Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
:lol:

Možda i postoji mogućnost da ga se sećao, ali ne bi se baš družio sa njim (lovili veprove zajedno) ili možda bi? Da proveri da li ga prepoznaje... Hmm, u pravu si, postoji mogućnost da ga je prepoznao, ali to otvara mnogo novih vrata kao što je na primer da je Ethan to rekao Ben-u, on bi sve vreme znao da će ga postaviti za vođu. Zašto je onda Ben ubio Locke-a (kod skeleta Dharma radnika) ako je znao da ne sme, po Faraday-ovom objašnjenju, to bi bio pokušaj da se napravi nova ulica, a on verovatno zna da to ne sme da se desi. Hmm, tu je možda bilo primenjeno "course-correcting" kada je Locke oživeo, tj. Walt mu rekao da ustane... Zato što nije bio predodređen da umre tada.
Sa svakom teorijom koja bi mogla da ospori tvoju teoriju imam odgovor koji je opravdava uzimajući u obzir činjenicu da ga Ethan jeste prepoznao.
eusa_clap-1.gif

Postoji mogucnost,ali mi nismo to videli i daleko je onda od cinjenice.
To bi bilo mnogo komplikovanja,pored mnoooooooogo stvari sto imaju da objasne,to bi bilo previse.
Mada,da priznam da mi se kad ovako obrazlozite itekako dopada:D,
stavise bas je Lostovski,volela bih da ste vi u pravu.
Jer onda je to cista genijalnost,neke neshvatljive sitnice iz prvih sezona da se pokazu kasnije itekako bitne i dobiju smisao.
Videcemo,kako bude...

Ne verujem da se secao...
potpuno se slazem sa Gargamelom,
mislim da je to neko zakasnelo secanje
kao kod Dezmonda..
Setio se onoga trenutka kada se to desilo na ostrvu
kao nesto sto je bilo potisnuto u secanju, i sada izbilo na povrsinu..
Inace sto se tice toga kako je njima na ostrvu proslo te tri godine,
secate se kada je Ricard razgovarao sa Lokom
i rekao mu ..oni su dobro i vec su kod kuce..
pri tom misleci na sestorku koja je otisla
a proslo je koliko...svega par sati na ostrvu..
.
Ne znamo u koje vreme je otišao Lok u tom trenutku kad je otišao u budućnost i sreo Ričarda. Ričard je takođe rekao da mu je Lok već rekao da ga je Itan ranio, dakle to je sigurno bilo kasnije. Ja mislim da se Lok nije vratio u trenutak u kome je bio pre pomeranja u prošlost (nekoliko sati pošto su O6 otišli) već je otišao dalje u budućnost, recimo nekoliko nedelja kasnije, nekoliko meseci kasnije, ili čak koju godinu kasnije - u svakom slučaju, u vreme kad su O6 već bili "kod kuće".

Ne znamo u koje vreme je otišao Lok u tom trenutku kad je otišao u budućnost i sreo Ričarda. Ričard je takođe rekao da mu je Lok već rekao da ga je Itan ranio, dakle to je sigurno bilo kasnije. Ja mislim da se Lok nije vratio u trenutak u kome je bio pre pomeranja u prošlost (nekoliko sati pošto su O6 otišli) već je otišao dalje u budućnost, recimo nekoliko nedelja kasnije, nekoliko meseci kasnije, ili čak koju godinu kasnije - u svakom slučaju, u vreme kad su O6 već bili "kod kuće".
Lok je bio pored aviona koji su nasli on i Boon...
znaci da je moglo biti samo u proslosti nikako u buducnosti...

Avion je već bio polu raspadnut. Bilo je u budućnosti. Da li je bilo posle odlaska O6 ili ne, to ne znamo... Znamo da je to bilo kada su James, Juliette, Faraday i ostali bili pored raznetog "The Swan"-a.

Ako to jeste bila buducnost,to mozemo samo da naslutimo jer nam nisu direktno prikazali,
onda kako ne dolazi svima do onog loseg efekta koji Charllote prozivljava?
Ne znamo koja buducnost je u pitanju,dva meseca,tri godine,al ako jeste tri godine
to znaci da je od svih njih Locke mrtav..
Al sta je sa ostalima?
I oni su mrtvi?
Taj efekat ne dolazi istog trenutka,al ako se vec jednom ostrvo pomerilo u buducnost,pomerice se i kasnije,onda su svi ugrozeni...
Narocito Richardova ekipa koja postoji i udaljoj proslosti i u blizoj buducnosti...

aaaahm
a avion nisu zapalili?
mislim Eko i Carli..sa sve lesom unutra
zar Lok nije poskidao pojaseve da podveze nogu...

Hmm, u pravu si, jeste otkinuo neki pojas iz aviona i privezao nogu, ja sam mislio da je uzeo neku biljku koja je obrasla oko aviona... Dobro zapažanje. ;) Sad kad sam ponovo pogledao taj deo, video sam da je u avionu ležalo par statua Device Marije što je siguran dokaz da avion još nije bio zapaljen. Na osnovu toga da je The Swan već bio raznet u to vreme, zaključujemo da su došli u vreme u kome su se preživeli sa leta 815 još nalazili. Nice. :D

aaaahm
a avion nisu zapalili?
mislim Eko i Carli..sa sve lesom unutra
zar Lok nije poskidao pojaseve da podveze nogu...
We'll have to watch that again. :p

U pravu si, zaboravila sam na avion. Posto je Locke bio u vremenu pre nego sto je avion zapaljen, onda je Richard ili 1) sam bio u buducnosti, ili 2) Richard se nije pomerao u vremenu, ali je o O6 i svemu tome saznao od nekog ko je vec bio u buducnosti...mozda bas od Lockea. :confused: z:D Trebace nam grafikon da sve to skapiramo.

Hmm, u pravu si, jeste otkinuo neki pojas iz aviona i privezao nogu, ja sam mislio da je uzeo neku biljku koja je obrasla oko aviona... Dobro zapažanje. ;) Sad kad sam ponovo pogledao taj deo, video sam da je u avionu ležalo par statua Device Marije što je siguran dokaz da avion još nije bio zapaljen. Na osnovu toga da je The Swan već bio raznet u to vreme, zaključujemo da su došli u vreme u kome su se preživeli sa leta 815 još nalazili. Nice. :D
Hoces da je Locke nasao avion koji je lezao na zemlji a jos nije bio zapaljen, u vreme kad je Swan vec bio raznesen?! To je nemoguce, posto to vreme nikad nije postojalo. Eko i Charlie su zapalili avion nekoliko nedelja pre nego sto je Swan raznet.

Po tome sto je avion bio na zemlji ali jos nije bio zapaljen, mozemo tacno da odredimo u kom se vremenu nalazio Locke - izmedju 40. i 50. dana boravka prezivelih sa leta 815 na Ostrvu. Ali, to takodje jedino moze da znaci da se Locke posle tog "flasha" nije nalazio u istom vremenu u kome su se nalazili Sawyer, Juliet, Faraday i ostali. :think: :confused:

Hoces da je Locke nasao avion koji je lezao na zemlji a jos nije bio zapaljen, u vreme kad je Swan vec bio raznesen?! To je nemoguce, posto to vreme nikad nije postojalo. Eko i Charlie su zapalili avion nekoliko nedelja pre nego sto je Swan raznet.

Po tome sto je avion bio na zemlji ali jos nije bio zapaljen, mozemo tacno da odredimo u kom se vremenu nalazio Locke - izmedju 40. i 50. dana boravka prezivelih sa leta 815 na Ostrvu. Ali, to takodje jedino moze da znaci da se Locke posle tog "flasha" nije nalazio u istom vremenu u kome su se nalazili Sawyer, Juliet, Faraday i ostali. :think: :confused:

Da, avion je zapaljen (The 23rd Psalm) pre nego što je The Swan raznet (Further Instructions)... To sam zaboravio...
Jel moguće da Locke ne putuje kroz ista vremena kao i Sawyer, Juliette, Faraday i ostali (iako su bili u istom dobu dana svaki put)? To je, po mom mišljenju, preterano. Opet, Locke se pojavio kada su oni tipovi hteli da odseku ruku Juliette. Znači da su tada bili u istom vremenu.
iconconfusedtv3.gif

Da, avion je zapaljen (The 23rd Psalm) pre nego što je The Swan raznet (Further Instructions)... To sam zaboravio...
Jel moguće da Locke ne putuje kroz ista vremena kao i Sawyer, Juliette, Faraday i ostali (iako su bili u istom dobu dana svaki put)? To je, po mom mišljenju, preterano. Opet, Locke se pojavio kada su oni tipovi hteli da odseku ruku Juliette. Znači da su tada bili u istom vremenu.
iconconfusedtv3.gif
To bi zaista bilo komplikovano... A ako to nije u pitanju, niti je u pitanju ogromna greska scenarista (u sta zaista ne verujem), jedina preostala logicna pretpostavka je da je to sto smo videli ipak trebalo da predstavlja spaljeni avion, tj. ono sto je od njega ostalo... Da li se neko seca kako su izgledali ostaci aviona kad su ga Eko i Lok nasli dok su trazili "?" U ovoj epizodi je scena s avionom bila dosta mracna, je li se videlo nesto unutra, ili je moguce da su tela i droga i sve ostalo bili spaljeni?

U tom slucaju, dzabe smo vodili raspravu iz poslednjih 6-7 postova... Avion jeste bio vec spaljen, Swan je vec bio eksplodirao, Lok je bio u istom vremenu kao Sojer i ekipa, a nemoguce je utvrditi koliko su otisli u buducnost i sasvim je moguce da su O6 zaista vec bili otisli sa Ostrva i bili kod kuce, kao sto je Richard rekao.

Jel zna neko kad ce ovo biti na foxu posto me mrzi da skidam a i ne znam gde ima da se skine,jel ima neko torrent za ove dve epizode?Inace sad sam pogledao malo na Lostpediji i serija je definitivno propala...to je moje misljenje...Harli svakog dana vidja mrtvake i prica sa njima,mislim bilo je i toga pre(naucne fantastike xD),ali sad su stvarno preterali...

Jel zna neko kad ce ovo biti na foxu posto me mrzi da skidam a i ne znam gde ima da se skine,jel ima neko torrent za ove dve epizode?Inace sad sam pogledao malo na Lostpediji i serija je definitivno propala...to je moje misljenje...Harli svakog dana vidja mrtvake i prica sa njima,mislim bilo je i toga pre(naucne fantastike xD),ali sad su stvarno preterali...

Neko to voli a oni koji zele da gledaju ljubavne trouglove i sl. imaju svaki dan na pink telenovele :)

Inace meni se obadve epizode svidjaju, prva malo vise :)

To bi zaista bilo komplikovano... A ako to nije u pitanju, niti je u pitanju ogromna greska scenarista (u sta zaista ne verujem), jedina preostala logicna pretpostavka je da je to sto smo videli ipak trebalo da predstavlja spaljeni avion, tj. ono sto je od njega ostalo... Da li se neko seca kako su izgledali ostaci aviona kad su ga Eko i Lok nasli dok su trazili "?" U ovoj epizodi je scena s avionom bila dosta mracna, je li se videlo nesto unutra, ili je moguce da su tela i droga i sve ostalo bili spaljeni?

Statue Device Marije su bile potpuno čitave, a bile su u avionu:
005-1.jpg

Takođe taj pojas koji je Locke otkinuo je bio u avionu, a da je avion bio izložen vatri, sigurno bi izgoreo.

Ni ja ne verujem da je greška scenarista, ali one statue izgleadju prilično čisto, pa i da ih nije zahvatila vatra (što je malo verovatno), opet ne bi bile onako čiste... Takođe to seno u kutiji sa statuama bi sigurno izgorelo da je avion bio izložen vatri.
Ne verujem da je avion prikazan posle 50. dana, tj. kada je avion zapaljen.
iconconfusedtv3.gif

Ma definitivno je avion prikiazan iz proshlosti! Pa pobogu, Lock ga je video kako prelece i pada... Kako to moze biti u buducnosti?
Naravno da je prikazan iz proslosti, posle prvog pomeranja, kad su otisli u proslost; a posle drugog pomeranja, kad su otisli u buducnost (u odnosu na prvo pomeranja), prikazan je kako lezi na zemlji, i Lok ulazi unutra! Ono oko cega se raspravljamo je koja je to tacka bila u vremenu: da li vreme kad avion jos nije bio zapaljen (dakle, definitivno vreme kad su O6 jos bili na ostrvu), ili vreme kad je vec bio zapaljen, u kom slucaju ne znamo tacno koliko su otisli u buducnost!

quote=Tinar;8680515]Ma definitivno je avion prikiazan iz proshlosti! Pa pobogu, Lock ga je video kako prelece i pada... Kako to moze biti u buducnosti?[/quote]
da ali prvo je pao i bio na drvetu(avion)
a sledeca oscilacija..
avion je pao na tlo..(to jest srusio ga je Boon kada se popeo u njega)
naime dok sam gledala scenu u kojoj
Lok sedi pored aviona i gleda kako neko sa zapaljenom bakljom ide prema njemu
ja sam ocekivala da ce ugladite sebe i Boona...
i da zavrsimo sa spekulisanjem :)
jeste, bio je u proslosti (avion)
i nije poenta ni to sto je on bio u proslosti
nego sto je izmedju trenutka okretanja tocka
i susreta Loka sa Ricardom...proslo nekoliko sati
po njihovom vremenu (znaci vremenu ljudi koji jesu na ostrvu)
zanemarimo sto oni prelecu iz perioda u period
a Ricard govori Loku....oni su vec kod kuce
misleci na ekipu koja je otisla sa ostrva...
Iskreno...pomisao da su oni 3 godine na ostrvu
proveli tako sto su oscilirali iz jednog perioda u drugi
mi uopste nije privlacna...

edit: pretece me buuny:)

Poslednja izmena:
Serija je bolja nego ikada.

Moram da kazem da mi ovakvi komentari uopste nisu jasni. Alo... o cemu se ono radi u seriji? O misterioznom ostrvu na kome se desavaju cuda i gde su se nekad odvijali eksperimenti neke zagonetne naucne organizacije. Sta se ono bese desavalo u prvoj sezoni? U pilot epizodi je cudoviste rastrglo pilota, u 4. epizodi smo saznali da je paralizovan covek prohodao, a Jacku poceo da se ukazuje pokojni cale na ostrvu. Sta si pobogu mislio da gledas?! :roll: Meni nije jasno sto si uopste gledao seriju. Ako si samo hteo da gledas gomilu ljudi koji se smucaju po nekom ostrvu, imas Survivor.

oce li vec jednom stota stranica :) inace samo jednu stvar, prikaz teksta skinut sa mondo-a.

"Peta sezona serije "Lost" u SAD

Peta sezona popularne televizijske serije "Lost" ("Izgubljeni"), o grupi preživelih putnika jednog aviona koji se srušio "negde" u Pacifiku, počela je da se prikazuje u SAD.

Iako je prva epizoda nove sezone serije televizije ABC privukla najmanje gledalaca od kako se ona prikazuje (11,4 miliona gledalaca ove nedelje), njenim ljubiteljima taj podatak, zapravo, ništa ne znači, jer ko se do sada "navukao" na likove poput Džeka, Kejt, Saida, Sojera, Harlija (Huga), Bena, Džona Loka...teško da može da bude odvučen od serije podatkom o rejtingu gledanosti.

U prvoj epozodi nastavka serije gledaćemo kako Said i Harli beže od policajaca, ostali preživeli putnici nalaze se na udaru nekih nepoznatih sila, a jedan stari prijatelj daje savet Kejt u želji da "laž" ostane neotkrivena.

Jedan od najupečatljivijih likova u seriji je svakako Ben Sajrus, čiji lik više nego upečatljivo tumači 54-godišnji Majkl Emerson, pozorišni, televizijski i filmski glumac iz Ajove.

Iako je za mnoge gledaoce Ben Sajrus oličenje zla, Majkl Emerson ga ne doživljava kao takvog.

"Od toga da li su neki likovi koje sam igrao, uključujući Bena Sajrusa, negativci ili ne, čini mi se da je daleko zanimljivije to šta u njima publika nalazi i zbog čega ih prihvata kao negativce ili jezive osobe. To se dešavalo i kada sam ih glumio bez opredeljenja u tom smislu. Igrao sam ih jednostavno, 'ravno', bez ideje da su zli, a kada ih je publika gledala, u njima je videla zlo. Možda je razlog za to nešto u meni što se ispoljava na platnu ili ekranu, čega nisam svestan dok radim. Ne znam, dakle, da li je stvar u igri ili interpretaciji ili u nerazumevanju publike moje interpretacije. Ali, ponekad mi zaista nije jasno zašto 'plašim' ljude!", kaže Emerson.

Producenti najavljuju da će se serija završiti 2010. godine. Zauvek. Jedan od njih, Stiven Vilijams kaže da drže priču pod kontrolom i da će je završiti na način na koji oni budu želeli. "Želimo da je završimo dok je još sveža u glavama naših gledalaca i našim životima...ali, sasvim je jasno da će kraj rada na seriji biti emotivna tortura za nas".

Emitovanje serije počelo je u septembru 2004. godine. Serija je dobila mnogobrojne nagrade, uključujući prestižnu Emi."

jel to stvarno manja gledanost i sta li je razlog? mozda finansijska kriza :)

ps. meni se cini da se avion video u nekoj sceni i posle spaljivanja ranije, e sad da se setim kako je izgledao ne mogu, a sve sam izbrisao sa kompjutera ali mi se cini da nije bio bas unisten mnogo iako je spaljen (to je samo moje naravno nesigurno secanje)

Evo šta se dešava kao posledica neumerenog teoretisanja o putovanju kroz vreme u Lostu:
:tongue2:

I dreamed that I performed an exorcism on an unknown figure, lying in a hospital bed. I had to stand over the figure with a bowl of oatmeal, with raisins in it, and to chant continuously. I had my eyes closed. There came a moment when I felt the exorcism had worked, and so I opened my eyes. In front of me, next to the bed, stood a man who looked like "Sonny" from General Hospital in the mid 90's, or "Richard" from LOST. When I saw him I turned to him and began to yell: "Get out! Get out!" I walked toward him, out of the room and down hallway after hallway. It now felt like we were in a school, like a middle school. By the end of the dream, I had chased him out.

http://31dreamers.blogspot.com/2009/01/providence-possessed-part-1.html

:eek::hahaha:

A usput, razrešena je jedna od najvećih Lost misterija u vezi sa Alpertom (Nestor Carbonell):

Damon Lindelof (executive producer/showrunner):
"Do you want to hear something shocking?And this is the honest truth. When we first saw dailies of Nestor, we said that someone has got to talk to him about the eyeliner situation, but he does not wear any eyeliner or mascara. He is 100 percent sans make-up. That’s the truth."
http://www.televisionaryblog.com/2009/01/team-darlton-promise-no-more-jack-flies.html
:eek:

:eek: Sad mu bas zavidim!!!

Pitanje o ovoj zavrzlami sa avionom treba postaviti Darltonu za podkast... Hoce li biti uskoro podkasta, i je l zna neko gde se uopste ostavljaju ta pitanja?

Za premijeru je bio izašao podcast (ima na lostpediji), ali je kratko trajao i odgovorili su na samo par pitanja (između ostalog potvrđeno je i da se Ostrvo i preživeli pomeraju ), ali nemam pojma gde se šalju pitanja....:confused:

A što se tiče te zavrzlame sa avionom, skoro sam sigurna da nije u pitanju greška: oni uvek obraćaju pažnju na detalje, a ovo je ipak i više od toga.

Jedan od najupečatljivijih likova u seriji je svakako Ben Sajrus, čiji lik više nego upečatljivo tumači 54-godišnji Majkl Emerson, pozorišni, televizijski i filmski glumac iz Ajove.
...
Iako je za mnoge gledaoce Ben Sajrus oličenje zla, Majkl Emerson ga ne doživljava kao takvog.
...
"Od toga da li su neki likovi koje sam igrao, uključujući Bena Sajrusa, negativci ili ne, čini mi se da je daleko zanimljivije to šta u njima publika nalazi i zbog čega ih prihvata kao negativce ili jezive osobe. To se dešavalo i kada sam ih glumio bez opredeljenja u tom smislu. Igrao sam ih jednostavno, 'ravno', bez ideje da su zli, a kada ih je publika gledala, u njima je videla zlo. Možda je razlog za to nešto u meni što se ispoljava na platnu ili ekranu, čega nisam svestan dok radim. Ne znam, dakle, da li je stvar u igri ili interpretaciji ili u nerazumevanju publike moje interpretacije. Ali, ponekad mi zaista nije jasno zašto 'plašim' ljude!", kaže Emerson.

:eek:

:hahaha:

Back