Povodom cele priče oko toga da li se likovi sećaju onog što se desilo u tzv. promenjenog prošlosti...(mada ja mislim da je to pogrešan naziv... ne mislim da je promenjena.veđ da je uvek bila takva, inače ne bi bila prošlost)... Da li se Lok sećao ovoga što mu se desilo u prošlosti u koju se vratio - avion, pad sa litice, Itan ga ranio u nogu itd.?
Setimo se šta je Lok sanjao u epizodi "Deus ex machina" u prvoj sezoni, pre nego što su on i Bun pronašli avion na litici (u isto vreme kad je Lok počeo da gubi osećaj u nogama, da bi zatim jedno vreme bio nespoban da hoda):
A u epizodi "?" je sanjao (iako sa Ekove tačke gledišta) da se penje uz tu istu liticu ka Jemiju, ali da zatim pada sa litice!
Da li su Lokovi snovi, vizije i predosećanja u stvari vezani za stvari koje je doživeo u drugoj vremenskoj ravni? Kao što je na pr. kao dete crtao Dimka? Ako se sada na ostrvu vratio u na pr. rane 1960te ili 1950te ili još ranije, i video čudovište, onda je zbog toga možda kao dete imao nejasno znanje o tome.