Ljudi nisu mesožderi, zar ne?

Zavisi od čoveka do čoveka. Prosto proverljiva činjenica je da vegeterijanci i vegani postoje, živi su i zdravi su. Tako da ta priča o nekoj neophodnosti životinjskih namirnica otpada. I drugo, to nije nikakva novotarija. Vegeterijanci postoje hiljadama godina, posebno u nekim kulturama.
Možda su živi ali kraće, a sigurno se ne osećaju dobro i nisu zdravi. Ne zato što ne jedu meso nego jaja, mleko...Koliko ja znam svi su isušeni. Dok su mesožderi sušta suprotnost, srčani i moždani udar, kanceri organa...ali deluju zdravije i osećaju se bolje dok ih ne preseče. A to dođe vrlo brzo i lako.

Možda su živi ali kraće, a sigurno se ne osećaju dobro i nisu zdravi. Ne zato što ne jedu meso nego jaja, mleko...Koliko ja znam svi su isušeni. Dok su mesožderi sušta suprotnost, srčani i moždani udar, kanceri organa...ali deluju zdravije i osećaju se bolje dok ih ne preseče. A to dođe vrlo brzo i lako.
Da, da... Opšte je poznato da su bolnice, onkoloski i kardioloski instituti prepuni vegana i vegetarijanaca. Padaju kao muve.

Ali moraju jaja i mleko. Kozije mleko jer je gušće milijardu puta, dok je kravlje kao voda naspram kozijeg.
Ne znam. Imam dosta prijatelja koji su čisti vegani i imam i vegetarijance. Ne vidim da im nešto fali. Moj dobar drugar je vegan od svoje 18. Sad ima 64.Hteo je i ranije, ali ga je keva tukla i terala da jede meso.😁 A on se zarekao da će čim ode na faks skroz izbaciti meso. I tako je i bilo. I evo ga. Živ, zdrav, prav i nije ćaci. 😁

Zato što tu priču o veganima gura holivud i Lgbt lobi. To je politička priča zaludjivanja kao i sve što dolazi od liberalnih retarda koji sve znaju o prirodi a žive isključivo na betonu i divljinu nisu videli u životu niti bi 3 dana preživeli van urbane sredine. Njima nije do toga šta njima prija nego da nameću svoje bolesti drugima. Vidiš taj glup rečnik gde se ljudi koju jedu meso nazivaju ubicama, primitivci itd. Nema to veze sa ishranom nego sa njihovom bolesnom ideologijom i politikom. Jedi bre travu, čija semenke i avokado i pusti me bre na miru da jedem meso. To su bolesnici koji bi da odlučuju šta da ti staviš u tvoj tanjir. Zato ih prozivam jer su bolesni. Odmah bi oni da određuju ko će šta u svoj tanjir. To su iste one budale koje veruju i u ispijanje mokraće jer to radi neka "kul" ličnost iz holivuda.
Ja znam i holivudske glumce, a bogami i gejevie koji jedu meso, tako da me mani tih teorija...

Nisu ni biljojedi, ljudi me mogu da svare celulozu iz biljaka, ne prezivaju kao krave itd...

Covek je svastojed, bez mesa covek mora vestackim putem da unosi neke stvari, poput vitamina b12.

E sad praistorijske populacije su bile razlicite, ali ako uzmemo pretke ranih doseljenika u Evropu, ledeko doba, ljudi su lovili, one slike po pecinama kako love mamute i bikove, ne pokazuju useve. Ecentalno su sakuoljali ata au nasli, ali aadiki nisu.
U vreme kad je bliski istok i sever Afrike pocinjao da postaje pustinja, i ne plodna zemlja, Evropu sa koje se sneg i led povlace pocinju pre oko 8000 godnna da naseljavaju doseljenici oz tih krajeva, poznati kao neolitski ratari, oni su doneli poljoprivredu u Evropu, najverovatnije preko Balkanskog poluostrva.

Ovo mi nije jasno. Možeš pojesti jabuku, paradajz, kelerabu, badem, orah... Šta ne moze da vari? 🤔
celulozu, ljudi ne poseduju enzime potrebne za to, za razliku od biljojeda. Svi biljojedi imaju eve enzime i iz celulozw u biljkama izvlace ata im treba. Npr nakedea ae kukuruza, spanaca, blite, itd pa pogledaj u wc da proatias, sve to neavarenosto vidis krava bi svarila, iz toga uzela vlakna i sta ave ne.

Moderni covek je svastojed

celulozu, ljudi ne poseduju enzime potrebne za to, za razliku od biljojeda. Svi biljojedi imaju eve enzime i iz celulozw u biljkama izvlace ata im treba. Npr nakedea ae kukuruza, spanaca, blite, itd pa pogledaj u wc da proatias, sve to neavarenosto vidis krava bi svarila, iz toga uzela vlakna i sta ave ne.

Moderni covek je svastojed
Mi nismo kopitari već su nam najbliži primati. Oni ne jedu travu. Nemamo isti sistem za varenje poput krave, ali imamo poprilično sličan gorili npr.
Ali sumnjam da će ti nešto posebno biti ako pojedes spanać ili zelje. Ili travu.
Sa druge strane, probaj neobrađeno meso. Ako uopšte uspeš da ga sažvaćeš ovim zubicima. Eto trovanja.

Ljudi nisu mesožderi – i to se vidi na svakom koraku kad uporediš ljudsku građu i potrebe sa pravim mesožderima:

1. Zubi – čovek nema očnjake lavova i vukova, nema kandže za kidanje mesa, nema “makazaste” kutnjake koji seku kosti. Umesto toga, ima ravne kutnjake za mlevenje biljaka i sitne očnjake koji ne mogu ništa da probiju.

2. Kiselina u stomaku – mesožderi imaju ekstremno jaku kiselinu koja razlaže sirovo meso i kosti. Čovekova kiselina je mnogo slabija – dovoljno jaka za kuvanu i obrađenu hranu, ali nedovoljna za sirovo meso. Zato ga mora peći, kuvati i začinjavati da bi uopšte mogao da ga pojede.

3. Creva – kod lavova i vukova creva su kratka, jer meso brzo truli i mora da prođe kroz sistem. Kod čoveka creva su duga – 6 do 7 puta duža od tela, slična biljojedima, što znači da je evolutivno prilagođen biljkama, a ne trulom mesu.

👉 Dakle, ljudsko telo nije građeno za meso. Čovek u mesu zapravo traži ono što mu treba: proteine i aminokiseline. A to se nalazi svuda – u jajima, mleku, kazeinu, soji, pasulju, leblebiji, orasima, semenkama. Dakle, ne treba mu meso, nego hranljive materije koje meso slučajno sadrži.

Zašto onda ljudi jedu meso?

Zato što im je bilo lakše – lakše je uloviti životinju i pojesti koncentrisane proteine nego skupljati i kombinovati biljke.

Zato što im je bilo lepše – ukus mesa uz so i vatru postao je uživanje, navika i tradicija.

Ali to ne znači da je čovek mesožder. Nije čak ni “pravi svejed” – jer svejed u prirodi (kao medved ili svinja) može da zakolje, pojede i svari sirovo meso. Čovek to ne može bez noža, vatre i začina.

I na kraju – tu je i moralna dimenzija:
Zašto bi jedno biće moralo da bude ubijeno, unesrećeno i mrtvo, samo da bi neko drugi sedeo za stolom i uživao u ukusu mesa? Ako sve što nam je potrebno za život i zdravlje postoji i u jajima, mleku i biljkama, onda je jasno – ubijanje za uživanje nije potreba, nego izbor. A taj izbor nosi teret patnje i nesreće drugih živih bića.

---

Zato, kada neko kaže da je čovek “mesožder”, neka pogleda u svoje zube, svoje crevo, svoju slabiju kiselinu u želucu, i neka razmisli – čovek jede meso ne zato što mora, već zato što hoće. A ono što mu zaista treba – proteini i energija – može da dobije bez ikakvog ubijanja.

Da li se slažete sa činjenicama?
Da li se slažete sa činjenicama?
Ne: ljudi bez uzimanja vitamina i minerala u tabletama nisu u stanju da opstanu samo na veganskoj dijeti => čovek nije biljojed.

Postoji vise nacina da se vidi sta pojedinac treba jesti i sta je najbolje:

Test iz krvi, pokazuje intoleranciju na hranu, sta treba izbegavati

Genetski test ishrane, poznat kao nutrigenetičku test, je analiza vašeg DNK koja otkriva koje namirnice, makronutrijenti (masti, ugljeni hidrati, proteini) i tipovi fizičke aktivnosti su najefikasniji za vaš organizam, na osnovu vašeg jedinstvenog genetskog profila. Ovim testom dobija se personalizovani plan ishrane i vežbanja koji pomaže u prevenciji bolesti, upravljanju telesnom težinom i boljem poznavanju sopstvenih potreba.

Kvantna medicina

Od ovih isao sam na test, celog organizma preko kvantne medicine i uglavnom ono sto sam i znao, primorska ishrana dosta ribe, povrevce da, al kako koje i koliko cesto, recimo grasak i mahune ne bih trebao da jedem, a jesem... onda mlečne proizvode, i to jedem sta cu navikao, od pica kafu ne bi trebalo ja konzumiram, od mesa najbolje bi bilo da jedem divljac, i tako cela lista ima namirnica po namirnica. Gluten bih trebao takodje da izbegavam, ne radim to.
U suštini dobra stvar, svasta se da videti.
Nisam alergican na bilo sta, ali eto moj organizam nije bas predodredjen za sve namirnice, i za svakog je drugacije.

Back