Loš čovek

Los covek, pa ne bih mogla reci da poznajem nekoga koga bi okarakterisala kao takvog. Mozda samo kao osobu koja se vodi drugacijim principima, vrednostima, prioritetima itd. pa mi zbog toga ne moze biti bliska. A istina, istina nikad nije apsolutna, svako ima neko vidjenje iste i iz tog ugla to je tako :think:

Kako reagujete, kada ste po vašem dubokom moralnom ubeđenju sigurni da je neko loš čovek, a taj isti loš čovek je, u nekim životnim stavovima i po nekim društvenim poremećenim pojavama, u velikoj meri u pravu, i govori surovu istinu.
Znate da je takođe i manipulator i lažov, i alav i pohlepan....
Kako bitisati pored takve osobe, do njenog ispravnog mišljenja vam je stalo, svesni ste toga.....a sa druge strane, manipulatorsko i lažljivo iskakanje vas udaljava od te osobe i na neki način cepa....
mogu da volim loše osobe, ako n e čine nažao m eni.
mogu da ih volim zaista. ne znam da li mogu da ih poštujem, ja poštujem samo dobre a sposobne osobe

Nedavno sam odgledala cetvrtu sezonu Breaking Bad, po meni jedna od najboljih serija ikada snimljenih, i mozda ce zvucati banalno, ali mislim da bi se mnogi vec nakon par epizoda spotakli u pokusaju da objasne sta je je to dobar, a sta los covek. Pogotovo ako se oslanjamo na ono najjednostavnije objasnjenje, a to je da je dobar covek onaj koji ne cini lose stvari i ne povredjuje druge ljude.
To ne mora da znaci da je nuzno dobar al bar ne povredjuje druge ljude, ne ugrozava ih a to je dobro samo po sebi.

malo je bezveze to sa hitlerom

svi ko vrapci ponavljaju hitler hitler kad se priča o lošim ljudima

šta mi znamo o hitleru?
šta mi znamo o volt dizniju? o čarli čaplinu? o draži? savi kovačeviću? mendeli?

svaka priča ima više lica..a istoriju pišu po..? pooo..?

sto mislis oni u zatvoru imaju bas jake ribolovacke price pokupljene s ulice?

Nisam bio u zatvoru ali mislim da tamo ima ljudi koji i te kAKO imaju sta da kazu o zivotu, pogotovo sto su bili oni i na dnu i na vrhu i sa one strane i sa ove. To sto su mozda losi ne mora da znaci da su dosadni.

Ali dosadni ili nedosadni ljudi nisu tema.

Sto se Hitlera tice, ko zna sta bi o njemu ljudi sada pricali da je pobedio u 2 svetskom ratu, istoriju pisu pobednici,mozda bi sada svet ucio da su Cercil i Ruzvelt bili zlikovci a Hitler bi bio proglasen svetcem.

Nisam bio u zatvoru ali mislim da tamo ima ljudi koji i te kAKO imaju sta da kazu o zivotu, pogotovo sto su bili oni i na dnu i na vrhu i sa one strane i sa ove. To sto su mozda losi ne mora da znaci da su dosadni.

Ali dosadni ili nedosadni ljudi nisu tema.

Sto se Hitlera tice, ko zna sta bi o njemu ljudi sada pricali da je pobedio u 2 svetskom ratu, istoriju pisu pobednici,mozda bi sada svet ucio da su Cercil i Ruzvelt bili zlikovci a Hitler bi bio proglasen svetcem.
ja svojoj deci ne bih pozeleo da od takvih ljudi uce zivotnu skolu..nego nekih koji su malo pametnije svoj zivot proziveli i posteno zaradili novac..meni nije dosadno da mi treba zabava narocito losih ljudi iako su nekima zanimljivi samo zato sto se razlikuju..a posto su odavno neki buntovnici imali potrebu da se izdvoje..danas se nakupilo sljama pa je vecina losa i prazna..onda je podvig biti dobar i razlikovati se od vecine

ja svojoj deci ne bih pozeleo da od takvih ljudi uce zivotnu skolu..nego nekih koji su malo pametnije svoj zivot proziveli i posteno zaradili novac..meni nije dosadno da mi treba zabava narocito losih ljudi iako su nekima zanimljivi samo zato sto se razlikuju..a posto su odavno neki buntovnici imali potrebu da se izdvoje..danas se nakupilo sljama pa je vecina losa i prazna..onda je podvig biti dobar i razlikovati se od vecine

Eto ja bih voleo da cujem pricu nekog "pink pantera" koji je krao dragulje od Tokia do Monte Carla, kakav je osecaj upasti u banku sa dvocevkom,kakav je osecaj voziti ferari po nemackim autoputevima dok te juri murija. Kakve su Brazlke, crnkinje i azijatkninje u krevetu itd..... a naravno i lose strane tog zivota.

Nego da slusam nekog napacenog coveka koji je ceo svoj zivot procerdao rmbaceci kao magarac da bi po stare dane ziveo kao ker.

Mislim da i jedni i drugi imaju dozu kajanja ovi prvi (robijasi) kaju se barem u podsvesti zato sto su zrtvovali svoju slobodu i da li je moglo biti drugacije da su bili posteni ? A ovi drugi posteni se po stare dane kaju upravo sto nisu ziveli van nekih granica makar one bile i lose.

vidis ima jedna prica nekog lika ciji je burazer ubijen sa 30ak god..i on kaze da mu zavidi..kao naziveo se nasih 3 zivota..nevidjena glupost..da si popricao s njim samo bi cuo kako se krio po podrumima ko mish posle sitnih kradja dok ga nisu skenjjali..mogu sad da ti pricam kakve je legija imao tripove da je jak i kako je po gradu maltretirao konobare..i za mnoge druge dok sam radio po klubovima..a gde su oni sada..pod zemljom ili u zatvoru cekaju setnju da ugledaju sunce...nekog clana porodice..jesi bio nekad u celiji?toplo bih ti preporucio da odes jednu noc..iako znas da nisi kriv i da izlasis brzo nemas osecaj dal je prosao minut ili sat..iebati ribe iz raznih krajeva sveta nije brzina zivota.nije to nista lose to moze svako od nas na letovanju i bez kesha..svako moze biti lud i praviti sranja..ajde ostani cist pa nesto stvori i ponosi se time..budi sportista pa zaradi kesh..u svetu tako kad ludujes mozes zaglaviti 10 god robije za jedno pijanstvo u kom ugrozis neciji zivot..za pokusaj kradje 20 god..mislis da je vredno?pff

Georgejune Ja cu sada ostaviti po strani to sto si ogranicen i povrsan u svojim razmisljanjima. Svi mi pa i ja naravno imamo vrline i mane.

Nego mene zanima kada ces da skines tu svoju "masku". Znamo svi da ti je glavni motiv tvoje pojave na ovom forumu "lov" na ribe. Mada ja mislim da je to po meni smejurija oko muvanja devojka preko neta, da je to gubljenje vremena ali ajde ima neko i ko to radi.

Vidim visis na netu 24 h, podforumi zene, ljubav i sex sada i ovaj pod forum. Ustvari bas mene briga sto ti ovde visis 24 h tvoja stvar, vec mi je dosadilo da zarad svog motiva "lov na ribe krsti" napravio "masku" MORALNE GROMADE. Na svakom podforumu na svakoj temi se prodajes ko "Majka Tereza". Cak si i Isusa iz Biblije prevaziso po laznom moralu.

Georgejune Ja cu sada ostaviti po strani to sto si ogranicen i povrsan u svojim razmisljanjima. Svi mi pa i ja naravno imamo vrline i mane.

Nego mene zanima kada ces da skines tu svoju "masku". Znamo svi da ti je glavni motiv tvoje pojave na ovom forumu "lov" na ribe. Mada ja mislim da je to po meni smejurija oko muvanja devojka preko neta, da je to gubljenje vremena ali ajde ima neko i ko to radi.

Vidim visis na netu 24 h, podforumi zene, ljubav i sex sada i ovaj pod forum. Ustvari bas mene briga sto ti ovde visis 24 h tvoja stvar, vec mi je dosadilo da zarad svog motiva "lov na ribe krsti" napravio "masku" MORALNE GROMADE. Na svakom podforumu na svakoj temi se prodajes ko "Majka Tereza". Cak si i Isusa iz Biblije prevaziso po laznom moralu.
brate sad si se nasro ko grlica..e to je prodavanje muda za bubrege koje bi ti slusao nemo..tako si i mene ovde skapirao u pravom svetlu :lol:e sad posto nisi ogranicen i povrsan vrati se lepo pa pobij one moje tvrdnje iz posta:lol:

Pa ne brate georgejune tema je "Los covek" ja se pitam da li si to ti? Mislim licemerna dvolicna losa osoba.
Jer pazi mi smo svi na neki nacin rekli ili pokazali svoje mane na ovom forumu jedino ti i dalje furas svoju "masku" trinestog apostola.

Ja nisam lopov, ali da imam dobru priliku ukrasti par miliona evra ukro bi ih i mislim da bi to uradila vecina, a da gubimo obraz za male pare to ne ide.

A zaboga ko si ti da pricas o moralu,postenju,radu. Cime se ti bavis kad visis 24 casa na ovom forumu na njemu imas skoro 80 hiljada poruka koje si napisao. E sada ti izracunaj koliko si vremena potrosio svog zivota pisajuci ih,koliko citajuci druge komentrare itd.... A da ne racunam jos ako si na jos na nekom forumu i na facebook

Jesi ti u penziji ili si jos na "kazanu" roditelja ? I ti pricas o postenju i radu,moralu, ljubavi, zenama, itd..... Mislim kako sve stignes i da zivis i da visis ovde osim kad ne spavas. Jes ti fenomen neki.

Poslednja izmena:
Kako reagujete, kada ste po vašem dubokom moralnom ubeđenju sigurni da je neko loš čovek, a taj isti loš čovek je, u nekim životnim stavovima i po nekim društvenim poremećenim pojavama, u velikoj meri u pravu, i govori surovu istinu.
Znate da je takođe i manipulator i lažov, i alav i pohlepan....
Kako bitisati pored takve osobe, do njenog ispravnog mišljenja vam je stalo, svesni ste toga.....a sa druge strane, manipulatorsko i lažljivo iskakanje vas udaljava od te osobe i na neki način cepa....

malo kontradiktoran je ovaj komentar....al u svakom slucaju ...sto dalje!

pa vidis ja sam nesto i naucio ovde i napredovao u pozitvnom pravcu..a ti si los covek kad se nemas za sta uhvatiti i pokusavas mene kompromitovati nebulozama..i pazi nemoj da se hvatas za slamku kako su svi pokazali mane..ne nisu..svi ovde imaju maske..a ti moju nisi provalio jer sebi mogu priustiti taj luksuz da ti popustim uzicu i vidim koliko si nesiguran i ne odgovaras na pomenuto vec pokusavas licno...sine..obrisi slinice pa se javi

pa vidis ja sam nesto i naucio ovde i napredovao u pozitvnom pravcu..a ti si los covek kad se nemas za sta uhvatiti i pokusavas mene kompromitovati nebulozama..i pazi nemoj da se hvatas za slamku kako su svi pokazali mane..ne nisu..svi ovde imaju maske..a ti moju nisi provalio jer sebi mogu priustiti taj luksuz da ti popustim uzicu i vidim koliko si nesiguran i ne odgovaras na pomenuto vec pokusavas licno...sine..obrisi slinice pa se javi

hahahah....... Koji apsurd ti mene pozivas da ja odgovorim na tvoje postove na ovoj temi, to je sinko paradoks, jer ja ne mogu da verujem da ti jos nisi shvatio da si se sa tim postovima nalupetao kao sto se u svakoj temi uvek povrsno nalupas. E sad tebe ubediti da gresis je ravno SIPATI LITAR VODE U CASU OD 200 MILILITARA , to je nije nemoguce jer deo vode bi stao u casu ali ostali deo vode bi se prelio i zavrsio pored case.

Nemam ja energije da tebe ubedjujem , idem da spavam, neko mora i sutra da radi, nemam taj luksuz kao "neki" da spavam do podne, ebiga neko mora da i rmbaci.
A to da sam los, jesam.;)
Ja sam dobar i los i zao. :) Laku noc.

ti mene da ubedis da gresim u validnim primerima?:lol:sta kazes ja furam masku a ti bi slusao price ubica i lopova da nesto naucis?pa da i ja skinem masku kako bih nesto cuknuo ili nekog rokno za pare?pa ne sine..ne bi..to rade sise poput tebe i misevi kojima je svaki posten posao tezak:lol:

malo je bezveze to sa hitlerom

svi ko vrapci ponavljaju hitler hitler kad se priča o lošim ljudima

šta mi znamo o hitleru?
šta mi znamo o volt dizniju? o čarli čaplinu? o draži? savi kovačeviću? mendeli?

svaka priča ima više lica..a istoriju pišu po..? pooo..?

postoji jedno mače
ima crnu štraftu iznad njuške :)
krstili ga hitler
niko neće da ga uzme

Back