Ljubav je na selu

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne bih. Ali ponekad razmišljam kako je njima lakše. Oni imaju zagarantovan posao na njivi, a od čega mi u gradu da živimo ako ne nadjemo posao ???? Izdržavaće nas roditelji dok su živi, oni umru i šta onda ????
Da ne govorim o fakultetima sa kojima imamo samo formalno diplomu, a u praksi ne znamo ništa da radimo osim malo komunikologije i dobrih odnosa sa svima...

Ne bih. Ali ponekad razmišljam kako je njima lakše. Oni imaju zagarantovan posao na njivi, a od čega mi u gradu da živimo ako ne nadjemo posao ???? Izdržavaće nas roditelji dok su živi, oni umru i šta onda ????
Da ne govorim o fakultetima sa kojima imamo samo formalno diplomu, a u praksi ne znamo ništa da radimo osim malo komunikologije i dobrih odnosa sa svima...

Pa mozes i sa sela da zavrsis fakultet i dobijes diplomu, a isto tako i posao u gradu. A ako nema posla u gradu, na njivi ima sigurno :aha2:

Sto se teme tice, sta su blagodeti grada? :lol:

nije ljubav na selu vec tamo gde ti je srce :)

Pa recimo da mi je srce na selu, i nece da ga napusti :D

Pa mozes i sa sela da zavrsis fakultet i dobijes diplomu, a isto tako i posao u gradu. A ako nema posla u gradu, na njivi ima sigurno :aha2:

Sto se teme tice, sta su blagodeti grada? :lol:

Trgovina sa artiklom vise , bolja bolnica, kulturni sadrzaj, toplana, raznovrsniji drustveni zivot, opremljenije skole ...

Ne vidim vezu teme i uvodnog posta.
Da li bi ste se odrekli blagodeti grada, napustili posao i sav taj zivot mjenjali za ljubavnu idilu negdje na selu gdje bi zivjeli od zemlje i svojih ruku ?
Slična tema je već bila.
Ne, ni pod kakvim uslovima ne bih živeo od obrade zemlje.
Svima koji hvale selo a žive u gradu postavio bih prosto pitanje: kada je u selu tako lepo šta traže u gradu?

Selo mogu da hvale samo oni koji žive u njemu i žive isključivo od zemljoradnje. Njihove pohvale smatram iskrenim. Sve ostale ne!

Ne vidim vezu teme i uvodnog posta.Slična tema je već bila.
Ne, ni pod kakvim uslovima ne bih živeo od obrade zemlje.
Svima koji hvale selo a žive u gradu postavio bih prosto pitanje: kada je u selu tako lepo šta traže u gradu?

Selo mogu da hvale samo oni koji žive u njemu i žive isključivo od zemljoradnje. Njihove pohvale smatram iskrenim. Sve ostale ne!

Zaboravio sam da stavim upitnik u naslovu teme ... znaci, nije tvrdnja, vec zamisljeni slucaj ... sitnicaru :D

Nije u pitanju nikakva hvala, bar sto se mene tice . Selo je izazov i borba sa prirodom, a tema je da li ste zbog ljubavi spremni na tako nesto. Ti nisi, ok, al' ne moras biti ljut na druge koji jesu :D

Na njivi imas zagarntovan posao a to da li ce da rodi i koliko ne mozes nikada da znas dok ne krenes sa berbom.

@Tema:
Razmisljao sam o tome, mir tisina ali je i vukoebina.
To moze da uspe mozda u Vojvodini ili u nekim selima blizu gradova, u ostatku Srbije nema nista od toga.

Back