ljubav vs mržnja

........granica je toliko tanka da se moze pokidati uvek ,sva ova ubistva i samoubistva u novinama su potvrda tih velikih emocija .....................:confused:

e, tu ti je sa ubistvima zanimljiva situacija: muškarci ubijaju u afektu, a žene hladno i promišljeno. muškarci se uglavnom kaju, žene nikad.
tako da kod žena nisu u pitanju emocije, nego najčešće višegodišnja tortura, koju su rešile da prekinu ubistvom

to o čemu si sad pisala zove se izmenjeno stanje svesti i jako je teško govoriti o tome sa ljudima koji nisu prošli kroz slično iskustvo.
znam kako to izgleda ali nije za javnost i verovatno bi se mnogi zajebavali o tome, i pravili jednu veliku sprdnju, tako da neću o tome.

Znam da ne mogu pricati o tome ako to nisam dozivela ,mada poznajem neke koji jesuNe bih ni ja o tome jer nije tema ali samo kazem da nije mrznja uvek pokretac takvih stvari.

Očigledno nemamo istu predstavu o sujeti. Po meni razočarenje je vid sujete. Tj posledica. Ali dobro je dok ima bilo kakvih osećanja, ako ih nema, znači da ih nije bilo ni pre raskida...

NovaIsta, ima li negde definicija osećanja? Kao handbook? Mislim ako nisam dobro naučio da ponovim. Ili su osećanja isključivo nešto što poseduje jedna osoba? Svako ima svoje osećanje, i doživljaj istoga. Verujem kada bi postojala skala ljubvavi ne bi se dve osobe našle na istom nivou. Kao otisak prsta..

znas kako, sujeta vise stupa na snagu tamo gde nema emocija (u smislu ljubavnih emocija). na poslu, kad ste sujetni a vezano za vase rezultate, neka druga osetljiva polja, ili mozda bolje reci sva druga polja gde niste emotivno angazovani (u ljubavnicko-emotivnom smislu) a bitna su vam iz licnih razloga. tada je povredjena sujeta nekim situacijama isl. medjutim, ljubav....ako pricamo ovde o zaista voleti nekoga...ne...povredjenost je tada isto sto i bol, sto opet iskljucuje sujetu, a zasto je to tako ne znam.

znas kako, sujeta vise stupa na snagu tamo gde nema emocija (u smislu ljubavnih emocija). na poslu, kad ste sujetni a vezano za vase rezultate, neka druga osetljiva polja, ili mozda bolje reci sva druga polja gde niste emotivno angazovani (u ljubavnicko-emotivnom smislu) a bitna su vam iz licnih razloga. tada je povredjena sujeta nekim situacijama isl. medjutim, ljubav....ako pricamo ovde o zaista voleti nekoga...ne...povredjenost je tada isto sto i bol, sto opet iskljucuje sujetu, a zasto je to tako ne znam.

Možda ako voliš samo sebe...

Opet se vraćamo na pričo o homosapiensu, i vekovnom osćanju da, naravno, svako voli sebe najviše...

NI jel ti to meni persiraš, ili quotuješ nešto?

pa nisam sigurna, ja mislim da sam ga najdublje mrzela, cisto i bez primesa, isto tako najdublje volela i da su obe krajnosti bile bas jasne.
tako i on mene.
i u trenucima kad smo bili iole normalni znao je da mi kaze: toliko te volim da znam da bih mogao da poubijam celi svet zbog tebe a ponekad te toliko mrzim da bih mogao da te ubijem ne trepnuvsi.
a i ja njega:)
srecom nije pala krv ali smo morali da odemo jedno od drugog jer nas je razbio intenzitet. i nastupio je dug period oporavka gde smo cesto bili u kontaktu jer smo samo tako mogli da izadjemo iz svega.

tako sam imala sa prvim momkom.....enormne emocije emormna mrznja kada se potrudio da se udalji od mene.....i jedno vreme sam bila kao na klackalici, malo ljubav malo mrznja i toliko me je to istrosilo da sam raskinula sa njim.....bukvalno mi se zgadio nas odnos......posle tog prvog iskustva nikad vise.....sad sam mnogo odmerenija......

Back