Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojcice filozofija je "opipljiva" stvar isto kao i psihologija, logika i mnoge druge nauke. Al religija koja propagira postojanje inteligentnog tvorca toliko mocnog da stvori zivot i nema postanak a tako punog mrznje i sposobnog za daleko gore stvari neko covek onda je te debilizam, nista drugo...
Pojam je opipljiv, posto filozofija se bavi pojmovima i to pojmom Boga ???
Vidim da se hvalis svojim neznanjem, od pocetka svoga nastanka filozofil idu da dokazu postojanje Boga na logicki nacin, a to nista nije ''opipljivo'' i zato ti ne mozes ni da razumes to,ti trazis fizicki dokaz Boga.:rotf:

Ceo ateizam pada na prvom logickom dokazu Boga, nepokretni pokretac, sve je pokrenuto od apsoluta, nije ni od marxa ni lenjina kako ateisti tvrde, sta drugo moze da bude bekrajan broj pokretanja, sto je bez smisla. Da ne pricamo dalje o neuzrokovanom uzroku, a ateisti traze'' fizicki dokaz'' jer za njih postoji samo ono sto moze da se vidi.
ateisti ostaju na nivou razuma i culnog opazanja, nemocni da se njihova svest dodje do uma i sveta pojmova, za njih ne postoji ni pojam ni ideja. ateisti kazu ''mi smo oborili dokaz'' objavi ako mozes negde ''obaranje logickog dokaza Boga'' ne moze ni u Mikijevom Zabavniku. Svi logicki dokazi Boga koji su napisani na ovoj temi se uce na filozofskim i teoloskim fakultetima i srednjim skolama, a gde se uce ta vasa ''obaranje logickih dokaza Boga'' ? Nigde, zato sto su takve ''obaranja'' nizi culni svet ateizam je cak ispod decijeg nivoa razmisljanja.:bye:

Bog i Isus Hrist. Mozes da sluzis Bogu ili satani i gotova citava prica.

Nista besmisleniji odgovor nisam ni ocekivao!
No sta je tu je, koliko para, toliko i muzike.

Imam i ja jednu pricu za tebe, nadam se
da ces se pronaci.

Jedan covjek je nasao orlovsko jaje i stavio ga pod kokos. Orlic se izlegao kad i pilici i odrastao je sa njima.

Cijelog zivota orao je radio isto sto i kokoske u dvoristu, misleci da je jedna od njih.
Kljucao je naokolo u potrazi za bubama i glistama, kokodakao je i leprsao krilima, uzdizuci se malo iznad tla.

Prosle su godine i orao je ostario.

Jednog dana ugledao je na visini, na vedrom nebu, cudesnu pticu mocnih rasirenih krila.

Stari orao zapanjeno je gledao uvis.``Sta je to?``pitao je.

``To je orao, kralj ptica``, rekla mu je jedna kokos.``On pripada nebu, dok mi, kokoske, pripadamo zemlji.``

I tako je orao umro medju kokoskama, ne znajuci ko je!

Antoni De Melo

Nista besmisleniji odgovor nisam ni ocekivao!
No sta je tu je, koliko para, toliko i muzike.

Imam i ja jednu pricu za tebe, nadam se
da ces se pronaci.

Jedan covjek je nasao orlovsko jaje i stavio ga pod kokos. Orlic se izlegao kad i pilici i odrastao je sa njima.

Cijelog zivota orao je radio isto sto i kokoske u dvoristu, misleci da je jedna od njih.
Kljucao je naokolo u potrazi za bubama i glistama, kokodakao je i leprsao krilima, uzdizuci se malo iznad tla.

Prosle su godine i orao je ostario.

Jednog dana ugledao je na visini, na vedrom nebu, cudesnu pticu mocnih rasirenih krila.

Stari orao zapanjeno je gledao uvis.``Sta je to?``pitao je.

``To je orao, kralj ptica``, rekla mu je jedna kokos.``On pripada nebu, dok mi, kokoske, pripadamo zemlji.``

I tako je orao umro medju kokoskama, ne znajuci ko je!

Antoni De Melo
Niko ne moze biti neutralna izmeju dobra i zla, izmedju Boga i satane.Ko hoce da sluzi satanu samo napred, ko hoce da sluzi Boga ,predivno je.

Ceo ateizam pada na prvom logickom dokazu Boga, nepokretni pokretac, sve je pokrenuto od apsoluta, nije ni od marxa ni lenjina kako ateisti tvrde, sta drugo moze da bude bekrajan broj pokretanja, sto je bez smisla. Da ne pricamo dalje o neuzrokovanom uzroku, a ateisti traze'' fizicki dokaz'' jer za njih postoji samo ono sto moze da se vidi.
ateisti ostaju na nivou razuma i culnog opazanja, nemocni da se njihova svest dodje do uma i sveta pojmova, za njih ne postoji ni pojam ni ideja. ateisti kazu ''mi smo oborili dokaz'' objavi ako mozes negde ''obaranje logickog dokaza Boga'' ne moze ni u Mikijevom Zabavniku. Svi logicki dokazi Boga koji su napisani na ovoj temi se uce na filozofskim i teoloskim fakultetima i srednjim skolama, a gde se uce ta vasa ''obaranje logickih dokaza Boga'' ? Nigde, zato sto su takve ''obaranja'' nizi culni svet ateizam je cak ispod decijeg nivoa razmisljanja.:bye:

ne verujem u boga, al' da sam vernik sad bi na ovaj post rekao "oprosti joj bože ne zna šta radi" :cepanje:

Niko ne moze biti neutralna izmeju dobra i zla, izmedju Boga i satane.Ko hoce da sluzi satanu samo napred, ko hoce da sluzi Boga ,predivno je.

Reputacija cim mi dozvole! :ok:

ne verujem u boga, al' da sam vernik sad bi na ovaj post rekao "oprosti joj bože ne zna šta radi" :cepanje:

Ja sam imala predmet "logika" jos u srednjoj skoli i mogu da potvrdim da je ovo tacno.

Da ne pricam sto sam kasnije iz odredjenih raloga morala da citam Tomu Akvinskog...

Dakle, necu to da kazem sto si rekao, ne postoji fakultet za ateizam.

Reputacija cim mi dozvole! :ok:

Ja sam imala predmet "logika" jos u srednjoj skoli i mogu da potvrdim da je ovo tacno.

Da ne pricam sto sam kasnije iz odredjenih raloga morala da citam Tomu Akvinskog...

Dakle, necu to da kazem sto si rekao, ne postoji fakultet za ateizam.

Postoji skola za ateizam u Severnoj Koreji, poslednjem bastionu ateizma, gde ljudi umiru od gladi !

Klasična logika je aut pošto se bavi rečima koje ni blizu ne prikazuju misli koje opet ni blizu pojave ili stvarni svet...
Logika kojom se danas nešto dokazuje je matematičko - statistička! Da nije dovoljno matematičko-statističkih "PREKLAPANJA" u CERNu ne bi objavili dokaze o detekciji Higsovog bozona.
Validno dokazivanje nije ideja o prvom pokretaču "nekada davno"jer svekoliko postojanje se detektuje samo SADA! Ako dokazuješ prošlost-dokazuješ tragove u umu-sadašnju memoriju na raznim
nosačima:siva,knjiga,CD,hard disk,mreža (idealna za čuvanje dok ne pukne:mrgreen:)...Dakle prvi pokretač,ALI SADA!!!Da bi bio validan naučni dokaz postojanja Boga-moraš matematičko-statistički
pokazati njegovo prisustvo s greškom manjom od jednog trilionitog procenta ! ! ! To što je on hipotetični tvorac svega,prvi pokretač-ne menja ama ništa u postupku dokazivanja...I jedan dolar i hiljadarka
dolara se na isti način štampaju-dakle :izvolite dokažite SADA postojanje Boga u SADA!!!
Plašim se da nećete detektovati ni 50 % -jer manje učestvuju fraktalno-vitalne sile u ukupnom postojanju-te bi uz najbolje metode detektovanja uspeli da pokažete samo IZVESNO UČEŠĆE
INTELIGENTNE SILE U POSTOJANJU...Megalomanske izjave kojima se gađate su smešne i deci,a kamo li ozbiljnim,modernim,ljudima 21 veka...

Klasična logika je aut pošto se bavi rečima koje ni blizu ne prikazuju misli koje opet ni blizu pojave ili stvarni svet...
Logika kojom se danas nešto dokazuje je matematičko - statistička! Da nije dovoljno matematičko-statističkih "PREKLAPANJA" u CERNu ne bi objavili dokaze o detekciji Higsovog bozona.
Validno dokazivanje nije ideja o prvom pokretaču "nekada davno"jer svekoliko postojanje se detektuje samo SADA! Ako dokazuješ prošlost-dokazuješ tragove u umu-sadašnju memoriju na raznim
nosačima:siva,knjiga,CD,hard disk,mreža (idealna za čuvanje dok ne pukne:mrgreen:)...Dakle prvi pokretač,ALI SADA!!!Da bi bio validan naučni dokaz postojanja Boga-moraš matematičko-statistički
pokazati njegovo prisustvo s greškom manjom od jednog trilionitog procenta ! ! ! To što je on hipotetični tvorac svega,prvi pokretač-ne menja ama ništa u postupku dokazivanja...I jedan dolar i hiljadarka
dolara se na isti način štampaju-dakle :izvolite dokažite SADA postojanje Boga u SADA!!!
Plašim se da nećete detektovati ni 50 % -jer manje učestvuju fraktalno-vitalne sile u ukupnom postojanju-te bi uz najbolje metode detektovanja uspeli da pokažete samo IZVESNO UČEŠĆE
INTELIGENTNE SILE U POSTOJANJU...Megalomanske izjave kojima se gađate su smešne i deci,a kamo li ozbiljnim,modernim,ljudima 21 veka...

Klasicna logika je out, gde to na tvom privatnom ateisitckom ilegalnom fakultetu ?
Od cega je sve pokrenuto, sve uzrok do uzroka i tako u beskonacnost ? Ili je od marxa i darvina krenulo sve ?
Mi pricamo o pojmu savresnom apsolutu, a ne o fizickom svetu cula na kojem si ti, i ne mozes da stignes do uma i sveta pojmova, ko i hogar ne moze da vidi Boga, i to je dokaz da Bog ne postoji.
Gadjas se decijim izjavama koje su smesne,a ti si ozbiljan,moderan i covek si:rotf::rotf::rotf:

imao sam i ja logiku u gimnaziji, ali
se na taj deo posta nisam ni obazirao, već na onaj u kome govori da ateisti ostaju na niovu čulnog opažanja. to može da kaže samo neko ko je baš neobrazovan ili baš glup. mislim da je ona i jedno i drugo. debakl žena.

fakultet za ateizam? :lol: to je aposlutno nepotrebno pored filozofskog i fakulteta na kojima se izučavaju prirodne nauke.

se na taj deo posta nisam ni obazirao, već na onaj u kome govori da ateisti ostaju na niovu čulnog opažanja. to može da kaže samo neko ko je baš neobrazovan ili baš glup. mislim da je ona i jedno i drugo. debakl žena.

fakultet za ateizam? :lol: to je aposlutno nepotrebno pored filozofskog i fakulteta na kojima se izučavaju prirodne nauke.
Glup je onaj ko kaze da Bog ne postoji, jer ne moze da se vidi, to je zvanican stav svih ateista ovde i tvoj stav. Prema tome zonska liga si.
fakultet za ateizam je bio marxisiticki, ali na zalost vise ne postoji

Poslednja izmena:
Klasicna logika, kao i svi logicki dokazi Boga se uce u svim srednjim skolama i filozofskim i teoloskim fakultetima, a ''kontra-argumente'' ateista sto mozemo da procitamo i da se nasmejemo ne uce nigde jer nemaju blage veze sa nicim !!!!!

Glup je onaj ko kaze da Bog ne postoji, jer ne moze da se vidi, to je zvanican stav svih ateista ovde i tvoj stav.

:roll:

ima mnogo toga što ne može da se vidi, pa je ipak naučno dokazano da postoji. ali ti ne znaš šta je dokaz, ne znaš šta je vera, a šta je znanje, izjednačavaš ateizam sa komunizmom itd. i mnogo histerišeš :lol:

za logiku tome akvinskog se hvataju još oni hrišćani koji veruju da nojeva barka nije metafora, nego je zaista postojao potop i nojeva barka - na primer; prevaziđeno davnih dana (što te opet ne sprečava da veruješ u šta ti hoćeš i to je ok, sve dok svoju veru ne prosipaš kao znanje)

Pa sto ne idete onda na pdf "filozofija" i na pdf. "prirodne nauke" da pokazete to vase znanje "u punom sjaju"?

Nego ovde gde pisete o necemu sto niste ucili kao da znate?

Privatni-ilegalni ateisiticki univerzitet, sa njihovim fotokopiranim udzbenikom koji nije odobren od ministra prosvete Srbije.
ateisiti izmisle nesto i to je istina, ali kad bi se zezali.

:lol:

P.S. Ne, ja i dalje insistiram da vidim u kom udzbeniku to pise.

Klasicna logika je out, gde to na tvom privatnom ateisitckom ilegalnom fakultetu ?
Od cega je sve pokrenuto, sve uzrok do uzroka i tako u beskonacnost ? Ili je od marxa i darvina krenulo sve ?
Mi pricamo o pojmu savresnom apsolutu, a ne o fizickom svetu cula na kojem si ti, i ne mozes da stignes do uma i sveta pojmova, ko i hogar ne moze da vidi Boga, i to je dokaz da Bog ne postoji.
Gadjas se decijim izjavama koje su smesne,a ti si ozbiljan,moderan i covek si:rotf::rotf::rotf:

Još samo kad bi objasnila reč UZROK ! ! !
Možda kapiraš da je UROK ? ? ?:mrgreen::hahaha:
Kauzalna logika se koristi za recepte o uštipcima,ali i tad koristiš algoritme tupačo jer ćeš samo umočiti praznu šefaljku u
vrelo ulje...MORAŠ PRVO TESTO DA ZAMESIŠ-pametna ! ! !
Ko god je završio neki fakultet bilo koje tehnike ili tehnologije savršeno dobro zna šta je konkretan dokaz nečega...
To što Miroljub Petrović i vi koji ga sledite sabirate babe i žabe-jako je interesantno,ali babama i žabama...:rotf::rotf::rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back