Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
I da, to za sandale: ova slika shto su zakachio je slika iz poznog perioda, a i dole jasno pishe da je to Anubis koji je prikazan s atributima Hermesa. Koliko ja znam, nigde se ne prikazuju bogovi sa sandalama...
pa znam,zato sam je i ostavio,nekako mi je bila interesantna,mozda ce i imat neke veze sa nasim kipom...ne znam za ovo sa sandalama,na nekom forumu je bila rasprava da nije egipatski Bog u pitanju bas zbot toga detalja,nego da je rimska statua ili bozanstvo u pitanju,ja sam se odmah zaleceo i postovao da je kip anubisov poslije ep. u kojoj je prikazan kip odnazad :mrgreen: plus ankh simbol koji je egipatski simbol,pa one usi...,a i s' obzirom na hijeroglife za koje eto kazes da eto,nijesu egipatski,anubis mi se nametao kao najlogicnije rjesenje,pa jos sve te zajebancije oko mrtvih/zivih,bla,bla...znaci nije bilo sanse da nije on,ali ipak u zadnje vrijeme nesto nijesam bas siguran u to,ne znam zasto...

Sažeto, reč je o drevnoj civilizaciji koja je egzistirala pre i uporedo sa Atlantidom. Veruje se da se Mu prostirala u južnom Pacifiku, u trouglu između Severne Amerike, Azije i Australije. Na vrhuncu svoje civilizacije stanovnici zemlje Mu su bili vrlo duhovno razvijeni.

Hronološki gledano, Mu je najstarija poznata civilizacija.

Ovo je razlog verovanja da tu pre jeste bila civilizacija Mu.
Inače, ti detalji kao što su one stvari što drži kip su Egipćani mogli naslediti od nekog naroda pre njih... Sad ću pokušati da nađem nešto više o Mu civilazciji.

Mu is the name of a hypothetical continent that allegedly existed in one of Earth's oceans, but disappeared at the dawn of human history.

The concept and the name were proposed by 19th century traveler and writer Augustus Le Plongeon, who claimed that several ancient civilizations, such as those of Egypt and Mesoamerica, were created by refugees from Mu — which he located in the Atlantic Ocean. This concept was popularized and expanded by James Churchward (1851–1936), who asserted that Mu was once located in the Pacific.

Početak sa wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Mu_(lost_continent)

@Skeeter
Ona predstava u hramu je sigurno Anubis, ili je napravljena po njegovom uzoru. Zashto bi bash taj detalj oko sandale bio argument da je u pitanju Anubisova statua, ne razumem apsolutno... :confused:
u hramu jeste anubis tu nema zbora...
da nije u pitanju ili jeste anubisova statua?
a evo sto mene buni,odnosno zasto sam skeptican da je u pitanju amubisov kip na ostrvu:
Grcki bogovi su imali sandale.
Egipatski nisu imal, nego su bili bosi.

i da,ta famozna 4 prsta...eto to...

Poslednja izmena:
u hramu jeste anubis tu nema zbora...
da nije u pitanju ili jeste anubisova statua?
a evo sto mene buni,odnosno zasto sam skeptican da je u pitanju amubisov kip na ostrvu:
Grcki bogovi su imali sandale.
Egipatski nisu imal, nego su bili bosi.

i da,ta famozna 4 prsta...eto to...
Pa Anubis je bio Egipatski, znaci nije imao sandale. Predstavljan je kao covek sa glavom sakala, ili kao sakal, a sakal ima 4 prsta.
Ni meni nije jasno sta te tu buni?

Pa Anubis je bio Egipatski, znaci nije imao sandale. Predstavljan je kao covek sa glavom sakala, ili kao sakal, a sakal ima 4 prsta.
Ni meni nije jasno sta te tu buni?
uffff,sto napravismo od teme...:mrgreen: pa ovaj kip na ajlendu ima sandale,znaci da nije egipatski Bog u pitanju vec neki drugi,a time valjda otpada i zadnji promil sanse da je Anubisov kip.a buni me to sto odnazad kip lici na anubisa i nosi ankh simbol,zasto bi recimo grcki Bog nosio egipatski simbol?i ima li u grckoj mitologiji neko Bozanstvo slicno Anubisu?valjda ne moze tako bit 'bem mu oca?:mrgreen:
@tinar
Hm, ali kad je predstavljen zooantropomorfno, znachi kao chovek sa glavom shakala, dakle donji deo tela je kao kod choveka tako da je ima normalan broj prstiju...
bravo. :ok:

Bio je predstavljan i kao sakal, i kao covek sa glavom sakala, obe varijante dolaze u obzir. Uvek je bilo varijacija u predstavljanju bozanstava.
Sto se sandala tice, tek sad sam pogledao slike statue i primetio ih. Bio sam ubedjen da ih nema, moja greska. Mozda je to njihova greska, ili su jednosatvno namerno izmesali mitologije praveci nesto novo...
Ipak, mislim da je u pitanju Egipatska posto je ostrvo na vise nacina direktno povezano povezano s Egiptom (time travel).
Ovo oko sandala ne treba preterano buniti, vidjali smo i vece propuste.

Poslednja izmena:
Some Like It Hoth
najveca odvala..
Hurley pise scenario za "Imperija Uzvraca Udarac"
jer "77 Lukas jos nije snimio taj deo "Star Wars"
da..sa malim izmenama :lol:
epizoda je Milescentricna...
sada saznajemo i ko je beba kojoj je Dr. Chang otac
a koju smo videli pre par epizoda..
samo jos uvek ne znamo zbog cega je oterao zenu i dete..
(a po svemu sudeci to se dogadja otprilike..sada)
izmedju ostalog to je i bio razlog zasto je Miles dosao na ostrvo..
videli smo i kako ga je Naomi kontaktirala
a onda i kako ga je kontaktirao i izvesni Bram
(bas me zanima koji je njegov "tim" koji pobedjuje..tj, za koga on radi )
koji mu je rekao da ne ide na ostrvo ako ne zna odgovor na pitanje
sta lezi u senci od statue..
umrecu dok ne vidim o cemu se tu radi i zasto je isto to pitanje
postavljeno i u predhodnoj epizodi..
inace sada znamo zasto je Ben ponudio onu cifru Milesu od 1,7 miliona..
bila je veca od ponudjene, za koju je Miles dosao na ostrvo..
sta ono jos..
Da..les..
sta se sa njim desilo i zasto su ga odvezli do stanice Orhideja..
a onda opet..sta se sa njim desilo :)
pravi se stanica The Swan i utiskuju se cuveni brojevi..
Benov otac sumnja na Kate..
a onda pak i Phil koji ima traku na kojoj se vidi Sawyer
koji odvozi dete..
i na kraju
tananaa..
pojavljuje se..napokon..Faraday

Poslednja izmena:
Some Like It Hoth
najveca odvala..
Hurley pise scenario za "Imperija Uzvraca Udarac"
jer "77 Lukas jos nije snimio taj deo "Star Wars"
da..sa malim izmenama :lol:
epizoda je Milescentricna...
sada saznajemo i ko je beba kojoj je Dr. Chang otac
a koju smo videli pre par epizoda..
samo jos uvek ne znamo zbog cega je oterao zenu i dete..
(a po svemu sudeci to se dogadja otprilike..sada)
izmedju ostalog to je i bio razlog zasto je Miles dosao na ostrvo..
videli smo i kako ga je Naomi kontaktirala
inace sada znamo zasto je Ben ponudio onu cifru Milesu od 1,7 miliona..
bila je veca od ponudjene, za koju je Miles dosao na ostrvo..
sta ono jos..
Da..les..
sta se sa njim desilo i zasto su ga odvezli do stanice Orhideja..
a onda opet..sta se sa njim desilo :)
pravi se stanica The Swan i utiskuju se cuveni brojevi..
Benov otac sumnja na Kate..
a onda pak i Phil koji ima traku na kojoj se vidi Sawyer
koji odvozi dete..
i na kraju
tananaa..
pojavljuje se..napokon..Faraday

do jaja...jedva cekam da pogledam :)

Some Like It Hoth

i

"Izvesni Bram" je očigledno u timu Illana, pojavljivao se i pre kao npr u prošloj epizodi :
2egbjx4.jpg

pitanje je za koga oni rade?znamo da ne rade za Vidmora, da li onda možda rade za savremenu Dharmu ...ili za neku desetu stranu???:confused:
"šta leži u senci statue" - prvo sam mislila da je to nekakva šifra kao znak prepoznavanja, ali posle ove epizode nisam više sigurna u to....

Nego, pošto sam ja gledala seriju na livestream-u (ima ovde kome treba: http://atdhe.net/index.html ) u 3h jutros, pa nisam baš mogla da podesim zvuk najbolje (da ne probudim komšije i sl.), propustila sam šta su rekli na kraju za Faradeja, odakle se on stvorio???

Poslednja izmena:
:eek: znacii...
"ladno" ga se ne secam..
u pa ovo je jos bolje :))))
Faradey je dosao podmornicom zajedno sa grupom naucnika
edit: interesantno je to, da se Miles "sada"
sreo sa Milesom bebom..i da to nije prouzrokovalo nista..
mislim, bar mi do sada nismo videli da se nesto desilo..
mada nesto sam ubedjena..da ce on biti uzrok zasto je Dr. Chang
oterao sa ostrva svoju zenu i dete..
mozda bas to ima veze sa kasnijim mocima kod decaka..

Poslednja izmena:
Ja sam ga zapamtila zato što se taj glumac (Brad Henke) često pojavljuje u raznim serijama i sl. A sad sam proverila i na lostpediji : http://lostpedia.wikia.com/wiki/Bram

A ovo za Faradeja, videla sam da je došao podmornicom i da je Chang rekao da dolazi grupa naučnika, samo nisam čula šta je tačno rekao o tim naučnicima, mislim da je rekao i odakle dolaze (to nisam razumela).A svaki detalj je važan :lol:

Inače, sledeća epizoda tek za 2 nedelje...:dash:

edit: interesantno je to, da se Miles "sada"
sreo sa Milesom bebom..i da to nije prouzrokovalo nista..
mislim, bar mi do sada nismo videli da se nesto desilo..
mada nesto sam ubedjena..da ce on biti uzrok zasto je Dr. Chang
oterao sa ostrva svoju zenu i dete..
mozda bas to ima veze sa kasnijim mocima kod decaka..

Chang će verovatno biti upozoren na događaje koji će uslediti (možda će Miles-stariji biti taj koji će ga upozoriti), pa će možda oterati ženu i dete da bi ih zaštitio. Mada to ne daje objašnjenje porekla Milesovih sposobnosti. I mene zanima da li će biti nekih posledica zbog toga što su se mlađi & stariji Miles sreli.

jeste sa univerziteta u Micigenu..Ann Arboru..
otkud za dve nedelje?
opet pauza?
jooooj..
ima li neko teoriju zasto je Dr. Chang
u svakom orijentacionom filmu
sebe predstavljao drugim imenom?
da li njegova prezimena u tim predstavljanjima
takodje nesto znace.. neko skriveno znacenje?
Dr. Marvin Candle..sveca
Dr. Mark Wickmund...fitilj
Dr. Edgar Halliwax...vosak

Poslednja izmena:
jeste sa nekog univerziteta u Micigenu..Ann Arboru..
otkud za dve nedelje?
opet pauza?
jooooj..
ima li neko teoriju zasto je Dr. Chang
u svakom orijentacionom filmu
sebe predstavljao drugim imenom?
da li njegova prezimena u tim predstavljanjima
takodje nesto znace.. neko skriveno znacenje?
Dr. Marvin Candle..sveca
Dr. Mark Wickmund...fitilj
Dr. Edgar Halliwax...vosak

Biće pauza. Sledeće nedelje će valjda biti prikazan neki specijal o O6, a nova epzioda "The Variable" tek za 2 nedelje. :(

Ann Arbor...:super:
To je univerzitet na kome su bili osnivači Dharme Karen & Gerald DeGroot, kao i Chang. Otkud Faradej tamo?!On je izgleda u međuvremenu napustio ostrvo...:confused:

Jel ste primetili šta piše na školskoj tabli koju čisti Džek?
Sve nešto o egiptu i neki hjeroglifi, tako da mislim da ostrvo ima neku vezu sa starim egipćanima. Najjači deo epizode je kada Harli ispituje Dr. Chang-a o ženi, deci, malom Majlsu... :D Neko je pitao kako je poginuo onaj čovek što ga je Majls prevozio, mislim da dok je kopao onu rupu za Otvor, da je onaj elektro-magnetizam proradio i isčupao mu plombu iz zuba, pravo kroz mozak.

Najzad odgledah. Epizoda je vecinom digresija na radnju serije. Ako greshim, podsetite me shta je bitno resheno u ovoj epizodi. Medjutim, znachaj ove epizode ce se verovatno videti kasnije. Ne svidja mi se shto nam odaju tajne na kashichicu, a onda ce u dve zavrshne epizode serijala krenuti bujica odgonetki.

Biće pauza. Sledeće nedelje će valjda biti prikazan neki specijal o O6, a nova epzioda "The Variable" tek za 2 nedelje. :(

Ann Arbor...:super:
To je univerzitet na kome su bili osnivači Dharme Karen & Gerald DeGroot, kao i Chang. Otkud Faradej tamo?!On je izgleda u međuvremenu napustio ostrvo...:confused:
jeste,sa podmornicom koja je dolazila 2-je nedjelje kasnije na ostrvo (ep.la fleur),sa kojom je i dzuli-f***ing-jet trebala da podje sa ajlenda...
inace...epizoda je jako dobra...bila... ;) ,jer sam ocekivao smaranje kao i svaki put kad je darmavil u pitanju,i ljubavne jade sojera,kejt,horasa & co,ali srecom nije bilo nista od toga,nego...par strana nazad smo se zestoko nasalili sa kolegama sa b92 foruma koji su izvalili ovaj biser (tad je bio biser) :
'...bice zanimljivo vidjet kad veliki ben sretne maloga bena...'
tako da...ko se zadnji smjeska...za sad nije bilo tog paradoksa (koji je valjda ceng pominjao,da se zecOvi ne smiju sresti same sebe???) sretanja samoga sebe older miles vs. younger miles,vidjecemo oce li ga i bit uopste.takodje,poslije 5x01 odmah sam rekao da je ona beba sa pocetka ep. :
miles...bravo ja...:hahaha:
ali sam takodje i kiksao da je faradej za svo to vrijeme koje ga nijesmo vidjeli (3g u seriji) bio ustvari kod orchida i petljao sa frozen donkey wheel-om...opet,bravo ja...ali...ovaj faradej danas je ako se ne varam imao bas dugu kosu,a onaj iz 5x01 kratku???
i naravno,kao sto kolega forumas jeremija rece:
naj scena epizode harlijevo cimanje cenga i majlsa,znaci hugo je legenda!kidao sam se od smijeha,kao da gledam mucke li nesto slicno a ne konverzaciju nekih likova u raspalom kombiju.ono sa tablom koju je dzek brisao sam naravno odmah primijetio,eto jos jednoga egipat-hinta.sto se tice re-birth darme...ne znam,nijesam bas siguran,mozda je u pitanju neka sasvim deseta struja,ali opet to **beno pominjanje rata me navodi da budem na pola-pola sto se toga tice...vidimi se tunajt...:mrgreen:

Super epizoda!Verovatno su Ilana i ekipa kao sto sam ranije rekao militantni ogranak Dharma-e.Kako su drugacije mogli da znaju u koji avion trebaju da udju ako nisu iz Dharma-e (osim ako ipak ne rade za Bena)?!Znamo da su ovi iz Dharma-e izmislili onaj uredjaj koji izracunava gde ce ostrvo biti u buducnosti.
Neizvesnost raste!Super!

Back