Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moje pitanje je usko vezano za jedan od atributa boga, to jest, za njegove božanske moći.
S obzirom da mu vernici pripisuju da može sve, ja sam postavio pitanje u okviru toga, jel tako, takoe :)
e sad, nebitno to.
Meni je simpatično to što svi vernici boga zamišljaju kao nekakav fizički misleći entitet sa karakterom i ličnošću koji kako si rekao može da izabere da NEĆE ili HOĆE.
Mislim, na nivou bajke za decu je to.
Ne može apsolut biti definisan u prostim vremensko-prostornim okvirima, i još povrh svega toga da poseduje ličnost i volju.
Mada ko zna, možda i može...Ispizdi jedan dan i pošalje cunami na japan :lol:

Ja nekako odbijam da verujem u velikog čovu s bradom koji može sve jer je najjači u univerzumu, mislim da su ljudi pojam Zevsa prevazišli još u vreme antike.

moje pitanje je usko vezano za jedan od atributa boga, to jest, za njegove božanske moći.
S obzirom da mu vernici pripisuju da može sve, ja sam postavio pitanje u okviru toga, jel tako, takoe :)
e sad, nebitno to.
Meni je simpatično to što svi vernici boga zamišljaju kao nekakav fizički misleći entitet sa karakterom i ličnošću koji kako si rekao može da izabere da NEĆE ili HOĆE.
Mislim, na nivou bajke za decu je to.
Ne može apsolut biti definisan u prostim vremensko-prostornim okvirima, i još povrh svega toga da poseduje ličnost i volju.
Mada ko zna, možda i može...Ispizdi jedan dan i pošalje cunami na japan :lol:

Ja nekako odbijam da verujem u velikog čovu s bradom koji može sve jer je najjači u univerzumu, mislim da su ljudi pojam Zevsa prevazišli još u vreme antike.

Sta je za tebe licnost?

:roll:

ima mnogo toga što ne može da se vidi, pa je ipak naučno dokazano da postoji. ali ti ne znaš šta je dokaz, ne znaš šta je vera, a šta je znanje, izjednačavaš ateizam sa komunizmom itd. i mnogo histerišeš :lol:

za logiku tome akvinskog se hvataju još oni hrišćani koji veruju da nojeva barka nije metafora, nego je zaista postojao potop i nojeva barka - na primer; prevaziđeno davnih dana (što te opet ne sprečava da veruješ u šta ti hoćeš i to je ok, sve dok svoju veru ne prosipaš kao znanje)

Vi ateisti kako ste definisali postoji samo ono sto se vidi, zato Bog ne postoji jer ne moze da se vidi, i trazite fizicki dokaz Boga.
Ti ne znas ni osnove pojmove, za tebe logicki dokaz nije dokaz, Posto vera nije znanje, na teoloskim fakultetima se samo veruje bez znanja
Naravno staljin i mao ce nisu bili ateisti samo su ubijali vernike i rusili crkve iz hobija. Ko je nasao da prica, ne znas ni istoriju.
Logika Tome Akvinski se i danas uci u svim skolama i fakultetima,a ovo sto ti pricas gde se to uci ? NIGDE
Prema tome idi negiraj postojanje Boga da se malo smiris.

Još samo kad bi objasnila reč UZROK ! ! !
Možda kapiraš da je UROK ? ? ?:mrgreen::hahaha:
Kauzalna logika se koristi za recepte o uštipcima,ali i tad koristiš algoritme tupačo jer ćeš samo umočiti praznu šefaljku u
vrelo ulje...MORAŠ PRVO TESTO DA ZAMESIŠ-pametna ! ! !
Ko god je završio neki fakultet bilo koje tehnike ili tehnologije savršeno dobro zna šta je konkretan dokaz nečega...
što Miroljub Petrović i vi koji ga sledite sabirate babe i žabe-jako je interesantno,ali babama i žabama...:rotf::rotf::rotf:

Gde se uci to sto ti pricas ? Nigde Jos uvek si u svetu culnog sveta tupaco.:rotf:
Ko je zavrsio filozofiju on ne zna sta je konkretni dokaz necega ?:rotf:
Samo mi reci gde se uci to sto si napisao ? Nigde:lol:

Pre bih rekao da je glup onaj ko obrne uzrok i posledicu. Bog ne može ni da se vidi ni da se dokaže jer on sam ne postoji. Kao što reče Fixa, ima mnogo nevidljivih stvari koje postoje, ali se lako dokazuju, za razliku od Boga koji nema ni konzistentnu definiciju u svim kuluturama, a kamoli jednoznačan i validan dokaz postojanja.
Glupan je onaj koji tvrdi da Bog ne postoji. Bog je savrseni apsolut od koga je sve pokrenuto, a za vas koji ste samo u culnom svetu, ne mozete ni da shvatite to, ne moze te da se izdignete do sveta pojmova do uma.
Ostani te u vasem svetu culnosti i uzivajte u delima marxa,lenjina i staljina. ateisitcki narod ne postoji, i to dovoljno govori sve.

Kako brzo i neizbežno "logički dokazi o postojanju boga" završe... ovim:
Glupan je onaj koji tvrdi da Bog ne postoji. Bog je savrseni apsolut od koga je sve pokrenuto, a za vas koji ste samo u culnom svetu, ne mozete ni da shvatite to, ne moze te da se izdignete do sveta pojmova do uma.
Ostani te u vasem svetu culnosti i uzivajte u delima marxa,lenjina i staljina. ateisitcki narod ne postoji, i to dovoljno govori sve.

Jedino možda u okviru istorije filozofije a ne kao dokaz primeren današnjem vremenu.
Tvoji ''dokazi'' se ne uce nigde.

Možda u jaslicama...
Ti si bila u jaslicama? I to su ti pričali? :per::hahaha:
Ti si jos u jaslicama ! lol

Pazi nemoj od smeha da pustiš malo u gaće (ako ih nosiš), ili možda u pelene (iskreno mi je žao ako je dotle došlo).
A šta izmišljam?
Sada spamujes po obicaju.

Jasno, tadašnji papa ga je proglasio za sveca. Evo, ja ga proglašavam za svica.
Kakve veze ima to što je obavezan za sve srednje teološke škole?
To je onaj Toma Akvinski što je živeo kada je nastala inkvizicija i kada su počela spaljivanja na lomači (u 13. veku).
To je vreme čak koji vek pre Kopernika i Galileja koga je inkvizicija osudila.
Ja stvarno nemam reči za crkvenu "nauku" tog vremena.
Tvoje proglasenje je isto kao i papino.
Obavezan je za sve srednje skole.
Kakve veze inkvizija ima sa logickim dokazima Boga, kreni od Kosovskog boja.
Sta ti nemas bas nekog briga.

Dobro je da ti poznaješ materiju. Pa pozdravi mi materiju.
Pozdravai samog sebe.

Da mi nije donekle zabavno, ne bih se ni bavio tvojim glupostima. :)

Meni je jako zabavno da citam tvoje nebuloze. Ono sto je u palnu i programu svake skole, za tebe je glupost, a ovo sto ti pises je nebuloza do nebuloze, i nije ni jednoj skoli .....Pisi ministru prosvete da izbaci logicke dokaze Akvinskog iz plana i programa obrazovanja, a da stavi ''tvoje dokaze'' odmah ce zamenuti:rotf:

Od kada se filozofija bavi samo pitanjem Boga, jel znas ti uopst sta znaci ec Filozofija?
da nisi toliko opsednuta Bogom mozda bi i znala da se ona takodje bavi pitanjima kao sto su:
1. sta e istina
2. sta je znanje
3. sta je volje

kao i mnoga druga pitanja....
Koja su to druga pitanja ? Sta je dokazivao Aristotel,Lajbnic,Spinoza,Dekart.
Ti si izbacio pojam Boga iz filozofije i svi fakulteti su prihvatili tvoju odluku ?:rotf:

Vremeno se samo vidi koliko su ateisti neobrazovani ne znaju cak ni osnovne pojmove iz filozofije, a o istoriji da ne pricamo. Sve je oberno, jos malo i oni preuzimaju vlast lol. Bog ne postoji jer ne moze da se vidi, definicaja ....smesno

Vi ateisti kako ste definisali postoji samo ono sto se vidi, zato Bog ne postoji jer ne moze da se vidi, i trazite fizicki dokaz Boga.
To ti tvrdiš za ateiste. I ne vadiš ateiste iz usta.

Naravno staljin i mao ce nisu bili ateisti samo su ubijali vernike i rusili crkve iz hobija.
Staljin i Mao Ce su politički lideri i ubijali su političke protivnike bez obzira na veru. I kao čovek (bez obzira na veru) to osuđujem.
Ali kakve veze ima to sa verom? Ti deliš ljude i stvaraš razdor i mržnju. Ti bi da se vrati inkvizicija? Da ona je mnogo humana. To nije za osudu? A ubijala je ateiste.

Logika Tome Akvinski se i danas uci u svim skolama i fakultetima,a ovo sto ti pricas gde se to uci ? NIGDE
To možeš da pišeš za one koji nisu išli u školu ili na fakultet.
A istina je da se Toma pominje u pojedinim školama i fakultetima u kontekstu istorije filozofije.

Prema tome idi negiraj postojanje Boga da se malo smiris.
Negiranje ili potvrda Boga može uslediti tek kada onaj ko pominje Boga definiše šta pod tim "Bog" podrazumeva.
Savremena teologija ne dokazuje postojanje Boga. Ona ga definiše na način(e) koji se ne može logički osporavati i ostavljaju prostora veri iznoseći argumente koji će da opredele čoveka da veruje. U celoj toj priči oko vere ima mnogo neobrazovanih i glupih koji narušavaju ugled savremene teologije, tvrdeći ono što teologija ne tvrdi. I teologija je traganje i njene postavke, folozofija i logički sudovi su se menjali sa umnim dostignućima čovečanstva.
Zato se vera u Boga ne može diskvalifikovati kao glupost, ali se ne može tvrditi da je predmet vere istina.

postoji samo ono za šta se zna da postoji, sve ostalo ne postoji dok se ne dokaže. u nauci ima pretpostavki/hipoteza koje se dokazuju pa se postojanje nečega potvrđuje ili opovrgava. dakle slobodna si da izmisliš šta hoćeš i da u to veruješ i da ubeđuješ druge ljude da veruju u tu izmišljotinu, nikakav problem; ali dok ne dokažeš postojanje nečega to podpada pod veru. ti veruješ da je tako, ali ne možeš da znaš jer nemaš dokaze.

Posto vera nije znanje, na teoloskim fakultetima se samo veruje bez znanja

vera je jedno, znanje je drugo. na teološkim fakultetima se izučava znanje, ali znanje o religiji. u boga se još uvek samo veruje.

Naravno staljin i mao ce nisu bili ateisti samo su ubijali vernike i rusili crkve iz hobija. Ko je nasao da prica, ne znas ni istoriju.

o tome koliko je ljudi krozu istoriju izginulo i pobijeno u ime i zbog vere nema svrhe da se priča. jedino ne bi bilo loše da utuviš u tu glavu da ateizam ne podrazumeva i komunizam.

ovo što ja pričam je prost naučni metod, teorija saznanja i tako...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back