Sinome maruvan ar Hildinyar tenn' Ambar-metta

Dakle?
Sta mislite o Vilin-jeziku i njegovoj cestoj upotrebi u "LoTR" filmovima?
Setite se samo kako Arwen priziva poplavu u "The Fellowship of The Ring"
ili scene Aragornovog krunisanja iz "The Return of The King" posle kojeg Aragorn,
sada vec kao kralj peva predivnu pesmu cije stihove imate na pocetku mog posta....
Da li vam se uopste svidja kako su glumci izgovarali recenice na Evishu?
Meni je svaka barsunasta rec Vilin-jezika koja je sisla sa usana Liv Tyler melem za usi,
ni Viggo/Aragorn nije los,covek se potrudio ali je Arwen/Liv neprevazidjena.

Poz.

p.s:i kada nisam aktivan na temi uvek citam vase postove i trudim se da budem u toku....

Fanatic_Kv:
Vilin jezik je predivno uradjen...obozavam da slusam vilenjake kako pricaju na vilenjackom...
Sta mislite sta je Tolkin koristio kao inspiraciju za stvaranje Vilin-jezika?

Sindarinski je nastao pod uticajem Velskog dok je Quenia narecje proizaslo iz Finskog....ako ne gresim?

ohoooo jel' ja to vidim Dambldora na nasem topicu....???

S'a se radi ljudi?

@father

hvala na odgovoru...Davno sam procitao "tolkinov prsten" od Dejvida Deja tako da trenutno ne mogu da se setim koliko je ta informacija tacna...

tu Dejvid Dej pise odakle je tolkin crpeo informacije i nspiraciju za pisanje svojih dela... velikim delom je uziamo iz Sekspirovih dela (kog je MRZEO) kao na proimer mars Enta na Izengard (iz magbeta) itd... Zanimljivo delo...zaista!

@Fanatic
Svidja mi se tvoj novi avatar.
Interesantno da nisam dosad cuo za tu knjigu a boga mi ni za pisca...potrazicu je obavezno...to moram da procitam.

Poz.

smp_sindarin.gif

Molim molim... TI NISI cuo za tu knjigu...wow.... Dejvid Dej "Tolkinov prsten" nije velika knjiga i u njoj pise o otmeodakle je tolkin uzimao ideje... koristio je Sekspirova dela, keltske, skotske mitove i legende.... knjiga jo OK...

P.S. Prevedi natpis PLEASE?

Back