Loš čovek

to je samo tanka(?) crta koja se predje kad nesto uradis i kad nesto ne uradis ali je u tebi. vecina ljudi se organizuje valjda da ne predje tu crtu

mene su facsinirali ti ljudi uvek sigurni u sebe i da nece nesto uraditi
to su vodje? :zaljubljena:
problem je i sto bi drustvo trebalo da pomogne da ne prelazis tu crtu a sada je to sve poljuljano pa takvima je tezhe, ko je malo granican :I koliko pamtim sfrj mozda je bilo prostije, negde brutalnije ali nekako se vise "znao red", bar ovako sa detinjeg nivoa. a danas i kad probaju s tim redom nekako je loshe
ali ajd valjda znamo da se na drustvo ne kuka ako nista isto smo tamo

Kako reagujete, kada ste po vašem dubokom moralnom ubeđenju sigurni da je neko loš čovek, a taj isti loš čovek je, u nekim životnim stavovima i po nekim društvenim poremećenim pojavama, u velikoj meri u pravu, i govori surovu istinu.
Znate da je takođe i manipulator i lažov, i alav i pohlepan....
Kako bitisati pored takve osobe, do njenog ispravnog mišljenja vam je stalo, svesni ste toga.....a sa druge strane, manipulatorsko i lažljivo iskakanje vas udaljava od te osobe i na neki način cepa....

zashto mislish da je 'surova istina' u skladu sa drushtvenim pojavama? :lol:
drushtvo kreira moral kao jednu od normi koje namece, kakvo je tvoje moralno ubedjenje a da nije unapred kreirano i usvojeno od strane istog? inache ne bi imala potrebu da se osvrcesh na isti..
pitanje je - zashto bitisati pored takve osobe osim ako niste primorani ? a bonus pitanje je zashto vam je stalo do njenog 'ispravnog' mishljenja? :lol:

Kako reagujete, kada ste po vašem dubokom moralnom ubeđenju sigurni da je neko loš čovek, a taj isti loš čovek je, u nekim životnim stavovima i po nekim društvenim poremećenim pojavama, u velikoj meri u pravu, i govori surovu istinu.
Kako bitisati pored takve osobe, do njenog ispravnog mišljenja vam je stalo, svesni ste toga.....a sa druge strane, manipulatorsko i lažljivo iskakanje vas udaljava od te osobe i na neki način cepa....

he he :per:

Koliko god on bio u pravu i koliko god on bio pametan, sa govnima uvek po kratkom postupku:

Mrš u piččku materinu i

zashto mislish da je 'surova istina' u skladu sa drushtvenim pojavama? :lol:
drushtvo kreira moral kao jednu od normi koje namece, kakvo je tvoje moralno ubedjenje a da nije unapred kreirano i usvojeno od strane istog? inache ne bi imala potrebu da se osvrcesh na isti..
pitanje je - zashto bitisati pored takve osobe osim ako niste primorani ? a bonus pitanje je zashto vam je stalo do njenog 'ispravnog' mishljenja? :lol:

Po rirodi sam više slušalac nego neko ko puno priča, i volim da slušam i čujem svačije mišljenje, i poštujem kada neko ima vrlo zdrav i oštrouman stav o nekoj temi, pojavi u društvu, nečijem neispravnom postupku, i onada to sve posere, nekim ličnim postupkom, manipulacijom ili lažima......samo me to zbunjuje.....

Sto bi mi bilo stalo do misljenja osobe za koju mislim da je los covek cak i kad nekad govori ispravno?
I los covek je nekad u pravu cak mozda i cesto i ima i neke dobre osobine, ali ako mislim da je generalno los takve ljude izbegavam kad god mogu.

Isto ko krstarenje nesto luksuznijim brodom koji garant srlja u brodolom.

Poslednja izmena:
Po rirodi sam više slušalac nego neko ko puno priča, i volim da slušam i čujem svačije mišljenje, i poštujem kada neko ima vrlo zdrav i oštrouman stav o nekoj temi, pojavi u društvu, nečijem neispravnom postupku, i onada to sve posere, nekim ličnim postupkom, manipulacijom ili lažima......samo me to zbunjuje.....

pa to je ono - lako je prichati i suditi o drugima, teoretisati , biti izuzetno verbalno inspirisan i briljirati , a kad se nadje u istoj situaciji, takva osoba chini sve da spashava svoje doope, gazi sve principe ako ih uopshte sushtinski i ima... u svakom sluchaju, tada padaju maske i pokazuje se pravo lice... takvih je koliko hocesh , vremenom nauchish da ih prepoznajesh pre nego shto se razocharash :D

Skloni smo da relativizujemo moral, krojimo ga po svojoj meri. Svako od nas je zapravo i dobar i los, u manjoj ili vecoj meri.
A to sto prema nekom imamo ambivalentni odnos je uvek zanimljivo za tumacenje. Iz toga se moze saznati dosta toga o sebi.

ako okolnosti prave ovo ili ono, onda je sve to bezveze, a ako covek utera po svom, mozda je onda dobro, a? hehe... zlikovac namerni, jel ima toga. sad moram da kazem zlikovac, nemam drukcije
jel ima neko da je nesto zlikovacko namerno uradio ? moze neka bezazlena stvar. sta je on onda?
na primer, neko opere tepih a vi mu onda prospete slucajno kafu

tepih od kofeina u servis, ali svoje mrlje na necijoj dusi ni dubinsko pranje ne spasava...ne piti kafu uopste, uzivati samo u njenom mirisu...da za svaki slucaj ne zadrhti rucica...

Nedavno sam odgledala cetvrtu sezonu Breaking Bad, po meni jedna od najboljih serija ikada snimljenih, i mozda ce zvucati banalno, ali mislim da bi se mnogi vec nakon par epizoda spotakli u pokusaju da objasne sta je je to dobar, a sta los covek. Pogotovo ako se oslanjamo na ono najjednostavnije objasnjenje, a to je da je dobar covek onaj koji ne cini lose stvari i ne povredjuje druge ljude.

Back