Ljubav prema Bogu

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U principu izbegavam polemike sa nevernicima a narocito teoloske jer bi se one trebale zasnivati na Bibliju ( koju oni ne priznaju)...
Ali cu ti na sve ovo sto si naveo,odgovoriti samo pitanjem: jel mozes navesti drugog verskog faktora osim Isusa Hrista,koji je podelio vreme ljudske istorije na vreme pre tog faktora I vreme nakon njega ( dakle kao sto je slucaj sa podjelom "vreme pre Hrista" i "vreme nakon Hrista")...!?
Ako li imas nekog takvog daj iznesi a ako li nemas onda se dobro upitaj zasto se desila ta podijela na dva doba,koji je On to faktor bio,iz kog naroda potice i odakle nam sve te informacije...
ah da,a kad to uradis onda se na kraju upitaj kako to da jos uvek danas ljudi praktikuju sedmicni ciklus radnih dana u smislu 6 radnih i jedan neradni i zasto bas sedam dana u nedelji a ne recimo 8,10 15 i t.d. ???
A ukoliko ne budes nasao neko logicko objasnjenje onda otvori tu jevrejsku Knjigu koja ti uopste ne pashe ( Bibliju) i obrati paznju na ono sto je zapisano na njene prve strane - mozda ce ti proraditi taj "komodore 64" u glavi kojim se ocito sluzis kada je rec o religiji...
bolje komodor 64 za religiju u glavi nego abakus..uvek sam voleo komodor 64...kakve su samo igrice to bile a sve pomoću uz za današnja shvatanja neverovatno malo memorije i procesorske snage

Treba isto reci sta ljubav nije.

Ne moze neko da voli Boga ako radi bilo sta lose u zivotu.

Galatima 5:22
22 A plod duha je: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, ljubaznost,* dobrota,* vera,
23 blagost, samosavladavanje. Protiv toga nema zakona.
A nasuprot tome dela tela su
Galatima 5
19 A dela tela su očigledna. To su: blud, nečistoća, besramnost,
20 idolopoklonstvo, bavljenje spiritizmom,* neprijateljstva, svađe, ljubomora, izlivi gneva, prepirke, podele, sekte,
21 zavisti, pijanke, razuzdane gozbe i tome slično.
To vam unapred kažem, kao što sam vam već i rekao, da oni koji tako nešto čine neće naslediti Božje kraljevstvo.

Dakle ko voli Boga razvijace polodove duha.

Dela teal su dokaz neljubavi

Problem je ne moze niko sam da se ocisti i izgradi ljuvav.

Bog nas prima neciste i onda nas iznutra polako cisti i daje bam ljubav.
To se zove posvecenje.

Bog zna da sami ne mozemo.

Onda on cini kroz nas.

Duh sveti nas menja iznutra i njegova rec.
Biblija.
To jest Duh sveti kroz nju.
Biblija nije obicna knjiga.
Kroz nju deluje i radi Duh sveti.
Za kratko vrene primetis da se menjas.
Ali ljudi nece da se menjaju.
ovan 15,5Ja sam čokot a vi loze: i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.
1. Solunjanima 2,13Toga radi i mi zahvaljujemo Bogu bez prestanka što vi primivši od nas riječ čuvenja Božijega primiste ne kao riječ čovječiju, nego (kao što zaista jest) riječ Božiju, (biblija)koja i čini u vama (deluje u vama) koji vjerujete.

Filibljanima 2,13Jer je Bog što čini u vama da hoćete i učinite kao što mu je ugodno.

Problem je ne moze niko sam da se ocisti i izgradi ljuvav.

Bog nas prima neciste i onda nas iznutra polako cisti i daje bam ljubav.
To se zove posvecenje.

Bog zna da sami ne mozemo.

Onda on cini kroz nas.

Duh sveti nas menja iznutra i njegova rec.
Biblija.
To jest Duh sveti kroz nju.
Biblija nije obicna knjiga.
Kroz nju deluje i radi Duh sveti.
Za kratko vrene primetis da se menjas.
Ali ljudi nece da se menjaju.
ovan 15,5Ja sam čokot a vi loze: i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.
1. Solunjanima 2,13Toga radi i mi zahvaljujemo Bogu bez prestanka što vi primivši od nas riječ čuvenja Božijega primiste ne kao riječ čovječiju, nego (kao što zaista jest) riječ Božiju, (biblija)koja i čini u vama (deluje u vama) koji vjerujete.

Filibljanima 2,13Jer je Bog što čini u vama da hoćete i učinite kao što mu je ugodno.
cenim što se trudiš da razumeš i hoćeš da pomogneš...mislim da je naš trud u lečenju od sujete i prihvatanju ljubavi kao načina života glavni a Bog onda pomogne kad vidi da se trudimo...mislim da je praktično hrišćanstvo jedan od načina da se to postigne, ali ne i jedini..kroz razne religije ljudi su dostizali značajan razvoj...i u islamu i u budizmu i u drugim verama imaju mistike koji su uspeli da doguraju daleko na Božijem putu i u samorazvoju... mislim da čovek može uspešno i van neke religije da radi na sebi a da mu Bog pomaže....bitno je da jasno shvati šta je Bogu bitno i šta očekuje od nas...zašto smo ovde..u ovoj školi života...

cenim što se trudiš da razumeš i hoćeš da pomogneš...mislim da je naš trud u lečenju od sujete i prihvatanju ljubavi kao načina života glavni a Bog onda pomogne kad vidi da se trudimo...mislim da je praktično hrišćanstvo jedan od načina da se to postigne, ali ne i jedini..kroz razne religije ljudi su dostizali značajan razvoj...i u islamu i u budizmu i u drugim verama imaju mistike koji su uspeli da doguraju daleko na Božijem putu i u samorazvoju... mislim da čovek može uspešno i van neke religije da radi na sebi a da mu Bog pomaže....bitno je da jasno shvati šta je Bogu bitno i šta očekuje od nas...
Ne pisem ja to zbog tebe, citaju nas mnogi.
Razumem te da ti zelis nesto da ucinis a ne neko drugi u tebi.
Ne moze bez Boga.

To sa misticima, kada bi ih znao licno, i privatno, vidio bi koliko su misticni...
Mozda si jos mlad?

Psalam 146,3Ne uzdajte se u knezove, u sina čovječijega, u kojega nema pomoći

Jeremija 17,7Blago čovjeku koji se uzda u Gospoda i kome je Gospod uzdanica.
Jeremija 17,8Jer će biti kao drvo usađeno kraj vode i koje niz potok pušta žile svoje, koje ne osjeća kad dođe pripeka, nego mu se list zeleni, i sušne godine ne brine se i ne prestaje rađati rod.

Tako je, najjaca ljubav je dete a posle moze da bude ljubav prema bogu, psu, tenisu, roditeljima, zeni.....
У исту раван се не ставља Творац и бесловесна бића, спорт..
Творац је дао живот теби грешном и твом детету грешном...
Најјача љубав је Бог, јер Бог те више воли него што ћете твоје дете икад!! Запамти то.

Mi ljudi smo telesni.
Tek kada postanemo duhovni, menjamo se.
A to bez Boga ne ide.
Rimljanima 7,15Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na što mrzim ono činim.
Rimljanima 7,16Ako li ono činim šta neću, hvalim zakon da je dobar.
Rimljanima 7,17A ovo više ja ne činim nego grijeh koji živi u meni.
Rimljanima 7,18Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u tijelu mojemu. Jer htjeti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.
Rimljanima 7,19Jer dobro šta hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim.
Rimljanima 7,20A kad činim ono što neću, već ja to ne činim nego grijeh koji živi u meni.

Ne pisem ja to zbog tebe, citaju nas mnogi.
znam..vidim da želiš da pomogneš svima koji čitaju i to cenim. ne nastupaš napadački kao što si umeo ponekad ranije..nego nudiš svoje iskustvo kao putokaz na putu povratka Bogu,
Razumem te da ti zelis nesto da ucinis a ne neko drugi u tebi.
Ne moze bez Boga.
Ništa ne možemo bez Boga. I kad trepnemo ili mrdnemo prstom ili udahnemo, bilo da smo vernici ili nevernici, to je zato što Bog to omogućava. On nam daje energiju da činimo sve što činimo ma u šta mi verovali ili ne verovali..
To sa misticima, kada bi ih znao licno, i privatno, vidio bi koliko su misticni...
Mozda si jos mlad?
nisam mlad...

ne znamo šta Bog kaže...znamo samo šta knjiga jevrejske mitologije kaže i šta ljudi koji su relativno šturo zabeležili Isusov život i dela kažu...da je Isus sam napisao neku knjigu bilo bi što šta mnogo jasnije..ovako razni tumače kako žele..

pa ja sam ti objasnio u uvodnom postu i kasnije kako ja shvatam kako ljubav prema Bogu treba da izgleda....da znam sve o tome verovatno ne bi ni imao potrebu da otvaram temu o tome...otvorio sam temu da čujem kako drugi praktikuju ljubav prema Bogu...kad Isus kaže da Boga treba voleti svim srcem, svom dušom, svim mislima to nikako ne može da bude isto kao da je rekao držite zapovesti to je dovoljno...
posto su tamo postovi obrisani srecom
Drago mi je da shvatas kolko nas mediji lazu ne samo poslednje dve godine
zato je dobro znati istinu iz Bibblije jer ona razotkriva lazi
i uci nas pravoj ljubavi
Ne razumem zasto ne verujes da je Biblija Bozja rec
ako zelis dokaze to je dokazano
Kako voleti Boga ako ga ne poznajes
Ja ga poznajem preko Biblije

Mi ljudi smo telesni.
Tek kada postanemo duhovni, menjamo se.
A to bez Boga ne ide.
Rimljanima 7,15Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na što mrzim ono činim.
Rimljanima 7,16Ako li ono činim šta neću, hvalim zakon da je dobar.
Rimljanima 7,17A ovo više ja ne činim nego grijeh koji živi u meni.
Rimljanima 7,18Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u tijelu mojemu. Jer htjeti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.
Rimljanima 7,19Jer dobro šta hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim.
Rimljanima 7,20A kad činim ono što neću, već ja to ne činim nego grijeh koji živi u meni.
Da Bog nam pomaze svojim svetim duhom da se menjamo

Творац је дао живот теби грешном и твом детету грешном...
Најјача љубав је Бог, јер Бог те више воли него што ћете твоје дете икад!! Запамти то.
To dal je dao zivot je pitanje.
Dokaza nema, samo verovanje nekih individua da jeste [a mozda i nije].
Smesno je da me taj tvoj bog me voli vise od mog deteta :hahaha1:

To dal je dao zivot je pitanje.
Dokaza nema, samo verovanje nekih individua da jeste [a mozda i nije].
Smesno je da me taj tvoj bog me voli vise od mog deteta :hahaha1:
Није питање већ чињеница. Даровао ти је живот, дао бесмртну душу коју није дао никојим другим живим бићима но само човеку. Бог је највећи човекољубац. Дао ти живот после смрти,могућност да будеш у рају временски бесконачно, у веке векова. Захвали Богу што ти је дао децу. И то није "мој бог", већ наш Бог, који је створио све како пише у Символу Вере.

vidis da za tebe to pise
Siguran sam da misli samo na tebe.
Za mene se iz aviona vidi da sam nevernik

dakle
da ponovim
kako su te otac i majka strvorili jel velikim praskom ili eksplozijom?

Roditelji su te stvorili? kako?
Ljudi su stvorenja nemaju sposobnost stvaranja zivota
To samo Bog moze
Vec sam ti napisao ko me je i kako stvorio.
Kakav prasak, kakva eksplozija.....
Ljudi stvaraju ljude.
Znas kako, ovo ono :mrgreen:

vidis da za tebe to pise

dakle
da ponovim
kako su te otac i majka strvorili jel velikim praskom ili eksplozijom?

Roditelji su te stvorili? kako?
Ljudi su stvorenja nemaju sposobnost stvaranja zivota
To samo Bog moze

:lol:
Opet je u pravu.
(Na stranu to što sam se ismejao da je otac stvorio dete velikim praskom :lol: )
Znači: Bog može da stvori i stvara, čovek NE.
Ako mislite na decu, nije ih muškarac "napravio", već suviše komplikovana sperma koju ljudi nisu ni blizu da stvore.

Oduvek mi je bilo smešno-,čudno kad god sam čuo da otac govori: "Ima da me slušaš, ja sam te napravio". Pa, nisi. Bog je.

Isto kao kloniranje ljudi. Genetičari moraju da upotrebe gotovu ćeliju, znači copy/paste, to takođe ne spada pod originalno stvaranje.

Zbog čega to pitaš? Mislim, stvarno me zanima. Ti nikad ne pričaš "napamet", zapravo me zanima tvoj odgovor na tvoje pitanje.
.da li se Bog sledi ako mrziš sebe ili ako voliš sebe? mislim i jedno i drugo....mrzeti sebe može značiti mrzeti svoju grešnu palu prirodu..voleti sebe može značiti voleti božansku iskru u sebi voleti svoju dušu i činiti joj dobro radeći na njenom razvoju..

e sad idemo na pitanje da li se Bog sledi ako mrziš ili ako voliš svet i život...

u ranom hrišćanstvu postojale su struje koje su propovedale da je ovaj svet stvorio zli bog i da je u njemu zarobio duše a da je Isus došao da da recept kako izaći iz ovog zlog sveta...neki su smatrali da je taj zao bog bog starog zaveta Jahve...

voleti pravog Boga onda znači i mrzeti svet koji je stvortio zli bog da bi u njemu zadržao duše....imaš i kod monaha to da je svet u vlasti zlog (misli se na Satanu) i da monah treba da se povuče iz sveta i mrzi svet...opet imaš monahe koji vole sav život jer je sve od Boga.....e sad ko je bliže svetosti monah koji mrzi ovaj svet i život ili onaj koji ga voli? Ili opet oba..mrzi zlo a voli dobro...mrzi greh a voli grešnika.

.ili treba razdvojiti život i svet... život u krajnoj instanci potiče od pravog Boga koji je tvorac duša pa ga u svakom slučaju treba voleti...a ovaj svet materjalni je možda zao i ima smisla mrzeti ga... ne znam...cenim da je uvek bolje voleti nego mrzeti..može čovek zavooleti i svoj zatvor

Back