LOTR fan club

to ne poricem.... gotivim ja harija i to mnogo i sta???? opet je Tolkin moja opsesija.... i kao sto sam vec rekao ako postoji 6 razlicitih knjiga i 4 razlicita filma kako da ne stignu do 700+ strana.....ali necu ponovo da se raspravljam o tome... nego sto toliko blatite Haldira.... Meni je bas gotivan lik...pogotovu u prvom delu kada presrece gimlija....

i father ne zaboravi
4-pretezno plavi!

Fanatic_Kv:
to ne poricem.... gotivim ja harija i to mnogo i sta???? opet je Tolkin moja opsesija.... i kao sto sam vec rekao ako postoji 6 razlicitih knjiga i 4 razlicita filma kako da ne stignu do 700+ strana.....ali necu ponovo da se raspravljam o tome... nego sto toliko blatite Haldira.... Meni je bas gotivan lik...pogotovu u prvom delu kada presrece gimlija....

i father ne zaboravi
4-pretezno plavi!

Fanatice,amigo mio,sta da ti kazem,100 ljudi 100 cudi,100 zena 200 sisa..... :lol:
I meni se recimo,mnooogo dopada kako je Orlando Bloom odradio Legolasa a moj ortak(fan isto kao i ja) kaze da je ovaj totalno upropastio lik vilenjaka....

Sto se tice ovog "pretezno plavi",reci cu ti samo-pogledaj Arwen i Elronda.....mada je ipak cinjenica da ih ima vise plavih....

Poz.

Elvin:
El mogu i ja da se uclanim u fan club?

Gde da predam prijavu?:D

Dobrodosao!

Nema prijava(ima clanarine...to pitaj Tommy-a)...dovoljno je da nam za pocetak das neki generalni info,
zasto i sta volis u "LoTR" filmovima,koji ti je omiljeni lik,omiljeni deo triologije,omiljena Tolkienova knjiga,
najlepse mesto/grad u filmovima.....etc...prelistaj malo prethodne strane,snacices se..

Poz.

Hvala na dobrodoslici

Evo ovako da pocnem od pocetka,na epsku fantastiku sam se navukao sasvim slucajno,tako sto sam pre 5-6 godine odigrao Baldurs Gate(ko nije igrao ne zna sta je propustio),posle toga kad sam procitao triologiju bila je gotova stvar nije bilo sanse da se izvucem .Omiljena Tolkienova knjiga definitivno Hobit(obozavam zmajeve,go Smaug:mrgreen: ).

Omiljeni film definitivno Two towers,generalno zadovoljan sam filmovima,ali ima par stvari koje su me iznervirale:ubacivanje Arwen u scenu na reci u prvom delu,i glupavo prikazana Sarumanova smrt...
Naravno pozitivne strane filma su mnogo jace pocev od podele uloga,moram da priznam da sam ih oduvek tako zamisljao pogotovo Gimlija,Legolasa i Drvobradog,a Arwen je nestvarno lepa ..Mislim da Piter Jackson,nije pogresio u sceni u Helmovom ponoru kada su umesto Drveca stvar izvadili Rohirimi i Gandalf,od te scene sam se definitivno najezio.Omiljena knjiga definitivno "Dve kule"

Omiljeno mesto Suma iz "Hobita",mada i okrug ima izvesnu privlacnost...:D

Eto za pocetak toliko...
.

Banshee:
el to neki problem,a? :roll:
jeste,volim harija i to mnogo...sta vise obozavam ga.
volim i gospodare...pa?sve je to slicno uostalom... :roll:

I ja gotivim pisanije J.Rouling....mada nije bas poredivo sa Tolkienom.
Filmovi tek ne mogu da se porede....jednostavno nisu ista klasa i tacka....
sto ne znaci da su filmovi o malom carobnjaku losi.
Pre bi se moglo reci da su pravljeni da mogu da ih gledaju deca od 6-7 godina i pokapiraju radnju......nesto slicno knjigama.

I meni nedostaje deo sa Tomom ali pretpostavljam da nisu mogli kvalitetno da ga ubace u film,a da taj deo price ne traje makar sat vremena,a i 3 sata je vec mnogo za prosecnog gledaoca.Realno gledano ipak je film uspeo da zadovolji i fanove knjige,ali i ljude koji nikad nisu procitali nista od Tolkiena.

hmm...mene je taj deo sa tomom malo smorio u knjizi i iskreno bilo mi je drago sto ga nisu ubacili u film...
mozda bi uspeli dobro da ga odrade ali bi film onda definitivno trajao jedno pola sata do sat duze. :?

Ha ljudi ko da su mi uzeli reci sa tastature.... tom je nepravedno izbacen iz knjige...kao i citavo poglavlje "Ciscenje Okruga"....
NEGO IMA DOSTA NOVIH CLANOVA!!!!
WELCOME TO YA ALL!!!!!
Sta se radi???/Kao zivite...

Banshee:
ma ni knjige o h.p nisu vise za decu :lol:
ali iako su i lotr i hp 'magicni' stvarno nisu za uporedjivanje...nekako imas drugaciji osecaj dok ih citas/gledas.
Pa nije bas za uporedjivanje,jer u Lotr-u su bitke,**** i mnoga druga cudesna bica.U Hariju su vise carobnjaci i zli carobnjaci,dok je to u LOTR-u sve pomesano.

Rajko:
AHA
dok gledam(citam)LOTR osecam kao da sam zaista tu.Sto se tice filmova nema nekih vaznih stvari i likova kao tom bombadil,glorfindel...

pa, jesi li citao hp-a?? mnogi se osecaju kao da su tu kad citaju hp takodje... filmovi ne mogu da se porede, jer ih nije radio isti reziser...... onaj ko ne voli hp, neka prvo procita knjige, pa neka onda kaze da ne voli. prve knjige su malo detinjaste, ali sada vec treca, cetvrta i peta nisu.... dobro, naravno ima ljudi koji su procitali knjige i da im se ne svidja, ali ih je malo. a filmovi, da, losi su... mozda ce kasnije biti bolji..

Fanatic_Kv:
Ha ljudi ko da su mi uzeli reci sa tastature.... tom je nepravedno izbacen iz knjige...kao i citavo poglavlje "Ciscenje Okruga"....
NEGO IMA DOSTA NOVIH CLANOVA!!!!
WELCOME TO YA ALL!!!!!
Sta se radi???/Kao zivite...

Da u pravu si meni bas nedostaje poglavlje o Okrugu,mislim da je time smanjen i znacaj Sarumana u celoj trilogiji filmova,glupo je da film pokazuje njegov uspon i izdaju,ali ne prikazuje njegov pad,takodje je znacajno zato sto prikazuje promenu na Frodovim saputnicima...

Kad god sam citao knjigu,na delu kada Grima ubije Sarumana,obavezno se rastuzim,mislim da je taj dogadjaj imao potencijal da bude odlicna scena.

Back