Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
mene zanima koliko je ben imao godina kada su sojer i druzina bili tu u dharmi ?? trebalo bi da je imao 10-15 godina. nemoguce da se za tri godine njihovog bivstvovanja u dharmi (cak i napredovanja koliko ja shvatam) nisu imali kontakta sa malim benom. a ako jesu, da li je on to zapamtio kasnije? sta vi mislite

mene zanima koliko je ben imao godina kada su sojer i druzina bili tu u dharmi ?? trebalo bi da je imao 10-15 godina. nemoguce da se za tri godine njihovog bivstvovanja u dharmi (cak i napredovanja koliko ja shvatam) nisu imali kontakta sa malim benom. a ako jesu, da li je on to zapamtio kasnije? sta vi mislite
Mislim da je Ben imao nekih 13-15 godina kada je stigao na ostrvo.

pa mislim da je ocigledno da ostrvo ima neke veze sa starim egipcanima...
bar bih rekla da njima pripadaju hijeroglifi koji se pojavljuju s vremena na vreme :)...

iz otvora

sa rusevina

frozen wheel

benova tajna vrata..
i na kraju ova statua koja u ruci drzi ankh
i naravno ankh sa lancica..

Moguce je da je Ben dosao sa ocem na ostrvo nesto malo kasnije. Tako je nekako i imao godina kad je dosao ako se ja dobro secam.

Mislim da je Ben imao nekih 13-15 godina kada je stigao na ostrvo.

13-15?! :eek: Imao je maksimum 10-11. Pretpostavljam da je to bilo negde na samom pocetku decenije, 1971/72, tako nesto, kada je Dharma osnovana.

Zanima me sta je bilo sa Olivijom - mozda je u medjuvremenu poginula u jednom od napada Hostilesa?

Iznenadilo me je sto su bili u 1974., znaci da Benovi podaci nisu bili tacni i Charlotte ipak nije rodjena 1979. vec nekoliko godina ranije.

A vec znamo da je Daniel radio u Dharmi... videli smo ga u onoj sceni sa Dr Changom.

Ne bih ja bas bila sigurna da je Paulovo telo preuzeto samo simbolicki... svasta se u ovoj seriji desava sa pokojnicima na ostrvu... da ne pominjemo znacenje onog priveska...

I ja se pitam da li su sreli malog Bena... moralo je to da se desi...

Ludilo od epizode, otkrila je dosta i otvorila je najvise pitanja jos od Jughead.

A niko ne komentarise: ljudi, jesam li ja to videla/cula ono sto mislim da sam videla/cula? HELEN? :o

Sawyer, pardon, kapetan LeFleur, je meni bio totalno :super::cool:u ovoj epizodi.

A znate da mi se nije dopadala ideja o njemu i Juliet kao ljubavnom paru, ne zato sto ne odgovaraju jedno drugom - ne, gotivni su - nego me nerviraju te zapetljancije sa ljubavnim cetvorouglom,i to sto su i on i Jack kao opsednuti sa Kate, a Juliet dodje kao utesna nagrada. :roll: (Pojma nemam sta je to tako fantasticno na Kate, ali nema veze.) Ali mi nekako i nije tako smetalo u ovoj epizodi, doslo je prirodnije - mozda zato sto su prosle 3 godine pa je i shvatljivo zasto bi se smuvali, upuceni jedno na drugo i sve.

Bas me zanima koja je fora sa Jacobovom kolibom, secate se da ju je Horace navodno sagradio "za sebe i gospodju"...

Najbolja je fora to sto smo svi tripovali da je Richard sveznajuci, a on u stvari gomilu stvari zna samo zato sto mu je u raznim vremenskim periodima to rekla ekipa sa leta 815 koja je putovala kroz vreme.

A nervira me vise, aman, kad ce vise pokazati sta je bilo sa Rose i Bernardom? :eek:

Nadam se da cemo uskoro videti opet i Dr Changa, i malog Bena, mozda i Annie, itd...

Poslednja izmena:
Iznenadilo me je sto su bili u 1974., znaci da Benovi podaci nisu bili tacni i Charlotte ipak nije rodjena 1979. vec nekoliko godina ranije.
Verovatno...a možda ona mala devojčica nije uopšte Šarlot, ko zna...:confused:...možda je njena svrha bila samo da ga podseti na nju ili tako nešto. Jadan Daniel. :(
(zanima me da li će ikada skinuti onu kravaticu?:p )

Ne bih ja bas bila sigurna da je Paulovo telo preuzeto samo simbolicki... svasta se u ovoj seriji desava sa pokojnicima na ostrvu... da ne pominjemo znacenje onog priveska...

Iskreno se nadam da ima neko uvrnuto značenje. Mislim da bi mi se to baš svidelo.

A niko ne komentarise: ljudi, jesam li ja to videla/cula ono sto mislim da sam videla/cula? HELEN? :o.

Ne znam na šta misliš?:confused:
Mora da sam nešto propustila...:eek:

I mene interesuje gde su Rose & Bernard. Šta li se sa njima dešavalo :dontunderstand:

13-15?! :eek: Imao je maksimum 10-11. Pretpostavljam da je to bilo negde na samom pocetku decenije, 1971/72, tako nesto, kada je Dharma osnovana.

Hmmm ja mislim da je Ben dosao na ostrvo nesto kasnije kad su ovi 815 otisli iz tog vremna(pretpostavljam da ce se vratiti u sadasnje ..nakako)

I ja se pitam da li su sreli malog Bena... moralo je to da se desi...

upravo to morali bi ga sresti ...ipak su oni bili bili vise nego aktivni u drahmi a Ben je imao 10 - 11 ili 13 - 15 god nije ni bitno ali morao bi ih zapamtiti a i ono njihovo naselje je suvise malo tako da... a i sama ta scena da su ga sreli u te tri godine izmedju kojih se vrti prosla epizoda ...mislim da bi morala biti prikazana

A niko ne komentarise: ljudi, jesam li ja to videla/cula ono sto mislim da sam videla/cula? HELEN? :o

hmmmm nisam skontao... jel se pominjala helen negde u prosloj ep?

A znate da mi se nije dopadala ideja o njemu i Juliet kao ljubavnom paru, ne zato sto ne odgovaraju jedno drugom - ne, gotivni su - nego me nerviraju te zapetljancije sa ljubavnim cetvorouglom,i to sto su i on i Jack kao opsednuti sa Kate, a Juliet dodje kao utesna nagrada. :roll: (Pojma nemam sta je to tako fantasticno na Kate, ali nema veze.) Ali mi nekako i nije tako smetalo u ovoj epizodi, doslo je prirodnije - mozda zato sto su prosle 3 godine pa je i shvatljivo zasto bi se smuvali, upuceni jedno na drugo i sve.

a sta ce coek ipak je ona najbolja riba tamo :)

Bas me zanima koja je fora sa Jacobovom kolibom, secate se da ju je Horace navodno sagradio "za sebe i gospodju"...

sta reci osim ...misterija ...sta li se desavalo sa Horace-om i Amy kasnije zasto li je uopste gradio tu kolibu... i zasto je to bas Jackobova koliba...vaidecemo :)

Najbolja je fora to sto smo svi tripovali da je Richard sveznajuci, a on u stvari gomilu stvari zna samo zato sto mu je u raznim vremenskim periodima to rekla ekipa sa leta 815 koja je putovala kroz vreme.

uparavo to, on je samo izgleda obican covek :) a to sam provalio posle one epizode Jughead ... nadam se da cemo uskoro malo vise otkriti i o othersima ...kako su oni dosli na ostrvo...ta prva grupa koju smo videli jos 1954 ... da li su mozda sa Black Rocka...
ili ce se to mozda o tome tek u 6-toj sezoni

A nervira me vise, aman, kad ce vise pokazati sta je bilo sa Rose i Bernardom? :eek:

malo je trulo sto se ne znam gde su ostali preziveli sa 815... znamo da ih je dosta poginulo u napadu vatrenim strelama...ali gde su zavrsili oni sto su preziveli Rose,Bernard ... sad su sigurno u 1974-1977 sta li se sa njima desavalo

Verovatno...a možda ona mala devojčica nije uopšte Šarlot, ko zna...:confused:...

hmmm..sta ja znam, ja ipak mislim da jeste :)...znamo je Danijel rekao Charlote da se ne vraca na ostrvo ili ce umreti, a ta scena nije jos prikazana, mozda u nekoj od sldecih epizoda a mozda je i danijel odlucio da pokusa da promeni buducnost i da joj ne kaze to
posto sobzirom da je ponavljao "I not gona tell her" ... to ce isto biti zanimljivo videti :D

Hmmm ja mislim da je Ben dosao na ostrvo nesto kasnije kad su ovi 815 otisli iz tog vremna(pretpostavljam da ce se vratiti u sadasnje ..nakako)

Mislim da je bio tamo već 1974. ili je te godine stigao najkasnije (mada onda mi nije jasno gde je Olivija, ona mu je tada bila učiteljica...:confused: )
S obzirom da je Ben rođen 1960. (tako barem piše na lostpedia.com)
Ne znači ako ga još nismo videli da se neće pojaviti u nekoj od narednih epizoda ;)

hmmm..sta ja znam, ja ipak mislim da jeste :)...znamo je Danijel rekao Charlote da se ne vraca na ostrvo ili ce umreti, a ta scena nije jos prikazana, mozda u nekoj od sldecih epizoda a mozda je i danijel odlucio da pokusa da promeni buducnost i da joj ne kaze to
posto sobzirom da je ponavljao "I not gona tell her" ... to ce isto biti zanimljivo videti :D

Da znam za to, nego pokušavam da objasnim to nepodudaranje između onoga što je Ben rekao za Šarlot (da je rođena 1979. ili 1978. , ne mogu sada tačno da se setim ali je sigurno jedna od ove dve godine u pitanju ) i one male devojčice koju smo videli 1974.
Znači, ili Ben ima pogrešne podatke ili je ono neka druga crvenokosa devojčica čije je prikazivanje u f-ji da nas podseti da će se Danijel između ostalog baviti plašenjem male Šarlot u Dharmi...:lol:

Ne znam na šta misliš?:confused:
Mora da sam nešto propustila...:eek:
Ona zena koju smo nejasno videli na trenutak, Horace ju je nazvao nesto kao "Helen" mada je moguce da je i recimo "Heather"... ali zar nikom nije cudno sto su se zadrzali na momenat na njoj a nisu joj jasno pokazali lice? A onoliko koliko smo se videli, blago je podsecala po kosi, obliku lica, itd. na Katey Sagal.

S obzirom da je voo 5. sezona i da su vreme i prostor vrlo relativni, sve je moguce...

Ako je Ben rodjen 1960, onda je na ostrvo stigao negde 1970-1972, ne mnogo kasnije nego sto je Dharma osnovana. Ono dete meni nije izgledalo kao da je u pubertetu. A i Horace je u scenama kad Linusovi stizu na ostrvo delovao mnogo drugacije nego u ovoj epizodi (ukljucujuci i scene iz 1974.)- svezije i optimisticnije, pa mi je logicno da je to bilo koju godinu ranije...Valjda tako zivot na ostrvu/rat sa Richardovim ljudima uticao na njega...

uparavo to, on je samo izgleda obican covek :)
Sem sto nikad ne stari. :lol:

Ona zena koju smo nejasno videli na trenutak, Horace ju je nazvao nesto kao "Helen" mada je moguce da je i recimo "Heather"... ali zar nikom nije cudno sto su se zadrzali na momenat na njoj a nisu joj jasno pokazali lice? A onoliko koliko smo se videli, blago je podsecala po kosi, obliku lica, itd. na Katey Sagal.
To bi bilo interesantno, ali sad sam ponovo pogledala tu scenu i meni je delovalo da je rekao Heather..:confused:

Ako je Ben rodjen 1960, onda je na ostrvo stigao negde 1970-1972, ne mnogo kasnije nego sto je Dharma osnovana. Ono dete meni nije izgledalo kao da je u pubertetu. A i Horace je u scenama kad Linusovi stizu na ostrvo delovao mnogo drugacije nego u ovoj epizodi (ukljucujuci i scene iz 1974.)- svezije i optimisticnije, pa mi je logicno da je to bilo koju godinu ranije...Valjda tako zivot na ostrvu/rat sa Richardovim ljudima uticao na njega...

Moram da se ispravim, rekla sam da je rođen 1960. ali sad sam proverila i u stvari piše "in the early 1960s", mada ni to ne menja značajno stvari.

Sem sto nikad ne stari. :lol:

A i podseća na stare Egipćane, smatra se da su upravo oni izmislili ajlajner...:D

Shta mislite shta je sa Sajidom i San? Trebali bi biti u Darminom vremenu negde na ostrvu, ali ko zna. Shta mislite kakav su DOGOVOR postigli Sojer i ekipa sa Horasom pa su ih ostavili 3 godine i to josh Sojer/Leflora postavili za nekog vodju Darme?

Shta mislite shta je sa Sajidom i San? Trebali bi biti u Darminom vremenu negde na ostrvu, ali ko zna. Shta mislite kakav su DOGOVOR postigli Sojer i ekipa sa Horasom pa su ih ostavili 3 godine i to josh Sojer/Leflora postavili za nekog vodju Darme?
Ili u buducnosti na ostrvu negde kada su Locke, Illana, Cesar, Ben... Ne znam da li ima jos neka varijanta.

Nekako cisto sumnjam da ce Sayid i Sun biti u istom vremenu i na istom mestu kao Jin, Sawyer, Juliet, Miles, Daniel, Jack, Kate i Hurley. Previse glavnih likova na istom mestu, plus, Sun i Jin bi se prerano sreli... mora tu jos da bude drame, da pokusavaju da se nadju itd. Za pricu je bolje ako je Sun odvojene od Jina i nalazi se negde u buducnosti, i ako je Sayid tamo gde su Ben, Illana i Cesar. Jos nismo saznali sta se desavalo sa njim, ali njegova prica u svakom slucaju ima veze sa Benom a bogami i sa Illanom, koja ga je sprovodila, a verovatno i sa Cesarom... Staviti ga u Dharmu sa gomilom ovih drugih likova (Sawyer, Jack i ta ekipa) bi bilo nepotrebno, mnogo je pametnije sa scenaristicke tacke gledista da on ucestvuje u radnji koja se desava u buducnosti, i ima veze sa Ajirom, Widmorom, Benom...

Mislim da je bio tamo već 1974. ili je te godine stigao najkasnije (mada onda mi nije jasno gde je Olivija, ona mu je tada bila učiteljica...:confused: )
S obzirom da je Ben rođen 1960. (tako barem piše na lostpedia.com)
Ne znači ako ga još nismo videli da se neće pojaviti u nekoj od narednih epizoda ;)

hmmm :) jeste pise tako ali...mozda se i pojavi, ali nekako mi je nelogicno da se nisu sreli ..ili mozda i jesu...ne znam sad stvarno videcemo :confused:

Neuverljiva mi je Sojer i Džulijet romansa. Deluje mi nekako usiljeno i zbrzano. Pre svega ih doživljavam kao prijatelje i mislim da je bzvz što dodatno komplikuju. Mada, manje mi je smetalo nego što sam očekivala da hoće. Svakako mislim da je Sojer lagao kada je govorio da je preboleo Kejt, možda je pokušavao i sebe da ubedi u to, jer dosta stvari ukazuje suprotno kao npr. činjenica da nije prestao ni posle 3 godine da proverava da li se neko od O6 vratio na Ostrvo ili to da nije hteo da kaže Džulijet gde ide kada ga je Jin pozvao. Verovatno je želeo da testira sam sebe, da proveri da li i dalje oseća nešto prema Kejt.
U svakom slučaju, ne dopada mi se pravac u kome se ta priča razvija. Npr. ako ponovo pokušaju da ožive Sojer&Kejt priču (a sigurno da hoće u nekom trenutku), to bi bilo užasno glupo zbog Džulijet.. Sa druge strane, i Kejt & Džek su mučni za gledanje. :dash:

Ne sviđa mi se što James nije rekao Juliet gde ide. O6 se tiče nje koliko i njega, a ne u fazonu "još jedan dan na poslu". Šta je mislio da uradi time što ide sam i kako će objasniti Juliet zašto joj nije odmah rekao gde ide?
Takođe, treba objasniti ostalim članovima Dharme kako se ostatk njegove ekipe pojavljuje posle tri godine...

Obožavam Ričarda!:D I super mi je što su ubacili foru sa ajlajnerom:hahaha:
Njegov razgovor sa Sojerom mi je verovatno omiljena scena u epizodi. Ali ponovo, Ričard nije delovao baš sveznajuće i samouvereno. Prvo mi je bilo čudno zašto je tražio Polovo telo, valjda zato što sam navikla da uvek treba tražiti najkompikovanija objašnjenja u ovoj seriji. Ali sam na kraju došla do zaključka da je verovatno hteo da stvori nekakav privid pravde među svojim ljudima tj. da kaže kako je to telo čoveka koji je ubio onu dvojicu . Ili to, ili formira svoju zombi vojsku.:lol:
Zanima me kako ste vi to protumačili? Verovatno pridajem previše važnosti tome...:roll:

Richardovi ljudi me malo nerviraju. Ako je on tu na ostrvu zbog ko zna čega, zašto regrutuje ljude kao onu dvojicu što su James i Juliet ubili?

Zanima me i gde je Faradej, uopšte ga nije bilo u scenama iz 1977. godine

Faraday je u Dharmi, ali Miles se nije pojavljivao do sad. Možda je stvarno otišao podmornicom, ali bilo bi glupo da tako završi jedan od preostalih likova iz serije.

uparavo to, on je samo izgleda obican covek :) a to sam provalio posle one epizode Jughead ... nadam se da cemo uskoro malo vise otkriti i o othersima ...kako su oni dosli na ostrvo...ta prva grupa koju smo videli jos 1954 ... da li su mozda sa Black Rocka...
ili ce se to mozda o tome tek u 6-toj sezoni

Obični ljudi uglavnom ne žive nekoliko vekova. Uglavnom. (:
Ta grupa iz 1954e nije sa Black Rocka, Black Rock je na ostrvu završio sredinom IXX veka.

:) pa da, ali ne znam jel to vezano samo za njega ili za sve vodje othersa (on je bio vodja 1954 zar ne) ili sve otherse ili to ostrvo(Jackob) odredjuje nekako ma ko ce ga znati ...

To je glupost. Samo Richard ne stari.

-

Ne bih voleo da starosedeoce ostrva povežu sa nekom već postojećom civilizacijom iako sve više stvari ukazuju na Egipćane. Bilo bi glupo da je kip stvarno neki egipatski faraon.

Faradayevo ponašanje mi se svidelo u epizodi, nije više bio zaluđeni naučnik koji se trudi da sve ispravi, već ga je bilo briga za sve...

Ja sam sve ovo vreme mislio da je Black Rock gusarski brod. Black Rock je u stvari britanski trgovački brod koji je naleteo na ostrvo. Richard mi ne liči na britanca u vreme velikih geografskih otkrića.

Moje mišljenje je bilo da je Richard se vremenom promenio, ali ima nekih stvari koje ne može da promeni kao što su scene kada je besan koje nisu baš staložene i smirene kao što se ponaša u većini slučajeva što nekako govori da je bio neki outlaw tj. "odmetnik". Richard je takođe povezan sa Jacobom više od bilo koga, tj. Jacob ga je postavio za glavnog. Zašto je to posle bio Ben, to mi nije jasno, ali valjda će biti uskoro objašnjeno. Možda je on samo bio formalni vođa, dok je primao naredbe od Jacoba preko Richarda...

Zanima me gde su bili ovi sa 815 za vreme "the purge"... Ne verujem da bi dopustili da hostiles pobiju nekoliko desetina ljudi. Posebno Jack.

Back