Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da,ali tad kad ga je video,sve je bilo normalno.
Posle toga je doslo pomeranje ostrva i menjanje buducnosti sa Danijelove strane.
Pa Desmond ima zakasnelo secanje...
Tad kad ga je prvi put video,proslost je izgledala totalno drugacije,bez Danielovog lupanja na vrata.
Jeste,vecina likova je posebna u seriji al je Desmond na nacin koji je usko povezan sa vremenskim (ne)prilikama.
Setite se vracanja u proslost posle implozije otvora,flesheva vezanih za Charlie-ja i najzad,vracanje u proslost kad i prvi put srece Daniela.
Ima logike..

Sad sam baš pročitala šta Damon Lindelof kaže o Dezmondu:

The question that bothered me most, or gave me the biggest headache, in the season premiere had to do with Faraday knocking on the door of the hatch. Desmond answers the door and they talk. How come Desmond doesn’t remember that encounter the whole time? How come he doesn’t recall that encounter at the hatch door with Faraday from the time it happened up to and including when we see him in the season premiere, which is years later? Why wasn’t that incident a memory for him?

Lindelof: A) That’s a very good question to be asking, and certainly not one that we ignore. B) Listen carefully what Faraday is saying to Desmond, in terms of why he believes this information he’s telling Desmond is going to transfer.

Finally, something happened to Desmond way back at the end of the second season of the show, something incredibly significant. Which imbues him with a certain power, for lack of a better word, that nobody else on the show has, and that was demonstrated regularly throughout Season 3, in terms of what happened to him at the end of Season 2. This makes him a bit of a wild card.

What we would advise you, and the fans whose heads are hurting, is to say, if you apply common sense rules to Desmond’s memory and cognition as it moves through the show, you will drive yourself crazy. But if you fundamentally accept that his consciousness can bop around in time, and where it lands is more an aggregate of destiny rather than logic, you will be able to sleep a lot better.

http://featuresblogs.chicagotribune...009/01/lost-abc-tv-ben-linus-time-sawyer.html

Sigurno pod ovim što se desilo Dezmondu u 2. sezoni misli na imploziju Swana. Ali ne razumem, zašto se to isto nije desilo Loku, Eku i Čarliju? Da li je to povezano baš sa pokretanjem mehanizma samouništenja Swana?

Ja mislim da se celo ostrvo pomerilo tj. pomera u vremenu jer su prikazali da kamp se pojavljuje pa nestaje,otvor je raznesen pa magicno se opet pojavi..
Da se samo oni pomeraju,ostrvo bi izgledalo isto.
Al cas je dan pa noc,pomeranje ukljucuje vise od njih samih.
Da, i kako bi inače "nestalo" pred očima Oceanic 6 i Dezmonda, da se nije i samo pomerilo u vremenu?

Da li je Lok isto tako "nestao" Itanu pred očima kad je pokušao da ga ubije? I da li se Itan kasnije sećao ovog bizarnog događaja? Možda je mislio da je to halucinacija ili jedna od čudnih vizija koje priređuje Ostrvo?

Ja mislim da se celo ostrvo pomerilo tj. pomera u vremenu jer su prikazali da kamp se pojavljuje pa nestaje,otvor je raznesen pa magicno se opet pojavi..
Da se samo oni pomeraju,ostrvo bi izgledalo isto.
Al cas je dan pa noc,pomeranje ukljucuje vise od njih samih.

sto moze da bude..a i ne mora
sve je relativno na ovom ostrvu:)
to sto je cas dan a cas noc,
moze da se objasni i time sto se oni prebace
ali ne uvek u isto vreme/sat..
mene zanima ono sto je vec neko spomenuo
da li se i "drugi" kao i radnici u "darmi"
takodje prebacuju
znaci totalni sudar proslosti, sadasnjosti i buducnosti
u stvari...tek sada mi pada na pamet
pomeranjem tocka,Ben je u stvari uradio ono..
za sta je dr Ceng rekao
ako se desi..neka nam je bog u pomoci

Sad sam baš pročitala šta Damon Lindelof kaže o Dezmondu:

http://featuresblogs.chicagotribune...009/01/lost-abc-tv-ben-linus-time-sawyer.html

Sigurno pod ovim što se desilo Dezmondu u 2. sezoni misli na imploziju Swana. Ali ne razumem, zašto se to isto nije desilo Loku, Eku i Čarliju? Da li je to povezano baš sa pokretanjem mehanizma samouništenja Swana?

Mozda ima veze...
Ne mozemo znati.Za sad,valjda ce da objasne.
Svako je poseban na svoj nacin.
Bitno je da je Desmond taj koji ima neke mogucnosti,i da je Daniel to shvatio.
Al ne znam sto se ljudi pitaju zasto se Desmond pre nije setio toga ili Ethan Locka.
To se pre toga jednostavno nije desilo,mislim da oni idu na tu kartu.
Da je Ethan ostao ziv,posle te scene iako je bila u proslosti,sigurno bi se secao.
Ali proslost koja je postojala pre toga gradi takvu buducnost.
A proslost koja je promenjena,utice na buducnost istog trenutka kad je ta proslost promenjena.
Ne pre toga,to ne bi imalo smisla.
ali Richard i njegovi ljudi..to mi je najmisterioznije.
I Charllote je sto posto rodjena na ostrvu cim ima onakve simptome.
Uposte postoji teorija da dve iste jedinke ne iz razlicitih vremenskih razdoblja ne mogu postojati u istom prostoru i vremenu.
To si i sama rekla a i videla na osnovu onog Dharma videa.
Sad pitanje je sta je sa Richardom i co.,zasto na njih to ne utice?
ili dal ce to da se desi i Juliet i Sawyeru,bilo bi glupo da se ostrvo nikad ne pomeri u vreme kad su i oni postojali na ostrvu..

pa sarlot je definitivni rodjena na ostrvu
ali mislim da joj se desava isto sto se desavalo dezmondu
jednostavno nus proizvod osciliranja
e sada...mozda je ona tek prva
nije iskljuceno da od istoga pocnu da pate i drugi..

sto moze da bude..a i ne mora
sve je relativno na ovom ostrvu:)
to sto je cas dan a cas noc,
moze da se objasni i time sto se oni prebace
ali ne uvek u isto vreme/sat..
mene zanima ono sto je vec neko spomenuo
da li se i "drugi" kao i radnici u "darmi"
takodje prebacuju
znaci totalni sudar proslosti, sadasnjosti i buducnosti
u stvari...tek sada mi pada na pamet
pomeranjem tocka,Ben je u stvari uradio ono..
za sta je dr Ceng rekao
ako se desi..neka nam je bog u pomoci

Zato i verovatno Locke tvrdi da su u opasnosti.
I zato je i Richard njemu rekao da mora da ode po njih da nagovori da ih vrati.
Objektivno,stvarno moze biti zajebano:).
Al kako je richard znao da je neko pucao u Locka i sve sta ce mu Locke reci?
Jel on mozda prozivljava buducnost?
To je malo cudno,on je tvrdio da je bas Locke bio taj koji je nestao posle pomeranja ostrva.
a mi smo videli Locka samog.
Tako da definitivno razliciti ljudi prolaze kroz razlicite vremenske periode.
Sad mozda si u pravu,onda vise ima smisla da se samo oni pomeraju u vremenu jer su svi na jednom ostrvu i kako onda da prozivljavaju razlicite vremenske periode.
Mada mozda razliciti delovi ostrva se menjaju kroz razlicite vremenska razdoblja al to nema smisla:D.
Scratch that:)
NEMAM POJMA!!
AAAAAAAAAAAAA

Mozda ima veze...
Ne mozemo znati.Za sad,valjda ce da objasne.
Svako je poseban na svoj nacin.
Bitno je da je Desmond taj koji ima neke mogucnosti,i da je Daniel to shvatio.
Al ne znam sto se ljudi pitaju zasto se Desmond pre nije setio toga ili Ethan Locka.
To se pre toga jednostavno nije desilo,mislim da oni idu na tu kartu.
Da je Ethan ostao ziv,posle te scene iako je bila u proslosti,sigurno bi se secao.
Ali proslost koja je postojala pre toga gradi takvu buducnost.
A proslost koja je promenjena,utice na buducnost istog trenutka kad je ta proslost promenjena.
Ne pre toga,to ne bi imalo smisla.
.
Pa baš to što kažeš nema smisla. To bi onda bila promena u prošlosti, zar ne? I eto ti paradoksa...

Jedini način na koji to može da ima smisla jeste ako se desilo i prvi put, makar i zbog putovanja drugog lika iz budućnosti(a la "Twelve Monkeys").

Itan koga je Lok video je stvarno Itan, a taj Itan je imao sopstveni um... a samim tim i svoje viđenje te scene, a zbog toga je morao da ima i sećanje. Po ovome što ti kažeš, ispalo bi da je Itan tu samo marioneta i da ta scena ne postoji iz njegove tačke gledišta, već samo iz Lokove. A to bi bilo baš glupo. Šta se desilo sa tim Itanom iz prošlosti? Nije prosto nestao kad ga Lok više nije video.

Zato i verovatno Locke tvrdi da su u opasnosti.
I zato je i Richard njemu rekao da mora da ode po njih da nagovori da ih vrati.
Objektivno,stvarno moze biti zajebano:).
Al kako je richard znao da je neko pucao u Locka i sve sta ce mu Locke reci?
Jel on mozda prozivljava buducnost?
To je malo cudno,on je tvrdio da je bas Locke bio taj koji je nestao posle pomeranja ostrva.
a mi smo videli Locka samog.
Tako da definitivno razliciti ljudi prolaze kroz razlicite vremenske periode.
Sad mozda si u pravu,onda vise ima smisla da se samo oni pomeraju u vremenu jer su svi na jednom ostrvu i kako onda da prozivljavaju razlicite vremenske periode.
Mada mozda razliciti delovi ostrva se menjaju kroz razlicite vremenska razdoblja al to nema smisla:D.
Scratch that:)
NEMAM POJMA!!
AAAAAAAAAAAAA
Kao što sam već rekla... Sigurno se i Ostrvo pomerilo, kako bi inače nestalo pred očima O6 i Dezmonda u finalu 4. sezone?

Pa baš to što kažeš nema smisla. To bi onda bila promena u prošlosti, zar ne? I eto ti paradoksa...

Jedini način na koji to može da ima smisla jeste ako se desilo i prvi put, makar i zbog putovanja drugog lika iz budućnosti(a la "Twelve Monkeys").

Itan koga je Lok video je stvarno Itan, a taj Itan je imao sopstveni um... a samim tim i svoje viđenje te scene, a zbog toga je morao da ima i sećanje. Po ovome što ti kažeš, ispalo bi da je Itan tu samo marioneta i da ta scena ne postoji iz njegove tačke gledišta, već samo iz Lokove. A to bi bilo baš glupo. Šta se desilo sa tim Itanom iz prošlosti? Nije prosto nestao kad ga Lok više nije video.

Jeste da tu postoje zackoljice,al misim da su oni to pravili da ima to objasnjenje.
Mozda i gresim.
Meni je logicno da kad nesto menjas u proslosti,svi trenuci koji posle toga slede ce biti pomereni od tog trenutka kad si ih promenio.
Ne pre toga.
Scena kada Locke upoznaje Ethana na ostrvu posle rusenja aviona.
On ga se ne seca.
Zato sto je menjanje proslosti doslo posle toga.
Da je Ethan ziv,setio bi se toga kao Desmond.
Lepo su to i opisali da Desmondom.
On se toga setio tek posto se desilo.
Jeste bilo u proslosti ali u promenjenoj proslosti.
Tako da imamo dve proslosti.
Jedna koja je postojala i jedna koja je promenjena.
Ponavljam,oni su verovatno tako izabrali da objasne.
Sad,dal nekom ima smisla..Meni da,tebi ne...Sta ces.:)

Kao što sam već rekla... Sigurno se i Ostrvo pomerilo, kako bi inače nestalo pred očima O6 i Dezmonda u finalu 4. sezone?

Ne znam Bunny,znam da se pomerilo prostorno ali vremenski..
Ima itekako smisla al kao sto napisah,deluje kao da neki prozivljavaju pomeranje vemena drugacije.
Mozda sam ja prerano donela zakljucak,mozda Richard i ekipa ne prozivljavaju drugacije vreme od Locka al to mi je jedino objasnjenje zasto njih nije bilo pored Locka i zasto je on tvrdio da Locke je nestao.
Meni nema smisla da se samo oni vremenski pomeraju a ostrvo stoji u vremenu.
To je zeznuto,jer smo videli nestanak kampa i otvora,kao sto napomenuh vec,a to je deo ostrva.
Kad objasne Richarda i gde on nestade,i zasto nije sa njima,videcemo...

Pade mi na pamet u vezi s likovima koji su pretili Džulijet i Sojeru - je li tako možda Montan (iz Danijeline grupe) izgubio ruku? I je li zato Dr Čeng u nekim od videa imao veštačku ruku? Ko su ti likovi, da li su Natives - nešto mi ne liče po odelu i pojavi, ali ko zna... Da li su možda radili za Vidmora? Upotrebili su izraz "naše ostrvo" kao što bi to rekli i The Others, ali Vidmor isto veruje da ostrvo pripada njemu i da mu ga je Ben oduzeo... Baš me zanima koja je tačno njegova veza sa Ostrvom, jedva čekam da saznamo više o njegovoj prošlosti...

Jeste da tu postoje zackoljice,al misim da su oni to pravili da ima to objasnjenje.
Mozda i gresim.
Meni je logicno da kad nesto menjas u proslosti,svi trenuci koji posle toga slede ce biti pomereni od tog trenutka kad si ih promenio.
Ne pre toga.
Scena kada Locke upoznaje Ethana na ostrvu posle rusenja aviona.
On ga se ne seca.
Zato sto je menjanje proslosti doslo posle toga.
Da je Ethan ziv,setio bi se toga kao Desmond.
Lepo su to i opisali da Desmondom.
On se toga setio tek posto se desilo.
Jeste bilo u proslosti ali u promenjenoj proslosti.
Tako da imamo dve proslosti.
Jedna koja je postojala i jedna koja je promenjena.
Ponavljam,oni su verovatno tako izabrali da objasne.
Sad,dal nekom ima smisla..Meni da,tebi ne...Sta ces.:)

Da dodam,
meni se cini da ce tako objasniti jer bi u suprotnom morali da objasnjavaju bas to pitanje
zasto se Ethan,Desmond i verovatno jos neki ne secaju takvih susreta i dogadjaja.
A rekla bih da to vec vidimo na osnovu scene sa Desmondom.
On se setio u trenutku kad se to desavalo,u proslosti koju je poremetio Daniel.
Ne ranije.Niti kasnije.Istog trenutka kad se i promenila.
Ona originalna proslost je promenjena i utice na sadasnjost.
Na taj nacin oni sto su pisali seriju su fino izbegli bilo kakve zamke,a jednom sam rekla,jos niko nije putovao kroz vreme pa da moze da tvrdi sta ima a sta nema smisla.Teoretski,svasta je moguce.

Pade mi na pamet u vezi s likovima koji su pretili Džulijet i Sojeru - je li tako možda Montan (iz Danijeline grupe) izgubio ruku? I je li zato Dr Čeng u nekim od videa imao veštačku ruku? Ko su ti likovi, da li su Natives - nešto mi ne liče po odelu i pojavi, ali ko zna... Da li su možda radili za Vidmora? Upotrebili su izraz "naše ostrvo" kao što bi to rekli i The Others, ali Vidmor isto veruje da ostrvo pripada njemu i da mu ga je Ben oduzeo... Baš me zanima koja je tačno njegova veza sa Ostrvom, jedva čekam da saznamo više o njegovoj prošlosti...

Eeeee
jedva cekam sve zivo da saznam.
Koliko stvari ne znamo,sve neke teorije i 1000 mozda.
Kad pomislim da treba da cekam do sledece godine da se sve objasni.
A kad se stvarno bude zavrsila ova serija,ne znam dal da slavim il da kukam.
Sad bih sve da znam i da sto pre dodje kraj al kad bude dosao,sta cu onda da gledam?
Jednom si rekla da ne mozes da izaberes izmedju BSG i Losta,u smislu koja je bolja.
Ja sam taj izbor odavno napravila i do sada ova je je jeda od najboljih serija koje sam gledala.
Sta posle nje,to je pitanje...

ma da...isti zakljucak...
mada mislim da je sa nekim ciljem dosao u onu sobu...
mozda cak i da unisti tocak...
to jest da otpusti energiju...

Hmm pa to onda obara onu njegovu sta god da se desi desilo se...tj moglo bi izazvati paradox u vremenu... ali videcemo, sve je moguce...

Meni je on skroz cudan a najcudnije mi je ono sto nikad ne odgovori na pitanje nego uvek pokusava da slaze i to... z;)

E ovako, neka moja misljenja, misljenja sam da je Charlotte rodjena na ostrvu, i da je rodjena bas u vreme kada su oni pomereni, sto bi objasnilo da su se dve jedinke te mase i dimenzija nasle u toj blizini na povrsini ostrva, sto moze dovesti do destrukcije, jer ne znamo sta bi se desilo zeki 15 da su bili malo dalje i da su ostali malo duze...

Dalje, mislim da ostrvo skace iz vremena u vreme, medjutim kao i vas buni me zasto ostali nisu putovali kroz vreme, ajde za richarda imam objasnjenje, medjutim, mozda oni koji nisu bili na ostrvu u vremenu u koji se putovalo nece putovati... Ako me razumete, richard i oni su bili na ostrvu kada se avion sa lokovim bratom srusio, ali ovi sa aviona nisu bili, a nije bila ni dzulijet, niti ovih cetvoro, to je jedino logicno objasnjenje, da ne bi doslo do paradoxa oni nisu putovali, mozda su se kasnije stvorili kada je promenjeno vreme...

Ni ja ne verujem Benu uopste, ne verujem ni Vidmoru, sta vise mislim da postoji mogucnost da je neko treci postavio avion u vodu... Ako je neko od njih vise mislim da je Ben nego Vidmor... mada je i ovaj sposoban, ali ga nismo dovoljno upoznali kao Bena...

Mozda je Dezmond poseba jer je na neki nacin okrenuo tocak, mislim uporedite tocak sa onim kljucem... mozda funkcionisu slicno...

E ovako, neka moja misljenja, misljenja sam da je Charlotte rodjena na ostrvu, i da je rodjena bas u vreme kada su oni pomereni, sto bi objasnilo da su se dve jedinke te mase i dimenzija nasle u toj blizini na povrsini ostrva, sto moze dovesti do destrukcije, jer ne znamo sta bi se desilo zeki 15 da su bili malo dalje i da su ostali malo duze...

I da postoji još jedna Charlotte, ona bi bila mnogo mlađa, što znači da ovo što si rekao nije tačno. Što su neki ljudi rođeni na ostrvu (Alex i Charlotte), dok svi ostali umiru na porođaju. Moje neko objašnjenje je da su oni začeti van ostrva, ali ako ima neko bolje objašnjenje, voleo bih da ga čujem.

Dalje, mislim da ostrvo skace iz vremena u vreme, medjutim kao i vas buni me zasto ostali nisu putovali kroz vreme, ajde za richarda imam objasnjenje, medjutim, mozda oni koji nisu bili na ostrvu u vremenu u koji se putovalo nece putovati... Ako me razumete, richard i oni su bili na ostrvu kada se avion sa lokovim bratom srusio, ali ovi sa aviona nisu bili, a nije bila ni dzulijet, niti ovih cetvoro, to je jedino logicno objasnjenje, da ne bi doslo do paradoxa oni nisu putovali, mozda su se kasnije stvorili kada je promenjeno vreme...

Misliš Eko-vim bratom. Da je tako, onda bi se "the others" koji su došli kasnije takođe pomerali dok recimo Richard ne bi, a ti kažeš da nisu. Jednim delom svoje teorije ti poništavaš drugi... Zašto niko ne uzima u mogućnost da je Richard slagao Locke-a ili je malo "iskrivio" istinu? Možda da je rekao šta se stvarno desilo, ne bi imao priliku da mu da kompas i instrukcije za kasnije...

Da, mislim na ekovog brata sry type...

dobro ja jos uvek mislim da je to zbog dve charlotte mladja starija nema veze... mislim to je neka moja teorija niko ne mora da veruje ;)

ne, ja pricam o prvom kretanju kroz vreme samo za vreme pada aviona sa heroinom... Tada su svi others bili na ostrvu [kada se to stvarno desilo] sem dzulijet bar ja mislim... A richard je verovatno poslat iz buducnosti od strane locka ili nekog drugog...

charlotte nije bila na ostrvu kada se avion sa ekovim bratom srusio jer je vec otisla sa njega bila...

moze da bude...vrlo lako...
jos jednom da se vratim na scenu Lok/Itan
ako je Lok trenutno u vremenskoj oscilaciji
skocio u vreme dok njihov avion jos nije pao na ostrvo
i tamo naleteo na Itana..
kome je rekao i da je njihov novi vodja postavljen od Bena..
mislim da je definitivno narusio balans
i promenio buducnost
(Itanovu buducnost koja je u stvari Lokova proslost)
jer Itan, kada se bude susreo sa Lokom..u svojoj buducnosti
sigurno ce se setiti njihovog neobicnog susreta..
a samim tim to moze biti inicijalna kapsula
za sve ostale dogadjaje
"efekat leptira"
ovo je samo u slucaju da Lok oscilira..ali ne i "drugi"
a ako su i oni zarobljeni u vremenskom vrtlogu
e pa onda se vec gubim u sta bi bilo kad bi bilo...

Poslednja izmena:
Da, mislim na ekovog brata sry type...

dobro ja jos uvek mislim da je to zbog dve charlotte mladja starija nema veze... mislim to je neka moja teorija niko ne mora da veruje ;)

ne, ja pricam o prvom kretanju kroz vreme samo za vreme pada aviona sa heroinom... Tada su svi others bili na ostrvu [kada se to stvarno desilo] sem dzulijet bar ja mislim... A richard je verovatno poslat iz buducnosti od strane locka ili nekog drugog...

charlotte nije bila na ostrvu kada se avion sa ekovim bratom srusio jer je vec otisla sa njega bila...

To je i moje misljenje,
imamo i uvid u to sa onim video snimkom Dharme i zekama koji putuju kroz vreme.
Ona je rodjena na ostrvu i u nekim pomeranjima vremena ostrvo zaluta u vremenski period kad je Charlotte bila na ostrvu,dolazi do kompikacija po jednu jedinku.
Verovatno posto je mladja Charlotte bila originalna jedinka,tj. starija Charlotte nije postojala u proslosti,to utice na nju.Sadasnju Charlotte.Mada se u ovoj seriji gubi vise sta je sadasnjost,proslost...

moze da bude...vrlo lako...
jos jednom da se vratim na scenu Lok/Itan
ako je Lok trenutno u vremenskoj oscilaciji
skocio u vreme dok njihov avion jos nije pao na ostrvo
i tamo naleteo na Itana..
kome je rekao i da je njihov novi vodja postavljen od Bena..
mislim da je definitivno narusio balans
i promenio buducnost
(Itanovu buducnost koja je u stvari Lokova proslost)
jer Itan, kada se bude susreo sa Lokom..u svojoj buducnosti
sigurno ce se setiti njihovog neobicnog susreta..
a samim tim to moze biti inicijalna kapsula
za sve ostale dogadjaje
"efekat leptira"
ovo je samo u slucaju da Lok oscilira..ali ne i "drugi"
a ako su i oni zarobljeni u vremenskom vrtlogu
e pa onda se vec gubim u sta bi bilo kad bi bilo...

Daniel rece da se proslost ne moze promeniti..
To verovatno ne znaci,pored Desmonda i za ljude koji su mrtvi.
Ethan je mrtav,kao i verovatno ona trojica koji htedose da odseku Juliet ruku.
Deluju mi kao Dharma ljudi koji ce kasnije biti istrebljeni.
Zato ce verovatno i nailaziti na Rousseau iz mladjih dana,to je moguce jer je i ona mrtva.
Sta ce biti kad nalete ili zapadnu u neku situaciju sa nekim ko je jos ziv.
Tad cemo videti dal ona Danielova tvrdnja da se proslost ne moze promeniti,je tacna.
A Richard je u vremenskom pogledu sam po sebi cudan.
Isti je vec 40 godina ako ne i vise i mozda zato sto ne postoji mladji il stariji,to drugacije utice na njega.

Ja mislim da se richardova mladost moze objasniti veoma prosto:

posto on nije non stop sa ljudima sa kojima interaktuje odnosno dolazi i odlazi, sva ta njegova putovanja moguce je obaviti za mesec dana u budunosti tako sto ce ulaziti i izlaziti iz masine za putovanje vremenom i provoditi u odredjenom vremenu dan ili dva, odnosno, vreme izmedju njegovih poseta on ne oseca jer on udje, provede dan, prodje 20god, on opet udje, provede dva dana, izadje... Proslo je 20g ali njemu je proslo 3 dana... Odnosno on je 3 dana stariji umesto da bude 20g, uzmimo u obzir da se serija snima sporije od toga i dobijamo da on ne stari :D

Piše ovde: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Black_and_white He, ja sam već bila zaboravila da su našli torbu sa tim kamenčićima kod "Adama i Eve" (ona dva kostura koje su pronašli u pećini u epizodi 1.6 "House Of The Rising Sun".
Podsećaju me inače na one kuglice za igranje bekgemona koje je Lok pokazao Voltu u pilot epizodi: "Two players. Two sides. One is light, one is dark" (pre nego što ga je pitao da li želi da čuje jednu tajnu).
To je izgleda česta tema u seriji, sećaš se onog čudnog sna koji je imala Kler u prvoj sezoni, o Aronu kad je sanjala Loka sa jednim okom skroz crnim a drugim belim.

nijesam imao kad da ti zahvalim,pa cu sad,nema no si kraljica stvarno!hvala!sinoc sam mrtav pjan krenuo da gledam,i nista ama bas nista nijesam pofatao niti se cega sjecam,sto znaci:nikad pa makar i polupijani ne gledajte lost! ;)
vidimo se nocas.

Ja mislim da se richardova mladost moze objasniti veoma prosto:

posto on nije non stop sa ljudima sa kojima interaktuje odnosno dolazi i odlazi, sva ta njegova putovanja moguce je obaviti za mesec dana u budunosti tako sto ce ulaziti i izlaziti iz masine za putovanje vremenom i provoditi u odredjenom vremenu dan ili dva, odnosno, vreme izmedju njegovih poseta on ne oseca jer on udje, provede dan, prodje 20god, on opet udje, provede dva dana, izadje... Proslo je 20g ali njemu je proslo 3 dana... Odnosno on je 3 dana stariji umesto da bude 20g, uzmimo u obzir da se serija snima sporije od toga i dobijamo da on ne stari :D
Onda ne bi mogao baš previše vremena da provede bilo gde (tj. kada)...
To bi moglo da funkcioniše za susrete sa malim Lokom, ali kada ga je Ben sreo prvi put, nije izgledalo kao da je Ričard njega namerno sreo... izgledalo je da je bilo sasvim slučajno, i Ričard je bio stvarno iznenađen što je dečak video svoju pokojnu mamu, možda je zato i počeo da misli da je Ben "poseban".
Sem toga, sećaš se da je Ben rekao Ričardu: "You remember birthdays, don't you?" "Sećaš se još šta su to rođendani?"

Bar troje Drugih nisu bili na ostrvu pre pada aviona - stjuardesa Sindi i ono dvoje dece, a najverovatnije i još desetoro ljudi koji su bili u repu aviona (oni koje su Drugi kidnapovali), pod uslovom da su još živi (a baš bi bilo čudno da su svi nekako zaginuli, tako da mislim da jesu živi i sa Drugima).

Sem toga, ovo što si rekao je kontradiktorno - da je to slučaj, onda ni Šarlot ne bi putovala kroz vreme.

primecujem da se cesto upotrebljava izraz "masina za putovanje kroz vreme"
ajde mi objasite, posto mi bas nije najjasnije na sta se tu misli
ovo se odnosi na komentare o Richardovoj "vecnoj mladosti"
fakat je da se on nikako ne menja
jos iz perioda kada je "vrbovao" Locka, dok je ovaj jos bio dete
pa do danasnjih dana..
tocak se okrenuo..i sve je pocelo da oscilira na ostrvu
kako mislite da Richard sam prelazi iz perioda u period..
kad god mu to padne na pamet?
a da pri tom, svi ostali na ostrvu i dalje mirno zive svoju sadasnjost...
ne znam da li ste me razumeli,
sta sam htela da kazem :)
ocigledno je to da je on kao lik jako interesantan...
ali mi nije najjasnija ta vremenska masina,
o kojoj pricate..a koju koristi samo on...

Back