Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
quote=Tinar;8680515]Ma definitivno je avion prikiazan iz proshlosti! Pa pobogu, Lock ga je video kako prelece i pada... Kako to moze biti u buducnosti?
da ali prvo je pao i bio na drvetu(avion)
a sledeca oscilacija..
avion je pao na tlo..(to jest srusio ga je Boon kada se popeo u njega)
naime dok sam gledala scenu u kojoj
Lok sedi pored aviona i gleda kako neko sa zapaljenom bakljom ide prema njemu
ja sam ocekivala da ce ugladite sebe i Boona...
i da zavrsimo sa spekulisanjem :)
jeste, bio je u proslosti (avion)
i nije poenta ni to sto je on bio u proslosti
nego sto je izmedju trenutka okretanja tocka
i susreta Loka sa Ricardom...proslo nekoliko sati
po njihovom vremenu (znaci vremenu ljudi koji jesu na ostrvu)
zanemarimo sto oni prelecu iz perioda u period
a Ricard govori Loku....oni su vec kod kuce
misleci na ekipu koja je otisla sa ostrva...
Iskreno...pomisao da su oni 3 godine na ostrvu
proveli tako sto su oscilirali iz jednog perioda u drugi
mi uopste nije privlacna...

edit: pretece me buuny:)[/QUOTE]
Prvo,da razjasnimo posto sam malo sporija,
dal mislis na to da tri godine njima nesvesno prolazi,
da je ustvari to trajalo lupam,mesec dana a prodjose tri godine...?
Ili da ce njima stvarno sledece tri godine proci u osciliranju vremena?
Vreme je relativna stvar.:)
Privlacno ili ne,ja bas sad razmisljam kako bi oni prikazali da su ljudima prosle tri godine?
Druga stvar su sestorka,oni su negde drugde i mogu da im preskoce godinu,dve,nista se bitno ne desava.Ne toliko bitno,hocu reci.
Oni su u cetiri sezone prikazali sta se njima desava na ostrvu u nekoliko meseci.
Kako da u dve smeste tri godine?
Moguce ali bilo bi puno preskakanja..
Ne tvrdim da ce tri godine njima trajati stvarno mesec dana ali da zbog svog tog silnog osciliranja vremena se poremetio jos vise odnos ostrva u odnosu na ceo svet..Moguce.
Stavise i pozeljno i savrseno da uklope u celu pricu i smanje sebi muku prikazivanja tri godine ljudi sa ostrva.
Ona druga varijanta mi se manje svidja.
Prvo,ja sumnjam da bi iko zivu glavu izvuko posle mesec dana takvog zivota.
Ne samo zbog opasnih situacija u koje bi upadali,kako bi spavali a i videsmo da bi imali problem sa hranom.
Da izvuku zivu glavu nekim cudom,ta glava bi bila daleko od normalne posle svega toga.
Opet isti zakljucak-jos nista ne znamo
i opet ono-videcemo jos:)

"Prvo,ja sumnjam da bi iko zivu glavu izvuko posle mesec dana takvog zivota.
Ne samo zbog opasnih situacija u koje bi upadali,kako bi spavali a i videsmo da bi imali problem sa hranom.
Da izvuku zivu glavu nekim cudom,ta glava bi bila daleko od normalne posle svega toga.
Opet isti zakljucak-jos nista ne znamo
i opet ono-videcemo jos"

e bas to...

Ovaj deo je, od reči do reči, objavljen i u Politikinom TV dodatku ove nedelje (imaju ovog puta tekst o Majklu Emersonu). Ne znam ko je od koga prepisivao... Neverovatno je da skoro svake druge nedelje u TV dodatku objavljuju po jedan tekst o Lostu ili nekom glumcu iz serije, a lik koji piše nema blage veze, mogao bi makar da proveri podatke na netu.

Još jače je bilo kad su u Politici na onim stranama sa dnevnim programom stavili sliku elipe iz Losta i napisali kako se preživeli sa leta 815 sukobljavaju sa "zagonetnim Drugima, putnicima iz repa aviona"! :roll: :eek: :dash:

Poslednja izmena:
Možda će vam se učiniti da sam i ja izgubljena u svemiru (izvinjavam se što nisam pažljivije pratila diskutante), ali, da li neko može da mi kaže da li će se serija nastaviti, s obzirom na to da je prekinuta bez obrazloženja sa Fox tel... a, možda samo ja nisam u toku? z:poz:

Možda će vam se učiniti da sam i ja izgubljena u svemiru (izvinjavam se što nisam pažljivije pratila diskutante), ali, da li neko može da mi kaže da li će se serija nastaviti, s obzirom na to da je prekinuta bez obrazloženja sa Fox tel... a, možda samo ja nisam u toku? z:poz:

Serija nije prekinuta, nego nas FOX ima samo cetiri sezone kupljene. Peta je prosle srede pocela da se prikazuje u SAD, izasle su samo dve epizode. Sad kad ce, i da li ce uopste ovi nasi da kupe petu sezonu ne znam. Ako imas brzi net, mozes skinuti te epizode.

Ne nameravam nikog da prosvecujem....samo pokusavam da objasnim da su preterali sa zivim mrtvacima...z:lol:z:lol:z:lol:z:lol:
A jedno pitanje za tebe: kojem zanru pripadaju zivi mrtvaci?

Mislim, ako pricas o SF-u, onda je cudno sto koristis zive mrtvace kao argument... sto ne znaci da takva prica ne moze da ima SF obradu (na pr. epizoda "The Unquiet Dead" novog Doctor Who u kojoj je takva pojava objasnjena na SF nacin), ali pojava pokojnika koji setaju i pricaju uglavnom se ne povezuje sa SF-om.... Da si rekao 'putovanje kroz vreme', to bi bilo logicnije, posto je to tipicna SF tema.

Ovaj deo je, od reči do reči, objavljen i u Politikinom TV dodatku ove nedelje (imaju ovog puta tekst o Majklu Emersonu). Ne znam ko je od koga prepisivao... Neverovatno je da skoro svake druge nedelje u TV dodatku objavljuju po jedan tekst o Lostu ili nekom glumcu iz serije, a lik koji piše nema blage veze, mogao bi makar da proveri podatke na netu.

Još jače je bilo kad su u Politici na onim stranama sa dnevnim programom stavili sliku elipe iz Losta i napisali kako se preživeli sa leta 815 sukobljavaju sa "zagonetnim Drugima, putnicima iz repa aviona"! :roll: :eek: :dash:
hahaha nisam se ovako smejao dva dana...hahahaha... zamislio sam scenu u glavi gde se putnici iz prednjeg dela sukobljavaju sa putnicima iz repa gde su ovi drugi zagonetni z:D

E ovako.Ovu seriju sam skoro skinuo i za 2-3 nedelje odgledao sve epizode do kraja 4-te sezone(nocas gledam prve dve 5-te:D).Generalno,serija je originalna i "vuce" gledaoca da je gleda do kraja.Ipak mislim da se previse otegla,da se ubacuje dosta nerezonskih stvari,i da umesto da daju odgovore na neka pitanja,oni izmisljaju jos novih i tako prave papazjaniju,gde se zaista tesko snaci.Ima dosta propusta i meni nejasnih situacija,ali necu da smaram o tome,a i vidim da se o tim stvarima pisalo vec na ovoj temi,tako da...Ja sam iskreno odusevljen glumom(sem one Senon,koju kao da su pokupili iz nekog horor filma B produkcije),posebno onog tipa sto igra Bena(Michael Emerson) i mislim da je zaista fantastican u seriji.Dzon Lock je neka vrsta Ramba u seriji,mada je i on simpatican na neki svoj nacin.Sto se tice glavnog baje Dzeka(Matthew Fox),mogu reci da je pravi izbor i da je Matthew stvarno dobro izneo tu ulogu.Ipak omiljeni likovi su mi Hugo i Sawyer i stvarno daju poseban smek seriji.Hugo je zabavan,opusten,a u nekim situacijama me je stvarno rastuzio,kao ono kad niko nije hteo da ga primi u "ekipu" zato sto je debeo i spor(Desmond u camac,a Dzek u nekoj potrazi),pa na kraju spashava Jina,Saida i Bernarda onim kombijem(carz:mrgreen:).Sawyer je pozitivni negativac(ma koliko zvuci paradoksalno) koga morate zavoleti,zbog njegovog sarkazma i vickastih upadica.
Inace po meni cela 3-ca sezona je veliki promasaj,jer se radnja mnogo otegla,smarali su nas nekim nebitnim detaljima i malo toga je receno na kraju.Takodje i velika glupost je ono dugme i to mi je islo na zivce celu drugu sezonu.Potpuna glupost,koju do kraja nisu bas najjasnije rasvetlili.Ipak,po meni najbolja epizoda je ona zavrsna 4-og ciklusa i zaista svaka cast,skidam kapu ekipi,mada me je priznajem nasmejala epizoda iz 3.sezone "Tricia Tanaka is dead",sa onim kombijemz:mrgreen:
Do kraja trebalo bi da ima jos 3 sezone,pa ce valjda nesto od ovih pitanja koja su pootvarali da razrese,mada ne bi me cudilo da se do kraja serije ne pojavi i NLO i naravno
Fox Mulder i Dana Scully,da razrese misterijuz:mrgreen:.Sve u svemu cekamo rasplet...

E ovako.Ovu seriju sam skoro skinuo i za 2-3 nedelje odgledao sve epizode do kraja 4-te sezone(nocas gledam prve dve 5-te:D).Generalno,serija je originalna i "vuce" gledaoca da je gleda do kraja.Ipak mislim da se previse otegla,da se ubacuje dosta nerezonskih stvari,i da umesto da daju odgovore na neka pitanja,oni izmisljaju jos novih i tako prave papazjaniju,gde se zaista tesko snaci.Ima dosta propusta i meni nejasnih situacija,ali necu da smaram o tome,a i vidim da se o tim stvarima pisalo vec na ovoj temi,tako da...Ja sam iskreno odusevljen glumom(sem one Senon,koju kao da su pokupili iz nekog horor filma B produkcije),posebno onog tipa sto igra Bena(Michael Emerson) i mislim da je zaista fantastican u seriji.Dzon Lock je neka vrsta Ramba u seriji,mada je i on simpatican na neki svoj nacin.Sto se tice glavnog baje Dzeka(Matthew Fox),mogu reci da je pravi izbor i da je Matthew stvarno dobro izneo tu ulogu.Ipak omiljeni likovi su mi Hugo i Sawyer i stvarno daju poseban smek seriji.Hugo je zabavan,opusten,a u nekim situacijama me je stvarno rastuzio,kao ono kad niko nije hteo da ga primi u "ekipu" zato sto je debeo i spor(Desmond u camac,a Dzek u nekoj potrazi),pa na kraju spashava Jina,Saida i Bernarda onim kombijem(carz:mrgreen:).Sawyer je pozitivni negativac(ma koliko zvuci paradoksalno) koga morate zavoleti,zbog njegovog sarkazma i vickastih upadica.
Inace po meni cela 3-ca sezona je veliki promasaj,jer se radnja mnogo otegla,smarali su nas nekim nebitnim detaljima i malo toga je receno na kraju.Takodje i velika glupost je ono dugme i to mi je islo na zivce celu drugu sezonu.Potpuna glupost,koju do kraja nisu bas najjasnije rasvetlili.Ipak,po meni najbolja epizoda je ona zavrsna 4-og ciklusa i zaista svaka cast,skidam kapu ekipi,mada me je priznajem nasmejala epizoda iz 3.sezone "Tricia Tanaka is dead",sa onim kombijemz:mrgreen:
Do kraja trebalo bi da ima jos 3 sezone,pa ce valjda nesto od ovih pitanja koja su pootvarali da razrese,mada ne bi me cudilo da se do kraja serije ne pojavi i NLO i naravno
Fox Mulder i Dana Scully,da razrese misterijuz:mrgreen:.Sve u svemu cekamo rasplet...

Kako ce se oni snaci u objasnjavanju bezbroj nejasnoca,
ne mozemo da znamo.
Mozda nadju neki nacin da objasne nekolko najbitnijih na osnovu kojih ce nam sve biti jasnije,kasnije.:)
Nekad pomislim da sam previse idealizovala ovu seriju,jer meni je sve u njoj fenomenalno.
Zato se i cudim kad neko,kao ti:),proglasi celu sezonu promasajom a ja ne vidim nijedan razlog za to.
Oni jesu razvukli ali od mnogih serija koje sam gledala,najmanje je ocigledno to razvlacenje i nimalo se nije pobeglo od sustine.
Treca sezona je zasluzna da se shvati da su The others mnogo vise od divljaka i dobijamo veci uvid u lik Bena,koji ne igra tako malu ulogu u celoj prici.I jos milion stvari pored toga.
Ne znam,meni se cela prica oko dugmeta svidela,nisu je rasvetlili al daleko je kraj:).
Deluje mi kao da takve neke stvari nisu nimalo bezazlene za otkrivanje,da su nam to otkrili..Ne bi to bilo to.:).Verovatno je i povezano sa jos necim vecim,nema smisla da se otkrije polovina.
Mozaicna radnja cije sastavljenje ide polako i tesko ali verujem da na kraju se isplati svo to cekanje jer konacna slika ce itekako imati smisla.
Smisao koji je malo dalje od realnog al svako ko prati ovu seriju ne bi drugaciji ni pozeleo.
Na osnovu onog sto je gledao.

e samo da na kraju ne bude
oni se nalaze u bolnici u komi posle pada aviona
i sve je samo san...

:hahaha:
To su vec na pocetku rekli da nikako nece biti... Rekli su x puta da likovi nisu u cistilistu i nije u pitanju niciji san, ali to mnogima nije bilo dovoljno, pa su se mnogi jos drzali tih "teorija".
Zato su se sigurno i scenaristi poigravali sa tom publikom u epizodi "Dave" (Hurley mislio da je sve u njegovoj glavi') i "The Brig" (Cooper mislio da je u paklu).

Pa zar bi bilo bolje po tvom mišljenju da su lepo odgovorili na sva pitanja na kraju prve sezone?:confused:
Jednostavno, trajaće koliko je neophodno da se ispriča celovita priča.
A većina stvari ima svoju svrhu u pripovedanju i karakterizaciji.

e samo da na kraju ne bude
oni se nalaze u bolnici u komi posle pada aviona
i sve je samo san...

Više puta je bilo obećano da neće biti takvog završetka
tipa, "sve je samo san" /"svi su mrtvi a Ostrvo je čistilište"/"sve se dešava u Vinsentovoj glavi" :lol:

mada, rekli su i da neće biti putovanja kroz vreme, pa eto ....:tongue2:

Back