Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mira Furlan u novoj sezoni serije „Izgubljeni“
Snimanje pete sezone počinje polovinom avgusta na Havajima, a premijera se očekuje u januaru 2009. godine u SAD. Jedan od izvršnih producenata „Izgubljenih“ Karlton Kjuz izjavio je nedavno da će u petoj sezoni serije o putnicima koji se posle pada aviona bore da prežive na tropskom ostrvu biti objašnjena prošlost lika Danijele Ruso, koju igra Furlanova. Od početka svetske hit serije Mira Furlan je igrala tajanstvenu Francuskinju Ruso zaglavljenu na tropskom ostrvu u potrazi za otetom ćerkom. U četvrtoj sezoni Rusoova uspeva da pronađe ćerku, ali je ubijaju naoružani plaćenici.
Kjuz je najavio da će pozadina priče o Rusoovoj biti ispričana u petoj sezoni serije.
http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=52624
yes!

Ja bih samo nesto da primetim.... Secate se second season finale, sam kraj, kada u nekoj bazi na nekom ledenom mestu (zaboravio sam sad tacno gde) dvojica ljudi dobiju neki signal i odmah pazovu Penelope na telefon i kazu " Miss. Widmore? We found it!". E pa jedan od te dvojice je bradati Jack! Pogledajte pa cete se uveriti...

Pazite, to je bilo na kraju druge sezone... da li je moguce da se to nekako poklapa sa vremenom kada Oceanic 6 traze ostrvo i pokusavaju da se vrate na njega...?

Poslednja izmena:
Ja bih samo nesto da primetim.... Secate se second season finale, sam kraj, kada u nekoj bazi na nekom ledenom mestu (zaboravio sam sad tacno gde) dvojica ljudi dobiju neki signal i odmah pazovu Penelope na telefon i kazu " Miss. Widmore? We found it!". E pa jedan od te dvojice je bradati Jack! Pogledajte pa cete se uveriti...

Pazite, to je bilo na kraju druge sezone... da li je moguce da se to nekako poklapa sa vremenom kada Oceanic 6 traze ostrvo i pokusavaju da se vrate na njega...?
Ne, nije Dzek.
Mnogi su to pomislili (ukljucujuci i mene) pa se digla frka po fan sajtovima.
Kasnije su autori zvanicno demantovali, ispostavilo se da iz tog ugla i sa kapicim na glavi, glumac (mrzi me sad da googlam ime) samo podseca na doktora.
Inace, jedan od te dvojice iz S2 finala, pijavljuje se u u S4 finalu, na Peninom brodu, kad spasavaju Oceanic 6...

Poslednja izmena:
Aha... ok, my mistake. :)

Takodje moram da primetim skupljanje/sirenje zenice kad se neki od likova probudi... Uglavnom tada sledi FB / FF (tj. bar smo mislili da je tako)... a sve nesto mislim da je to sa zenicom posledica teleportovanja.... secate se kako se to desilo i sa Benom kada je zavrsio u Sahari posle okretanja Frozen Wheel-a.

A vreme na ostrvu ne kasni uvek na isti nacin... Pri Faradejevom testu sa raketom, ostrvo je u proslosti (kasni za spoljasnim svetom) nekih desetak minuta, dok ona scena sa doktorom koga je izbacilo more dokaz da je ostrvu u buducnosti u odnosu na brod za nekih dan, dva... Izgleda da je Faradeju jedino jasno sta se zapravo desava sa vremenom, zato je i pogresno preveo onu morzeovu poruku, precutao je da je na brodu doktor jos uvek ziv.

Na ostrvu se ne radjaju deca, a koliko sam ja shvatio... Sarlot (arheolog) je rodjena na ostrvu...

Da ne govorimo o Richardu, koji ima neke never-aging sposobnosti , mada je verovatno u pitanju time- travel (potuno je isti ina Lokovom rodjenju i sada... ukljucujuci i crni eyeliner oko ociju :) )

Mislim da Ben ne moze da ubije Widmora jer obojica (znaju da) imaju neku funkciju u buducnosti (preko time-travela), kao sto smo kod Majkla videli da nikako ne moze da se ubije dok ne zavrsi svoju misiju u buducnosti (na brodu).

Nije mi jasno za koga radi Matthew Abadon (crnja koji je regrutovao Naomi i posadu broda, dolazio Hugu u posetu da mu kaze da se vrati na ostrvo u FF, vozio Loka na terapiji i govorio mu za Walkabaout u FB)...Valjda za Widmora... sto onda ispada da je Widmore srusio avion, a ne Ben. nervira me sto su (scenaristi) to sa rusenjem aviona ogranicili na Dezmodnovo (koji je na ostrvu zbog Widmorove spletke) bezuspesno ukucavanje brojeva i elektomagnetizam i posle potupno iskulirali veoma vazno pitanje kako su se svi Losties nasli na ostrvu, a znamo da su svi tu iz nekog razloga i da su si manje-vise povezani.

Mozda je ben nekako izmanipulisao Deza da ne ukuca brojeve... Uf, ti brojevi, kako li ce razresiti tu misteriju, zivo me zanima... ovo ostalo se sve makar naslucuje.

Horas... (lik iz Dharme koji je sagradio kolibu za Jakoba)... ono mi je bilo mnogo konfuzno.. Ok, Jakob je poslao Horasa iz buducnosti da kaze Loku gde je koliba, kapiram.... ali ona krv iz nosa kao posledica time-travela (videli smo to i kod Deza) me ja totalno zbunila... cas je ima, cas je nema... "Hello, There... I'm Horace" kao da se vreme vise puta vracalo unazad za tih nekoliko sekundi... ne razumem tu scenu bas najbolje... U stvari, jedino logicno objasnjenje je da se Lok vratio u proslost da nadje Horasa, jer je Horas mrtav, umro je kad je Ben pobio sve iz Dharme gasom... ( Horace je inace zaposlio Benovog oca na ostrvo, dok je bilo deo Dharme, i pronasao Benove roditelje kada je majka umirala na porodjaju).

Orientation film iz Orchida... Lok ga nije pogldao do kraja... snimak je poceo sam da se premotava unazad - opet nesto sa vremenom...?

Oni koji ne umiru na ostrvu... ( Christian, Yemi, Boone (javio se Loku), Horas )... a sta je sa Ethanom, Goodwinom, Ekom, Libi (ok, ona je vazna, sigurno ce je vratiti u nekoj od narednih sezona), Ana Luciom, Shanon, itd.... oni su mrtvi for good...?

Miles (psychic) zna dosta o "island inhabitants" ... zna da Ben ima TACNO 3.2 miliona, zna da je Aaron poseban (pitao je Kler moze li da ga drzi, kao , vest je sa bebama), video je Christiana kako drzi Aarona...znao je za Majkla....

Postoji i teorija da je psychic koji je poslao Kler na avion znajuci da ce se srusiti - Jakob himself...

Bas ga oduzih... ali pravi fanovi ce me razumeti... ovo je najskracenija verzija onoga sto sam imao da kazem... :)

Poslednja izmena:
Aha... ok, my mistake. :)

Takodje moram da primetim skupljanje/sirenje zenice kad se neki od likova probudi... Uglavnom tada sledi FB / FF (tj. bar smo mislili da je tako)... a sve nesto mislim da je to sa zenicom posledica teleportovanja.... secate se kako se to desilo i sa Benom kada je zavrsio u Sahari posle okretanja Frozen Wheel-a.

A vreme na ostrvu ne kasni uvek na isti nacin... Pri Faradejevom testu sa raketom, ostrvo je u proslosti (kasni za spoljasnim svetom) nekih desetak minuta, dok ona scena sa doktorom koga je izbacilo more dokaz da je ostrvu u buducnosti u odnosu na brod za nekih dan, dva... Izgleda da je Faradeju jedino jasno sta se zapravo desava sa vremenom, zato je i pogresno preveo onu morzeovu poruku, precutao je da je na brodu doktor jos uvek ziv.

Na ostrvu se ne radjaju deca, a koliko sam ja shvatio... Sarlot (arheolog) je rodjena na ostrvu...

Da ne govorimo o Richardu, koji ima neke never-aging sposobnosti , mada je verovatno u pitanju time- travel (potuno je isti ina Lokovom rodjenju i sada... ukljucujuci i crni eyeliner oko ociju :) )

Mislim da Ben ne moze da ubije Widmora jer obojica (znaju da) imaju neku funkciju u buducnosti (preko time-travela), kao sto smo kod Majkla videli da nikako ne moze da se ubije dok ne zavrsi svoju misiju u buducnosti (na brodu).

Nije mi jasno za koga radi Matthew Abadon (crnja koji je regrutovao Naomi i posadu broda, dolazio Hugu u posetu da mu kaze da se vrati na ostrvo u FF, vozio Loka na terapiji i govorio mu za Walkabaout u FB)...Valjda za Widmora... sto onda ispada da je Widmore srusio avion, a ne Ben. nervira me sto su (scenaristi) to sa rusenjem aviona ogranicili na Dezmodnovo (koji je na ostrvu zbog Widmorove spletke) bezuspesno ukucavanje brojeva i elektomagnetizam i posle potupno iskulirali veoma vazno pitanje kako su se svi Losties nasli na ostrvu, a znamo da su svi tu iz nekog razloga i da su si manje-vise povezani.

Mozda je ben nekako izmanipulisao Deza da ne ukuca brojeve... Uf, ti brojevi, kako li ce razresiti tu misteriju, zivo me zanima... ovo ostalo se sve makar naslucuje.

Horas... (lik iz Dharme koji je sagradio kolibu za Jakoba)... ono mi je bilo mnogo konfuzno.. Ok, Jakob je poslao Horasa iz buducnosti da kaze Loku gde je koliba, kapiram.... ali ona krv iz nosa kao posledica time-travela (videli smo to i kod Deza) me ja totalno zbunila... cas je ima, cas je nema... "Hello, There... I'm Horace" kao da se vreme vise puta vracalo unazad za tih nekoliko sekundi... ne razumem tu scenu bas najbolje... U stvari, jedino logicno objasnjenje je da se Lok vratio u proslost da nadje Horasa, jer je Horas mrtav, umro je kad je Ben pobio sve iz Dharme gasom... ( Horace je inace zaposlio Benovog oca na ostrvo, dok je bilo deo Dharme, i pronasao Benove roditelje kada je majka umirala na porodjaju).

Orientation film iz Orchida... Lok ga nije pogldao do kraja... snimak je poceo sam da se premotava unazad - opet nesto sa vremenom...?

Oni koji ne umiru na ostrvu... ( Christian, Yemi, Boone (javio se Loku), Horas )... a sta je sa Ethanom, Goodwinom, Ekom, Libi (ok, ona je vazna, sigurno ce je vratiti u nekoj od narednih sezona), Ana Luciom, Shanon, itd.... oni su mrtvi for good...?

Miles (psychic) zna dosta o "island inhabitants" ... zna da Ben ima TACNO 3.2 miliona, zna da je Aaron poseban (pitao je Kler moze li da ga drzi, kao , vest je sa bebama), video je Christiana kako drzi Aarona...znao je za Majkla....

Postoji i teorija da je psychic koji je poslao Kler na avion znajuci da ce se srusiti - Jakob himself...

Bas ga oduzih... ali pravi fanovi ce me razumeti... ovo je najskracenija verzija onoga sto sam imao da kazem... :)

Brate, koliko pitanja, a tako malo odgovora. I ja sam dosta toga primetio. Imaš na Lostpediji dosta odgovora, ali i teorija za skoro sva pitanja. Valjda će se nešto rešiti u novoj sezoni.

ja nikada nisam gledao lost,pa bih hteo da pogledam,moze li mi neko reci o cemu se radi,onako detaljno,mrzi me da googlam?nasao sam sajt gde mogu da gledam prve 4 sezone online free,pa zato.hvala

Ovo je jedna od najboljih serija koje sam gledao, a mozda i najbolja. Kazi mi sto ti je zanimljivo da ti neko isprica sve? Moj savet ti je da na youtube pogledas trejler za prvu sezonu, pa sam odluci.

Da.. Imam i jos jedno nereseno pitanje... Kako je Jack dobio upalu slepog creva na ostrvu, kada svi na ostrvu ozdrave...? Ili smo onda sve vreme u zabludi da Ostrvo "ozdravljuje" bolesne... Lok, Rouz... ali imamo i kontraprimere... Benov tumor, i sad Jackovo slepo crevo... Ostrvo ozdravljuje samo one koji "veruju"...?

Nadam se da to nisu uveli u pricu samo da bi napaljene klinke mogle da vide Jackovo "zmijsko" telo u wax varijanti (svidelo se kako mu stoji, pa se izdepilirao ceo u FF? )... kao da im nije dosta izdepiliranog Sawyera & kvarcovanog Deza...

E, a secate li se one epizode u trecoj sezoni, zove se " Expose ", kada su uveli u pricu ono dvoje sto su ukrali dijamante, pa onda pratili celu njihovu pricu od vremena pada aviona + flashbackovi, dok ih nisu ujeli paukovi... Ako ti dijamanti nisu uslov vremenske anomalije, a cisto sumnjam da jesu, cemu nepotrebno uvodjenje te beskorisne epizode? Svi vec znamo pouku da gramzivost ne nosi nista dobro, i ne gledamo Lost zbog toga.

Znam za lostpedia.org , sajt ima boljih teorija od samog scenarija... :)

Mozes postaviti linkove za free watch (ako nije piratski, tj. ako je odobren od abc crew)... ali mi smo ovde uglavnom svi vec pogledali u hdtv-rip verziji, bolji je kvalitet od streaminga... :)

Ko nije procitao Veliku TIME LOOP teoriju, postavio sam link...

Time Loop Theory

Prilicno je zanimljiva, ima kardinalnih gluposti, ali mislim da je dosta stvari tacno.
Warning: na engleskom je, i vrvi od spoilera.

Poslednja izmena:
Nemam sta pametno otkriti samo da kazem da sam preko cd-a poceo gledati 4. sezonu ( posle pauze od godinu dana - proslog leta sam slistio prve 3 sezone ) i to me podseti koliko je ovo fantasticna serija. Jedva cekam da vidim dalji rasplet.

Mene zanima šta predstavlja ona soba gde su držali momka od Alex. Kao i cela istorija oko Rousseau i njenog dolaska na ostrvo i misteriozne bolesti koja je sve njene saputnike ubila.

A šta je sa ogromnim stopalom sa 4 prsta - mnogi za ovo misle da ima veze sa kolosom sa Rodosa, ja lično ne verujem.

Naravno i čudovište, crni dim. To mi nikako nije jasno.

Ima još mnogo pitanja, ne mogu se svih setiti.

Onih dvoje što su krali dijamante su ubačeni u seriju namerno od strane kreatora serije, ali su se mnogi žalili na njih i odlučili su da ih ubiju, oni su nevažni.

Da, da... Room 23... Tamo su drzali i Walta.
Da, a bolest nije uticala na Rousseau...
Statuu ce objasniti u petoj sezoni, tako su najavili.
Sto se tice ostalih "island artifacts" imamo i grob Adama i Eve (tako su mu fanovi dali ime)...nalazi se izmedju vremenske kapsule i mesta gde je frozen wheel...

Sto se tice likova sa dijamantima, nisu ubijeni zato sto su se fanovi zalili, vec su ih uveli i ubili u istoj epizodi, ocigledno je da su nekoko morali da ispune kvotu od 22 (23) epizode po sezoni, a nisu znali kako. Moram pritom napomenuti da su svih sest "season finale"-a odavno osmisljeni i napisan je scenario za njih.

Tacno se zna sta se otkriva u kom finalu jos od onda kada je ABC uzeo Lost za redovno prikazivanje. Zato je i bolje sto su smanjili na 16 epizoda po sezoni, nece biti ovakvih ispada sa dijamantima i slicno... :)

Poslednja izmena:
Sad sam malo bio na Lostpedi-ji pa imam još pitanja. Šta je sa onom ptičurinom što je kreštala harlijevo ime, pa šta su gradili sojer i kejt kad su bili zarobljeni, pa ona benova drugarica iz detinjatva Ani, šta je sa njom?? Ima tamo nekih teorija, ostaje nam samo da čekamo do januara da vidimo šta će biti.

Back