Ljubitelji zivotinja /VEGETARIJANCI

U specijaliziranim radnjama tipa - zdrava hrana, moze da se nadje jogurt i mleko od soje. Takodje i u Merkatoru ima da se kupi jogurt od soje.
Evo recept za jogurt od soje.
http://www.soya.be/how-to-make-soy-yogurt.php

Hvala, samo, ne znam gde da nadjem bakterije... Dobro, znaci, potraga... :(

Pa u suštini, i ne treba ti.
Ja je i ovako retko stavljam..baš zato što mi ne odgovara jer malčice promeni ukus.
Žućkaste su palačinke čak i kada se ništa ne doda da "požuti" :).

Da, prejako je. Nego, poslala sam ti na kraju onaj Petin kuvar ili ne? Ne mogu da se setim.

evo ja malo da se prikljuchim, ako primate nove chlanove :D inache ja sam od nedavno lakto-ovo vegetarijanac sa zheljom da postepeno predjem u vegana :)

Htela sam da vas pitam za mishljenje o tome shto se u jako veliki broj namirnica stavljaju emulgatori (E oznake) koji su dobijeni iskljuchivo okrutnoshtju nad zhivotinjama, a da veliki broj ljudi ne zna za to? To jest, svi to mogu da vide na ambalazhi, samo shto retko ko zna da su zhivotinjskog porekla, a nalaze se u najrazlichitijim namirnicama - chak i hlebu (!) obratite pazhnju na hlebove iz maxi-ja i sl. Da li ste znali za to?

Potrazhitju sajt na kome sam to prochitala pa tju postaviti link.

evo ja malo da se prikljuchim, ako primate nove chlanove :D inache ja sam od nedavno lakto-ovo vegetarijanac sa zheljom da postepeno predjem u vegana :)

Htela sam da vas pitam za mishljenje o tome shto se u jako veliki broj namirnica stavljaju emulgatori (E oznake) koji su dobijeni iskljuchivo okrutnoshtju nad zhivotinjama, a da veliki broj ljudi ne zna za to? To jest, svi to mogu da vide na ambalazhi, samo shto retko ko zna da su zhivotinjskog porekla, a nalaze se u najrazlichitijim namirnicama - chak i hlebu (!) obratite pazhnju na hlebove iz maxi-ja i sl. Da li ste znali za to?

Dobrodosla !:bye:

Nisu svi E aditivi zivotinjskog porekla, ja sam vec pisala o tome na nekoj temi.

Ali, sigurno se i osecas zdravije.

I jeste mi dugoročni cilj, nevezano za moralne razloge promene ishrane, skidanje viška kilograma a ovih 5kg je početak. I da, laboratorijski rezultati su sasvim zadovoljavajući i osećam se dobro koliko je to moguće.

:klap: super :)

Pa od ishrane mnogo zavisi.

Kako da ne, samo kad pomislim da sam se rešila hormona stresa iz mesa i griže savesti zbog jedenja leševa!

Dobrodošla i hvala na info. :) Inače, MP jeste pisala o tome, možda baš na ovoj temi, ne sećam se tačno.

Pa svaka cast, ako si to htela. Valjda cu se i ja ugojiti toliko, pocinjem da licim na kostur. I da se pitam da li mozda stvarno imam pantljicaru.

Offtoppic: ogromna većina pasa je ima i ljudi koji vole životinje su ugroženi, to su statistički podaci sa poslednjeg predavanja u VKS (veterinarska komora Srbije), možda ne bi bilo loše da uradiš koprokulturu.

Da, postoje načini da i uz veg. ishranu regulišeš kilažu baš onako kako hoćeš. Interesantno da, što se većine vitamina, minerala... i ostalih supstanci za koje mesojedi misle da nama fale u ishrani običnim guglanjem ispostavi da su najbogatiji izvori zapravo biljnog porekla! :lol: Tako, recimo, najviše fosfora ("A kako ćeš bez ribe?!") ima u semenkama bundeve, kalcijuma ("Uh, ti vegani preteruju, nigde nema kalcijuma kao u mleku) u leblebijama (a ima ga dosta i u smokvama) a bukvalno sve mahunarke obiluju gvožđem, vitaminima B kompleksa i esencijalnim aminokiselinama.

Arlington Road hvala na dobrodoshlici :cao:

Moderna Pevacica, nisam mislila na sve, samo sam htela da kazhem da ima jako puno tako dobijenih emulgatora koje koriste, a da eto, jako veliki broj ljudi - bar u mom okruzhenju - uopshte ne zna za to.

Ako mozhesh, kazhi mi u kojoj temi si pisala o tome, da ne gnjavim onda ovde :D

Tako na primer, u skoro svim hlebovima iz maxi-ja ima E472 i E476 - a za oba sam prochitala da su dobijeni okrutnoshtju nad zhivotinjama...

Nashla sam i link: http://www.ogledalce.co.rs/tekst.php?id=37&id_kat=9

I jeste mi dugoročni cilj, nevezano za moralne razloge promene ishrane, skidanje viška kilograma a ovih 5kg je početak. I da, laboratorijski rezultati su sasvim zadovoljavajući i osećam se dobro koliko je to moguće.

Polako, tek si pocela. ;) Videces sta te ceka kasnije.

MP jeste pisala o tome, možda baš na ovoj temi, ne sećam se tačno.

Pisala sam. Sada cu joj pronaci. U stvari, to je meni pisao jedan decko, kojis e pali na mene, pa hoce da me smuva preko borbe za zivotinje. A meni je to znacajno, posto u Srbiji nema oznaka koja je hrana kosher i koja je pogodna za vegetarijance, kao sto sam ja. Dok sam zivela u Izraelu, sve je bilo jasno.

Offtoppic: ogromna većina pasa je ima i ljudi koji vole životinje su ugroženi, to su statistički podaci sa poslednjeg predavanja u VKS (veterinarska komora Srbije), možda ne bi bilo loše da uradiš koprokulturu.

Da, postoje načini da i uz veg. ishranu regulišeš kilažu baš onako kako hoćeš. Interesantno da, što se većine vitamina, minerala... i ostalih supstanci za koje mesojedi misle da nama fale u ishrani običnim guglanjem ispostavi da su najbogatiji izvori zapravo biljnog porekla! :lol: Tako, recimo, najviše fosfora ("A kako ćeš bez ribe?!") ima u semenkama bundeve, kalcijuma ("Uh, ti vegani preteruju, nigde nema kalcijuma kao u mleku) u leblebijama (a ima ga dosta i u smokvama) a bukvalno sve mahunarke obiluju gvožđem, vitaminima B kompleksa i esencijalnim aminokiselinama.

Ni krava ne pije mleko, a uzimamo kalcijum iz mleka. Ali, nemoj da se zaleces, tek si pocela. ;)

Arlington Road hvala na dobrodoshlici :cao:

Moderna Pevacica, nisam mislila na sve, samo sam htela da kazhem da ima jako puno tako dobijenih emulgatora koje koriste, a da eto, jako veliki broj ljudi - bar u mom okruzhenju - uopshte ne zna za to.

Ako mozhesh, kazhi mi u kojoj temi si pisala o tome, da ne gnjavim onda ovde :D

Tako na primer, u skoro svim hlebovima iz maxi-ja ima E472 i E476 - a za oba sam prochitala da su dobijeni okrutnoshtju nad zhivotinjama...

Nashla sam i link: http://www.ogledalce.co.rs/tekst.php?id=37&id_kat=9

Izvoli, link! Nadam se da neces vise biti tako hladna prema meni. :(

http://forum.krstarica.com/showthread.php/457405-NE-KUPUJTE-PROIZVODE-TESTIRANE-NA-ZIVOTINJAMA-!!!?p=17903583&viewfull=1#post17903583

Back