Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto nemas argumenta ti vredjas. Za tebe vera nije znanje, za tebe je samo wikipedija znanje.
Ucenje o Bogu,Isus Hristu za fixa nije znanje nego samo verovanje, jos kada bi znao da se deo anticke filozofije slio u patrisitiku i sholastiku, onda bi ispalo da i ni filozofija nije znanje....ateisiti
, "sive sit de aeternis sive de temporalibus".
Kao i svaki ateista koji nema argumentat bezi i vredja.

Oho, mormonka čija organizacija smatra da je Crkva "velika kyrva" koristi argumente jednog franjevca? :D

Apsolutno si promašio smisao onoga što se lako može uočiti iz mog posta. Ovo što je ona napisala bi bilo isto kao kada bih ja propagirao hrišćanstvo i ništa osim toga a onda se pozivao na neke islamske spise, mislioce... Mormoni ne pripadaju tradicionalnim verskim zajednicama. Oni su uzeli hrišćansko učenje kao osnovu, zatim ga potpuno iskrivili i preoblikovali. Niko nije spomenuo ateiste i pravoslavce. Naravno da ne bi ni uvećalo ni smanjilo vrednost dokaza. Samo me smara njihovo licemerje u kome mormoni odbacuju tradicionalno hrišćansko učenje u potpunosti a onda se pozivaju na učenje velikih hrišćanskih teologa i filosofa.
Crkva LDS legalno deluje u Srbiji, a tvoja sekta nije ni registrovana.:rotf:
Ti zabrani da se clanovi Crkve LDS pozivaju na ucenje velikih teologa

Jesi li postavila ovaj citat na latinskom:

Posto nemas argumenta ti vredjas. Za tebe vera nije znanje, za tebe je samo wikipedija znanje.
Ucenje o Bogu,Isus Hristu za fixa nije znanje nego samo verovanje, jos kada bi znao da se deo anticke filozofije slio u patrisitiku i sholastiku, onda bi ispalo da i ni filozofija nije znanje....ateisiti
, "sive sit de aeternis sive de temporalibus".
Kao i svaki ateista koji nema argumentat bezi i vredja.

To je napisao sveti Bonaventura, franjevački teolog, svetac i kardinal Rimokatoličke crkve.

Sive sit de aeternis sive de temporalibus, et Christus radix omnis cognitionis in via est.

Sermo 5 in Dom. II. Adv

Ono sto je uzrok samom sebi ne zavisi ni od cega drugog u svom postojanju, niti se moze saznati na osnovu bilo cega drugog.
Bog postoji, što znaci da njegova sustina nuzno ukljucuje postojanje . Po svojoj sustini Bog stvara, ali predstavlja i jedinstvo celokupnog stvorenog sveta. Bog je stvaralacka priroda istovetan sa stvorenom prirodom , kao celinom svojih modifikacija u svetu.

Spinoza

Kao i na predhodnim temama, pojedinci ateisti i deisti koji misle da su ateisit (sizif) nemaju nikakvu argumentaciju. Vredaju ili prisu o stvarima koje nemaju veze sa temom ( misle da su duhoviti ) ili pobegnu kao fixi.
Mogli samo da procitamo da vera nije znanje, da su svi logicki dokazi o Bogu netacni jer oni tako kazu, za njih ne postoji pocetak, nego sve krece iz sredine, oni misle da mogu da zamisle visi pojam od Boga, samo sta je to marx,darvin,evolucija...?
Budući da svemir prikazuje tako zadivljujuci dizajn, mora postojati bozanski dizajner. Primer, da je zemlja samo nekoliko stotina kilometara bliza suncu ili dalja od njega, ne bi mogla sadrzavati toliko zivota koliko sadrzava trenutno. Da se elementi atmosfere razlikuju samo u nekoliko posto stupnjeva, svako zivo bice na zemlji umrlo bi. Izgledi da jedna molekula proteina nastane pukim slucajem jesu 1 prema 10243 (tj. 10 i 243 nule). Jedna stanica sastoji se od vise miliona molekula proteina.:bye:
Za ateisite je sve sama slucajnost....:lol:

Ako veroispovest ne umanjuje vrednost dokaza, zašto onda pominješ da je dotična Mormonske vere?
Jedino da ti nacrtam pa da ti bude jasno. Zato što je licemerno da dotična mormonka citira misli tradicionalnog hrišćanskog teologa i filosofa a da pri tome propoveda nešto što se u potpunosti kosi sa učenjem istog ili denominacije kojoj je Toma Akvinski pripadao.
Kažeš: "Ako veroispovest ne umanjuje vrednost dokaza, zašto onda pominješ da je dotična Mormonske vere?"
Dakle, tvoja zbluda je u sledećem: Nije dotična smislila (bolje reći došla do) dokaze za postojanje Boga neg Toma Akvinski tako da tovj argument ne stoji. Da li je sad jasno ili se praviš da ne razumeš šta pisac hoće da kaže???
Evo, ja ću biti dosledan svom shvatanju te neću biti licemeran da citiram bilo šta od mormonskih "filozofa" :D jer moje shvatanje nije u harmoniji sa njihovim.

Poslednja izmena:
Crkva LDS legalno deluje u Srbiji, a tvoja sekta nije ni registrovana.:rotf:
Ti zabrani da se clanovi Crkve LDS pozivaju na ucenje velikih teologa
Pa baš zato je vama i potreban papir jer niste tradicionalna verska zajednica. Takođe je potreban kako bi vas država obavezala da nećete praviti gluposti.
Obavezujući papir je za rizične grupe :D
Drugo, ti ne znaš koja je moja organizacija :D Možda sam jevrejin ili budista :)
Treće, svaka crkva je prijavljena, ima infrastrukturnu dokumentaciju, plaća struju, vodu, komunalije... tako da tvoje mišljenje nije relevantno za bilo šta jer nisi dovoljno upućena.
Možda ti fali još malo vere kako bi dobila još više znanja. :)

Poslednja izmena:
Prema tvom mišljenju može se zaključiti da znanje dolazi samo sa verom??? Ja mislio da znanje dolazi školovanjem i edukacijom :) Sad shvatam u čemu je problem.
Znanje dolazi samo sa wikipedije za vas ateisite. Imali ste ''znanje'' od 1918 do 1990 i videli smo sta uradili sa vasim ''znanjem'', unistili i upropastili sve, jer niste imali veru u Boga i Isusa.
Ako ne razumes, neka ti objasni neko od tvojih drugova ateista.

.

Svaka kultura u istoriji je imala neki oblik zakona. Svi imaju smisao za ispravno i pogresno. Ubistvo, laganje, kradja i nemoral gotovo se univerzalno odbacuju. Odakle je ovaj osjecaj za ispravno i pogresno dosao ako ne od Boga?

Svaka kultura u istoriji je imala neki oblik zakona. Svi imaju smisao za ispravno i pogresno. Ubistvo, laganje, kradja i nemoral gotovo se univerzalno odbacuju. Odakle je ovaj osjecaj za ispravno i pogresno dosao ako ne od Boga?
Ništa novo što već nije rečeno odavno kroz poruke koje u sebi nose tekstovi u Svetom Pismu.
Šta više to je zapisano u Božjem zakonu (laž, preljuba, ubistvo...) koji mi zovemo zapovestima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back