Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Glup je onaj ko kaze da Bog ne postoji, jer ne moze da se vidi....
Pre bih rekao da je glup onaj ko obrne uzrok i posledicu. Bog ne može ni da se vidi ni da se dokaže jer on sam ne postoji. Kao što reče Fixa, ima mnogo nevidljivih stvari koje postoje, ali se lako dokazuju, za razliku od Boga koji nema ni konzistentnu definiciju u svim kuluturama, a kamoli jednoznačan i validan dokaz postojanja.

quote_icon.png
Original postavio muzjak
Samo treba da znaš ko je koji od njih dvojice.
Ocigledno da ti ne znas !
A ti znaš?
Samo odgovori na ovo prosto pitanje - kako žnaš?

Uvod je logicki dokaz koji se predaje na svim teoloskim i filozofskim fakultetima.
Jedino možda u okviru istorije filozofije a ne kao dokaz primeren današnjem vremenu.
Ti ne znas sta je logika, a ne sta su fakulteti Ovo sto ti pricas to se ne moze cuti ni u zabavistu, mozda u jaslicama..
Možda u jaslicama...
Ti si bila u jaslicama? I to su ti pričali? :per::hahaha:
Znaci u religiji ne postoji dokaz ? :rotf::klap:
To sto pise u uvodu verske institucije tvrde zvanicno. Dokazi to sto izmisljas.
Pazi nemoj od smeha da pustiš malo u gaće (ako ih nosiš), ili možda u pelene (iskreno mi je žao ako je dotle došlo).
A šta izmišljam?
Taj logicki dokaz je postavio Toma Akvinski teolog, proglasen za svetac, i obavezan je za sve srednje skole. Posalji fakultetima '''tvoje obaranje'' dokaza Tome Akvinskog, ima odmah da ga izbace, a da postave tebe...lol
Jasno, tadašnji papa ga je proglasio za sveca. Evo, ja ga proglašavam za svica.
Kakve veze ima to što je obavezan za sve srednje teološke škole?
To je onaj Toma Akvinski što je živeo kada je nastala inkvizicija i kada su počela spaljivanja na lomači (u 13. veku).
To je vreme čak koji vek pre Kopernika i Galileja koga je inkvizicija osudila.
Ja stvarno nemam reči za crkvenu "nauku" tog vremena.

Za tebe su logicki dokazi o Bogu koji su u cak u svim enciklopedijama neshvatiljivi, normalno kada ne razumes ni osnovne pojmove, a pricas sta ti pada napamet ,a da ni ne poznajes materiju.
Dobro je da ti poznaješ materiju. Pa pozdravi mi materiju.
Znas kako se kaze - psi laju, a karavani prolaze.
Oborio logicke dokaze Tome Akvinskog...objavi negde svoj ''naucni'' rad :rotf::rotf::rotf:
Da mi nije donekle zabavno, ne bih se ni bavio tvojim glupostima. :)

Pojam je opipljiv, posto filozofija se bavi pojmovima i to pojmom Boga ???
Vidim da se hvalis svojim neznanjem, od pocetka svoga nastanka filozofil idu da dokazu postojanje Boga na logicki nacin, a to nista nije ''opipljivo'' i zato ti ne mozes ni da razumes to,ti trazis fizicki dokaz Boga.:rotf:

Od kada se filozofija bavi samo pitanjem Boga, jel znas ti uopst sta znaci ec Filozofija?
da nisi toliko opsednuta Bogom mozda bi i znala da se ona takodje bavi pitanjima kao sto su:
1. sta e istina
2. sta je znanje
3. sta je volje

kao i mnoga druga pitanja....

Uvod je logicki dokaz koji se predaje na svim teoloskim i filozofskim fakultetima. Ti ne znas sta je logika, a ne sta su fakulteti Ovo sto ti pricas to se ne moze cuti ni u zabavistu, mozda u jaslicama..
Znaci u religiji ne postoji dokaz ? :rotf::klap:
To sto pise u uvodu verske institucije tvrde zvanicno. Dokazi to sto izmisljas.
Taj logicki dokaz je postavio Toma Akvinski teolog, proglasen za svetac, i obavezan je za sve srednje skole. Posalji fakultetima '''tvoje obaranje'' dokaza Tome Akvinskog, ima odmah da ga izbace, a da postave tebe...lol
Za tebe su logicki dokazi o Bogu koji su u cak u svim enciklopedijama neshvatiljivi, normalno kada ne razumes ni osnovne pojmove, a pricas sta ti pada napamet ,a da ni ne poznajes materiju.
Znas kako se kaze - psi laju, a karavani prolaze.
Oborio logicke dokaze Tome Akvinskog...objavi negde svoj ''naucni'' rad :rotf::rotf::rotf:

Klasicna logika, kao i svi logicki dokazi Boga se uce u svim srednjim skolama i filozofskim i teoloskim fakultetima, a ''kontra-argumente'' ateista sto mozemo da procitamo i da se nasmejemo ne uce nigde jer nemaju blage veze sa nicim !!!!!

što lažeš ljude?
Logički ''dokazi'' Boga se uče samo u sklopu prikaza razvoja filozofske misli, nikako kao legitimni dokazi boga. Svi ti dokazi su svojevremeno oboreni prilično lako, tako da troluješ.

TEsko decace, jos si ti mlad, moras mnogo da sisas i da uzmes neku drugu knjigu u ruke... Jedna jedinka nikako nemoze da se razmnozava nez druge jedinke osim ako nije sposobna za deobu celija a to sisavce mladi nije incest....

Si cuo ti nekad za hermafrodite?
Ocigledno je da od skole imas tri fudbala u skolskom i nemas pojma sta teorija evolucije tvrdi:cool:
Knjigu u sake pa da pricamo:per:

Od kada se filozofija bavi samo pitanjem Boga, jel znas ti uopst sta znaci ec Filozofija?
da nisi toliko opsednuta Bogom mozda bi i znala da se ona takodje bavi pitanjima kao sto su:
1. sta e istina
2. sta je znanje
3. sta je volje

kao i mnoga druga pitanja....

Nekada je svrha filozofije bila pokušaj dokazivanja boga. Naravno da se sada filozofija time ne bavi. Šta je imalo da bude rečeno - rečeno je.
Opsesija Bogom je lična ipak stvar i kada kažem opsesija, onda se ne treba mnogo pozivati na razum.
Međutim, interesantno je prepucavati se sa nekim ko bezobrazno zastupa ideju Boga izvaljujući gluposti. Pa uz to ubacujući političke lidere kao predstavnike ateizma ne razumejući ni sam ateizam. Jer koji sam ja pištolj kad ne tvrdim ni da Bog postoji ni da ne postoji. I yebe mi se za tumačenja šta je Bog rekao, šta hoće, misli... A ne mogu da tvrdim da on nije moj posredni ili neposredni tvorac. Ali ne tvrdim ni da jeste (moram i ovo da naglasim da mi neka budala iz negacije jednog ne pripisuje suprotno).
Zapravo, govori se o nečemu o čemu se ne može znati. I za mene je ovo ovde bezvezno trućanje. A ja volim i da trućam. I da podstičem isključivost diveći se gluposti u isključivosti.
Pitanja koja si postavio su osnova ako neko hoće da ulazi u bilo kakva filozofska razmatranja.
Ona imaju odgovore, ali i ako su jednostavna, odgovori se ne mogu dati jednostavno u jednoj rečenici.

Posle svega, pošto smo u ovoj temi, dolazi da se definiše Bog. Ako se definiše u sferi nemogućeg, odnosno logičke neistine, onda se dokazuje njegovo nepostojanje kao takvog. Stoga, mnogi dokazujuću postojanje Boga, a stavljajući ga u sferu logički nedokazivog i ili nemogućeg, u stvari ga stavljaju u sferu neistinitog iskaza i ili sferu nepostojanja.

Međutim, postoji način definisanja Boga gde je njegovo postojanje dokazivo. Pre svega treba definisati i pojam postojanja, biće - ne biće.
Pa kad se kaže duhovno biće, da li to znači da postoji ne-duhovno biće?
No, da popijemo mi jedno pivo? Aj živeli :pivce:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back