milos-mimi
Zainteresovan član
- Poruka
- 412
bljak! ne bi je probao pa da mi plate...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni organizam traži voće. Kraj.
Ako je paradajz povrće, onda jedem i to od povrća, vrlo retko (ali ne zato što je ne volim) šargarepu i.. i... ?!
Lubenicu!![]()
Poz Mari hvala sto si me uputila na ovu temu. Meni vegeterijanstvo deluje kao pozitivna stvar, mada nikada nebih mogao biti cist vegeterijanac, jer sam zavisnik od mleka.Kad tad cu pokusati da budem vegeterijanac (nadam se uskoro) i ako ne uspem bar cu se truditi da sto manje jedem meso.
Tesko je postovati posle Valerie!
Ali, reci cu zasto me uvek novembra meseca hvata posebna tuga....sad ce svinjokolji!
Kad sam ja bila dete, a iz kraja sam gde je to tradicija, po cele noci nisam spavala uoci svinjokolja i sve se razmisljala da idem da pustim sve svinje kojima je ovo poslednja noc.
Zao mi je sto sam tek sada donela odluku da meso vise ne jedem.
Ja vala zivotinje volim al da mi neko ukine meso iz sasvim prirodne (da napomenem) ishrane, ne bi podnela... Htela sam da budem vegetarijanac u srednjoj, nisam jela meso neko vreme, i zdravlje i snaga su mi otisli u... znaci tako smo napravljeni... i zivotinje jedu zivotinje, i mi smo zivotinje i ne vidim sta je cudno u svemu tome. zalazem se protiv nehumanosti, ne bi mogla ni supu od kokoske koju sam videla da su je ubili, al bas se ne mogu zamislim da zivim na tikvicama il slicno. jos bez jaja sira i mleka-to je mazohizam za moj pojam. pa sta jedes-travu i bele rade? izvini al ja to nikad razumeti necu
Sad ću da napišem ono što sam ti i u reputaciji napisala-više se muva uhvati na med nego na sirće. Nikome ništa ne namećem, samo se držim svojih stavova i više me niko i ne forsira. Moje dete je sinoć tražilo neke kobasice za doručak i kupile smo JOJ kobasice za doručak. Naravno, ne propuštam priliku da joj bez patetike provučem kroz uši klanje kao vezu između životinja u štali i mesa na stolu, verujem da će kad dovoljno poraste znati i sama šta je ispravno. Volela bih da su mojji roditelji malo više potencirali na tome, ne bih tako teško podnela tranziciju-i dan-danas me uhvati nostalgija od mirisa ćevapčića.![]()
I svakako kao veliki problem stoji nedostupnost nekih osnovnih namirnica kao što su recimo sirove leblebije koje su po sastavu proteina, gvožđa i vitamina B kompleksa odlična zamena za meso. To je jedino što mi nedostaje u "provinciji", nemam uslova da se hranim kako hoću jer jednostavno nemam gde da kupim ono što mi treba.
Nije vezano za temu, ali na takve psi samo kidišu. Moram priznati da samo njih nisam u stanju da odbranim... ono, istini za volju, to ni ne želim.To sam pomislila kad je neki verski fanatik navalio na mene kako je Hrist jedini spasitelj, blablablab... i pomislila sam "Čoveče, nije valjda da ja ovako zvučim kad pričam o vegetarijanstvu"?![]()
I shvatila sam da verovatno zvučim i onda sam se poklopila ušima.
Sinoć su moj muž, mesožder, i moja ćerka koja pokazuje sve sklonosti da izraste u vegetarijanca, pričali o životinjama i mesu, počelo je od njenih utisaka o emisijama na Animal planet-u pošto je avgust shark month. Samo sam ćutala i slušala, da bi na kraju ona izjavila "Jaaadne jaaage!" A njegova pitanja su bila otprilike kako se pravi meso (na šta je ona davala odgovore tipa Od ajkula-jer je juče ajkula zagrizla celu tunu a ostao je komad tune iz kog je virilo-meso) i koje se sve životinje ručaju...
Naravno da ima razlike među više ljudi sa istom krvnom grupom, recimo ja volim pomorandže i prija mi njihov ukus, a nemam ni neke smetnje kad ih jedem a piše da ne odgovaraju mojoj krvnoj grupi. Ali ta neka osnovna načela bi bila tačna i verujem da mi upravo to pravi dodatni problem.