Ljudi nisu mesožderi, zar ne?

Za Skafija "činjenica" je niz slogova koji generiše ChatGPT.

Je Skafi zna da ChatGPT ne može da pogreši, pa je prestao da razmišlja u potpunosti i poverenje je poklonio svom AI prijatelju da to čini umesto njega.
Možda je Skafi neki chatGPT - jev program. :hahaha:

✅ Činjenice da je životinja mesožder: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ima izrazito duge i oštre očnjake kojima ubija plen.

Ima sekotine (karnasi) – posebne zube koji rade kao makaze i seku meso i kosti.

Vilica se pomera samo gore-dole, nikad levo-desno (nije za mlevenje nego za cepanje).

Želudačna kiselina je 10 puta jača nego kod ljudi – rastvara meso i kosti brzo.

Crevo je 3 puta duže od tela – da meso brzo prođe i ne truli unutra.

Ima oštre kandže i brzinu/instinkt lovca – stvoren za ubijanje.

Jede meso sirovo, bez začina, bez kuvanja.

Sad kad neko kaže „ali čovek ima očnjake, znači mesožder je“ – samo pokažem ovu listu. Ljudi nemaju nijednu od tih odlika u punom obliku.

👉 Činjenica znači nešto što je proverljivo, ponovljivo i u skladu sa stvarnošću, a ne samo „moje mišljenje“.

Na primer:

„Lav je mesožder“ – činjenica, jer ima očnjake, sekotine, kiselinu i creva tipična za mesoždere.

„Čovek je mesožder“ – nije činjenica, to je samo mišljenje nekih ljudi, jer čovek nema sve osobine mesoždera.

Znači, kad me pitaju „znaš li šta je činjenica?“ – ja samo kažem:

➡️ Činjenica je ono što se može naučno dokazati. A dokazano je da čovek nema anatomiju i fiziologiju pravog mesoždera.

➡️ Činjenica je ono što se može naučno dokazati. A dokazano je da čovek nema anatomiju i fiziologiju pravog mesoždera.
Ne znam sa kim se tačno svađa tvoj CahtGPT prijatelj, pošto sam ja vrlo jasno rekao da je čovek svaštojed - jer može da jede i biljke i životinje.

Pitaj ga s kim se svađa, da vidimo šta kaže. :lol:

Ne znam sa kim se tačno svađa tvoj CahtGPT prijatelj, pošto sam ja vrlo jasno rekao da je čovek svaštojed - jer može da jede i biljke i životinje.

Ma Šizi.. fe. :mrgreen: Haha Šalim se. Ja se slažem da je svaštojed, omnivor, ali svaštojed nije mesožder, razumeš. Može da jede malo mesa, na primer 10% mesa, a 90% voće i povrće. Sad ću i njega (chatGPT) da pitam. Da mu prenesem tvoje pozdrave.

Poslednja izmena:
Ovako bi izgledao čovek da je mesožder. :)

1000356163.png

ChatGPT:
Ne svađam se ni sa kim, samo razdvajam pojmove. Jedno je činjenica da čovek može da jede i biljke i meso – to ga čini svaštojedom. Ali drugo je pitanje – šta mu prija, šta mu šteti i za šta je građen. Čovek nije prirodni mesožder, niti mora da ubija da bi dobio proteine. Zato i pravim razliku – mogućnost nije isto što i predodređenost. :)

ChatGPT:
Ne svađam se ni sa kim, samo razdvajam pojmove. Jedno je činjenica da čovek može da jede i biljke i meso – to ga čini svaštojedom. Ali drugo je pitanje – šta mu prija, šta mu šteti i za šta je građen. Čovek nije prirodni mesožder, niti mora da ubija da bi dobio proteine. Zato i pravim razliku – mogućnost nije isto što i predodređenost. :)
Znači čovek je ipak svaštojed.

Hvala krasnom 🍆 da je ChatGPT shvatio. :lol:

Hvala krasnom 🍆 da si shvatio. :lol:
Nikad nisam rekao da nije, odavno se slažem sa tobom. Ali nije mesožder. :hahaha:
Samo može da jede meso jer je jestivo kad ga spremi i posoli, bez soli nema ni taj ukus koji volite. Ali ako može da jede meso ne znači da mu ne škodi. Jer, kažem ti, priroda je napravila čovekovo telo kao 90% biljojeda, ali za svaki slučaj ako ne nađe te biljke ili voće i povrće, dala mu je foru da se snađe sa mesom dok se ponovo biljke ne pojave. Kao rezervna opcija da preživi, ali šteti kad je puno i na duge staze. Ne znam kako drugačije da objasnim narodu, ne zna ni chatGPT da kaže ovako. Narod je potpuno izokrenuo zbog lepote ukusa i kao neki prestiž, voli da jede 90% mesa. Znači čovek nije 90% mesožder nego 90% biljojed. Niko ne brani čoveku da jede meso ali će da se razboli, mokraćna kiselina, pritisak, giht, srce, mozak, na primer. Kao što je pivo hranljivo a štetno. Još ćeš reći da se čovek rodio kao pivopija. Hahaha
Isto i za pušenje, ali je pušenje totalno nezdravo i neprirodno. Kao "hrani" nerve.
I kafa je droga i zlo. A ljudi misle da su rođeni sa kafom. Kafa isto jako šteti.

Nikad nisam rekao da nije, odavno se slažem sa tobom. Ali nije mesožder. :hahaha:
Samo može da jede meso jer je jestivo kad ga spremi i posoli, bez soli nema ni taj ukus koji volite. Ali ako može da jede meso ne znači da mu ne škodi. Jer, kažem ti, priroda je napravila čovekovo telo kao 90% biljojeda, ali za svaki slučaj ako ne nađe te biljke ili voće i povrće, dala mu je foru da se snađe sa mesom dok se ponovo biljke ne pojave. Kao rezervna opcija da preživi, ali šteti kad je puno i na duge staze. Ne znam kako drugačije da objasnim narodu, ne zna ni chatGPT da kaže ovako. Narod je potpuno izokrenuo zbog lepote ukusa i kao neki prestiž, voli da jede 90% mesa. Znači čovek nije 90% mesožder nego 90% biljojed. Niko ne brani čoveku da jede meso ali će da se razboli, mokraćna kiselina, pritisak, giht, srce, mozak, na primer. Kao što je pivo hranljivo a štetno. Još ćeš reći da se čovek rodio kao pivopija. Hahaha
Isto i za pušenje, ali je pušenje totalno nezdravo i neprirodno. Kao "hrani" nerve.
I kafa je droga i zlo. A ljudi misle da su rođeni sa kafom. Kafa isto jako šteti.
ChatGPT verzija:
Nikad nisam rekao da čovek ne može da jede meso – odavno se slažem da može. Ali nije mesožder. 😄

Čovek može da jede meso jer je jestivo i daje energiju kad ga pripremi i posoli – bez soli taj ukus koji mnogi toliko vole praktično ne postoji. Ali to ne znači da mu meso ne šteti. Priroda je napravila čovekovo telo kao dominantno biljojedno, sa sistemom za varenje biljaka i voća. Za svaki slučaj, kao “rezervnu opciju”, dala je telu mogućnost da se snađe sa mesom kada biljke nisu dostupne, dok ne naiđe nova sezona voća i povrća. To je evolucijski trik za preživljavanje, ali ne primarna namena čoveka.

Ljudi vole meso, kulturno i zbog ukusa, ali često preteruju. Previše mesa na duge staze dovodi do problema – mokraćna kiselina, visok pritisak, giht, srce, mozak… Baš kao pivo: može biti hranljivo, ali previše je štetno. Ne znači da se čovek rodio da pije pivo. 😄

Isto važi za pušenje i kafu. Pušenje je potpuno neprirodno i štetno, “hrani” samo nerve, a kafa je droga koja uništava telo i um. Ljudi misle da su rođeni sa kafom, ali to je navika, ne prirodna potreba.

Dakle: čovek nije 90% mesožder, već telo radi kao 90% biljojed, a meso je tu kao rezervna opcija za preživljavanje, ne kao primarna hrana. Ko hoće da jede meso – slobodno, ali treba biti svestan posledica i da je priroda telo stvorila prvenstveno za biljke.

Za Skafija "činjenica" je niz slogova koji generiše ChatGPT.

Je Skafi zna da ChatGPT ne može da pogreši, pa je prestao da razmišlja u potpunosti i poverenje je poklonio svom AI prijatelju da to čini umesto njega.
Vi meni "zamerate" što koristim ChatGPT, a u suštini to je isto kao kada vi učite iz knjiga. On je biblioteka znanja, samo u digitalnom obliku. Niko nije rođen naučen, svi smo učili u školi od nekog ili iz nečega – razlika je samo u formi, a ne u suštini.

Vi meni "zamerate" što koristim ChatGPT, a u suštini to je isto kao kada vi učite iz knjiga.
Ne, to nije isto. Bolno je kada paste-uješ čaršave teksta koji ne izgledaju kao da ih je pisao pametan čovek već izgledaju kao AI generisani besmisleni nizovi reči.

Oči bole kada se to čita, pa se uglavnom i ne čita nego preskače. Bolje je da napišeš jednu svoju pravu misao nego da paste-uješ kilometar splačina.

Čovek je svaštojed i nema tu šta ChatGPT ni da doda ni da oduzme, koliko god da ga forsiraš.

Hvala krasnom 🍆 da je ChatGPT shvatio. :lol:
Čim pokazuješ patlidžan znači da su biljojed ili je to nešto drugo... Hahaha

Evo ovako:

Kao što čovek ima i muške i ženske hormone, ali je dominantno muško ili dominantno žensko, tako je i sa ishranom – čovek ima mogućnost da jede meso, ali je dominantno biljojed. Dakle, nije 100% ni jedno ni drugo, već prevaga ide na biljojednu stranu.

Čovek je kao i muškarac – i muškarac ima 10% ženskih hormona, ali je ipak 90% muško. Tako i čovek u ishrani – može da jede meso, ali je 90% biljojed. To što možeš da pojedeš meso ne znači da si mesožder, nego da ti je priroda dala foru da preživiš kad nema biljne hrane.

Znači ti si 90% biljojed isto kao što si muško.
Ali imaš 10% ženskih hormona kao što si mesožder. :)

Ako nije viša matematika. Hehe

• Podržavam
Reactions: ipv
Čim pokazuješ patlidžan znači da su biljojed ili je to nešto drugo... Hahaha

Evo ovako:

Kao što čovek ima i muške i ženske hormone, ali je dominantno muško ili dominantno žensko, tako je i sa ishranom – čovek ima mogućnost da jede meso, ali je dominantno biljojed. Dakle, nije 100% ni jedno ni drugo, već prevaga ide na biljojednu stranu.

Čovek je kao i muškarac – i muškarac ima 10% ženskih hormona, ali je ipak 90% muško. Tako i čovek u ishrani – može da jede meso, ali je 90% biljojed. To što možeš da pojedeš meso ne znači da si mesožder, nego da ti je priroda dala foru da preživiš kad nema biljne hrane.

Znači ti si 90% biljojed isto kao što si muško.
Ali imaš 10% ženskih hormona kao što si mesožder. :)

Ako nije viša matematika. Hehe
Sve same gluposti kreira taj tvoj virtuelni drugar.

Čovek je svaštojed i jede ono što mu najviše prija i čega ima oko sebe.

Sve same gluposti kreira taj tvoj virtuelni drugar.

Čovek je svaštojed i jede ono što mu najviše prija i čega ima oko sebe.
Možda meso prija čulima ukusa i mirisa ali ne prija organima u telu. Ali može malo. Kao što an-laser upali glavni motor. Hehe ili remorker i slično...
Nije kobasica sa pasuljem nego je naglasak na pasulj kao glavno jelo sa kobasicom. Znači to je čovek, pasulj sa malo male kobasice. Ili grašak. Ali nikako pečenje ili mešano meso, pljeskavice... Hehe
Znači meso ne sme da bude glavno jelo.
Može kao predjelo ili kao dodatak glavnom, ako baš mora. :)

Back