..Lepše je voleti i živeti u ljubavnom bolu, koji jenjava vremenom i prerasta u reči tvog dede, večno ako treba, sudeći po
rečima tvog oca, nego dočekati smrt ljubavne radosti skrštenih ruku i imati osećaj da si mogao uraditi bilo šta da sprečiš tu smrt, misleći na
reči tvoje majke, ma koliko ona (smrt), u tom slučaju, bila romantična.
Pod
"volim" podrazumevamo i
"konzumiram" a pod
"zaljubljen/a sam" podrazumevamo
"na korak sam od volim" s tim što
većina dodaje i
"sad oprez, stani, lepo je i nek traje" a zaboravljamo usled tog sebičnog pogleda na lepotu trenutka i milinu zadržavanja daha
čitavih tri ipo minuta usled katarze koju je izazvala naša sopstvena, ničim potkrepljena, predstava objekta svoje požude, da jahači apokalipse uvek jašu zajedno.
Zaljubiti se znači imati sreću da je jahač koji je prvi progalopirao pored tebe bio baš onaj na belom konju..da, da, svi mi, i muškarci i žene
imamo svog princa na belom konju ma koliko to čudno zvučalo.
Na taj način koji si dodirnuo rečima, način odlaganja voljenja i veličanja zaljubljenosti usled sopstvene nemogućnosti da išta više promeniš, zaustavljanje
pred tom početnom opsenom izazvanom bacanjem apokaliptičnog venčića jednog od jahača na našu glavu, nikad nećeš osetiti magiju trenutka
koja se desi samo kad sledeći od jahača zaostane iza prvog da popije malo vode i to opet ako budeš imao sreće.
Znaš, to je onaj trenutak kad ti nije važno šta, koga imaš pred sobom već šta vidiš tu pred sobom.
Tad gledaš tudjim očima i zaljubljen si u tudj "pogled" i pevaš, vičeš na sav glas, pesmu..
"...a ja sam te sreo u ulici,
smešila si se,
i ja sam se smešio,
ti koju nisam poznavao
ti koja me nisi poznavala,.."
Ako se ispostavi da je taj tudji pogled upravo isti kao tvoj, ljubav je neminovna, tebi namenjena, uzmi je jer su sva tri sledeća jahača
zaspala od umora i dala ti vremena, dala ti svo preostalo vreme ovog sveta (dok se ne probude) da se upustiš, odbaciš tremu kao pred finalnu utakmicu
svog omiljenog tima koju gledaš u svom omiljenom pabu...nisi iskoristio? Sorry, no bonus..gubiš, probudio se muž, pala je kiša,
zaledio trotoar, teret pred tobom za čije dizanje ti je trebalo samo onoliko snage koliko je on sam težak, sad je pretežak,
ostavlja modrice, žulja ruke...umire...uzmuvo si se, ušeprtljao i probudio četvrtog jahača, onog na crnom konju, ebiga..
Šteta je Kojo...

..kad jednom kreneš, mirno idi do kraja ma šta god te tamo čekalo...savetuje ti ona koja ti se divi, naravno..