TARASS BULJBA
Početnik
- Poruka
- 3
Obožavam kari
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svaka cast. Nadji mi 100% adekvatnu zamenu za jogurt i eto i mene!
Kurkumu sam trazila pre par meseci, nema je nigde solo, samo u kariju, a njega ne volim i nekako mi ne ide sa eurokremom.Ali vredi pokusati.
U specijaliziranim radnjama tipa - zdrava hrana, moze da se nadje jogurt i mleko od soje. Takodje i u Merkatoru ima da se kupi jogurt od soje.
Evo recept za jogurt od soje.
http://www.soya.be/how-to-make-soy-yogurt.php
Pa u suštini, i ne treba ti.
Ja je i ovako retko stavljam..baš zato što mi ne odgovara jer malčice promeni ukus.
Žućkaste su palačinke čak i kada se ništa ne doda da "požuti".
Kurkumu sam trazila pre par meseci, nema je nigde solo, samo u kariju, a njega ne volim i nekako mi ne ide sa eurokremom.Ali vredi pokusati.
Hvala na info, ali baš mi nije usput.![]()
Nego, da vam se pohvalim, smršala sam 5kg od zimus.I nema to veze sa fizičkom aktivnošću, nisam je menjala, promenila sam samo režim ishrane.
Nego, da vam se pohvalim, smršala sam 5kg od zimus.I nema to veze sa fizičkom aktivnošću, nisam je menjala, promenila sam samo režim ishrane.
Dobrodosla !evo ja malo da se prikljuchim, ako primate nove chlanoveinache ja sam od nedavno lakto-ovo vegetarijanac sa zheljom da postepeno predjem u vegana
Htela sam da vas pitam za mishljenje o tome shto se u jako veliki broj namirnica stavljaju emulgatori (E oznake) koji su dobijeni iskljuchivo okrutnoshtju nad zhivotinjama, a da veliki broj ljudi ne zna za to? To jest, svi to mogu da vide na ambalazhi, samo shto retko ko zna da su zhivotinjskog porekla, a nalaze se u najrazlichitijim namirnicama - chak i hlebu (!) obratite pazhnju na hlebove iz maxi-ja i sl. Da li ste znali za to?
Potrazhitju sajt na kome sam to prochitala pa tju postaviti link.
evo ja malo da se prikljuchim, ako primate nove chlanoveinache ja sam od nedavno lakto-ovo vegetarijanac sa zheljom da postepeno predjem u vegana
Htela sam da vas pitam za mishljenje o tome shto se u jako veliki broj namirnica stavljaju emulgatori (E oznake) koji su dobijeni iskljuchivo okrutnoshtju nad zhivotinjama, a da veliki broj ljudi ne zna za to? To jest, svi to mogu da vide na ambalazhi, samo shto retko ko zna da su zhivotinjskog porekla, a nalaze se u najrazlichitijim namirnicama - chak i hlebu (!) obratite pazhnju na hlebove iz maxi-ja i sl. Da li ste znali za to?
Ali, sigurno se i osecas zdravije.
super
Pa od ishrane mnogo zavisi.
evo ja malo da se prikljuchim, ako primate nove chlanoveinache ja sam od nedavno lakto-ovo vegetarijanac sa zheljom da postepeno predjem u vegana
Pa svaka cast, ako si to htela. Valjda cu se i ja ugojiti toliko, pocinjem da licim na kostur. I da se pitam da li mozda stvarno imam pantljicaru.
I jeste mi dugoročni cilj, nevezano za moralne razloge promene ishrane, skidanje viška kilograma a ovih 5kg je početak. I da, laboratorijski rezultati su sasvim zadovoljavajući i osećam se dobro koliko je to moguće.
MP jeste pisala o tome, možda baš na ovoj temi, ne sećam se tačno.
Offtoppic: ogromna većina pasa je ima i ljudi koji vole životinje su ugroženi, to su statistički podaci sa poslednjeg predavanja u VKS (veterinarska komora Srbije), možda ne bi bilo loše da uradiš koprokulturu.
Da, postoje načini da i uz veg. ishranu regulišeš kilažu baš onako kako hoćeš. Interesantno da, što se većine vitamina, minerala... i ostalih supstanci za koje mesojedi misle da nama fale u ishrani običnim guglanjem ispostavi da su najbogatiji izvori zapravo biljnog porekla!Tako, recimo, najviše fosfora ("A kako ćeš bez ribe?!") ima u semenkama bundeve, kalcijuma ("Uh, ti vegani preteruju, nigde nema kalcijuma kao u mleku) u leblebijama (a ima ga dosta i u smokvama) a bukvalno sve mahunarke obiluju gvožđem, vitaminima B kompleksa i esencijalnim aminokiselinama.
Arlington Road hvala na dobrodoshlici![]()
Moderna Pevacica, nisam mislila na sve, samo sam htela da kazhem da ima jako puno tako dobijenih emulgatora koje koriste, a da eto, jako veliki broj ljudi - bar u mom okruzhenju - uopshte ne zna za to.
Ako mozhesh, kazhi mi u kojoj temi si pisala o tome, da ne gnjavim onda ovde
Tako na primer, u skoro svim hlebovima iz maxi-ja ima E472 i E476 - a za oba sam prochitala da su dobijeni okrutnoshtju nad zhivotinjama...
Nashla sam i link: http://www.ogledalce.co.rs/tekst.php?id=37&id_kat=9
Izvoli, link! Nadam se da neces vise biti tako hladna prema meni.
Hvala ti puno![]()
izvini stvarno, nije mi bila namera
![]()
Jao, ali bash sam se razocharala, sad opet moram da jedem beli hleb, jer su mi ovde u pekari kod mene rekli da samo u obichan hleb i kifle i sl. ne stavljaju E476 i valjda E 472![]()