Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma ja kazem da ce oni tako nesto smandrljati posto su ja mislim zaboravili na njega pa tek kad su ih podsetili gledaoci onda su kao odgovorili u fazonu "objasnicemo detaljnije u petoj sezoni odnosno pre kraja serije"... I sad ja kazem verovatno ce objasniti nesto na brzaka cisto sumnjam da ce 5min posvetiti tom stopalu lol :D

Povodom cele priče oko toga da li se likovi sećaju onog što se desilo u tzv. promenjenog prošlosti...(mada ja mislim da je to pogrešan naziv... ne mislim da je promenjena.veđ da je uvek bila takva, inače ne bi bila prošlost)... Da li se Lok sećao ovoga što mu se desilo u prošlosti u koju se vratio - avion, pad sa litice, Itan ga ranio u nogu itd.?

Setimo se šta je Lok sanjao u epizodi "Deus ex machina" u prvoj sezoni, pre nego što su on i Bun pronašli avion na litici (u isto vreme kad je Lok počeo da gubi osećaj u nogama, da bi zatim jedno vreme bio nespoban da hoda):

A u epizodi "?" je sanjao (iako sa Ekove tačke gledišta) da se penje uz tu istu liticu ka Jemiju, ali da zatim pada sa litice!

Da li su Lokovi snovi, vizije i predosećanja u stvari vezani za stvari koje je doživeo u drugoj vremenskoj ravni? Kao što je na pr. kao dete crtao Dimka? Ako se sada na ostrvu vratio u na pr. rane 1960te ili 1950te ili još ranije, i video čudovište, onda je zbog toga možda kao dete imao nejasno znanje o tome.

Poslednja izmena:
josh_holloway.jpg

Ovaj Josh je mnogo lep. Ja da sam Kate ostala bih s njim na ostrvu forever a civilizacija nek se nosi.

Povodom cele priče oko toga da li se likovi sećaju onog što se desilo u tzv. promenjenog prošlosti...(mada ja mislim da je to pogrešan naziv... ne mislim da je promenjena.veđ da je uvek bila takva, inače ne bi bila prošlost)... Da li se Lok sećao ovoga što mu se desilo u prošlosti u koju se vratio - avion, pad sa litice, Itan ga ranio u nogu itd.?

Setimo se šta je Lok sanjao u epizodi "Deus ex machina" u prvoj sezoni, pre nego što su on i Bun pronašli avion na litici (u isto vreme kad je Lok počeo da gubi osećaj u nogama, da bi zatim jedno vreme bio nespoban da hoda):

A u epizodi "?" je sanjao (iako sa Ekove tačke gledišta) da se penje uz tu istu liticu ka Jemiju, ali da zatim pada sa litice!

Da li su Lokovi snovi, vizije i predosećanja u stvari vezani za stvari koje je doživeo u drugoj vremenskoj ravni? Kao što je na pr. kao dete crtao Dimka? Ako se sada na ostrvu vratio u na pr. rane 1960te ili 1950te ili još ranije, i video čudovište, onda je zbog toga možda kao dete imao nejasno znanje o tome.

Pa dobro,to je diskutabilno.
Sumnjam da je Ethanova proslost ukljucivala da je ranio nekog koji je kao ludak tvrdio da ga zna,da ga je Benjamin Linus postavio kao vodju i onda sledeceg trenutka nestao.Predpostavljam da je nestao,nista drugo ne moze se desiti s obzirom da se vreme pomerilo i on je prestao da postoji u predjasnjem.
Meni bi to ostalo urezano u glavi.
Ali posto to u njegovoj prozivljenoj proslosti nije postojalo,kako je drugacije nazvati nego promenjena?Mozda naknadna proslost...U svakom slucaju to su dve proslosti koje nisu preslikane.
Isti slucaj sa Desmondom.
Moze se tako gledati da je to jedna te ista proslost,s tim sto secanje kasnije dolazi (jer ga pre nije ni bilo),al nekako mislim da bi nama bilo bolje da ih razgranicimo da nam bude lakse u diskusijama.
Fino si povezala sto se Locka tice,svaka cast,i meni je sinulo za njegovu nogu i avion,narocito jer su mi se ta dva njegova sna,s Boonom I kasnije Ekom jako dopala.
Ne mozemo bas reci da su scenaristi planirali tako nesto ali su uklopili za pohvalu,
jos jednom su napravili onu specificnu povezanost koja vlada ovom serijom.
S tim sto su nekad te povezanosti ocigledne a nekad ti treba duze vremena ili neko;)da bi je uvideo.

Poslednja izmena:
Znas li ti da je Kejt bila u vezi sa onim hobitom Carlijem :bljak:
Zar nije "Kejt" još uvek u vezi sa "Čarlijem"? Ne znam tačno u kojoj su sad fazi, znam da su nešto raskidali su pa se opet smuvali i najavljivali venčanje, ne pratim kako stvari sad stoje. :lol:

A primetili li ste kako je Sojer pustio stomak? Izgleda da je zaboravio da ide u teretanu :)
Kako je publika danas zahtevna. :lol:

Hmm... Zanimljiva teorija i lepo su to uklopili... Ali, kao i većina teorija ima rupe. Kao što reče Gargamela, Ethan bi se sećao čoveka koji mu je rekao da je njihov novi vođa, a zatim nestao, a nekoliko godina kasnije se pojavio na ostrvu. Po mom mišljenju, jedina stvar koja bi opravdala ovu teoriju jeste da su samo ovi koji "putuju" kroz vreme stvarni, dok su Ethan, oni vojnici samo projekcije koje ostrvo pravi ili je to Smokey u ulogama, ali to je već preterivanje... Sve u svemu, bilo bi lepo da to povežu nekako, ali ima dosta pitanja na koje treba odgovoriti, a odgovori će biti možda suviše SF za njih...

Setimo se šta je Lok sanjao u epizodi "Deus ex machina" u prvoj sezoni, pre nego što su on i Bun pronašli avion na litici (u isto vreme kad je Lok počeo da gubi osećaj u nogama, da bi zatim jedno vreme bio nespoban da hoda)

dobro zapazanje....

Hmm... Zanimljiva teorija i lepo su to uklopili... Ali, kao i većina teorija ima rupe. Kao što reče Gargamela, Ethan bi se sećao čoveka koji mu je rekao da je njihov novi vođa, a zatim nestao, a nekoliko godina kasnije se pojavio na ostrvu. Po mom mišljenju, jedina stvar koja bi opravdala ovu teoriju jeste da su samo ovi koji "putuju" kroz vreme stvarni, dok su Ethan, oni vojnici samo projekcije koje ostrvo pravi ili je to Smokey u ulogama, ali to je već preterivanje... Sve u svemu, bilo bi lepo da to povežu nekako, ali ima dosta pitanja na koje treba odgovoriti, a odgovori će biti možda suviše SF za njih...
A otkud znaš da se Itan nije sećao Loka? Po čemu bi se videlo da jeste? Da li bi prišao Loku i rekao: "Zdravo, ne znam da li me se sećaš,... Vidiš, ja u stvari nisam putnik iz aviona, živim ovde već godinama, a poslali su me da saznam što više o svima vama... Pre nekoliko godina smo se sreli ovde na ostrvu, ti si se predstavio, znao si moje ime i rekao si da te je naš vođa Ben postavio za našeg novog vođu! A ja sam ti pucao u nogu i hteo da te ubijem, ali si ti onda nestao. Ludilo, a?" z:D

A otkud znaš da se Itan nije sećao Loka? Po čemu bi se videlo da jeste? Da li bi prišao Loku i rekao: "Zdravo, ne znam da li me se sećaš,... Vidiš, ja u stvari nisam putnik iz aviona, živim ovde već godinama, a poslali su me da saznam što više o svima vama... Pre nekoliko godina smo se sreli ovde na ostrvu, ti si se predstavio, znao si moje ime i rekao si da te je naš vođa Ben postavio za našeg novog vođu! A ja sam ti pucao u nogu i hteo da te ubijem, ali si ti onda nestao. Ludilo, a?" z:D

Dobro,to bi bilo malo preterano.
A upravo tada scenaristi nisu znali da ce u petoj sezoni imati scene proslosti takvog tipa izmedju njih dvojice.
Da bi izbegli te neobjasnjive rupe i logicnog pitanja kako ga se Ethan ne seca,verovatno su izabrali objasnjenje da Ethan nije mogao da se seca njega zato sto se to tad nije ni desilo.
Desilo se tek kada se ostrvo pomerilo fizicki i u prostornom smislu pa kao posledica toga vreme oscilira.
I usled tog osciliranja dolazi do dogadjaja,situacija koje nisu postojale u originalnoj proslosti,zato sto ti ljudi nisu postojali u proslosti,vec su samo slucajni posetioci.
Vrtim i ja ko pokvarena ploca,al da se razumemo,imam drugacije predstave o tome sta bi bilo kad bi se neko vracao u proslost(slicno onome sto si pomenula 12 monkeys),
ali nekako mislim da scenaristi ne dele tu pricu,bas iz razloga sto bi neke stvari malo bile sumnjive kad ih vec nisu prikazali u ranim epizodama.
I opet,to su dokazali sa Desmondom.
Zakasnelo secanje,nekoliko trentka posto se dogodilo.
U proslosti koja nije ista kao sto je bila,jer da jeste,mnogo ranije bi se setio.

Ne verujem da se secao...
potpuno se slazem sa Gargamelom,
mislim da je to neko zakasnelo secanje
kao kod Dezmonda..
Setio se onoga trenutka kada se to desilo na ostrvu
kao nesto sto je bilo potisnuto u secanju, i sada izbilo na povrsinu..
Inace sto se tice toga kako je njima na ostrvu proslo te tri godine,
secate se kada je Ricard razgovarao sa Lokom
i rekao mu ..oni su dobro i vec su kod kuce..
pri tom misleci na sestorku koja je otisla
a proslo je koliko...svega par sati na ostrvu...

Ne verujem da se secao...
potpuno se slazem sa Gargamelom,
mislim da je to neko zakasnelo secanje
kao kod Dezmonda..
Setio se onoga trenutka kada se to desilo na ostrvu
kao nesto sto je bilo potisnuto u secanju, i sada izbilo na povrsinu..
Inace sto se tice toga kako je njima na ostrvu proslo te tri godine,
secate se kada je Ricard razgovarao sa Lokom
i rekao mu ..oni su dobro i vec su kod kuce..
pri tom misleci na sestorku koja je otisla
a proslo je koliko...svega par sati na ostrvu...

Hmmmmm...
:think:
:think:
Imas pravo,kako je to mogao znati,ne deluje ko blefiranje.
To bi bilo zanimljivo i iskreno,bas bih volela da je tako.:D
Neko ce me nazvati ludom i krenuti sa teorijama da Richard je iz buducnosti i ima neku takvu sposobnost,ni to ne bi bilo lose uopste,ali ovo prvo mi se vise svidja.
Mada kad bi dali jos neki dokaz...:P,da ne prenagljujemo;)

:lol:

Možda i postoji mogućnost da ga se sećao, ali ne bi se baš družio sa njim (lovili veprove zajedno) ili možda bi? Da proveri da li ga prepoznaje... Hmm, u pravu si, postoji mogućnost da ga je prepoznao, ali to otvara mnogo novih vrata kao što je na primer da je Ethan to rekao Ben-u, on bi sve vreme znao da će ga postaviti za vođu. Zašto je onda Ben ubio Locke-a (kod skeleta Dharma radnika) ako je znao da ne sme, po Faraday-ovom objašnjenju, to bi bio pokušaj da se napravi nova ulica, a on verovatno zna da to ne sme da se desi. Hmm, tu je možda bilo primenjeno "course-correcting" kada je Locke oživeo, tj. Walt mu rekao da ustane... Zato što nije bio predodređen da umre tada.
Sa svakom teorijom koja bi mogla da ospori tvoju teoriju imam odgovor koji je opravdava uzimajući u obzir činjenicu da ga Ethan jeste prepoznao.
eusa_clap-1.gif

Back