Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Zna li neko nešto više o ovome?

On July 26, 2008 at Comic Con, a video shot by DHARMA recruit, Dan Bronson, was shown during the Lost panel which had a video of Chang talking to Comic Con audiences in the present from 30 years in the past, stating that he knew George W. Bush is the president, information is exchanged via the Internet, and that this information came from a reliable source. During this video, Chang stated that he was recruited to the island to study the Kerr Metric solutions to Einstein's Field Equations. He also knew that the entire DHARMA Initiative—including himself—would be killed in a "purge" (which he said they were "powerless to stop"), and claimed it was imperative that the DHARMA Initiative be reconstituted to finish the important work he and his colleagues had been engaged in. The unidentified man filming him argued with Chang, saying "This is useless!" and eventually turned the camera off.

Hoće li se ovo pojavljivati u seriji?

Shta mislite shta je sa Sajidom i San? Trebali bi biti u Darminom vremenu negde na ostrvu, ali ko zna. Shta mislite kakav su DOGOVOR postigli Sojer i ekipa sa Horasom pa su ih ostavili 3 godine i to josh Sojer/Leflora postavili za nekog vodju Darme?

Posle ove poruke, poslao sam josh jednu u kojoj sam neshto pitao, ali mi je moderator obrisao poruku mislivshi verovatno da je duplikat. :evil: :sad2:

Bio bi zahvalan nekome ko je prochitao tu poruku da me podseti shta sam napisao.

Hoće li se ovo pojavljivati u seriji?
Ako mislis na sam video, ne. Ako mislis na implikacije sadrzaja, verovatno.

To je video koji je prikazan na Comic Conu 2008, kao sto je tu objasnjeno.Na osnovu toga su mnogo fanovi jos mnogo pre pocetka 5. sezone pretpostavili da ce biti putovanja kroz vreme i da ce likovi na Ostrvu, ukljucujuci Daniela Faradaya (mnogima se cinilo da glas coveka koji snima video sa Changom pripada njemu) zavrsiti u vremenu Dharme.

Damon i Calrton su objasnili da su dodaci kao sto je taj video, ili onaj drugi video sa Dr Changom (koji je prikazan na Comic Conu 2007) deo kanona serije, dakle sve informacije u njima treba racunati kao istinite u kontekstu serije. Ali su takodje rekli da nije neophodno da gledalac pogleda taj video da bi znao sta se desava u seriji.

Moje mišljenje je bilo da je Richard se vremenom promenio, ali ima nekih stvari koje ne može da promeni kao što su scene kada je besan koje nisu baš staložene i smirene kao što se ponaša u većini slučajeva što nekako govori da je bio neki outlaw tj. "odmetnik". Richard je takođe povezan sa Jacobom više od bilo koga, tj. Jacob ga je postavio za glavnog. Zašto je to posle bio Ben, to mi nije jasno, ali valjda će biti uskoro objašnjeno. Možda je on samo bio formalni vođa, dok je primao naredbe od Jacoba preko Richarda...
Znamo jos od 3. sezone da to nije slucaj - jedini razlog sto je Ben bio vodja je taj sto se smatralo da je on jedini koji moze da kontaktira sa Jacobom, i Ben se uvek pozivao na Jacoba kad god je izdavao naredjenja (cak i onda kad su ta naredjenja dolazila od njega i veze nisu imala sa Jacobom). Ben se jako uznemirio i pokusao da ubije Loka u epizodi The Man Behind the Curtain, zato sto je Locke cuo Jacoba.

Richard ne moze da vidi Jacoba ni da prica sa njim. I uvek je Ben bio taj koji je izdavao naredjenja Richardu, ne obrnuto.

Mada je Richard nekad bio vodja, kasnije on preuzima ulogu mentora koji pronalazi druge vodje - a izgleda da je,pored Bena, u nekom trenutku to mozda bio i Widmore.

Zanima me gde su bili ovi sa 815 za vreme "the purge"... Ne verujem da bi dopustili da hostiles pobiju nekoliko desetina ljudi. Posebno Jack.
Cistka se desila 1992, a oni su jos u 1977... tako da cisto sumnjam da su ikakve veze imali sa Darmom u tom vremenu.

Nego, sad sam se tek setila, ne samo da je mali Ben morao da sretne ili barem vidi Sawyera, nego i Juliet!! Znaci, znao je za nju jos kao dete! Kad je Harper rekla "toliko licis na nju", mozda nije mislila (samo) na Benovu mamu - Juliet jos vise lici na zenu koju je Ben imao prilike da vidi u detinjstvu! :lol: Mozda je zato bio takav skot prema jadnom Sawyeru...

Ako mislis na sam video, ne. Ako mislis na implikacije sadrzaja, verovatno.

To je video koji je prikazan na Comic Conu 2008, kao sto je tu objasnjeno.Na osnovu toga su mnogo fanovi jos mnogo pre pocetka 5. sezone pretpostavili da ce biti putovanja kroz vreme i da ce likovi na Ostrvu, ukljucujuci Daniela Faradaya (mnogima se cinilo da glas coveka koji snima video sa Changom pripada njemu) zavrsiti u vremenu Dharme.

Damon i Calrton su objasnili da su dodaci kao sto je taj video, ili onaj drugi video sa Dr Changom (koji je prikazan na Comic Conu 2007) deo kanona serije, dakle sve informacije u njima treba racunati kao istinite u kontekstu serije. Ali su takodje rekli da nije neophodno da gledalac pogleda taj video da bi znao sta se desava u seriji.

Da, nadao sam se da će ovi naći video...
Koliko sam shvatio, ovaj video potvrđuje da je Dharma Initiative znala za "the purge" i znali su da je nemoguće promeniti budućnost? To je zanimljivo. Znači da su članovi Dharme putovali kroz vreme, a ne samo zečevi. (:
Chang priča i o tome kako treba obnoviti Dharma Initiative i nastaviti istraživanja... Da li će to neko saznati i pokušati? Možda to Widmore i pokušava?

Richard ne moze da vidi Jacoba ni da prica sa njim. I uvek je Ben bio taj koji je izdavao naredjenja Richardu, ne obrnuto.
Mada je Richard nekad bio vodja, kasnije on preuzima ulogu mentora koji pronalazi druge vodje - a izgleda da je,pored Bena, u nekom trenutku to mozda bio i Widmore.

Kada Locke dolazi u njihov kamp u Jughead, on govori "Jacob sent me." Znači da je Richard znao za njega mnogo pre Bena, i na osnovu njegove reakcije, znao je da na njega ne naleću svi koji se šetaju ostrvom, pa sam mislio da je i on bio u kontaktu sa Jacobom...
Ali da je Ben izdavao naređenja Richardu, u to sumnjam, sem na foru "Jacob told me."

Cistka se desila 1992, a oni su jos u 1977... tako da cisto sumnjam da su ikakve veze imali sa Darmom u tom vremenu.

Ja sam mislio da se "the purge" desila krajem 70-ih, ne znam zašto, ali sad se setih, Ben je bio mnogo stariji kada je ubio oca...

-

Zašto onda svi misle da je Richard sa Black Rocka ako je to bio britanski trgovački brod? Kakva je veza između broda i Richarda?

Da, nadao sam se da će ovi naći video...
Koliko sam shvatio, ovaj video potvrđuje da je Dharma Initiative znala za "the purge" i znali su da je nemoguće promeniti budućnost? To je zanimljivo. Znači da su članovi Dharme putovali kroz vreme, a ne samo zečevi. (:
Chang priča i o tome kako treba obnoviti Dharma Initiative i nastaviti istraživanja... Da li će to neko saznati i pokušati? Možda to Widmore i pokušava?
Ne, koliko sam shvatila iz ovog videa, Dr Chang nije putovao kroz vreme, vec mu je neko ko je dosao iz buducnosti rekao sta ce se desiti. Zato prica ovo "za 30 godina..." i snima video koji treba da vide ljudi u buducnosti. On sam po svoj prilici nije bio u buducnosti.

A mnogi su, kao sto rekoh, cim se taj video pojavio, pre godinu dana, mislili da glas coveka koji snima (i koji u jedno trenutku rezignirano kaze nesto kao "ma ovo ionako ne vodi nicemu..".) zvuci kao glas Daniela Faradaya.

Kada Locke dolazi u njihov kamp u Jughead, on govori "Jacob sent me." Znači da je Richard znao za njega mnogo pre Bena, i na osnovu njegove reakcije, znao je da na njega ne naleću svi koji se šetaju ostrvom, pa sam mislio da je i on bio u kontaktu sa Jacobom...
Ali da je Ben izdavao naređenja Richardu, u to sumnjam, sem na foru "Jacob told me."
Naravno da je znao za Jacoba, ali to ne znaci da je sa njimmogao da kontaktira, barem ne u Benovo vreme. Jasno je bilo u 3. sezoni da se smatralo da samo Ben moze da prica sa njim. Ben je izdavao naredjenja, u ime Jacoba, a Richard je bio Benova desna ruka.

Pogledaj ponovo Greatest Hits/Through the Looking Glass. Ben izdaje naredjenje Richardu, da se izvrsi napad na kamp, da se otmu trudne zene i pobiju muskarci ako se usprotive. Naravno, kad ga pitaju zasto sad a ne sutra kao sto je planirano, on kaze "Jacob je tako rekao", sto uopste nije istina.

Ja sam mislio da se "the purge" desila krajem 70-ih, ne znam zašto, ali sad se setih, Ben je bio mnogo stariji kada je ubio oca...
Da, Ben je bio odrastao i imao verovatno oko 30tak godina, a otac mu je bio primetno ostario.

A i Horace je Locku rekao u snu da je mrtav 12 godina, sto stavlja datum Cistke u 1992.

Poslednja izmena:
Obični ljudi uglavnom ne žive nekoliko vekova. Uglavnom. (:
Ta grupa iz 1954e nije sa Black Rocka, Black Rock je na ostrvu završio sredinom IXX veka.

da ali obicni ljudi na ostrvu .....izgleda ostrvo(Dzejkob) odlucuje o tome,
a sve to spada u "healing powers of island"
slucaj Ricardovog nestarenja po meni nije nista veci od Lockovog ozivljavanja

To je glupost. Samo Richard ne stari.

otkud znas, dokazi da Lock stari, odkao je dosao na ostrvo.

Black Rock je u stvari britanski trgovački brod koji je naleteo na ostrvo. Richard mi ne liči na britanca u vreme velikih geografskih otkrića.

to jeste :) verovatno si u pravu, ali nije ni to izkljucivo, voleo bi da vidimo malo flesbackova od Ricarda,wildmora ili elie to bi objasnilo po nesto...

Faraday je u Dharmi, ali Miles se nije pojavljivao do sad. Možda je stvarno otišao podmornicom, ali bilo bi glupo da tako završi jedan od preostalih likova iz serije.
Ne razumem na šta misliš?
Videli smo ih obojicu u 1974., ali u 1977.smo videli samo Majlsa kada je pomagao Sojeru da pokupe pijanog Horasa, verovatno i on radi u obezbeđenju (tako da sigurno nije otišao), a Danijela nije bilo .Naravno, ne mislim da je otišao, nego samo ističem da ga nismo videli.S obzirom na scenu iz "Because you left" verovatno će se vrzmati oko Orhideje, a u slobodnom vremenu uhoditi malu Šarlot :mrgreen:
Inače, bzvz mi je što Majls za sada uglavnom popunjava prazan prostor na ekranu - stoji u pozadini i eventualno bude dovitljiv u proseku 1-2 rečenice po epizodi. I mada su njegovi sarkastični komentari uvek zanimljivi, bilo bi lepo da ga integrišu konkretnije u priču. Mislim, čovek komunicira sa mrtvima - a ako to nije potencijal za uspešan razvoj priče u Lostu, onda stvarno ne znam šta jeste.

Zanima me gde su bili ovi sa 815 za vreme "the purge"... Ne verujem da bi dopustili da hostiles pobiju nekoliko desetina ljudi. Posebno Jack.
Zašto Džek?
U „316“ se samo na kratko zapitao šta će biti sa ljudima koji su bili na istom letu, čak je i Hugo učinio više od njega. A to je samo najsvežiji primer.

Ne razumem na šta misliš?
Videli smo ih obojicu u 1974., ali u 1977.smo videli samo Majlsa kada je pomagao Sojeru da pokupe pijanog Horasa, verovatno i on radi u obezbeđenju (tako da sigurno nije otišao).

Hmm, ja nisam primetio Milesa u epizodi... Verovatno nisam dovoljno obraćao pažnju. Moja greška.

Zašto Džek?
U „316“ se samo na kratko zapitao šta će biti sa ljudima koji su bili na istom letu, čak je i Hugo učinio više od njega. A to je samo najsvežiji primer.

Da, ali Džek, lekar po profesiji ne bi stajao i gledao kako umire nekoliko desetina ljudi bez razloga, a posebno kada je u "i can fix it" fazonu. Ali nije ni važno, TimeTravelingBunny reče da je "the purge" bila 1992, tako da verovatno ovi nisu bili tu...

nidje nikoga,sto je ovo...evo jedna fina slicica:

Prilozi

• safe_image.jpeg
    safe_image.jpeg
    24,6 KB · Pregleda: 23

Sledeca epizoda je za 9 dana.

Znaci onaj razgovor izmedju Sarlot i Faradeja kad je umirala mi je skroz uvrnut.Meni se cini da su njih dvoje otprilike istih godina???Kako onda ona kaze da je dok je bila klinka neki covek(Faradej) rekao da nikad ne sme doci na ostrvo jer ce umreti?Faradeja je to skroz zbunilo.A sada vidimo nju kao odraslu zajedno sa snjim na ostrvu, a on ima isto godina?Ona rekla da joj je Faradej to rekao dok je bila mala,dok je zivela na ostrvu,znaci u proslosti.A sada se Faradej vratio u to vreme dok je Sarlot bila klinka i mislim da ce joj on to tek sad reci da nikada ne sme doci na ostrvo.Ispada da je ona pricala o proslosti,a to ce se desiti u buducnosti.Verovatno sam ja nesto propustio ili nisam pazio pa nisam skontao sve ovo.
I jel ste primetili kako su Faradej i Dezmond povezani...misliim na onaj san,kada je Faradej kucao na vrata otvora, tek tada je Dez otvorio.Secate se one epizode kad su prikazali Faradejvu svesku u kojoj pise‚‚Ako nesto podje naopako,Dezmon ce biti moja konstanta‚‚

Eto,ja se malo izlupetao. :D

Poslednja izmena:
Sledeca epizoda je za 9 dana.

Znaci onaj razgovor izmedju Sarlot i Faradeja kad je umirala mi je skroz uvrnut.Meni se cini da su njih dvoje otprilike istih godina???Kako onda ona kaze da je dok je bila klinka neki covek(Faradej) rekao da nikad ne sme doci na ostrvo jer ce umreti?Faradeja je to skroz zbunilo.A sada vidimo nju kao odraslu zajedno sa snjim na ostrvu, a on ima isto godina?Ona rekla da joj je Faradej to rekao dok je bila mala,dok je zivela na ostrvu,znaci u proslosti.A sada se Faradej vratio u to vreme dok je Sarlot bila klinka i mislim da ce joj on to tek sad reci da nikada ne sme doci na ostrvo.Ispada da je ona pricala o proslosti,a to ce se desiti u buducnosti.Verovatno sam ja nesto propustio ili nisam pazio pa nisam skontao sve ovo.
I jel ste primetili kako su Faradej i Dezmond povezani...misliim na onaj san,kada je Faradej kucao na vrata otvora, tek tada je Dez otvorio.Secate se one epizode kad su prikazali Faradejvu svesku u kojoj pise‚‚Ako nesto podje naopako,Dezmon ce biti moja konstanta‚‚

izvini, bez ljutnje ali zar je moguce da uvek postavljas neka pitanja koja su em toliko raspravljena em logicno za zakljuciti, i postavljas se kao da nisi gledao nijednu epizodu losta a onda opet kazes kako si gledao sve samo si malo zaboravio. ne znam, kao da sve vuces za nos

izvini, bez ljutnje ali zar je moguce da uvek postavljas neka pitanja koja su em toliko raspravljena em logicno za zakljuciti, i postavljas se kao da nisi gledao nijednu epizodu losta a onda opet kazes kako si gledao sve samo si malo zaboravio. ne znam, kao da sve vuces za nos

gledao sam sve epizode serije.mrzi me da gledam sve postove,zamaraju me,eto ja ne kontam te logicne zakljucke.

Poslednja izmena:

hahah stvarno si se izlupetao posteno :)

koje god da su godiste oni...faradejeva buducnost je u tom trenutku jednaka sarlotinoj proslosti :) a to znaci da ce se on u buducnosti vratiti u dharma vreme i reci joj to sto joj je rekao posto ..zna da ce umereti mlada na ostrvu :) ...ma sta ja loopam ako nisi razumeo gledajuci seriju sigurno neces ni iz ovoga

to je napisao posto ako prsne i njehov mozak krene da putuje imedju dva vremena trebace mu neko koga zna na ostrvu a to bi bio dezmond posto ga je posto ga je upoznao ranije u oksfordu :)

decko trebao bi da pocnes da razmisljas u 4 dimenzije...:D

Malopre sam pročitala na docarzt.com da je primećeno da Chang na kraju videa kaže " LaFleur, what are you doing?" :eek:
Iskreno, ja nisam uspela da razaznam da li zaista to izgovara...(možda neko sa boljim sluhom ovde može da potvrdi ? :) )
Čak postoji i transcript na lostpedia.com, ali ne znam koliko je to pouzdano:

DR. CHANG: Hello. My name is Dr. Marvin Candle, and I....you know what? Forget it. No point in games anymore, right? (infant begins to cry off-screen) If you're watching this now, you already know that my name – my real name is Pierre Chang and I... (Baby's cries off-screen grow louder and Chang looks over. He gets up from the couch.)

DR. CHANG: Dammit Lara, just take him outside, please! I have one chance at this. (Chang sits back down.) [static]

DR. CHANG: [static] I am the professor of theoretical astrophysics from Ann Arbor, Michigan. I was brought to this... [static] godforsaken island years ago, to conduct experiments to study the Kerr metric solution of the Einstein field equations, and to... [static] If I can keep this pinhole open long enough, you should be receiving my message roughly thirty years... [static] If you're listening now... [static] The American president is a man named George W. Bush, you share digital information instantaneously on something called "Internet" and, unfortunately, my colleagues and I are all dead [static] a kind of... [static], of violent purge. One that we are, apparently, powerless to escape. (Chang looks down sadly at his left arm, and grasps it with his right hand.)

DR. CHANG:: [static] This information comes to me from a source that has proven himself to be credible.

OFF-SCREEN VOICE: None of that matters. It doesn't matter. Just get to it. Please! [static]

DR. CHANG:: Regardless, (another male voice in static) if this transmission is successful, it's proof the work I've been doing here is valid. This place, it has extraordinary properties. I'm begging you, no matter what's happened, it's imperative that the DHARMA Initiative be reconstituted. You have to convince the researchers [static] and you have to do it now. Time is not just of the essence, it is the essence. Perhaps you'll be able to find a way to save us, to change the past and to... [static] Please, please! You have to stop what's about to happen, you can't let us...[static]

OFF-SCREEN VOICE: This is useless! Alright? It's just useless. They'll never gonna see this, Pierre. How do I turn this off?

DR. CHANG: No, no! W-w-what are you doing?

OFF-SCREEN VOICE How do you turn it off?

DR. CHANG: No! LaFleur, what are you doing? [static]

U svakom slučaju, bilo bi interesantno da su Damon & Carlton (ukoliko je ovo tačno - šta ću kad sam skeptična :P )ovakav detalj ubacilli u video sa Comic-Con konvencije 2008. Naravno, čim je utvrđen datum završetka serije, morali su da imaju nekakav generalni plan, iako je sigurno i da se neke stvari (što je sasvim prirodno) rešavaju u hodu.

Back