Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Svidja mi se poslednja epizoda,daje neke odgovore.Drago mi je da onaj Ben nije ubio Penelopu,bas bi mi bilo zao.
Lok mi postaje sve interesantniji,svidja mi se ovako jos misteriozniji nego sto je bio.
Iskreno,razumem da ste nestrpljivi da se otkriju misterije,ali meni se ne zuri nigde,ne zelim da se ova serija zavrsi ikada :)
Inace,u epizodi "316",Ben pokazuje knjigu koju cita u avionu,u pitanju je od Kastanede "A separate reality"
Citala sam to pre par godina i pade mi na pamet pre neki dan da ima nekih dodirnih tacaka sa serijom,recimo u knjizi se pominje crni dim,tj."dimcic",droga,cijim konzumiranjem se odabranim ljudima prikazuje carobnjak koji im govori sta sledece da rade u zivotu,koji je pravi put,ali moze i da ih ubije.(Jacob)

Svidja mi se poslednja epizoda,daje neke odgovore.Drago mi je da onaj Ben nije ubio Penelopu,bas bi mi bilo zao.
Lok mi postaje sve interesantniji,svidja mi se ovako jos misteriozniji nego sto je bio.
Iskreno,razumem da ste nestrpljivi da se otkriju misterije,ali meni se ne zuri nigde,ne zelim da se ova serija zavrsi ikada :)
Inace,u epizodi "316",Ben pokazuje knjigu koju cita u avionu,u pitanju je od Kastanede "A separate reality"
Citala sam to pre par godina i pade mi na pamet pre neki dan da ima nekih dodirnih tacaka sa serijom,recimo u knjizi se pominje crni dim,tj."dimcic",droga,cijim konzumiranjem se odabranim ljudima prikazuje carobnjak koji im govori sta sledece da rade u zivotu,koji je pravi put,ali moze i da ih ubije.(Jacob)
uh,ne bi ka meni ;) ona mi je najomiljeniji zenski lik u lostu,a i svidja mi se mnogo,ah,taj Dezmond!:mrgreen:

ja nijesam nestrpljiv,nego se samo plasim,s' obzirom na brojna pitanja koja se samo otvaraju i otvaraju iz ep. u ep. iz sezone u sezonu,da se na masu toga nece odgovorit,i da cemo mi mozgat odje sta bi i kako bi,a ima jos zajebancije i iz prethodnih sezona na koje nijesu dali odgovore,tako da...ili ce ponesto zaboravit ili ce nam servirat hintove,pa da se mucimo mi...

interesantno...stavarno nijesam to znao,mogao bih potrazit tu knjigu i ja nedje,ima li je na srpskom???a inace se ista knjiga pojavljuje i u 5x10-he's our you,ako se ne varam,mali ben je donosi saidu???

a breeee..:lol:
sto ste se svi dali u analiziranje likova iz serija
svi ko ce pre da se seti gde je koga video..
jeste..i ja se secam Mire Furlan :rumenko::lol:
(za nju sam bila odusevljena, kada sam je videla u seriji)
definitivno pratite vise serija nego ja..u to nema sumnje
likove sam vidjala u drugim ostvarenjima..kasnije..
opet rekoh..cini mi se..
i meni je sve pobrkano..
a seriju pratim od pocetka..
mislim da nikoga nisam videla pre serije..
mislim..(ebem li ga..ko ce se svega setiti)
pa ni Bena u Saw..to sam gledala posle :rumenko:
btw...a PB se zavrsio?

Ma gde ja kad jednom vidim lika u lostu on za mene vise nigde ne moze da glumi normalno... Cim vidim nekog od njih odmah ocekujem teoriju zavere, nenormalan obrt itd...:roll: Gledao sam neki film iz biblije gde je Sayid glumio i stalno sam ocekivao da nekog udari ili ubije ili muci :lol::lol::lol:

interesantno...stavarno nijesam to znao,mogao bih potrazit tu knjigu i ja nedje,ima li je na srpskom???a inace se ista knjiga pojavljuje i u 5x10-he's our you,ako se ne varam,mali ben je donosi saidu???

Ima na srpskom,zove se Odvojena stvranost ili Odvojena realnost,super je knjiga,ali to je nastavak "Ucenje Don Huana",mozda prvo to da procitas.

Uf najzad jedna dobra epizoda nakon tri dosadnije i usporenije vezane za Dharmu. . . Svidja mi se smer u kome se menja odnos izmedju Bena i Loka, ali mi se ne dopada sto su sad nekako svi razdvojeni, pa se ne pojavljuju meni dragi likovi cesce kao Dezmond, Sayid, a i Sawyer koga sam obozavao se skroz promenio, mada opet svi likovi evoluiraju. . . Nije mi jasno zasto je smokey pustio Bena da zivi, mora da postoji nekakav razlog, izgleda da on jeste neka vrsta sudije na ostrvu. . . Zanima me kako ce sve povezati sa Egipatskom mitologijom koja ja sve prisutnija. . . Sad sam se setio polarnih medveda, da li ce objasniti njihovo postojanje, ili je to samo jedna stvar koja je bez nekog razloga stavljena u seriju, kako bi privukla paznju gledalaca. . . I, ne znam zasto rapravljate o pohlepi, svaka sezona Lost-a je povezana i nista nije na silu produzavano tako da se izgubi smisao. . .

Uf najzad jedna dobra epizoda nakon tri dosadnije i usporenije vezane za Dharmu. . . Svidja mi se smer u kome se menja odnos izmedju Bena i Loka, ali mi se ne dopada sto su sad nekako svi razdvojeni, pa se ne pojavljuju meni dragi likovi cesce kao Dezmond, Sayid, a i Sawyer koga sam obozavao se skroz promenio, mada opet svi likovi evoluiraju. . . Nije mi jasno zasto je smokey pustio Bena da zivi, mora da postoji nekakav razlog, izgleda da on jeste neka vrsta sudije na ostrvu. . . Zanima me kako ce sve povezati sa Egipatskom mitologijom koja ja sve prisutnija. . . Sad sam se setio polarnih medveda, da li ce objasniti njihovo postojanje, ili je to samo jedna stvar koja je bez nekog razloga stavljena u seriju, kako bi privukla paznju gledalaca. . . I, ne znam zasto rapravljate o pohlepi, svaka sezona Lost-a je povezana i nista nije na silu produzavano tako da se izgubi smisao. . .

da,da,vezano za darmu...a opet nista ne saznasmo,osim o horasovom i sojerovom ljubavnom zivotu...:mrgreen:

pa darma je radila eksperimente sa polarnim medjedima,i vjerovatno su nad njima radili testove sa manipulisanjem vremenom,tj.time travelling,sjeti se sta je vidmor rekao loku kad je dosao u tunisku pustinju u ep.5x07 'ovdje je izlaz' ,tako da mozes to povezat na taj nacin,jer je skelet polarnog medjeda nadjen u istoj toj pustinji u 4-oj sezoni,kad je sarlot nasla onu darminu ogrlicu na tom skeletu...e sad jesu li medjedi pomjerali frozen donkey wheel ili su radjeni cisti eksperimenti kao sa zecovima...mislim da nije ni bitno...:mrgreen:

@>NiNa<
fala ti,ovih dana cu se raspitat u gradskoj knjizari...;)

da,da,vezano za darmu...a opet nista ne saznasmo,osim o horasovom i sojerovom ljubavnom zivotu...:mrgreen:

pa darma je radila eksperimente sa polarnim medjedima,i vjerovatno su nad njima radili testove sa manipulisanjem vremenom,tj.time travelling,sjeti se sta je vidmor rekao loku kad je dosao u tunisku pustinju u ep.5x07 'ovdje je izlaz' ,tako da mozes to povezat na taj nacin,jer je skelet polarnog medjeda nadjen u istoj toj pustinji u 4-oj sezoni,kad je sarlot nasla onu darminu ogrlicu na tom skeletu...e sad jesu li medjedi pomjerali frozen donkey wheel ili su radjeni cisti eksperimenti kao sa zecovima...mislim da nije ni bitno...:mrgreen:
Da, i mene je to razocaralo u ovim Dharma epizodama. Videli smo samo obican svakodnevni zivot Dharma likova, koji nije nesto zanimljiv, a nismo videli nista od onoga sto je stvarno interesantno - o njihovim eksperimentima. Krajnje je vreme da se opet pojave Dr Chang i Faraday, i da saznamo nesto vise o stanicama Orhideja i Labud (Swan)...sezona je i pocela sa Changom, Orhidehjom i Faradayem, pa ocekujem da se tome vrate pri kraju sezone.

Hocemo li saznati nesto vise i o osnivacima i finansijerima Dharme, pre svega o Alvaru Hansou (o kome je dosta toga bilo samo u Lost Experience, ne u samoj seriji) i njegovom pretku Magnusu (kapetanu Black Rocka), i o tome zasto i kako je Dharma zapravo osnovala i koji joj je pravi cilj? Verovatno ne u ovoj sezoni, ali mozda u sestoj....

Da, i mene je to razocaralo u ovim Dharma epizodama. Videli smo samo obican svakodnevni zivot Dharma likova, koji nije nesto zanimljiv, a nismo videli nista od onoga sto je stvarno interesantno - o njihovim eksperimentima. Krajnje je vreme da se opet pojave Dr Chang i Faraday, i da saznamo nesto vise o stanicama Orhideja i Labud (Swan)...sezona je i pocela sa Changom, Orhidehjom i Faradayem, pa ocekujem da se tome vrate pri kraju sezone.

Hocemo li saznati nesto vise i o osnivacima i finansijerima Dharme, pre svega o Alvaru Hansou (o kome je dosta toga bilo samo u Lost Experience, ne u samoj seriji) i njegovom pretku Magnusu (kapetanu Black Rocka), i o tome zasto i kako je Dharma zapravo osnovala i koji joj je pravi cilj? Verovatno ne u ovoj sezoni, ali mozda u sestoj....
chang se pojavljije u sljedecoj ep.a cini mi se da se pominje i orchid u istoj ep.e sad,ja mislim da nije nemoguce da se pojavi faradej nesrecni,nije ga bilo od lafleura,znaci 4 ep,a to je otprilike i neki standardno-maksimalni razmak nepojavljivanja pojedinih likova izmedju epizoda,cini mi se da je tako bilo i sa lokom,benom,dezmondom,po 3-4 ep.ne racunam tu malog bena...
ja mislim da je vrlo moguce da ce finale sezone da pocne sa tom scenom, (mislim na ono 'previously on lost' :mrgreen: ) ,i da ce tu nastat sva ta zbrka,taj incident,da ce faradej mozda pokusat da okrene tocak ne bi li konacno bili u 'pravoj pjesmi dok se vrti ploca' ,mozda,ne znam,svasta ce bit do tad...;)
garant materijal za sestu sezonu,kad nijesu dosad,nece ni sad nista dat o njima...

zar se to ne zna???mislim,magnetizam,spasavanje svijeta,i to???ili opet nesto sasvim drugo,ova istrazivanja su samo bila maska?

I ja bih voleo da malo vise udjemo u tajne Dharme, od kada su oni uopste prisutni na ostrvu. . . Ja nisam znao taj podatak da je otac od osnivaca Dharme bio kapetan onog broda, na Black Rock sam skroz i zaboravio. . . To mora da je na neki nacin povezano. . .

I ja bih voleo da malo vise udjemo u tajne Dharme, od kada su oni uopste prisutni na ostrvu. . . Ja nisam znao taj podatak da je otac od osnivaca Dharme bio kapetan onog broda, na Black Rock sam skroz i zaboravio. . . To mora da je na neki nacin povezano. . .
Ne otac, pradeda.. http://lostpedia.wikia.com/wiki/Magnus_Hanso
http://lostpedia.wikia.com/wiki/Alvar_Hanso

ali ne znam da li su to uopste pomenuli u samoj seriji... Danski magnat Alvar Hanso i njegova organizacija Hanso Foundation su u seriji samo pomenuti (u Dharma orijentacionom videu iz Swana, kao finansijer Dharme, a osnivaci su Amerikanci Gerald & Karen De Groot sa unveriziteta u Michiiganu), pojavljivao se dosta jedino u expanded universe stvaricicama, tipa one RPG "Lost Experience". http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_Lost_Experience

.

Mene zanima još i pozadina eksperimenata u stanici Tempest. Tačnije, zašto bi DHARMA kao naučna organizacija sa navodno utopijskom vizijom društva eksperimentisala sa hemijskim oružijem i na taj način stvorila otrovni gas kojime će Othersi na kraju i izvršiti čistku?! :think:

Oni sto su pucali na Sojera i druzinu dok su ovi camcem isli, su ona riba Ilejn i ostali nauruzani ljudi.Ocigledno su krenuli na glavno ostrvo.Mene kopka ona lozinka?Ima li neko teoriju sta bi to moglo da bude i koliko su ti ljudi bitni za celu pricu?

Oni sto su pucali na Sojera i druzinu dok su ovi camcem isli, su ona riba Ilejn i ostali nauruzani ljudi.Ocigledno su krenuli na glavno ostrvo.Mene kopka ona lozinka?Ima li neko teoriju sta bi to moglo da bude i koliko su ti ljudi bitni za celu pricu?
moguce,vrlo moguce...
postoje teorije po netu,da je u pitanju hram,citao sam to nedje,kad nadjem dje tj.sjetuim se postovacu...
@smells like carrots
zajebano pitanje,mislim ni da sami tvorci serije nemaju pojma...:mrgreen:

Mene zanima još i pozadina eksperimenata u stanici Tempest. Tačnije, zašto bi DHARMA kao naučna organizacija sa navodno utopijskom vizijom društva eksperimentisala sa hemijskim oružijem i na taj način stvorila otrovni gas kojime će Othersi na kraju i izvršiti čistku?! :think:

Pa to ima veze sa onim pitanjem, koja je prava svrha Dharme... i sa pitanjima oko Hanso Foundation itd.... a znas vec da je u Lost Experience nagovesteno da je ta organizacija mnogo mracnija nego sto deluje.

Pa to ima veze sa onim pitanjem, koja je prava svrha Dharme... i sa pitanjima oko Hanso Foundation itd.... a znas vec da je u Lost Experience nagovesteno da je ta organizacija mnogo mracnija nego sto deluje.

Da, upravo to. Nego, očekivala sam da će se osvrnuti na to pitanje u seriji, a ovo što smo do sada videli o Dharmi skoro da se ne dotiče te teme. Šteta.

ljudi jel sam ja lud ili ovi vise uopste ne pricaju o brojevima :D

U "This place is death" francuski naučni tim je čuo brojeve (glas koji ih je izgovarao veoma podseća na Huga...:confused: ), a isto je čuo i Lapidus u "Namaste".
Ova druga situacija je malo zbunjujuća, s obzirom da se to navodno dešava u 2008. Koliko se ja sećam, Danielle je zamenila emitovanje brojeva svojom porukom, koju su zatim ona i ostali preživeli isključili u "Through the Looking Glass". Kako je onda moguće da Lapidus čuje isto emitovanje brojeva u 2008. ? :think:

Kad smo kod Darme, seca li se neko ARG pred pocetak ove sezone, DharmaWantsYou, trazili su nove regrute za nove eksperimente? Sta je bilo sa tim?
Zar nije to bio neki nagovestaj da Darma postoji i u 21 veku, da cemo videti sta se sad desava s tom organizacijom?

Back