Ljubav i Vezanost

Sve je u tome kakav ti je pogled na svet, jer ako ja tebi kazem da imas lepu kosu, i ti budes srecna zbog toga a meni to bude dovoljno jer sam nekog danas usrecio i razveselio , zbog toga sam i ja srecan iako za uzvrat nista nisam dobio , mislim da je taj nacin razmisljanja dobar. Sami stvaramo svoju srecu.
Dobio si sigurno, možda i od neke druge osobe, samo što toga verovatno nisi bio svestan u trenutku samog komplimentiranja. :mrgreen:
Prosto ti ukazujem na međuzavisnost usrećivanja.

Dobio si sigurno, možda i od neke druge osobe, samo što toga verovatno nisi bio svestan u trenutku samog komplimentiranja. :mrgreen:
Prosto ti ukazujem na međuzavisnost usrećivanja.

Kako bi ti najbolje objasnio. stanes ispred ogledala ispruzis praznu ruku i sta vidis ? Hoces nesto uzeti ali tu nema nista ! Sada uradi to ponovo ali uzmi jabuku. ispruzi ruku kao da dajes tu jabuku, onda vidis da sa druge strane ruka ti daje i uzvraca istom merom ! Svet ti ja kao ogledalo, ne dobija se nesto za nista !

covek je drustveno bice
samo ponekad ili uvek lose bira
potreba svakog coveka je za porodicom potomstvom
kultura i sredina drusveno uredjenje je napravilo od zene nemoc a od muskarca moc
mi sada zivimo u savremenom drustvu gde imas mogucnost da biras i da budes u toj slobodi izbora onako kako si sposoban
inace bi te pojeo neki zver da si pre 10 000 godina
toliko je stvari u zivotu komplikovano da zajednica ne moze da opstane
stvari su jednostavnije kada imaš zajednicu koja funkcioniše. tek tada sve ostalo dobije smisao

- - - - - - - - - -

Sad bi ti postavio pitanje koje sam postavio na pocetku. Da li to nama nedostaje roditeljska ljubav i roditelji koji su bili uvek pored , i sada kad smo odrasli nama nesto nedostaje pa kroz veza trazimo tu istu ljubav, da li smo mi to programirani od malena na taj nacin ?

moguće. ljudi su tako kroz cijelu istoriju, jednu porodicu zamjenjivali drugom

Back