Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Lock veruje u sudbinu. Lock veruje u razlog, svrhu, tog dogadjaja.
Njemu se sve to desava sa razlogom, i njega zivo zanima sta je taj razlog.
Dok drugi samo kukaju.. I skoro nista ne rade. Kod nas u kuci svi najvise vole Locka.

Jedino mi se nesvidja sto je u poslednjoj epizodi nozem pogodio onu zenu sto je pokusavala nazvati
pomoc. Ai, hm da li zna vec neko ko je otprilike onaj duh? Tj duhovi, joj neznam im imena,
onaj sto nije ni telo imao.. Dejvid, ili Benjamin.. Neznam sad.

Da nije bilo Locka, mi nebi bi odgledali sve epizode, jer nisu bez njega potpune.

A da, Jacka volim jer je on volio svoju zenu iako je otisla za drugim, hm u tome je pravi lik.
I nije ni dobio odgovor kako se zove onaj momak. Ma tu vidim Jacka kao deo sebe.. :)

E, znaci tako, 4 sezona zacela a ja nemam pojma, ma odma idem da skidam.. :D
Ima protoka.. :)

Pozdav za sve fanove, i nemojte mi vredjati Jacka, volim ga. ;)

Ja sam tek odgledao prve tri epizode cetvrte sezone...

I mislim da je onaj brod ustvari Penin brod [mozda su i otkrili ciji je brod, ali ja sam tek 3cu odgledao epizodu]... Samo ona kada je razgovarala sa Carlijem tada nije bila poslala brod... [setite se razlike u vremenu izmedju broda i ostrva...] Mozda to vreme varira... mada ko ce znati...

I jos nesto, mislim da ljudi sa strane ako omase koordinate mogu da udju na "novo ostrvo" ili da ga totalno omase...tj da postoji kao neka vrsta portala za ulazak u ostrvo... ;) ovo su samo nagadjanja

Postoje serije poput dr Housa koje su popularne samo zbog jednog lika, koji drzi celu seriju, ostali su nebitni.(priznajem, obozavam Housa)
Postoje i one poput Prison Break-a, koje i pored svih promasaja i dalje imaju vernu publiku u vidu klinki napaljenih na glavnog junaka.
Ipak, najvaziniji kriterijum bi trebala biti radnja, ostale stvari su sekundarne.
Naravno, bitni su i likovi, dijalozi i mnoge druge stvari, sve to zajedno cini dobru seriju, ali ipak prica bi trebala biti na prvom mestu.
Lost je upravo takav tip serije, akcenat je na radnji, a ne na likovima!
Nije bitno ko je kakav, lep ili ruzan, glup ili pametan, zanimljiv ili dosadan... mnogo je zanimljivije ko su oni bili, s kim su povezani i kakve tajne kriju...
Naravno, svako ima likove koji su mu manje ili vise simpaticni, ali to ni u jednom trenutku ne treba biti razlog zbog koga neko gleda Lost.
Onaj ko prestaje gledati ovu seriju zato sto je jedan lik poginuo uopste nije shvatio poentu, niti razumeo ista oko radnje!
Razumeo bi da je razlog nedobijanje odgovora, razvlacenje i slicno... ali smrt Cralija, pobogu!?
Meni licno su zanimljivi: Desmond, Peni, Ben, Dzuliet, San, Said...
Nervira me Dzek, ali to nije razlog gledanja (ili negledanja) ove serije.
Sa Lokom vise ni sami scenaristi ne znaju sta ce, nemaju pojma u kom pravcu da razvijaju njegov lik pa dobijamo neke nebulozne situacije...

[SPOILER - ceo tekst dole, mrzi me da ga izbeljujem]

Uh, bio sam u pravu za brod...Pen nije znala za njega kada je pricala sa Carlijem... [odgledao 6tu epizodu tek]...

Peta mi je bila bas, bas dobra...Sesta nije bila losa ali nisam nasao eztv snimak pa sam morao gledati neki francuski snimak koji je imao bagove, prvo neka plava traka, pa je prevod kasnio...i + francuski titl...ali odgledao sam nekako [stalno sam pomerao titl unazad ^^]...

Skidam sedmu [verovatno veceras] i sutra osmu pa cu doci da komentarisem

[SPOILER - ceo tekst dole, mrzi me da ga izbeljujem]

Uh, bio sam u pravu za brod...Pen nije znala za njega kada je pricala sa Carlijem... [odgledao 6tu epizodu tek]...

Peta mi je bila bas, bas dobra...Sesta nije bila losa ali nisam nasao eztv snimak pa sam morao gledati neki francuski snimak koji je imao bagove, prvo neka plava traka, pa je prevod kasnio...i + francuski titl...ali odgledao sam nekako [stalno sam pomerao titl unazad ^^]...

Skidam sedmu [verovatno veceras] i sutra osmu pa cu doci da komentarisem

Vazi! :):):)

[SPOILER - ceo tekst dole]

Odgledao sam... Ima dosta nebuloza...

Kao Majklu ne da keva od ko zna koliko godina da kontaktira sina... Onda mu ostrvo ne dozvoljava da se ubije...pa sto nije uzeo noz i otisao lepo i zaklao Vidmora kad ga ionako ne mogu ubiti...

Zatim jos u trecoj sezoni kad su isli da iskljuce podvodnu stanicu umesto da s*ebu onaj kabal...

Itd, a mislim da ih Ben sve navodi da misle tako... Vidmor svakako nije pozitivac, ali opet on je bar obican covek, mozes ga ubiti i sve bi se srusilo... Dok nisam siguran da to vazi za Bena... A drugo valjda moze cerka da utice na Vidmora...

I opet su zapeljtali mnogo stvari... Npr mene interesuju brojevi i Dharma a za pola ovih u seriji me nije briga uopste... I jos me interesuje kako je Ben uspeo da uceni opet Sayida...[izgleda da je Lock opet kriv... a bio mi je najjaci lik u prvoj sezoni...pa mozda i u drugoj...sad su ga napravili samozivog previse...samo ga briga za njegove noge, a zbog samozivosti njegovog oca je i postao invalid...ne ide mi u glavu sto ga prave negativnim sad opet...]

Inace bas su mi cool oni ljudi sa broda, posebno Majls, Faradej i onaj sto vozi helikopter...oni su mi totalno pozitivni ;)

Ne mozes vise da igras igricu, bila je aktivna do 2 sata pred premijeru nove sezone, tad se zavrsila.
Ako te zanimaju snimci koje otkrijes u toku igrice, imas ih sve na YT...

Pa, opet sam zakasnio :cry::cry:

jel bar ima sta korisno da se pogleda?

Lost je poceo ili da gadno kupi fore od Filipa Pulmana [triologija njegova mracna tkanja] ili stvarno hoce da ukazu na nesto...Konkretno sam cuo da se u toj igrici pominje neka cudna svetlost [aurora borealis?] itd...

Idem da pogledam snimke...;)

[SPOILER - ceo tekst]

Omg, na ovoj slici jacoba http://lostpedia.com/wiki/Image:JacobLight.jpg on uzasno lici na onog vidovnjaka koji je pricao sa Claire i dao joj kartu za avion... Zatim sam odgledao taj deo i setio se necega sto sam potpuno zaboravio, vidovnjak je rekao da ona mora sama odgajati dete, inace ce se desavati lose stvari, tj da njena dobrota mora uticati na dete...a ako ga bude odgajao neko drugi...

E pa, sad ga ne odgaja Claire nego Kate... :shock:

Da li jos neko smatra da ima slicnosti izmedju tog vidovnjaka i jacoba, jer on je znao da ce se avion srusiti... a jacob je mogao da srusi avion... itd...

Pa, opet sam zakasnio :cry::cry:

jel bar ima sta korisno da se pogleda?

Lost je poceo ili da gadno kupi fore od Filipa Pulmana [triologija njegova mracna tkanja] ili stvarno hoce da ukazu na nesto...Konkretno sam cuo da se u toj igrici pominje neka cudna svetlost [aurora borealis?] itd...

Idem da pogledam snimke...;)
Pa onako, nista spektakularno, ali zanimljivo...
Glavni lik Sem trazi svoju verenicu koja je nestala sa letom 815.Oboje su bili zaposleni u Oceanicu.Tako dolazi na brod Cristiane 1 koji kasnije pronalazi laznu olupinu.Pominje se neka svetlost toja podseca na Auroru, ali nije (tj. ne moze biti posto je Aurora polarna svetlost), pominje se i cuvena avijaticarka Amelija Earhart...
Vredi pogledati. ;)

ko gi utepa ko ja mislim oni specijalci sa broda jer kad su dezmond i kako se zove onaj pitali de je helikopter ... a ben je znao za to i poslao gi da bi pogino onaj decko od alkesandru a za zenu ne mari

Pa onako, nista spektakularno, ali zanimljivo...
Glavni lik Sem trazi svoju verenicu koja je nestala sa letom 815.Oboje su bili zaposleni u Oceanicu.Tako dolazi na brod Cristiane 1 koji kasnije pronalazi laznu olupinu.Pominje se neka svetlost toja podseca na Auroru, ali nije (tj. ne moze biti posto je Aurora polarna svetlost), pominje se i cuvena avijaticarka Amelija Earhart...
Vredi pogledati. ;)

pa, znam da nije moguce da bure aurora borealis ali opet, ko zna ;) kad oni zapetljaju...

gledao sam malo neke snimke i mislim da su preterali sa Amelijom to je kraj...dno dna :mrgreen:

jer gledo neko cetvrtu epizodu sta se desilo tamo ja sam 2put skino cetvrtu a ono ispade uvek treca

dve teorije su zastupljene:
1. Upucao ih je neko po Benovoj komandi, jer su vrsili prevelik uticaj na cerku ovih dvoje...
2. Upucao ih je neko sa broda jer znaju da Ben ne mari za ovih dvoje a cerku mogu da trampe...tj da drze kao taoca ili nesto slicno jer je Benu ipak stalo do nje...

E sad... obadve su logicne a koja je tacna videcemo ;)

pa, znam da nije moguce da bure aurora borealis ali opet, ko zna ;) kad oni zapetljaju...

gledao sam malo neke snimke i mislim da su preterali sa Amelijom to je kraj...dno dna :mrgreen:
Ma dobro, samo su uhvatili radio signal iz ko zna koje godine, kad je Amelija bila aktuelna... nista spektakularno...predpostavljam da i to kao i svetlost ima veze sa elektromagnetizmom...

Ma dobro, samo su uhvatili radio signal iz ko zna koje godine, kad je Amelija bila aktuelna... nista spektakularno...predpostavljam da i to kao i svetlost ima veze sa elektromagnetizmom...

ok. Mene malo buni ovaj lovac na duhove... Znaci ako bude magija umesana onda je to skoro sigurno kraj mog gledanja serije...

Anomalije su ono sto ocekujem da objasni sve misterije... A ako bude magija i to onda je upropascena serija...

Cekamo 24ti...:D

Back