- Poruka
- 85.291
Pa nije baš tako za zemlju al kamenje da.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Možda su živi ali kraće, a sigurno se ne osećaju dobro i nisu zdravi. Ne zato što ne jedu meso nego jaja, mleko...Koliko ja znam svi su isušeni. Dok su mesožderi sušta suprotnost, srčani i moždani udar, kanceri organa...ali deluju zdravije i osećaju se bolje dok ih ne preseče. A to dođe vrlo brzo i lako.Zavisi od čoveka do čoveka. Prosto proverljiva činjenica je da vegeterijanci i vegani postoje, živi su i zdravi su. Tako da ta priča o nekoj neophodnosti životinjskih namirnica otpada. I drugo, to nije nikakva novotarija. Vegeterijanci postoje hiljadama godina, posebno u nekim kulturama.
Da, da... Opšte je poznato da su bolnice, onkoloski i kardioloski instituti prepuni vegana i vegetarijanaca. Padaju kao muve.Možda su živi ali kraće, a sigurno se ne osećaju dobro i nisu zdravi. Ne zato što ne jedu meso nego jaja, mleko...Koliko ja znam svi su isušeni. Dok su mesožderi sušta suprotnost, srčani i moždani udar, kanceri organa...ali deluju zdravije i osećaju se bolje dok ih ne preseče. A to dođe vrlo brzo i lako.
Razlozi su razni. Pogotovo se stradalo u ratovima i epidemijama. I vegeterijanci i svastojedi.Do pre 200 godina se živelo maks 35 godina 45 bila duboka starost. To bili mudraci
To se po zubima videlo, 27-8 satrule i ćaos.
Ne znam. Imam dosta prijatelja koji su čisti vegani i imam i vegetarijance. Ne vidim da im nešto fali. Moj dobar drugar je vegan od svoje 18. Sad ima 64.Hteo je i ranije, ali ga je keva tukla i terala da jede meso.Ali moraju jaja i mleko. Kozije mleko jer je gušće milijardu puta, dok je kravlje kao voda naspram kozijeg.
Ne kazem. Samo kažem zašto je prosek bio tako mali.Ratovi nisu prirodni.
Ja znam i holivudske glumce, a bogami i gejevie koji jedu meso, tako da me mani tih teorija...Zato što tu priču o veganima gura holivud i Lgbt lobi. To je politička priča zaludjivanja kao i sve što dolazi od liberalnih retarda koji sve znaju o prirodi a žive isključivo na betonu i divljinu nisu videli u životu niti bi 3 dana preživeli van urbane sredine. Njima nije do toga šta njima prija nego da nameću svoje bolesti drugima. Vidiš taj glup rečnik gde se ljudi koju jedu meso nazivaju ubicama, primitivci itd. Nema to veze sa ishranom nego sa njihovom bolesnom ideologijom i politikom. Jedi bre travu, čija semenke i avokado i pusti me bre na miru da jedem meso. To su bolesnici koji bi da odlučuju šta da ti staviš u tvoj tanjir. Zato ih prozivam jer su bolesni. Odmah bi oni da određuju ko će šta u svoj tanjir. To su iste one budale koje veruju i u ispijanje mokraće jer to radi neka "kul" ličnost iz holivuda.
Ovo mi nije jasno. Možeš pojesti jabuku, paradajz, kelerabu, badem, orah... Šta ne moze da vari?Nisu ni biljojedi, ljudi me mogu da svare celulozu iz biljaka, ne prezivaju kao krave itd...
celulozu, ljudi ne poseduju enzime potrebne za to, za razliku od biljojeda. Svi biljojedi imaju eve enzime i iz celulozw u biljkama izvlace ata im treba. Npr nakedea ae kukuruza, spanaca, blite, itd pa pogledaj u wc da proatias, sve to neavarenosto vidis krava bi svarila, iz toga uzela vlakna i sta ave ne.Ovo mi nije jasno. Možeš pojesti jabuku, paradajz, kelerabu, badem, orah... Šta ne moze da vari?![]()
Mi nismo kopitari već su nam najbliži primati. Oni ne jedu travu. Nemamo isti sistem za varenje poput krave, ali imamo poprilično sličan gorili npr.celulozu, ljudi ne poseduju enzime potrebne za to, za razliku od biljojeda. Svi biljojedi imaju eve enzime i iz celulozw u biljkama izvlace ata im treba. Npr nakedea ae kukuruza, spanaca, blite, itd pa pogledaj u wc da proatias, sve to neavarenosto vidis krava bi svarila, iz toga uzela vlakna i sta ave ne.
Moderni covek je svastojed
Ljudi nisu mesožderi – i to se vidi na svakom koraku kad uporediš ljudsku građu i potrebe sa pravim mesožderima:
1. Zubi – čovek nema očnjake lavova i vukova, nema kandže za kidanje mesa, nema “makazaste” kutnjake koji seku kosti. Umesto toga, ima ravne kutnjake za mlevenje biljaka i sitne očnjake koji ne mogu ništa da probiju.
2. Kiselina u stomaku – mesožderi imaju ekstremno jaku kiselinu koja razlaže sirovo meso i kosti. Čovekova kiselina je mnogo slabija – dovoljno jaka za kuvanu i obrađenu hranu, ali nedovoljna za sirovo meso. Zato ga mora peći, kuvati i začinjavati da bi uopšte mogao da ga pojede.
3. Creva – kod lavova i vukova creva su kratka, jer meso brzo truli i mora da prođe kroz sistem. Kod čoveka creva su duga – 6 do 7 puta duža od tela, slična biljojedima, što znači da je evolutivno prilagođen biljkama, a ne trulom mesu.
Dakle, ljudsko telo nije građeno za meso. Čovek u mesu zapravo traži ono što mu treba: proteine i aminokiseline. A to se nalazi svuda – u jajima, mleku, kazeinu, soji, pasulju, leblebiji, orasima, semenkama. Dakle, ne treba mu meso, nego hranljive materije koje meso slučajno sadrži.
Zašto onda ljudi jedu meso?
Zato što im je bilo lakše – lakše je uloviti životinju i pojesti koncentrisane proteine nego skupljati i kombinovati biljke.
Zato što im je bilo lepše – ukus mesa uz so i vatru postao je uživanje, navika i tradicija.
Ali to ne znači da je čovek mesožder. Nije čak ni “pravi svejed” – jer svejed u prirodi (kao medved ili svinja) može da zakolje, pojede i svari sirovo meso. Čovek to ne može bez noža, vatre i začina.
I na kraju – tu je i moralna dimenzija:
Zašto bi jedno biće moralo da bude ubijeno, unesrećeno i mrtvo, samo da bi neko drugi sedeo za stolom i uživao u ukusu mesa? Ako sve što nam je potrebno za život i zdravlje postoji i u jajima, mleku i biljkama, onda je jasno – ubijanje za uživanje nije potreba, nego izbor. A taj izbor nosi teret patnje i nesreće drugih živih bića.
---
Zato, kada neko kaže da je čovek “mesožder”, neka pogleda u svoje zube, svoje crevo, svoju slabiju kiselinu u želucu, i neka razmisli – čovek jede meso ne zato što mora, već zato što hoće. A ono što mu zaista treba – proteini i energija – može da dobije bez ikakvog ubijanja.
Da li se slažete sa činjenicama?
Ne: ljudi bez uzimanja vitamina i minerala u tabletama nisu u stanju da opstanu samo na veganskoj dijeti => čovek nije biljojed.Da li se slažete sa činjenicama?
Ovo nije tačno. Jedino što može biti u manjku je B12. Ali uzmeš tablu iz apoteke i bole te. Ima načina i da se prirodnim putem to nadoknadi, ali zašto se maltretirati?Ne: ljudi bez uzimanja vitamina i minerala nisu u stanju da opstanu samo na veganskoj dijeti => čovek nije biljojed.
Kao Mornar Popaj.da li čovek ako jede zob dobija snagu ?
Vegani su ko sekta nedaj bože nikome u kućuO jbt, koji fajt oko ishrane...![]()
Pa energiju i uglavnom dobijamo iz ugljenih hidrata.da li čovek ako jede zob dobija snagu ?
A gde je pećinski čovek kupovao tablete B12, a i A i ponekad i D?Ovo nije tačno. Jedino što može biti u manjku je B12. Ali uzmeš tablu iz apoteke i bole te. Ima načina i da se prirodnim putem to nadoknadi, ali zašto se maltretirati?
Pročitaj postove od početka. Sve je lepo objašnjeno.A gde je pećinski čovek kupovao tablete B12, a i A i ponekad i D?
Kako iz onoga što specijalizovani biljojedi vare bez problema dobiti (biološki upotrebljive) ugljene hidrate?Pa energiju i uglavnom dobijamo iz ugljenih hidrata.![]()
Da li je bio vegan i kada je bio dete?Eno Nikola Tesla koji je dao struju i sve što znaš na planeti pa i android, zahvaljujući svinji koju nije jeo.
Bože, budale.
Svašta hoda i diše, vertikalne životinje.
Možda si ti dokaz da je putovanje kroz vreme moguće, ti si došao direktnim letom iz pećinskog doba. Hahaha
Ne razumem. Pojedi šaku badema i oraha i uneo si i više kalorija nego što ti treba. Dodaj jabuku, bananu i ihahaj...Kako iz onoga što specijalizovani biljojedi vare bez problema dobiti (biološki upotrebljive) ugljene hidrate?