Ljubomora

blondi:
ako je ljubav iskrena - ljubomora ne postoji... jer iskrena veza zahteva od vas potpuno poverenje, total devotion... a da bi ljubav bila iskrena tj da bi iskreno voleo moraš verovati... a kad veruješ nekome i njegova sloboda te ne opterečuje... ljubav treba da zapuni ta prazna mesta gde se inače sakriva ljubomora, dok nisu svi kutovi srca puni otvoreni ste za negativna osečanja... zato napunite srce ljubavlju a ne strahom... strah u vezi je samo posesivnost, egoizam, egocentričnost... i na kraju se to razvija u bolest zvanu ljubomora

ja jednostavno nisam ljubomorna... ako osetim neki strah... znam da je svemu došao kraj... lagano se okrenem i nestanem... volim slobodu a i dajem je partneru ...

I ti si u pravu. Ali to vazi samo za ljude koji su slicni tebi. Neki prosto nisu takvi, ne razmisljaju tako. Sloboda, sve je relativno. Ako se neko pored mene ne osjeca slobodnim ukoliko mi zasmeta da sa drugovima zijeva u curicu u minicu koja vrti na stiklama, onda prosto razlicito definisemo slobodu.

Sto ljudi sto cudi. Nije ljubomora samo provjeravanje njegovih poruka ili preturanje po dzepovima ili opsta histerija jer je odgovorio negoj djevojci na pitanje kolik oje sati i uz to joj se (sram ga bilo) nasmjesio. Ne, to je i ono kada stanes pred ogledalom i sredjujes se da budes najljepsa na svijetu, da zracis. To je i kada ga na ulici jako zagrlis jer ga ne das nikome. Ni, ulici, ni ljudima, ni pticama. I puno ga volis. To je kada se (pomenu Gazdarica) trudis oko sebe zbog njega. Ne da bi ga zavela ili smuvala nego da bude srecan i ponosan.

Ta ljubomora j normalna u svakoj vezi i dobrodosla je dok joj ne das da naraste. A i to zna da se desi.

HEBEHA:
I ti si u pravu. Ali to vazi samo za ljude koji su slicni tebi. Neki prosto nisu takvi, ne razmisljaju tako. Sloboda, sve je relativno. Ako se neko pored mene ne osjeca slobodnim ukoliko mi zasmeta da sa drugovima zijeva u curicu u minicu koja vrti na stiklama, onda prosto razlicito definisemo slobodu.

Sto ljudi sto cudi. Nije ljubomora samo provjeravanje njegovih poruka ili preturanje po dzepovima ili opsta histerija jer je odgovorio negoj djevojci na pitanje kolik oje sati i uz to joj se (sram ga bilo) nasmjesio. Ne, to je i ono kada stanes pred ogledalom i sredjujes se da budes najljepsa na svijetu, da zracis. To je i kada ga na ulici jako zagrlis jer ga ne das nikome. Ni, ulici, ni ljudima, ni pticama. I puno ga volis. To je kada se (pomenu Gazdarica) trudis oko sebe zbog njega. Ne da bi ga zavela ili smuvala nego da bude srecan i ponosan.

Ta ljubomora j normalna u svakoj vezi i dobrodosla je dok joj ne das da naraste. A i to zna da se desi.

nevena nemoj da dajes tako duge odgovore jer ovde citaju najvise do 4 recenice.
Milism, ovo ono, ynas, dzabe se trudis, e.

@JD...ne znam zasto bi bas tebi poverovala... ;) :)

Ljubomora je slozena emocija koju sacinjava veza vise osecanja, recimo d su to otprilike strah da ne izgubimo ono sto nas cini zadovoljnim, ljutnja na osobu koja svojim ponasanjem to prouzrokuje, osecaj da smo manje vredni ili manje voljeni...i verovatno postoji jos osecanja koja sintetisu ljubomoru...sve ti osecaji mogu da budu manje ili vise racionalni...

Etotako je jednom lepo pisala o tome na podforumu Ljubomora...

uzasno sam ljubomorna
mogla bi mu glavu otkinuti , shutnuti ga u dupe, kosu mu pocupati, isamarati gam ispljuvati ..........joj bre

vristati na njega
plakati u istom momentu
uh
uh ggggrrrrrr

ALI NISTA OD TOGA NIKADA NISAM URADILA

NISTA

samo "ladno" odem

retko kad pokazem emocije, nikada nista nekazem
cek umem i da se "salim"
ali kad dodjem kuci
pravo wc i plakanje, osudjivanje same sebe jer nisam u mogucnosti da ista kazem , znam da bi pocela plakati i da onda nema nista od ljubomrne scene

a tako bi volela da sam "normalna" :?

bobba:
uzasno sam ljubomorna
mogla bi mu glavu otkinuti , shutnuti ga u dupe, kosu mu pocupati, isamarati gam ispljuvati ..........joj bre

vristati na njega
plakati u istom momentu
uh
uh ggggrrrrrr

ALI NISTA OD TOGA NIKADA NISAM URADILA

NISTA

samo "ladno" odem

retko kad pokazem emocije, nikada nista nekazem
cek umem i da se "salim"
ali kad dodjem kuci
pravo wc i plakanje, osudjivanje same sebe jer nisam u mogucnosti da ista kazem , znam da bi pocela plakati i da onda nema nista od ljubomrne scene

a tako bi volela da sam "normalna" :?
U jeee... smireno devojko...
Ipak si normalna...ali malo to suptilnije...
Pokusaj da kazes ....nekako....na neki bar relativno smiren nacin...

bobba:
nema sanse
znam ja sebe
samo krenu suze
a tako bi rado rekla i vrisnula

smrc........:)))
Pa dobro ...isplaci se izvristi... sta onda...
Bila je tema o plakanju i skoro sve su rekle da placu...cak i pred tipovima... nije to nista neobicno... I onda pretpostavi tipovu reakciju... mozda bude i pozitivna...
A nemoj bas udarati...

Pera_Zdera:
Pa dobro ...isplaci se izvristi... sta onda...
Bila je tema o plakanju i skoro sve su rekle da placu...cak i pred tipovima... nije to nista neobicno... I onda pretpostavi tipovu reakciju... mozda bude i pozitivna...
A nemoj bas udarati...

hehe kazes nemoj da udaras....ma jok bre....:)))
neboj se mene.....:razz:

:-? Kao sto svi vec znamo,ljubomora moze da predje u takozvano opsesiju...koja zna samo da unisti vezu...koja pruza samo nepoverenje.
Jako bih zelela da cujem vase komentare povodom toga,i dali i kakvi izlasci iz toga postoje?Ako vec nekog volite,ali vam skoro svakodnevno pokazuje znake ljubomore,(sa ili bez razlogom )koje se samo skupljaju i stvara vam neku depresiju i nervozu u vama?

EEEEEEEEEE,Kraljevcanka,ljubomora ubija,zapamti UBIJA,
Ja sam mnogo voleo,sve dao,i davao ali bio previse ljubomoran,Uglavnom bez razloga.
I na kraju ubio sam vezu koja je trajala i zenu svog zivota.

kraljevcanka:
:-? Kao sto svi vec znamo,ljubomora moze da predje u takozvano opsesiju...koja zna samo da unisti vezu...koja pruza samo nepoverenje.
Jako bih zelela da cujem vase komentare povodom toga,i dali i kakvi izlasci iz toga postoje?Ako vec nekog volite,ali vam skoro svakodnevno pokazuje znake ljubomore,(sa ili bez razlogom )koje se samo skupljaju i stvara vam neku depresiju i nervozu u vama?

Ljubav se polako pretvarala u ravnodusnost i prazninu i zavrsila sam raskidom. Za mene je to bio najbolji izlaz iz takve situacije.

darijus:
EEEEEEEEEE,Kraljevcanka,ljubomora ubija,zapamti UBIJA,
Ja sam mnogo voleo,sve dao,i davao ali bio previse ljubomoran,Uglavnom bez razloga.
I na kraju ubio sam vezu koja je trajala i zenu svog zivota.

Da nazdravimo tome,ZIVELIII!!!!!!!.

Napravio sam istu glupost a nisam imao razloga za ljubomore:sad: :sad: :sad: :-( :sad: :sad:

Muskarac+Devojka=Savrsena Veza-Ljubomora=Alo Pozega javi se (Raskid)

toga se upravo i ja plasim...Raskida...
Ne zelim da ga izgubim ni u kom pogledu...
Zaista je super,i odgovara mi u svim poljima,
al ta ljubomora me zaista po nekad gusi...

Pitanje?

Ima li sanse za promenu po tom pitanju?

kraljevcanka:
al ta ljubomora me zaista po nekad gusi...

Pitanje?

Ima li sanse za promenu po tom pitanju?
Pa budi pozitivna. Prvo ima neki uzrok te ljubomore... probaj da ga uocis i eliminises.

Zamisli casu u koju kaplje voda... i kad tad ce se ta casa prepuniti. Ali ako zavrnes slavinu da ne kaplje ta voda ce vremenom i ispariti... Tako da zavrni slavinu. :wink:

ljubomora ne proizilazi iz toga da li ti on veruje ili ne vec iz toga da ne zeli da ispadne majmun ....tj da ga neko napravi takvim ......to sve zavisi kakve su mu bile prethodne veze tj ako je vec imao vezu gde je ispao .....onda teshko da moze nekom da veruje 100% ...tj moracesh non-stop da mu pokazujesh da ti je on jedini naj...naj naj naj ....sve... ali i tada je pitanje ....

kraljevcanka:

Objasni nam samo kako moze da ti odgovara po 'svim poljima" osim krevetskog ako je ljubomoran?
Ima kintu? Sponzorusa si
Zanimljiv je? Kako kad je ljubomoran?
Ima dobru dusu? a ljubomoran je?
POstuje te? Cini ti se. Ljubomorni ljudi trtiraju zenu kao g ovno.

Znaci, jos jedna labava teorija sa jakim temeljem u karanju kao sustini toga da ce zene da otrpe sve radi kite.

Back