Ljubav bez pardona

Ne zanima me čime se baviš u životu. želim znati za čime čezneš i usudiš li se sanjati o susretu s onim za čime tvoje srce žudi.

Ne zanima me koliko ti je godina. želim znati jesi li voljan riskirati da ispadneš budala zbog ljubavi, zbog svojih snova, zbog pustolovine koja se zove život.

Ne zanima me koji su ti planeti u kvadratu s mjesecom. želim znati jesi li dodirnuo središte svoje tuge, jesu li te izdaje u životu otvorile ili si se skrutio i zatvorio iz straha od dodatne boli. želim znati možeš li sjediti s boli, mojom ili svojom, a da se ne pomakneš kako bi je skrio ili umanjio ili sredio!

želim znati možeš li biti s radosti, mojom ili svojom, možeš li plesati s divljinom i dopustiti da te zanos ispuni do vrhova prstiju, a da nas ne upozoravaš da pazimo, da budemo realni, da ne zaboravljamo svoja ograničenja kao ljudska bica!

Ne zanima me je li priča koju meni pricaš istinita. želim znati možeš li razočarati drugoga kako bi sebi ostao vjeran, možeš li podnijeti da te drugi optužuju za izdaju, a da pritom ne izdaš svoju dušu, možeš li biti nevjeran i dakle pouzdan.

želim znati možeš li vidjeti ljepotu čak i kada nije lijepa, svaki dan, i možeš li iz nje crpsti svoj život.

želim znati možeš li živjeti s neuspjehom, svojim i mojim, i ipak stati na rub jezera i srebrnom odsjaju punog mjeseca viknuti : « da « !

Ne zanima me gdje živiš i koliko novaca imaš. želim znati možeš li ustati poslije noći duboke žalosti i očaja , izmučen i uništen do srži, i učiniti što se mora da bi nahranio djecu.

Ne zanima me koga poznaješ i kako si dospio ovdje. želim znati hoceš li sa mnom stati u središte vatre, a da pritom ne ustukneš.

Ne zanima me ni gdje , ni što, ni s kim si učio. želim znati što te hrani iznutra kada sve ostalo nestane.

želim znati možeš li biti sam sa sobom i sviða li ti se vlastito društvo u trenucima praznine.

Oriah planinska sanjarka, indijanska starješina

Nasla sam :)
Dobro je ali mnogo "ne zanima me ovo a zelim znati ono".

images

Svaka tema zvarši svađom i prepucavanjem muškarci - žene, ko je jači? pa da imamo jednu na kojoj je svađa zabranjena. muvanje dozvoljeno :mrgreen:
recite nešto lepo o ljubavi, šaljite pozitivne vibracije....
može i citat (iako ima brdo tema)
može i trenutan osećaj, što bi bilo bolje...
neće nikom pasti krila, oreol, mačoizam ako malo otovri srce...
da li volite trenutno?
da li ste srećni?
Šta vas muči u tom svemu?

Znači ovde samo pozitiva! :rtfm:
Ko hoće da se zahebava ima teme o seksu pa nek se svađa

fontana-1.gif
Жак Превер: ТА ЉУБАВ
Та љубав тако силна,
тако дрхтава, тако очајна,
тако нежна
та љубав
лепа као дан
и ружна као време
та љубав тако стварна
та љубав тако дивна
тако срећна
тако весела
и тако јадно
дрхтећи од страха као дете у мраку
а тако сигурна у себе
као неки спокојни човек у сред ноћи
та љубав која је изазивала
страх код других,
гонила их да говоре
и приморавала да бледе
та љубав тако вребана
јер те друге ми смо вребали
гањани, рањавани, гажени, дотуцавани,
порицани, заборављани
зато што смо ту исту љубав ми гањали,
рањавали, газили, дотуцавали,
порицали, заборављали
та љубав цела целцата
још толико жива а сва озарена
то је твоја љубав, то је моја љубав
она која је била
то осећање је увек ново
и није се изменило,
толико стварно као нека биљка,
толико дрхтаво као нека птица
толико топло и живо као лето
можемо обоје отићи и вратити се
можемо обоје отићи и вратити се
можемо заборавити
а затим поново заспати
па пробудити се патити бдити
па поново заспати
сањати и смрт
затим пробудити се, осмехнути се,
смејати се и подмладити се
наша љубав застаје ту
тврдоглава ко магаре
жива као жеља
свирепа као сећање хладна као кајање
нежна као успомена
хладна као мермер
лепа као дан
нежна као дете
гледа нас смешећи се
и казује много не говорећи ништа
а ја је слушам дрхтећи и вичем
вичем за тебе
вичем за себе
и преклињем те
за тебе за себе и за све оне који се воле
и који су се волели
да, ја им вичем
за тебе за себе и за све друге
да не знам
остани ту, ту где си
где си била ту остани
не помичи се, не иди
ми који смо волели
ми смо те заборавили
али ти нас не заборави
јер немамо другог до тебе на земљи
не допусти нам да постанемо хладни
да се удаљавамо све више
одемо било где
дај нам знак да си жива
а много касније
на ивици неког шипражја
у шуми успомена
искрсни одједном
пружи нам руку
и спаси нас.

Svaka tema zvarši svađom i prepucavanjem muškarci - žene, ko je jači? pa da imamo jednu na kojoj je svađa zabranjena. muvanje dozvoljeno :mrgreen:
recite nešto lepo o ljubavi, šaljite pozitivne vibracije....
može i citat (iako ima brdo tema)
može i trenutan osećaj, što bi bilo bolje...
neće nikom pasti krila, oreol, mačoizam ako malo otovri srce...
da li volite trenutno?
da li ste srećni?
Šta vas muči u tom svemu?

Znači ovde samo pozitiva! :rtfm:
Ko hoće da se zahebava ima teme o seksu pa nek se svađa

fontana-1.gif

dakle, hoce li neko da se svadja?

šegačim se, ontopik:

imam jednu mačku. ima šute štrafte, i bele štrafte takođe, liči na tigra i nosi se kao tigar, kompletno je ćaknuta u glavu ta moja mačka.
zove se fiđa, ja ga nekada zovem fiđun.
dok nisam boravila kod kuće intenzivno ja sam na fiđuna zaboravila.
ali sada je fiđun sve vreme tu i meni sve jebeno v reme sveta nije dovoljno da bih provela sa fiđunom, možda je zbog toga ćaknut?!
on je u svojo suštini, verovatno kao i sve mačke, vrlo zla mačka, fiđun je zao, površan, alav, nije fer, sebičan, egoističan, fiđun je sam bog.
osim što je zao, ipak, on je i prelep, on je načisto prelep, neodoljiv, sa njime se igraš i nebitno je da li si umoran i ma koliko dosadan bio ti se sa njime igraš jer to tako naprosto mora, ne znaš zašto, ali fiđa hoće da se igra i skače i proteže se, i ode pa ga čekaš da se vrati da bi se igrao sa tobom. on čak hoće da s tobom u tišini gleda crno bele filmove i filmove s početka šezdesetih kad su naknadno ubacivali tehnikolor da bi film obojili pa je sve smešno, ali najuvrnutije fiđa shvata istoriju sedme umetnosti i njemu nije smešno i gledate zajedno dzejms dina i natali vud. na njega se ne ljutiš kad popizdi i ogrebe i ne ljutiš se kad se linja ili čupka nameštaj i ne ljutiš se kad se šeta po dvorištu pa smrdi a ti si ga već kupao, mačke mnogo smrde dok se ne osuše, a koja je tortura prati ih znaju samo mačkovlasnici.
dakle, šta je fiđa? seronja, bezdušnik, razmaženo jedno božje stvorenje, ali nikoga fiđa nije prisiljavao da ga čuva!
zbog čega ga čuvam? jer ja pauziram učenje da bih se igrala sa fiđom, ja obožavam kad se protegne nakon dremeža, kad je mazan i mačkast i hoće pažnju isto toliko obožavam, kad je surovo zahtevan i to volim, moji prijatelji vole fiđu, fiđa je irezistibl.
ispratili smo priču i skopčali simboliku, ljubav je nešto poput imati fiđu.
uopšte objektivno hladne glave nećeš nikada umeti da objasniš šta će ti ta ljubav kad nije uvek ni laka niti uvek miriše na vanilu, a i ostavlja ožiljke i ogrebotine,, ali vrlo dobro znaš da ti je kad je jednom osetiš potrebna, neophodna, da je voliš i da joj se večito raduješ.

Poslednja izmena:
Prelepo si opisala svog macka. :ok:
Imao sam i ja jednog fidjuna al moj se zvao Felix i bio ko i tvoj zloca i veliko spadalo, neustrasiv, ni pasa se nije plasio.
Isto je bio veoma dominantan, divlji svojeglav i mazan, prosto ljubavan kad hoce, skroz neodoljiv.
Umeo je da se prirodno nametne i da uvek istera svoje.
I kako ne voleti takav karakter i odoleti takvom sharmu.

Sinoc me je jedna devojka iznenadila. Znao sam je od ranije , i nismo se dugo sreli. Posle pola sata intenzivenog razgovora i preskakanja teme od toga sta se desava u zivotu do pitanja ljubavi, bio sam naostren da joj kazem nesto veoma diskutabilno vezano za sve, i prekinula me je pitavsi me:" Da li si ikada nasao osobu sa kojom mozes jednostavno da cutis i da uzivas u tome." Ta tisina , i gledanje u oci je prijala kao ni jedan skorasnji razgovor koji sam imao. Samo pogledi oni bezosudjujuci, prepusteni, svadja, rasprava, kriterijumi, sve je otislo u imaginarnu kantu za odpatke i prepustilo se jednom razgovoru u kojem su reci budalastine.

Back