Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kad smo kod Darme, seca li se neko ARG pred pocetak ove sezone, DharmaWantsYou, trazili su nove regrute za nove eksperimente? Sta je bilo sa tim?
Zar nije to bio neki nagovestaj da Darma postoji i u 21 veku, da cemo videti sta se sad desava s tom organizacijom?

Ma tu je ako mene pitas doslo do neke ispale zestoke... Prvo je arg kasnio mnogo, pa je bio ocajno smisljen kao da su obecali i sad rade cisto da ispune obecanje... I onda onaj famozni e-mail kada kazu da su dharmu prodali tv showu LOST zbog ekonomske krize...mislim WTF?! :think:

A mozda su Ilana i ekipa pripadnici militarnog ogranka Dharma.Meni je cudna ona puska sto je Ilana nosila.Izgleda mi kao neki model koji se koristio pre 20,30 godina.To mi je zapalo za oko dok sam gledao prv put zadnju epizodu,a i drugi put.I onaj lik se cudno smejao kada ga je Ilana poslala po ostatak naoruzane druzine.

Upravi ide na Avali neka epizoda one serije Waking the Dead - a u njoj Henry Ian Cusick (Desmond) igra nekog lika iz sumnjive farmaceutske kompanije koju ispituju... Mislim da sam vec gledala tu epizodu pre nekoliko godina, samo nisam znala da je on bio u njoj.

Bokca mu, ko su ti ljudi shto su napravili hram i statuu? Jel se to negde objasnilo u seriji pa je meni promaklo? :confused:
ne boj se,i mi to cekamo ka ozebli sunce... :cool: ali bice da su egipcani umijesali svoje prste tu...mada lost je to,nista nije onako kako ti se cini,evo mrtvi su ustvari zivi...:mrgreen:
e jes,ako je onaj kip anubis kao sto i sam mislim,kako to da je imao 4 prsta?cini mi se da on nije imao takvih nedostataka ranije??? :mrgreen:
edit:
gledam nocas knocked up sa setom rodzenom (nijesmo zajedno gledali film ;) ) i jedan mi dijalog bi prikladan za ovu temu:

I'm actually doing my first
on-air interview today, so...

With who?
Matthew Fox.

Matthew Fox from Lost?
Yeah.

You know what's interesting
about him?
What?

Nothing.
What?

Will you tell him
he's an asshole for me?
No.

Someone needs to.
Like who gives a shit?

aj' laka vi noc...

Poslednja izmena:
ne boj se,i mi to cekamo ka ozebli sunce... :cool: ali bice da su egipcani umijesali svoje prste tu...mada lost je to,nista nije onako kako ti se cini,evo mrtvi su ustvari zivi...:mrgreen:
e jes,ako je onaj kip anubis kao sto i sam mislim,kako to da je imao 4 prsta?cini mi se da on nije imao takvih nedostataka ranije??? :mrgreen:
Statua je poznara po tome što ima 4 prsta.

Sayid u finalu 2. sezona ("Live Together, Die Alone"), kad on, Sun i Jin prvi put spaze statuu, tj. ono što je od nje ostalo (jedna noga):
"I don't know which is more disturbing, that the rest of the statue is missing, or that it only has 4 toes".

nali bice da su egipcani umijesali svoje prste tu...mada lost je to,nista nije onako kako ti se cini,evo mrtvi su ustvari zivi...:mrgreen:
Pa to za Egipcane sam i ja pomislila, ali oni hijeroglifi nisu egipatski, eto jedino zbog Anubisa al ne mora ni to da bude... :confused: A 4 prsta Anubis nije imao sigurno, tako da ta statua je mozda neko ili neshto drugo...

Statua je poznara po tome što ima 4 prsta.

Sayid u finalu 2. sezona ("Live Together, Die Alone"), kad on, Sun i Jin prvi put spaze statuu, tj. ono što je od nje ostalo (jedna noga):
"I don't know which is more disturbing, that the rest of the statue is missing, or that it only has 4 toes".
lose si me shvatila,znam ja da statua ima 4 prsta,mislio sam na anubisa ne na kip,htio sam da kazem da mi nije poznato da je u egipatskoj mitologiji anubis tako defektan :mrgreen: ,jesmo mi vidjeli u podzemlju na zidu anubisa kako se cima nesto sa smokey-em,i statua otpozadi lici na njega,pa jos ankh,pa cinjenica da je bog podzemlja i mrtvih,pa...dosta cinjenica ima koje ukazuju da je kip ustvari on,ali 4 prsta i sandale-koje egipatski bogovi valjda nijesu nosili??? mi jos uvijek ne dozvoljavaju da sa sigurnoscu kazem 'e jes to je anubis,nema ko drugi bit...'
@tinar
ciji su simboli ako nijesu egipatski?ne zezam se,zanima me,sad si me zbunila totalno...:think:

Poslednja izmena:
i statua otpozadi lici na njega,pa jos ankh,pa cinjenica da je bog podzemlja i mrtvih,pa...dosta cinjenica ima koje ukazuju da je kip ustvari on,ali 4 prsta i sandale-koje egipatski bogovi valjda nijesu nosili??? mi jos uvijek ne dozvoljavaju da sa sigurnoscu kazem 'e jes to je anubis,nema ko drugi bit...'
@tinar
ciji su simboli ako nijesu egipatski?ne zezam se,zanima me,sad si me zbunila totalno...:think:
Prvo, Anubis je bog mumifikovanja a Oziris bog podzemlja. Sad, zavisi u kom je periodu taj hram napravljen, ako je ranije onda su mogli da ga predstave kao boga podzemlja ako je kasnije, nisu, ako uzmemo u obzir da su Egipcani. Drugo, ankh se nalazi i na predstavama bogova i kraljeva. A trece, ono definitivno nisu egipatski hijeroglifi, mozda su ubacili poneki ali def nije egipatsko pismo.
Meni iskreno ona statua pre podseca na Grke. :confused: Tako da Ivane, ko zna... To je ipak Lost. :)

Prvo, Anubis je bog mumifikovanja a Oziris bog podzemlja. Sad, zavisi u kom je periodu taj hram napravljen, ako je ranije onda su mogli da ga predstave kao boga podzemlja ako je kasnije, nisu, ako uzmemo u obzir da su Egipcani. Drugo, ankh se nalazi i na predstavama bogova i kraljeva. A trece, ono definitivno nisu egipatski hijeroglifi, mozda su ubacili poneki ali def nije egipatsko pismo.
Meni iskreno ona statua pre podseca na Grke. :confused: Tako da Ivane, ko zna... To je ipak Lost. :)
pogledajte ovo prilicno je interesantno:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:VaticanMuseums_Egyptian_God_Statue.jpg
znaci ima i sandale :mrgreen:
wiki:
Anubis je u egipatskoj mitologiji bog balzamiranja s glavom šakala, kao i bog mrtvih i vladar podzemlja, sin Ozirisa i Neftis.

moja greska,vladar a ne Bog podzemlja.
ali cije je to onda pismo ako nije egipatsko?:dontunderstand:

pogledajte ovo prilicno je interesantno:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:VaticanMuseums_Egyptian_God_Statue.jpg
znaci ima i sandale :mrgreen:
wiki:
Anubis je u egipatskoj mitologiji bog balzamiranja s glavom šakala, kao i bog mrtvih i vladar podzemlja, sin Ozirisa i Neftis.

Mozda je izmisljeno za potrebe serije.
Hram, tj zidine hrama podsecaju na gradjevinu neke azijske civilizacije (bar se meni tako cini).

wiki:

Veruj mi, on je bio bog podzemlja do pojave Ozirisa, kada Oziris postaje bog podzemlja i mrtvih a Anubis samo bog mumifikovanja. Studiram to pa znam...
A slazem se da je to pismo verovatno izmishljeno. Chisto sumnjam da su urezivali smisleno hijeroglife...

I da, to za sandale: ova slika shto su zakachio je slika iz poznog perioda, a i dole jasno pishe da je to Anubis koji je prikazan s atributima Hermesa. Koliko ja znam, nigde se ne prikazuju bogovi sa sandalama...

Ja sam čuo teoriju da to nisu Egipćani već jedno indijansko pleme. Poznati su kao "Mu" civilizacija. Imali su vrlo sličan stil Egipćanima, i taj kip dosta liči i na njihovog Boga ili nekog sličnog ali sam zaboravio kako se zove. Ako neko nešto nađe o tome, javite... Znam da je manje verovatna teorija, ali ko zna...

Back