ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ženama bi bilo dosadno da nema onih koji im ruše iluzije..:lol:..a opet, "onih" uspevaju nekako da probude
žensku znatiželju (koja je rak rana svake ženskice bre, ko da je ta znatiželja (de)genetski
predispozicionirana tačka u malom mozgu koja svaku ženu gura direkt u grotlo zablude) i potrebu
da borbom prsa u prsa promene poziciono mesto spram unapred na poraz osudjenog dispozicionog mesta...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Jest...
Tako Vam nadodje nekako...

Zene su "mekana bica izmedju dece i muskaraca..." - jedna od dobrih antickih definicija
Vama je u prirodi da budete nesrcne, pa cak i kada ste srecne, izmislite razlog za cmizdrenje...
Naravno mi M.Bivoli odmah Vas tesimo... iako znamo da se precesto folirate, bas smo slabi na vase suze...

... tu bas nastaju najsocniji ljubavni sokovi .... od oboje ...

ccc.c.c.ccc

Jest...
Tako Vam nadodje nekako...

Zene su "mekana bica izmedju dece i muskaraca..." - jedna od dobrih antickih definicija
Vama je u prirodi da budete nesrcne, pa cak i kada ste srecne, izmislite razlog za cmizdrenje...
Naravno mi M.Bivoli odmah Vas tesimo... iako znamo da se precesto folirate, bas smo slabi na vase suze...

... tu bas nastaju najsocniji ljubavni sokovi .... od oboje ...

ccc.c.c.ccc

Nije tako.
Nesrecne su samo one koje prihvate da cekaju da ih neko drugi usreci i one koje su ubedili "na vreme" da im sreca zavisi od muskarca. Pa jos kad se upare sa doziranim "deliteljem srece"...eto suza za roman.

Jeste ...

cak i kada nije tako ...

Zenski um principijelno cmizdri (figurativno) ...
(skriveno u amigdalama ... zaceprkaj tamo ... )

Ima i jakih kraljica, no to ti nije pravilo ...

---
Draga moja Modesti,
Sisata lepotico stripa moje rane mladosti...
--
Srdacan pozdraf
Ja

Poslednja izmena:
Jeste ...
cak i kada nije tako ...
Zenski um principijelno cmizdri (figurativno) ...
(skriveno u amigdalama ... zaceprkaj tamo ... )
Ima i jakih kraljica, no to ti nije pravilo ...
---
Draga moja Modesti,
Sisata lepotico stripa moje rane mladosti...
--
Srdacan pozdraf
Ja

Sada cemo i o anatomiji... Ne secam se da sam ikada procitala da je medicina utvrdila razliku izmedju muske i zenske amigdale.
A sa mojom je sve u redu, garant. Mozda sam kraljica, ali to ne znam. :p

p.s. hvala na pozdravu i budi ozbiljan, na ozbiljnoj si temi. :cool:

Nauka ne utvrdjuje ono sto je izvan nauke (nadnauku), jer nema ingerencije izvan naucnog metoda.

Ljudski um je odraz mikrokosmosa u makrokosmosu... (zavrsavam sa Amigdalama)

Pojavom racunarske tehnologije nauka gubi na naucnom metodu, a dobija na tehnici.
Nauka postaje vise tehnika nego nauka (involucija / dijalektika - negacija negacije), te ce se urusiti kao i poslednje 2 sestre - Magija i Religija.

Da skratim, Iracionalno nije predmet naucnog rada nad trecoj Sestri - Nauci
Iracionalno musko - kosmicka beskonacna sila - pozadinsko zracenje prva energija ekspanzije - rasplinjavanje
Iracionalno zensko - kosmicka singularna sila - crna rupa, sazimanje i privlacnost do nicega - privlacnost

---
Toliko o kosmogoniji draga i jaka Modesti. B.
Ljubim te u tvoj Z.princip singularnosyi i Crnu rupu...
Srdacan Pozdrav
Ja i moje Jastvo

Ljubav je najjaci pokretac, daje slobodu, od nje srce puca. Nema dalje od toga. To je kraj trazenja i uzivanja, od tad nadalje je strepnja. Ali ipak jedva cekam taj tren. Jer toliko traje taj gromoviti osjecaj.

ljubav moze 'nako.... a moze i vako :)

ima istine
ali cim se pohebes
pa cim drugi put izadjes
pa cim jedva cekas na treci put
uhvacena si u kandze njene neumitnosti
bas ko kad ovde cekas da procitas neciji post
koji te cini sretnom u meri da ti osmeh ne silazi sa lica
i sa njime zapocinjes novi dan gde ti je sve do yaya
a dosla si tuzna shebana mozda nadrqane volje
i sa minutima koji ti proticu sve to nestaje
neka toplina te obuzima gde ti oci sjaje
prekrstas noge jer ti se piski ko nikad
a ti zelis da ovo traje i traje i traje
iako se znojis i iako si gladna
iako se u snovima cimas
i budis iz njih sva vrela
znas da neceg tu ima
neceg nenormalnog
a cula si da neki
tome daju ime
ljubav

:klap:

P. S. Aplauz je za tekst - je'bote, dobar je ko da ga je sam Kojatkin, a ne Ravijojlo pisao! :malav:

kojatkine... ljubav je kad moras da nadjes metafizicki komplement sebe, znaci ne nekog sa viskom no sa rupom i onda se frazeoloski receno nadopunjujuce razvijate do tog saznajnog horizonta. kada komplement ne zeli da bude vise reflektovana slika tebe i tvog spektra mudrosti i zastrani u npr. svom primalnom kriku, etimoloski receno ko ljubav u nici, :) onda ti se prizma znanja, stanja, htenja i duhovnog razvijanja lomi iskljucivo na b&w i utopijske valere svakodnevnog sivila. to se zove pad andjela jer postajes deo one druge sile gde je taj spektar totalno nebitan i gde vladaju drugi zakoni kao i sile

hmmm...dal ce mu se svidi ovaj nik ko onja ne znam bas :mrgreen:

Ljubav je najjaci pokretac, daje slobodu, od nje srce puca. Nema dalje od toga. To je kraj trazenja i uzivanja, od tad nadalje je strepnja. Ali ipak jedva cekam taj tren. Jer toliko traje taj gromoviti osjecaj.
Izgleda da si po bilo koju cenu odlučila da ne izdaš svoje principe, ti trenutačno Neistražena ženo. Ja lično nisam toliko neustrašiv kada je bilo kakvo "pucanje" u pitanju, i odmah ću, ako začujem kakav neočekivani zvuk poput praska automobilskog motora, skočiti u naručje osobe sa kojom razgovaram. Na kraju, to "pucanje srca" možda bi dalo mom životu neki stvarni značaj, nešto što mom predatorskom postojanju u potpunosti nedostaje.

Ono čime me tvoje sagledavanje ljubavi privlači jeste anticipacija hrabrosti koju pokazuješ pri susretu sa "smrću". Ne samo zato što je ono u stilu velikih mislilaca, pošto se i meni dešavalo da dođem do nekih prilično dubokoumnih ideja premda se one po pravilu vrte oko nekakve crnogorske stjuardese i para malih droca. Moram priznati da sam razmišljajući o ljubavi mnogo puta pokušavao da se stavim na mesto nekog velikog filozofa, i bez obzira na to koliko često to činim, smesta zadremam i usnim sledeći san:

Kojote dragi....

Stvarni znacaj zivotu... Zar nije tako?

Tvoji postovi nadilaze cesto moj um, ali citam ih, a nekad i razumijem.
Puno je toga sto mi uljepsa zivot i zivljenje. Ali ta ljubav izmedju zene i muskarca, taj prasak emocija i srca, to je ono za cim istinski ceznem i pomisao i na sam nagovjestaj tog osjecaja me ozivi na najposebniji nacin.

da zakljucam temu inspirisan kojotovim postom... :)

prava i iskrena ljubav mora da bude iskljucivo vidjenje naseg predmeta ljubavi kao osobe sa svim manama ako hocete i sa zlom koje nosi u sebi, jer nije uputno voleti samo dobro u nekome. problem je sto ljudi ne znaju kako nastaje zlo kod ljudi i ako nekad skontaju podsvest partnera koga mislimo da volimo dok ne dodje onaj dramatican trenutak nikad ispoljen ranije, onda begaju glavom bez obzira a to nije ljubav kao sto znamo. uvek sam voleo zene sa dubokim unutarnjim zivotom, zene koje su svasta prezivele, koje imaju iza sebe mnogo toga ruznog ali su zadrzale crtu neskrivenog optimizma u sebi u toj meri da pozitivno gledaju na zivot ispred sebe. za to treba velika snaga a voleti slabijeg od sebe nije odlika mudrosti vec obicna zastitnicka ljubav kao ljubav prema deci a nijedna zena ne zeli da je muskarac voli kao dete pa zato o njoj nije ovde rec.

prava i iskrena ljubav se nikad ne gasi, barem u srcu onoga ko iskreno i cisto voli. mozemo da se lazemo koliko zelimo ali kada vidimo predmet nase ljubavi posle 10 godina i koji ili koja svejedno se skroz promenio napr. nagore, u nama ce izazvati isto ono osecanje koje nas je nagonilo da cvetamo samo na pomisao njenog lika, glasa, a sto ne i stasa, humora, stresa, placa, tuge ili one neopisive srece koja nadahnjuje oboje. to se srece retko u zivotu, mogao bih reci jako retko i nema veze sa godinama, mozda ima samo sa zreloscu…desi se samo da dodje i nestane, kao dim. problem su samo secanja koja uvek dodju kad ne treba, uvek kad nam je lose u zivotu, uvek kada gledamo napred a kolovrt neke tadasnje karme nas vuce na stranu onoga sto intimno znamo da je ono sto smo celog zivota trazili a nije pored nas tada tog trenutka makar kao muzejski eksponat kad je mozda najpotrebnija. sebicno je ovo sto kazem, ali usamljenosti su uvek pomalo sebicne pa makar i kada odu u apstraktnost sebe samih jer od junga, vitgenstajna i slicnih genija moze samo jos gore da nam bude. zato takvi ljudi kojima je emocija osnov od koje polaze neretko odu u krajnosti, drogu, alkohol, suicid ili neki najgori porok da bi pobegli od sebe samih i onoga estetizovanog sto znaju da imaju a nemaju vise sa kim da podele jer shvataju neumitnost izgubljenog dela sebe u nekom drugom.

komplikovano, a? ali takav je svaki odnos ako su osobe komplementarne u svom ludilu ili sreci kako god da uzmete. zato se takve ljubavi i zovu fatalne. :hvala:

Marlončino, fatalna drugarčino. :)

Kojote dragi....

Stvarni znacaj zivotu... Zar nije tako?

Tvoji postovi nadilaze cesto moj um, ali citam ih, a nekad i razumijem.
Puno je toga sto mi uljepsa zivot i zivljenje. Ali ta ljubav izmedju zene i muskarca, taj prasak emocija i srca, to je ono za cim istinski ceznem i pomisao i na sam nagovjestaj tog osjecaja me ozivi na najposebniji nacin.
Kojatkin: Da, tako je. Dati stvarni značaj životu... Neistražena, draga, pomozi mi da rastumačim san. Noćas sam sanjao da skakućem po obronku šume (koji je neverovatno ličio na onaj u Maneovom Doručku na travi) noseći korpu za piknik na kojoj piše "Ljubavne mogućnosti". A onda sam video da je korpa probušena! I kako sada čovek da živi i sa ovakvim osećajem daje stvarni značaj životu, moliću lepo?!

Neistražena: Kojote dragi, najgore što možeš da uradiš jeste da to ovde pitaš. Ovde moraš jednostavno da izraziš svoja najdublja osećanja, po mogućstvu što transcedentnija, kako bismo ih analizirali. Dovoljno dugo dolaziš ovde, tako da znaš da se ništa ne dešava preko noći. Na kraju krajeva, ja za ljubavlju dosta dugo tragam i pristupam joj sa filozofske, romantične pa i lirske strane dovoljno duboko da znam da je sreća lepa samo dok se čeka. Uostalom, ja sam samo jedna obična (neistra)žena, nisam mađioničarka.

Kojatkin: Onda mi možda za sagovornika treba mađioničarka...

(par nedelja kasnije, dok su se Kojatkin i Neistražena jedne večeri vukli po Love Street-u kao dva komada stilskog nameštaja, zazvonio je Kojatkinov mobilni)

Kojatkin: Halo.

Borčica: Kojatkin? - reče njemu poznat ženski glas - Kojo, ovde Bočica za tvoja prava.

Kojatkin: Ko!?!

Borčica: Oprosti, trebalo je da kažem: velika književna mađioničarka, tvoja Borči.

Kojatkin: Hej, zdravo malena! Kako si, bre? Čuli smo se zadnji put kad je tvoj stariji završavao osnovnu...

Borčica: Čujem da po celom Prerovu... pardon, Krstarovu tražiš mađioničarku da ti unese malo ljubavi i egzotike u život? Da ili ne?

(Sutradan, u rano popodne, Kojatkin se peške popeo na prvi sprat jedne oronule stambene jedinice u delu Krstarova po imenu Love story.Čkilječi u mraku hodnika, pronašao je vrata koja je tražio i pozvonio. "Zažaliću zbog ovoga", pomisli.)

(nastaviće se)

da zakljucam temu inspirisan kojotovim postom... :)

prava i iskrena ljubav mora da bude iskljucivo vidjenje naseg predmeta ljubavi kao osobe sa svim manama ako hocete i sa zlom koje nosi u sebi, jer nije uputno voleti samo dobro u nekome. problem je sto ljudi ne znaju kako nastaje zlo kod ljudi i ako nekad skontaju podsvest partnera koga mislimo da volimo dok ne dodje onaj dramatican trenutak nikad ispoljen ranije, onda begaju glavom bez obzira a to nije ljubav kao sto znamo. uvek sam voleo zene sa dubokim unutarnjim zivotom, zene koje su svasta prezivele, koje imaju iza sebe mnogo toga ruznog ali su zadrzale crtu neskrivenog optimizma u sebi u toj meri da pozitivno gledaju na zivot ispred sebe. za to treba velika snaga a voleti slabijeg od sebe nije odlika mudrosti vec obicna zastitnicka ljubav kao ljubav prema deci a nijedna zena ne zeli da je muskarac voli kao dete pa zato o njoj nije ovde rec.

prava i iskrena ljubav se nikad ne gasi, barem u srcu onoga ko iskreno i cisto voli. mozemo da se lazemo koliko zelimo ali kada vidimo predmet nase ljubavi posle 10 godina i koji ili koja svejedno se skroz promenio napr. nagore, u nama ce izazvati isto ono osecanje koje nas je nagonilo da cvetamo samo na pomisao njenog lika, glasa, a sto ne i stasa, humora, stresa, placa, tuge ili one neopisive srece koja nadahnjuje oboje. to se srece retko u zivotu, mogao bih reci jako retko i nema veze sa godinama, mozda ima samo sa zreloscu…desi se samo da dodje i nestane, kao dim. problem su samo secanja koja uvek dodju kad ne treba, uvek kad nam je lose u zivotu, uvek kada gledamo napred a kolovrt neke tadasnje karme nas vuce na stranu onoga sto intimno znamo da je ono sto smo celog zivota trazili a nije pored nas tada tog trenutka makar kao muzejski eksponat kad je mozda najpotrebnija. sebicno je ovo sto kazem, ali usamljenosti su uvek pomalo sebicne pa makar i kada odu u apstraktnost sebe samih jer od junga, vitgenstajna i slicnih genija moze samo jos gore da nam bude. zato takvi ljudi kojima je emocija osnov od koje polaze neretko odu u krajnosti, drogu, alkohol, suicid ili neki najgori porok da bi pobegli od sebe samih i onoga estetizovanog sto znaju da imaju a nemaju vise sa kim da podele jer shvataju neumitnost izgubljenog dela sebe u nekom drugom.

komplikovano, a? ali takav je svaki odnos ako su osobe komplementarne u svom ludilu ili sreci kako god da uzmete. zato se takve ljubavi i zovu fatalne. :hvala:

:zaljubljena:

Retko sretnem postove muskaraca (i uopste u zivotu) sa kojima se slozim oko tih finesa kada se govori o ljubavi. :)

Rec "mora" je samo u ovom slucaju prihvatljiva, za sve druge situacije pozeljno je da ne postoji.

... Sutradan, u rano popodne, Kojatkin se peške popeo na prvi sprat jedne oronule stambene jedinice u delu Krstarova po imenu Love story. Čkilječi u mraku hodnika, pronašao je vrata koja je tražio i pozvonio. "Zažaliću zbog ovoga", pomisli. Nekoliko sekundi kasnije, vrata mu je otvorio jedan visok, krupan i pomalo bled čovek.

Kojatkin: Dobar dan, ja sam... Da li ovde stanuje Borčica?

Ljubavninik: Zdravo, Kojo. Ne, Borčica već neko vreme ne stanuje ovde. Znaš, Kojo, uvek sam voleo zene sa dubokim unutarnjim zivotom, zene koje su svasta prezivele, koje imaju iza sebe mnogo toga ruznog ali su zadrzale crtu neskrivenog optimizma u sebi u toj meri da pozitivno gledaju na zivot ispred sebe. za to treba velika snaga a voleti slabijeg od sebe nije odlika mudrosti vec obicna zastitnicka ljubav kao ljubav prema deci a nijedna zena ne zeli da je muskarac voli kao dete. Eto vidiš, Borčica je jedna takva žena a ja sam je voleo upravo onako kako izgleda nije trebalo- zaštitničkom ljubavlju, kao neko veliko dete. I zato je otišla. Ali me je maločas nazvala telefonom, rekla mi nešto o tvom problemu i upitala me za dozvolu da te pošalje na moju adresu, zato što, po njenom mišljenju, jedini ja mogu da ti pomognem. :)

Kojatkin: Ti si Marlončina Veliki!?! :eek: :)

Ljubavninik: Da, ja sam Veliki Marlon, krstarovski čarobnjak i erudita, glavom i bradom. Hoćeš li čaj?

Kojatkin: Ne. Hoću romantiku. Hoću muziku. Hoću ljubav i lepotu! :zaljubljena:

Ljubavninik
: Ali nećeš čaj, a? Čudesno. Okej, sedi.

Veliki Marlon ode u stražnju prostoriju, i Kojatkin začu zvuke pomeranja nameštaja i kutija. Čarobnjak Marlon se ponovo pojavi, gurajući neki veliki predmet na škripavim točkićima od starih koturaljki. Sklonio je neke stare svilene maramice sa njega i oduvao prašinu. Bila je to kineska vitrina jeftinog izgleda, loše izlakirana.

Kojatkin: Marlone, kakva ti je ovo podvala? :evil:

Ljubavninik: Obrati pažnju, Kojatkine. Ovo ti je super stvarčica. Osmislio sam je za prošlogodišnje okupljanje krstarovskih Velikih ljubavi, ali kako od istih nije bilo ni traga još manje glasa, otkazali su rezervaciju. Ulazi u vitrinu.

Kojatkin: Što, da možeš da naguraš gomilu mačeva u nju ili tako nešto?!

Ljubavninik: Je l' vidiš ti ovde neki mač? Uostalom, ja sam čarobnjak a ne jeftin mađioničar. Ulazi, bre!

Kojatkin napravi grimasu i stenjući uđe u vitrinu. Nije mogao a da ne primeti par ružnih cirkona zalepljenih na neobrađenu ivericu, tačno ispred svog lica.

Kojatkin: Ako je ovo nekakva šala, Maki, ubaciću te u najprljaviju priču koju sam ikada napisao!

Ljubavninik: Jako dobra šala. Pazi, ovo je poenta: ako ubacim bilo koji roman s tobom u ovu vitrinu, zatvorim vrata i kucnem tri puta po njima, bićeš prebačen u tu knjigu.

Kojatkin se namršti u neverici.

Ljubavninik: Živa istina. Časna reč. A ne moraju da budu samo romani. Može pripovetka, drama, pesma. Možeš upoznati koju hoćeš ženu od onih koje su stvorili najbolji svetski pisci. O kojoj god da si sanjao... prava i iskrena ljubav se nikad ne gasi, barem u srcu onoga ko iskreno i cisto voli. mozemo da se lazemo koliko zelimo ali kada vidimo predmet nase ljubavi posle 10 godina i koji ili koja svejedno se skroz promenio napr. nagore, u nama ce izazvati isto ono osecanje koje nas je nagonilo da cvetamo samo na pomisao njenog lika, glasa, a sto ne i stasa, humora, stresa, placa, tuge ili one neopisive srece koja nadahnjuje oboje. to se srece retko u zivotu, mogao bih reci jako retko i nema veze sa godinama, mozda ima samo sa zreloscu…desi se samo da dodje i nestane, kao dim. problem su samo secanja koja uvek dodju kad ne treba, uvek kad nam je lose u zivotu, uvek kada gledamo napred a kolovrt neke tadasnje karme nas vuce na stranu onoga sto intimno znamo da je ono sto smo celog zivota trazili a nije pored nas tada tog trenutka makar kao muzejski eksponat kad je mozda najpotrebnija. sebicno je ovo sto kazem, ali... Svi znamo da su predmet tvoje ljubavi "male droce i veštice". Možeš da budeš kol'ko hoćeš sa glavnom ribom. A kad se zasitiš, samo vikni i ja ću se postarati da se vratiš ovamo za tren. :cool:

Kojatkin: Marlončino, da nisi ti neki ludak kome žena nije dozvolila da prespava kod kuće? :confused:

Ljubavninik: Ma, kažem ti, nije lažnjak.

Kojatkin je i dalje bio skeptičan.

Kojatkin: Znači, ti kažeš da mi ova jeftina kutija koja kao da je upravo izbačena iz cvećare grupe T.N.T kao nepotrebna, može pružiti doživljaj kakav si opisao? :klap:

Ljubavninik: Za dvesta evra i fotku Vešticinog nagog dupenceta - rekla mi je da ti je poslala nekoliko. :per:

Kojatkin posegnu za novčanikom.

Kojatkin: Poverovaću kad to vidim svojim očima. A umesto Vešticine fotke, koju čuvam kao predatorske oči u glavi, daću ti dvesta pedeset evra.

Čarobnjak Marlon gurnu novčanice u džep od pantalona i okrenu se ka polici sa knjigama.

Ljubavninik: I, koga hoćeš da upoznaš? Klavdiju Šoša? Aglaju i Nastasju Filipovnu? Ofeliju? Možda neku od Sola Beloua? Hej, šta kažeš na LOLITU, premda bi to bio priličan fizički napor za čoveka tvojih godina? :lol:

Kojatkin: Francuskinju. Hoću da mi prva velika ljubav(nica) bude Francuskinja.

Ljubavninik: Nana? :mrgreen:

Kojatkin: Ne bih da plaćam za to.

Ljubavninik: Šta kažeš za Natašu Rostovu iz Rata i Mira?

Kojatkin: Rekao sam da hoću Francuskinju. Znam! Šta kažeš za Emu Bovari? To mi zvuči savršeno! :zaljubljen:

Ljubavninik: Važi se, Kojatkine. Samo se proderi kad ti bude dosta.

Marlončina ubaci unutra džepno izdanje Floberovog romana.

Kojatkin: Siguran si da je ovo bezbedno?

Ljubavninik: Bezbedno? Da li je išta bezbedno u ovom ludom svetu... problem su samo secanja koja uvek dodju kad ne treba, uvek kad nam je lose u zivotu, uvek kada gledamo napred a kolovrt neke tadasnje karme nas vuce na stranu onoga sto intimno znamo da je ono sto smo celog zivota trazili a nije pored nas tada tog trenutka makar kao muzejski eksponat kad je mozda najpotrebnija. sebicno je ovo sto kazem, ali usamljenosti su uvek pomalo sebicne pa makar i kada odu u apstraktnost sebe samih jer od junga, vitgenstajna i slicnih genija moze samo jos gore da nam bude. zato takvi ljudi kojima je emocija osnov od koje polaze neretko odu u krajnosti, drogu, alkohol, suicid ili neki najgori porok da bi pobegli od sebe samih i onoga estetizovanog sto znaju da imaju a nemaju vise sa kim da podele jer shvataju neumitnost izgubljenog dela sebe u nekom drugom.

Efektno okončavši svoj ekspoze o ludom svetu ljubavi, Marlončina triput kucnu po vitrini a onda naglo otvori vrata. Kojatkina nije bilo. U istom trenutku pojavio se u spavaćoj sobi kuće Šarla i Eme Bovari u Jonvilu. Pred njim je bila prelepa žena koja je stajala sama, njemu okrenuta leđima dok je sklapala čaršave. "Ne mogu da verujem!" pomisli Kojatkin, zureći u zanosno dupence lekareve žene koje se naziralo ispod tesne kućne haljine u koju je bila obučena. "To je ona." :eek: :super:

Ema Bovari se okrenu, iznenađena.

Ema Bovari: Gospode, prepali ste me! Ko ste vi?

Pričala je dobrim srpskim prevodom iz knjige. :eek:

"Ovo je prosto veličanstveno", pomisli Kojatkin, a onda, shvativši da se njemu obraća, reče:

Kojatkin: Izvinite. Ja sam Kojatkin Gorjanović, pisac iz sela Krstarova. Pišem kratke priče i volim Jack i male droce... ovaj... Čuli ste za Kultne teme u Krstarovu? U mirnom delu Srbije... Ja... O, bože! :(

Ema Bovari se koketno nasmeši i reče:

Ema Bovari: Jeste li za piće? Čašu vina, možda?

Prelepa je, pomisli Kojatkin. Potpuno drugačija od troglodita s kojim deli krevet! Osetio je iznenadni poriv da uzme tu viziju u naručje i kaže joj da je ona žena o kakvoj je sanjao čitavog života. :heart:

Kojatkin: Da, može malo vina. Belo. Ne, crveno. Ne, ne, belo. Neka bude belo. :think:

Ema Bovari: Šarl se neće vraćati ceo dan.

Ema ovo reče, sa prizvukom nestašnih obećanja u glasu. Posle par čaša vina, otišli su da se prošetaju po prelepoj francuskoj prirodi.

Ema Bovari: Oduvek sam sanjala da će se pojaviti neki tajanstveni neznanac i izbaviti me iz dosade ovog sirovog seoskog života - reče Ema uhvativši Koajtkina za ruku - Jako mi se sviđa to što nosite. Ovde nikad nisam videla tako nešto. Tako je... moderno.

Kojatkin: Zove se trenerka (ovo je naš Koja izgovorio romantično). Bila je na sniženju.

Iznenada je zagli, privi na svoja snažna, premda jako maljava prsa i strasno poljubi. :zag: :heart:

(nastaviće se, možda)

Poslednja izmena:
Dobro, ali sam ti to kompenzirao ovde:

Ljubavninik: I, koga hoćeš da upoznaš? Klavdiju Šoša? Aglaju i Nastasju Filipovnu? Ofeliju? Možda neku od Sola Beloua? Hej, šta kažeš na Lilit, premda bi to bio priličan fizički napor za čoveka tvojih godina?
lol.gif

:hahaha:

Dobro, ali sam ti to kompenzirao ovde:

Ljubavninik: I, koga hoćeš da upoznaš? Klavdiju Šoša? Aglaju i Nastasju Filipovnu? Ofeliju? Možda neku od Sola Beloua? Hej, šta kažeš na Lilit, premda bi to bio priličan fizički napor za čoveka tvojih godina?
lol.gif

:hahaha:

da znas sta sve zna lilit znao bi da za nju ne treba fizicki vec intelektualni napor... :lol: jer lilit jede samo muskarce koji su slabi i jadni cekajuci onoga koji ce joj doakati...a lilit se prvo doakava u glavi i posle je ko maca... ako nesto znam to znam.:)

da znas sta sve zna lilit znao bi da za nju ne treba fizicki vec intelektualni napor... :lol: jer lilit jede samo muskarce koji su slabi i jadni cekajuci onoga koji ce joj doakati...a lilit se prvo doakava u glavi i posle je ko maca... ako nesto znam to znam.:)
Ma, batali Lilit, tek sad sam primetio da sam napravio kardinalan lapsus calami!

Mislio sam na lik Lolite, a ne Lilit.

Uh, sa tom vešticom samo pokvarih efekat. :lol:

Ma, batali Lilit, tek sad sam primetio da sam napravio kardinalan lapsus calami!

Mislio sam na lik Lolite, a ne Lilit.

Uh, sa tom vešticom samo pokvarih efekat. :lol:

svaka zena je pomalo lolita i lilit u kompletu.... lapsus calami je deo tvoje podsvesti koji kaze da tebi samo i jedino treba vestica sa kojom ce da se rves na svaki moguci i nemoguc nacin, a nikako neka mirna i poslusna zena koja ce da te slusa i klima glavom :lol:

mada ovo poslednje nije lose .. sto se tice klimanja... jedino moz da zaboli ako je jace :lol:

svaka zena je pomalo lolita i lilit u kompletu.... lapsus calami je deo tvoje podsvesti koji kaze da tebi samo i jedino treba vestica sa kojom ce da se rves na svaki moguci i nemoguc nacin, a nikako neka mirna i poslusna zena koja ce da te slusa i klima glavom :lol:

mada ovo poslednje nije lose .. sto se tice klimanja... jedino moz da zaboli ako je jace :lol:
Da, zaljubljen sam u dve žene, što nije naročito neuobičajen problem. A kako da jedan pravi muški čovek ne bude zaljubljen u obe istovremeno, m?

Pogledaj ih. Lilit i Lolita. :cool: :heart:

jedino ti ono u prvom pasusu kad ulazis i ja kazea zdravo kojo i recitujem recitaciju ko da si ti tito a ja pionir :rotf: malo nabudzeno...al ti oprastam :lol:
:rotf:
Meni zazvucalo ko da si stanodavac za samce, ali ok je i pionir. :hahaha:
Upssssssss. ... :lol:

aj pre no sto izadjem da se odjavim i sa ove teme...

sta je vrh ljubavi? mogu da pricam o muskarcima....

jedna od varijanta bi bila ta kada znas da je za zenu koju volis mnogo bolja zivotna varijanta neko drugi ili sloboda od tebe, pa je ojadis emotivno onime sta joj izreknes da te zamrzi za ceo ovaj i onaj zivot iako u njega ne veruje. jer zene, ako cemo da budemo malo iskreno prosti, kad su emocionalno povredjene prilicno su tupave i nemaju ni trunku onog racija koje su mozda imale pre upadanja u nihilizam strasti, mrznje, osvete ili neopisive tuge koja ih izjeda zato sto nisu na vreme bile mudrije ili iskrenije.

tek posle nekog vremena shvate, a neke bogme nikad nece nista ni ne sFate, jer su sazdane od prilicno nekvalitetnih duhovnih materijala posto ih zivot nije gradio na nacin srece vec samo patnje, bola i lisavanja one ciste nepatvorene emocije srece sa nekim o kojoj celog zivota mastaju a istovremeno je se boje.

:kafa: :bye:

Back