Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Onda ne bi mogao baš previše vremena da provede bilo gde (tj. kada)...
To bi moglo da funkcioniše za susrete sa malim Lokom, ali kada ga je Ben sreo prvi put, nije izgledalo kao da je Ričard njega namerno sreo... izgledalo je da je bilo sasvim slučajno, i Ričard je bio stvarno iznenađen što je dečak video svoju pokojnu mamu, možda je zato i počeo da misli da je Ben "poseban".
Sem toga, sećaš se da je Ben rekao Ričardu: "You remember birthdays, don't you?" "Sećaš se još šta su to rođendani?"

Bar troje Drugih nisu bili na ostrvu pre pada aviona - stjuardesa Sindi i ono dvoje dece, a najverovatnije i još desetoro ljudi koji su bili u repu aviona (oni koje su Drugi kidnapovali), pod uslovom da su još živi (a baš bi bilo čudno da su svi nekako zaginuli, tako da mislim da jesu živi i sa Drugima).

Sem toga, ovo što si rekao je kontradiktorno - da je to slučaj, onda ni Šarlot ne bi putovala kroz vreme.

Tacno tako.
Pritom,rekla bih da od tog trenutka mali Ben se tajnovito pridruzuje Richardu,sve dok ne vidimo ubijanje cele Dharme.
To je vise nego jedan ili nekoliko dana.
Rekla bih da se Ben i Richard znaju mnogo duze.
Mislim da Richardova vecna mladost nema veze sa putovanjem kroz vreme i da su tu neke mnogo dublje stvari posredi.
A i bilo bi glupo da imaju vremensku masinu i tako je opusteno primenjuju.

Sad mi je sinulo nesto.
Mozda ona scena iz proslosti kad Dr.Chang biva pozvan zbog otkrivanja onog tocka
i kad se tu pojavljuje Daniel
Mozda je to promenjena proslost,gledamo insret koji ce se tek dogoditi kasnije u nekoj epizodi kad se bude ostrvo vracalo u proslost.Bas tu proslost i taj trenutak kad otkrivaju taj zid i iza njega tocak.
To se sve jeste desilo u proslosti sem pojave Daniela,usred vremenskih oscilacija Daniel je mozda namerno tu dosao sa nekim razlogom.
Sta mislis?I sta mislite?
Glupo?:)

Poslednja izmena:
primecujem da se cesto upotrebljava izraz "masina za putovanje kroz vreme"
ajde mi objasite, posto mi bas nije najjasnije na sta se tu misli
ovo se odnosi na komentare o Richardovoj "vecnoj mladosti"
fakat je da se on nikako ne menja
jos iz perioda kada je "vrbovao" Locka, dok je ovaj jos bio dete
pa do danasnjih dana..
tocak se okrenuo..i sve je pocelo da oscilira na ostrvu
kako mislite da Richard sam prelazi iz perioda u period..
kad god mu to padne na pamet?
a da pri tom, svi ostali na ostrvu i dalje mirno zive svoju sadasnjost...
ne znam da li ste me razumeli,
sta sam htela da kazem :)
ocigledno je to da je on kao lik jako interesantan...
ali mi nije najjasnija ta vremenska masina,
o kojoj pricate..a koju koristi samo on...
O vremenskoj mašini priča Ivan, ja ne mislim da postoji ikakva vremenska mašina, i ne mislim da Ričard uopšte putuje kroz vreme, mislim da je svo vreme tu i da ne stari...

Na Comic Conu 2007. su Damon i Carlton pitali nešto kao "pogodite koliko godina ima Ričard..." Matthew Fox je rekao, 125? na šta su oni rekli, netačno, i smejali se. Ja bih rekla da mora da ima dovoljno godina barem za to da je bio na Black Rocku (koji je 1865. došao do ostrva)... ako nije stariji i od toga.

primecujem da se cesto upotrebljava izraz "masina za putovanje kroz vreme"
ajde mi objasite, posto mi bas nije najjasnije na sta se tu misli
ovo se odnosi na komentare o Richardovoj "vecnoj mladosti"
fakat je da se on nikako ne menja
jos iz perioda kada je "vrbovao" Locka, dok je ovaj jos bio dete
pa do danasnjih dana..
tocak se okrenuo..i sve je pocelo da oscilira na ostrvu
kako mislite da Richard sam prelazi iz perioda u period..
kad god mu to padne na pamet?
a da pri tom, svi ostali na ostrvu i dalje mirno zive svoju sadasnjost...
ne znam da li ste me razumeli,
sta sam htela da kazem :)
ocigledno je to da je on kao lik jako interesantan...
ali mi nije najjasnija ta vremenska masina,
o kojoj pricate..a koju koristi samo on...

Pa recimo kao ona gde je u zadnjoj epizodi cetvrte serije Ben stavio zeca... na takvu masinu mislim... odnosno komora iz koje udjes i kad izadjes ti si u drugom vremenu, kao vremenski lift...ja to trenutno tako zamisljam...

Ja to zamisljam ovako: on ode obavi zadatak, vrati se u tu masinu nekako i onda opet ide gde treba i tako... kao u matrixu fora...

Onda ne bi mogao baš previše vremena da provede bilo gde (tj. kada)...
To bi moglo da funkcioniše za susrete sa malim Lokom, ali kada ga je Ben sreo prvi put, nije izgledalo kao da je Ričard njega namerno sreo... izgledalo je da je bilo sasvim slučajno, i Ričard je bio stvarno iznenađen što je dečak video svoju pokojnu mamu, možda je zato i počeo da misli da je Ben "poseban".
Sem toga, sećaš se da je Ben rekao Ričardu: "You remember birthdays, don't you?" "Sećaš se još šta su to rođendani?"
hmm pa ne znam, gledaj mogao bi da potrosi onoliko vremena koliko je ziv, on zapravo zivi u jednom vremenu i tu tece njegov zivot, ako provede ovamo tri dana prosla su tri dana, ako provede godine prosle su godine... Mogao bi da ostane par godina sa nekim i toliko bi ostario, sto ga ne bi promenilo... A mozda je i samo mrtav ili besmrtan ili otkud ja znam sta moze da im padne na pamet... z:mrgreen:

Bar troje Drugih nisu bili na ostrvu pre pada aviona - stjuardesa Sindi i ono dvoje dece, a najverovatnije i još desetoro ljudi koji su bili u repu aviona (oni koje su Drugi kidnapovali), pod uslovom da su još živi (a baš bi bilo čudno da su svi nekako zaginuli, tako da mislim da jesu živi i sa Drugima).
Hmm pa ja mislim da je Sindi bila sa njima ranije a ono je bila samo misija... A za decu ne znam stvarno... Pa ne moze da mi drugacije bude jasno kako to da bas Locke od njih dvadeset jedini prodje kroz vreme... Ili su oni svi mrtvi ili ovo...trece meni ne pada na pamet... mada sve je moguce, ja bih voleo i tvoju teoriju da cujem i teorije ostalih sa foruma...
Sem toga, ovo što si rekao je kontradiktorno - da je to slučaj, onda ni Šarlot ne bi putovala kroz vreme.
ne razumem zasto ne bi?

Znaci da bi po mojoj teoriji oscilirali treba da ispune dva uslova:
- Da u vreme prvog vremenskog putovanja nisu bili na ostrvu, odnosno kad je pao avion.
- Da su u trenutku pre prvog vremenskog putovanja u radijusu ostrva.

znaci charlotte ispunjava ova dva uslova, jack i ostali koji su napustili ne ispunjavaju drugi. Others ne ispunjavaju prvi. Ostaje pitanje te dece koju spominjes...

btw moram jos ovo da dodam:

Ben je rekao Richardu "dobro je sto si dosao" u jednoj epizodi, znaci richard od nekud dolazi i negde odlazi, i kad god ga vidimo on je na ovakvoj ili onakvoj misiji odnosno zaposlen je, nismo ga nikad videli da sedi cita knjigu ili slicno... E sad zamislite da je besmrtan i da zivi dvesta godina ili nesto slicno, ne verujem da bi uvek bio tako zaposlen...

A drugo, kada je rekao Locku da ce mu tek reci da izvadi metak i to, to je za mene bio hint da on dolazi iz buducnosti... odnosno da ce putovati kroz vreme...

Najbolja recenica iz ove dve epizode ne vezano za ovo je po meni ubedljivo: When i am?! hehe kao da je where i am samo when :mrgreen:

ne razumem zasto ne bi?
Evo zasto:

E ovako, neka moja misljenja, misljenja sam da je Charlotte rodjena na ostrvu, i da je rodjena bas u vreme kada su oni pomereni, sto bi objasnilo da su se dve jedinke te mase i dimenzija nasle u toj blizini na povrsini ostrva, sto moze dovesti do destrukcije, jer ne znamo sta bi se desilo zeki 15 da su bili malo dalje i da su ostali malo duze...
Rekao si da je Šarlot rođena na ostrvu i da su se oni vratili u vreme kad je ona postojala na Ostrvu... pa ako je tvoja teorija da se oni pomeraju zato što nisu tada bili na ostrvu, zašto se ona onda pomera kroz vreme?

A i dalje nema odgovora šta je sa onima iz repa aviona koji su sad sa Drugima (kao ono dvoje dece)... koja je razlika između njih i ovih ostalih sa 815? A i mnogo kraće su na ostrvu od Džulijet.

Mene pomalo nervira cela ta pricha o vracanju u buducnost, odnosno proshlost, na ostrvu. Ne znam shta im je to trebalo, no dobro... Mora da se napishe 5. i 6. sezona...
Mene sad jako zanima kako ce se oni vratiti na ostrvo kad ne znaju gde se nalazio, osim ako Ben ne zna koordinate.
I josh neshto, oni kada se vracaju u proshlost, tu bi trebalo da se nalazi i Oceanic 6. A njih nema nigde... :confused:

hmmm pa ne znam sad za te druge, nisam siguran sad...

Ali za charlotte vidim sta te buni. Ja sam mislio na prvo pomeranje, a prilikom mozda treceg pomeranja je charlotte pocela da curi krv iz nosa...

mada sigurno ovo moje nije tacno, jer sad su upleli mnogo stvari, fiziku i spiritualnost koje tesko idu zajedno...videcemo gde ce nas odvesti

Mene pomalo nervira cela ta pricha o vracanju u buducnost, odnosno proshlost, na ostrvu. Ne znam shta im je to trebalo, no dobro... Mora da se napishe 5. i 6. sezona...
Mene sad jako zanima kako ce se oni vratiti na ostrvo kad ne znaju gde se nalazio, osim ako Ben ne zna koordinate.
I josh neshto, oni kada se vracaju u proshlost, tu bi trebalo da se nalazi i Oceanic 6. A njih nema nigde... :confused:
Trebalo im je zato što se na tome zasniva cela priča (što je to pa ostrvo tako posebno i važno, šta je to Darma proučavala, čemu Swan itd.). A 5. i 6. sezona moraju da se napišu zato da se završi priča.

Putovanja kroz vreme je bilo još od 3. sezone, ne znam kako može nekog sad to da iznenađuje?!

Ne secam se, kad je to bilo putovanja kroz vreme? :confused:

Dezmond u Flashes Before Your Eyes, mada na drugačiji način, ali u svakom slučaju je bilo uvedeno kao tema ( i Ms Hawking, i fleševi budućnosti itd.)... u 4. sezoni opet Dezmond u The Constant, Faradejeva objašnjenja... zatim, ne baš putovanje kroz vreme, ali razlika između vremena na Ostrvu i van njega - tu je bio i slučaj onog doktora i njegovog leša koje se pojavio na obali "pre" nego što je on ubijen. Simptomi koje je zbog toga doživeo jedan deo posade (Minkovski recimo - krvario je iz nosa slično kao Šarlot sada). A u finalu su i definitivno nagovestili da Ostrvo putuje kroz vreme - video sa "time-travelling bunnies..." Jedna druga verzija tog videa (onaj YT klip koji sam postavila) koji očigledno pokazuje putovanje kroz vreme, bila je objavljena još 2007, na Comic Conu posle završetka 3. sezone. Drugi video sa Dr Čengom još otvorenije govori o tome (onaj sa Comic Cona 2008).

Čula sam da je u originalnoj verziji epizode "Solitary" iz prve sezone Danijel Ruso trebalo da odgovori Saidu, na pitanje šta je njen naučni tim proučavao: "Vreme" ("Time".). Ali su se onda navodno uplašili u ABC-ju da će to zvučati previše SF... Dejmon i Karlton su rekli pre par meseci na konvenciji scenarista su pazili da otkriju SF elemente prerano, zbog toga što postoje takve predrasude prema SF-u među širom publikom, pa su morali prvo da navuku publiku na seriju... Slušala sam i snimak Comic Cona 2006. na kom su na pitanje, zašto serija nije nominovana za Emmy te godine iako ga je 2005. osvojila, rekli da misle da to nije zato što je 2. sezona slaba, već zato što su otkrili malo više SF elemenata, a Emmy glasači imaju predrasude prema SF-u. (Oduševili sam se što su rekli: "Eto, na primer, zašto Battlestar Galactica nije nominovana?!")

nisi jedina :lol:
rekla bih da se na neke posteve usredsredimo
a neke samo letimicno preletimo pogledom
pa se onda desava to
da svi istu pricu pricamo..

Ponekad sam isuvise nstrpljiva da se pridruzim diskusiji
pa ne procitam dovoljno,
bas kao sto kazes letimicno preletim pogledom,
al drago mi je da nisam lupila neku glupost,i da se oko neceg bar slazemo:).

Pemalo imamo informacija da bi doneli neku teoriju koja ima smisla.
I da ima smisla,ne mora da znaci da ce se pokazati tacnom.
Meni licno ne ide u glavu da Richard ima obicaj da putuje kroz vreme,i samo postojanje vremenske masine.
Ima tu mnogo nelogicnosti i praznina da bi to imalo neki smisao.
S druge strane,drugo objasnjenje je to da zivi ko kornjaca i jos gore,da prosto ne stari,on vec toliko godina deluje isto.A to je jos manje logicnije,bolje reci apsurdno.
Mada mnoge stvari su u toj seriji nemoguce pa se ipak desavaju.
I meni se motalo po glavi da mozda ostrvo samo bira kroz koje vremenske periode ce da ih vodi,
da bi imali priliku da vide neke trenutke kojima nisu prisustvovali.
Ali,tu stoji Charllote koja jeste bila na ostrvu pre ostale druzine.
Doduse,ne znamo kad,ni koliko dugo.
Pitanje koje mene najvise muci,u ovom trenutku:),kakvu promenu donose sestoro njih ako se vrate na ostrvo?
Koji je njihov uticaj na celu tu vremensku zbrku,i Ben i Richard tvrde da jedino oni mogu vratiti stvari u normalu...

Hmm...
004-1.jpg

Izgleda da je određeni uži krug ljudi u Darmi znao za postojanje i funkciju ovakve naprave koja definitivno prethodi Darmi.
The Orchid je izgleda svesno izgrađena u neposrednoj blizini koristeći paravan botaničke stanice.
Chang je očigledno već upoznat sa "pravilima" koja se odnose na putovanje kroz vreme.

Mislim da nije stvar u tome da se NE MOZE promeniti proslost, vec da se NE SME, jer bi onda doslo verovatno do paradoksa... a paradoks u vremensko-prostornom kontinuumu mozda moze da izazove smak sveta?! :o :eek: :think:

Recimo, nismo videli sta bi se desilo da je Itan ubio Loka u proslosti?! :eek: To je na pr. nesto sto bi po svoj prilici stvarno zeznulo tok dogadjaja...

Mislim da je u pitanju kombinacija NE MOŽE i NE SME.

MsHawking i Desmond u FBYE:

DESMOND: Oh, my God. You knew that was going to happen, didn't you? [she nods] Then why didn't you stop it? Why didn't you do anything?
MS. HAWKING: Because it wouldn't matter. Had I warned him about the scaffolding tomorrow he'd be hit by a taxi. If I warned him about the taxi, he'd fall in the shower and break his neck. The universe, unfortunately, has a way of course correcting . That man was supposed to die. That was his path just as it's your path to go to the island. You don't do it because you choose to, Desmond. You do it because you're supposed to.

O sličnom pravilu govori i Faradej u BYL:

DAN: You can not change anything. You can't. Even if you tried to, it wouldn't work.

SAWYER: Why not?

DAN: Time is like a street. Alright, we can move forward on that street, we can move in reverse, but we can not ever create a new street. If we try to do anything different, we will fail every time. Whatever happened, happened.

Meni ovo zvuči kao da npr. Time Travelling Sawyer :lol: ne može da značajno utiče na prošlost niti na budućnost ne zato što on to neće pokušavati sledeći neku zabranjujuću normu, već zato što će ga "course correcting mehanizam" (da tako to nazovem)u tome onemogućiti.

Jedina osoba za koju ne važe ova pravila je Dezmond (verovatno zbog uloge u imploziji Swana i kao posledica toga - putovanje svesti kroz vreme). Danijel zna za Dezmondovu posebnost i "moć" da utiče na događaje u vremenu jer je i ranije koristio Dezmonda - u "The Constant" , on je uredio da se njih dvojica sretnu kako bi mu Dezmond ranije dostavio vrednosti koje su mu bile neophodne da završi svoje eksperimente :
DAN: This, if the numbers you gave me are correct, what this will do is unstick Eloise in time. Just like you.
---
DAN: You, what? I don't understand, am I supposed to help you? Didn't I send you back here to help me?

a usput ga je i posavetovao kako da spasi sebi život,a Dezmond je pokrenuo niz događaja sa Vidmorom i Peni kako bi sebi obezbedio konstantu.

Mislim da se na isti način može objasniti kako Dezmond može da najednom dobije uvid u sećanje iz prošlosti i razgovor sa Danijelom . Jednostavno, pravila se na njega ne odnose. :lol:

Naravno, još uvek je rano suditi kakva su to pravila, da li postoji još neko na koga se pravila ne odnose itd. jer imamo premalo informacija. A i pitanje je da li je Danijel uopšte u pravu i da li govori istinu. I dalje ima stvari koje se ne uklapaju. Npr. Lok i Itan. Da li je možda "course correcting mehanizam" činjenica da se fleš dogodio upravo u trenutku kada je Lok bio u smrtnoj opasnosti?

Samo, pala mi je na pamet i situacija sa Čarlijem: sve se odigralo upravo po modelu o kome i Ms Hawking govorila ("Had I warned him about the scaffolding tomorrow he'd be hit by a taxi. If I warned him about the taxi, he'd fall in the shower and break his neck.")
Mislim da je i ona "posebna" na isti način kao i Dezmond.
Dezmond je spašavao Čarlijev život dovoljno dugo da Čarli siđe u The Looking Glass , što je kroz niz drugih događaja i omogućilo da O6 odu sa Ostrva.
To je verovatno greška koja nije trebalo da se dogodi.

Što se tiče toga da li se samo oni pomeraju ili Ostrvo:
The answer is probably a little bit of both.
They’re both sort of moving. And that makes a certain amount of sense b/c it’s not an easy island to find.
http://lostpedia.wikia.com/wiki/Official_Lost_Podcast_transcript/January_20%2C_2009

Na kraju, Danijel će i sam pokušati da utiče na prošlost/budućnost.
Mislim da se o tome radi u Comic Con Chang videu.

Takođe, i cilj Dharme se na neki način povezuje sa manipulacijom vremenom tačnije njihov navodni pokušaj da se promene ključne vrednosti Valenzetti jednačine koja predviđa budući smak sveta.

Poslednja izmena:
Pročitala sam na lostpediji radnju ove 2 nove epizode. E pa ovako:
1. Moguće je da Šarlot samo nasumična "žrtva" pomeranja u vremenu kao i ostali dosad (Minkovski...). Zašto joj se to nije desilo kad je došla na ostrvo? Ostalima se dešavalo dok su bili još na brodu.
2. Sun nema razloga da Bena krivi za Jinovu smrt ništa više nego Widmora. To je bila posledica njihovog međusobnog rata.
3. Desmondova posebnost se može objasniti činjenicom da je dugo u blizini elektromagnetnog polja, a s druge strane on je koliko sam primetila jedini lik koji je otišao s ostrva, a da se i dalje pojavljuje tu (jedini pomoću kojeg ostrvljani mogu uspostaviti vezu sa spoljašnjim svetom).
4. Slažem se s onim što Ivan 015 kaže za Richardovo nestarenje, a možda je sličan slučaj i sa Danielom, to bi objasnilo njegovo prisustvo u Dharmi.
5. I DA, UVERENA SAM DA JE HAWKINS DANIELOVA MAJKA! To bi bio super zaplet :)

E da, i jedno pitanje...kada je Ben pomerio ostrvo i ono je nestalo, Faradej je bio u čamcu usred mora. Kako je našao ostrvo?

dobro ja jos uvek mislim da je to zbog dve charlotte mladja starija nema veze... mislim to je neka moja teorija niko ne mora da veruje ;)

Niko ne mora da veruje? Mislim da su svi koji su razmišljali o tome zaključili baš to, da su dve Charlotte u isto vreme na ostrvu. Ja sam samo rekao da si pogrešio kada si rekao "dve jedinke te mase i dimenzija" zato što i da postoje dve Charlotte, niti su iste mase ni dimenzija, ali se slažem sa teorijom kao i verovatno svi sa ovog foruma.

Svi pričaju o prilično sličnim stvarima, ali niko ne čita prethodne post-ove i raspravlja se iznova i iznova o istim stvarima...

BTW, neke tvoje (Ivan015) teorije baš nemaju veze s mozgom. Kada se avion srušio, Ben je rekao Ethan-u i Goodwin-u da provere ima li preživelih i da se ubace među njih. Cindy definitivno nije bila sa "the others" već je bila u avionu kao i dvoje dece, kao i još dosta ljudi iz repa aviona koji su odlučili da žive sa "the others". Evo ti liste preživelih iz repa aviona:
List of Tail Section survivors
Ovi zeleni su oteti. Ne zna se koliko ih je živo, ali nema logike da se njih 13 ubaci u grupu od 9 ljudi.
Ta teorija otpada. Takođe, slažem se sa Gargamela-om i TimeTravelingBunny oko te "mašine" koje navodno postoji.
Prvo, Richard se jeste sreo sa Ben-om slučajno i verovatno je bio sa Ben-om neko vreme kao što reče TimeTravelingBunny.
Drugo, bilo bi glupo da oni imaju mašinu za putovanje kroz vreme i da je koriste kad im zatreba kao što reče Gargamela.
Treće, po tebi se on vraća u prošlost da bi se npr. sreo sa Locke-om dok je još bio dete? Onda on iz sadašnjosti ide u prošlost i odlazi kod Locke-a? To je isto što je i Faraday uradio sa Desmond-om, a koliko znamo, prošlost se ne sme menjati.
Slažem se da sa TimeTravelingBunny da je on sa Black Rock-a.

2. Sun nema razloga da Bena krivi za Jinovu smrt ništa više nego Widmora. To je bila posledica njihovog međusobnog rata.

Kad si već spomenula San, da li još neko misli da je u stvari San poslala one advokate kod Kejt (a ne Ben, kao što sam ja najpre pomislila)?
Mislim da se apsolutno pretvarala u razgovoru sa Kejt i da joj uopšte nije oprostila.

Isto tako, da li je moguće da je Ben poslao one ljude sa strelicama :lol:na Sayida i Hurleyja (a ne Vidmor ili neko drugi)?
I da, šta li se to dogodilo pa su Ben i Sayid prekinuli "saradnju"?:think:

Kad si već spomenula San, da li još neko misli da je u stvari San poslala one advokate kod Kejt (a ne Ben, kao što sam ja najpre pomislila)?
Mislim da se apsolutno pretvarala u razgovoru sa Kejt i da joj uopšte nije oprostila.

Ja sam bila ubedjena da je Ben, ali posle te scene i San mi je postala sumnjiva, zbog načina na koji je pričala... ali ne znam tačno šta ona smera...

I Vidmor i Ben su krivi za Đinovu smrt, ali ne samo zato što je to posledica njihivog rata, već mnogo direktnije (najdirektnije od živih - pošto je Kimi mrtav): Vidmor zato što je poslao plaćenike da ih sve pobiju, a Ben zato što je to direktno izazvao i nije ga uopšte bilo briga da li će svi ti ljudi da odlete u vazduh kad on ubije Kimija... I za jednog i za drugog su oni bilo samo kolateralna šteta. Meni bi bilo super (i najlogičnije) da San smera da se osveti i jednom i drugom... bilo bi tu neke poetske pravde ako bi to i uspela...

Ja sam bila ubedjena da je Ben, ali posle te scene i San mi je postala sumnjiva, zbog načina na koji je pričala... ali ne znam tačno šta ona smera...

I Vidmor i Ben su krivi za Đinovu smrt, ali ne samo zato što je to posledica njihivog rata, već mnogo direktnije (najdirektnije od živih - pošto je Kimi mrtav): Vidmor zato što je poslao plaćenike da ih sve pobiju, a Ben zato što je to direktno izazvao i nije ga uopšte bilo briga da li će svi ti ljudi da odlete u vazduh kad on ubije Kimija... I za jednog i za drugog su oni bilo samo kolateralna šteta. Meni bi bilo super (i najlogičnije) da San smera da se osveti i jednom i drugom... bilo bi tu neke poetske pravde ako bi to i uspela...

Posebno sam se naježila na onaj deo : "And if you hadn't, we probably all would have died instead of just my husband.". Očigledno je da se pretvara.
I onda, ono "slatko" pitanjce: "How's Jack?" :eek: i dramatična muzika u pozadini...
Mislim da hoće da upotrebi Kejt za neki svoj cilj koji je i dalje nejasan...

San mi je super & plaši me u isto vreme. :lol:

Dezmond u Flashes Before Your Eyes, mada na drugačiji način, ali u svakom slučaju je bilo uvedeno kao tema ( i Ms Hawking, i fleševi budućnosti itd.)... u 4. sezoni opet Dezmond u The Constant, Faradejeva objašnjenja... zatim, ne baš putovanje kroz vreme, ali razlika između vremena na Ostrvu i van njega - tu je bio i slučaj onog doktora i njegovog leša koje se pojavio na obali "pre" nego što je on ubijen. Simptomi koje je zbog toga doživeo jedan deo posade (Minkovski recimo - krvario je iz nosa slično kao Šarlot sada). A u finalu su i definitivno nagovestili da Ostrvo putuje kroz vreme - video sa "time-travelling bunnies..." Jedna druga verzija tog videa (onaj YT klip koji sam postavila) koji očigledno pokazuje putovanje kroz vreme, bila je objavljena još 2007, na Comic Conu posle završetka 3. sezone. Drugi video sa Dr Čengom još otvorenije govori o tome (onaj sa Comic Cona 2008).
Pa eto, nije bilo konkretnog putovanja kroz vreme kao sada... Jedino se na osnovu Richarda moglo neshto posumnjati, ali ja sam bila ubedjena da je u pitanju vechna mladost a ochigledno je sada da nije...

Uuuu, mislim da ste se malo zaneli sa ulogom San. :neutral: Ja sam se istripovala da je Vidmor mozda poslao te advokate kod Kejt, nemam pojma zbog chega. :confused: Mada imate pravo, Sun je bila bash chudna... Ochigledno je da ona i Vidmor saradjuju, tako da ko zna shta moze da bude...

Al ja opet imam pitanje za vas teoretichare:
Zashto se ne pojavljuju Kejt, Dzek, Sun, Hurley i Sajid kada se ovi vracaju u proshlost? Gde su oni?

Pa eto, nije bilo konkretnog putovanja kroz vreme kao sada... Jedino se na osnovu Richarda moglo neshto posumnjati, ali ja sam bila ubedjena da je u pitanju vechna mladost a ochigledno je sada da nije...

Uuuu, mislim da ste se malo zaneli sa ulogom San. :neutral: Ja sam se istripovala da je Vidmor mozda poslao te advokate kod Kejt, nemam pojma zbog chega. :confused: Mada imate pravo, Sun je bila bash chudna... Ochigledno je da ona i Vidmor saradjuju, tako da ko zna shta moze da bude...
Ne verujem da je Vidmor - zašto bi on to baš sad radio, što je čekao 3-4 godine? Najlogičnije je da je Ben, kako bi se Kejt lakše odlučila da se vrati zajedno sa Aronom - sad će opet biti begunac i nema više "stabilnog" života sa "sinom" u LA...
Ali San nije bila iznenađena i mnogo brzo je počela da obrće sve na svoju vodenicu... I ako ima i ako nema ništa sa tim, očigledno pokušava da iskoristi Kejt za svoje planove. Posebno kad je rekla "Šta bi ti učinila da zaštitiš Arona?" a Kejt je odmah shvatila šta otprilike San pita, pošto je rekla "šta ti misliš, kakva sam ja osoba?" Izgledalo je da želi da je ubedi da će neko da joj oduzme Arona, kako bi nagovorila Kejt da ubije nekog ili da pomogne da neko bude ubijen...Očekujem Sun vs Back showdown. z:p

A zaista me zanima kad je i kako prestala saradnja između Saida i Bena... Čiji su bili oni ljudi? VIdmorovi ili Benovi? U svakom slučaju, izgleda da su hteli da ih kidnapuju žive.

Al ja opet imam pitanje za vas teoretichare:
Zashto se ne pojavljuju Kejt, Dzek, Sun, Hurley i Sajid kada se ovi vracaju u proshlost? Gde su oni?
Ne znam, videćemo... Nisu još jasna ta pravila putovanja kroz vreme... zasad nisu sreli nikoga od živih ljudi koji su napustili Ostrvo - sem Dezmonda... ali on je "poseban" i "na njega se ne odnose pravila". :roll:

Poslednja izmena:

Back