- Poruka
- 4.451
Svaka čast. Istina. Svi misle da sve znaju!Najgora osobina danas svako ima stav
Najviše volim otvorenost kod ljudi, koji znaju da postoji mogućnost da je drugi u pravu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svaka čast. Istina. Svi misle da sve znaju!Najgora osobina danas svako ima stav
Управо то. Лако је бити превише сигуран у нешто. Ваља бити сугран само онолико колико твоје знање оправдава.Ali tinejdzer ima stav da je najpametniji i da nema autoritet
Став се не може формирати на основу предрасуда.Meni su najodbojni oni koji formiraju stavove na osnovu predrasuda, sa takvima obično nikakva rasprava ne dolazi u obzir...
Тинејџер је одличан пример особе која има чврст али неоснован став.Како је тема дошла до тинејџери појма
Stav : ne volim Špance jer mnogo lažu, predrasuda : Španci su lažovi (nikada nije bio u Španiji niti upoznao nekog Španca ali je čuo negde ili pročitao) -primer.Став се не може формирати на основу предрасуда.
Предрасуде има свако.
Зависи да ли нешто бранимо неодбрањиво формом, то ти је због предрасуда.
Свако има одређени ниво предрасуда. Предрасуде су сличне очекивањима.Stav : ne volim Špance jer mnogo lažu, predrasuda : Španci su lažovi (nikada nije bio u Španiji niti upoznao nekog Španca ali je čuo negde ili pročitao) -primer.
Stav : Srbi su nabolji narod na svetuСвако има одређени ниво предрасуда. Предрасуде су сличне очекивањима.
Далеко је прихватљивије имати предрсуде које могу да се мењају од неоснованих ставова о народу нарочито ако се ради о сопственом.
Много бољи став од "Срби су глуп народ".Stav : Srbi su nabolji narod na svetu![]()
Oba stava su predrasude. Zavisi na osnovu čega ih izneseš ali uopštavanje je velika greška kod forimranja stava.Много бољи став од "Срби су глуп народ".
Предрасуде могу да се коригују. То не зависи од нас искључиво.Oba stava su predrasude. Zavisi na osnovu čega ih izneseš ali uopštavanje je velika greška kod forimranja stava.
Naravno da stavovi mogu da se koriguju, samo glupi ljudi i pored argumenata ne koriguju svoje stavove.Предрасуде могу да се коригују. То не зависи од нас искључиво.
Изјаве "Срби су заостао, глуп,.." народ и сличне су већ став.
Неоснован.
Као што је наратив национализма.
Када национализам пропагирају други тада је некима прихватљиву.
Када то раде Срби, који имају чиме да се поносе, тада нас називају шовинистима.
Двоструки аршини.
Ако постоје аргументи. Некада их нема колико год се тражили.Naravno da stavovi mogu da se koriguju, samo glupi ljudi i pored argumenata ne koriguju svoje stavove.
То раде обе стране али ти си намерно у негативном светлу ставио само једну -- она за коју се не залажеш.Recimo, pitanje da li Srbija treba da uvede sankcije Rusiji. Oni koji nemaju stav će da kažu ''Ne znam, ne pratim, ne interesuje me'' i to je razumljivo. A prenosioci tuđeg stava će reći ''Nikako! Makar i svi mi izginuli, nikako ne smemo da izdamo Ruse. Rusi su naša braća. Samo još malo da sačekamo i Rusi dolaze da nas oslobode.''
Pametni ljudi koji najbolje prodju u zivotu.Људи без става траже смисао у животу али често не налазе прави.
Често живе у сенци других, без своје воље, питају се у тишини.
Скоро сваки дан је исти, без икаквог трага, живот и магла.
Да ли икада пронађу став?
Djole, govoris o sebi, o svemu imaš stav većine ili najmoćnijih po svom mišljenju....Stav sluzi da se primete , izadju da bodu oci,kontriraju i o svemu imaju misljenje,vidno nemaju iskustva al su na netu bitni ako ga pokazu ,bukvalno mi se gade ljudi sa stavom,treba mi neki drevni mudrac da cuti ,da me pusti da istresem sve sta mi drugi tovare i da se smirim,rasteretim da me nista i niko ne zanima
Stav je socijalizacijom stečena, relativno trajna mentalna dispozicija, koja se
ispoljava kao tendencija da se misli, oseća i postupa na određeni način.
Dakle, stav nije mišljenje ili stanovište stečeno razmišljanjem o nekoj
pojavi.
Meni su najodbojni oni koji formiraju stavove na osnovu predrasuda, sa takvima obično nikakva rasprava ne dolazi u obzir...
logicno, da ti je iskustvo bilo drugacije, i stav bi..ali nema objektivnosti, mozda samo istina kojoj treba pogledati u oci!Ili sopstvenog iskustva. Čak i da se zanemari činjenica da je jedan mali ljudski život nedovoljan za formira validan uzorak ( iako bi i taj uzorak ima izuzetke)- ta iskustva ako se i ponavljaju govore o sopstvenom kalupu, obrascu koji ih formira.
Uglavnom je tako, ali ako se ne može iskočiti iz sopstvenog ugla, sagledati drugačije mogućnosti, onda takav stav ima ograničen domen.logicno, da ti je iskustvo bilo drugacije, i stav bi..ali nema objektivnosti, mozda samo istina kojoj treba pogledati u oci!