crni lepotan
Elita
- Poruka
- 21.393
Pa valjda čovjek ima pravo da izrazi svoje mišljenje!
Inače meni nije jasno zašto se toliko pažnje poklanja marginalcu kakav je Dimitrije Ljotić koji nikada nije imao podršku u narodu ni prije rata a ni u toku rata...
A iskreno, ni uz najveće umne napore, ja ne mogu shvatiti kako Srbin može biti neonacista i pisati na Njemačkom neke gluposti, ložiti se na germansku mitologiju... mrziti druge narode a među njima i Srbe... pričati kako nam je Hitler želio sve najbolje pa napravio NDH i doveo ustaše na vlast... možda sam i ja ograničen pa ne mogu to da shvatim, pa molim vas neograničene da me prosvijetlite!
ma i sad ih ima ova saka jada na temi sto se skupila, hoce ljudi valjda da budu posebni
ovoj koncepciji... i sada su oni pobednici i kao patriote a ostali to nisu...strasno izvitoperivanje istine..ili ono sto su pobili silana narod posle pobede po osnovu .. raznoraznim laznim i neubedljivim izgovorima.. u stvari tu je bio gradjanski rat u uslovima okupacije.. i svako se sluzio sa onom stranom sa kojom je gledao da dobije rat uz pomoc nekih od sila...cetnici i nedeicevci su u mnogo cemu posledica lose jugoslavije kao i posledica 27 marta...one snage koje su pravile 27 mart morali su znati da naprave procenu mogucih posledica i ukupnih zrtava...sta fali bugarima koji su bili sa nemcima a na kraju izasli kao saveznicka strana sa minimalnim gubicima..pa i italijanima, ubijali su komuniste i cetnici ali su i pattizani ubijali cetnike..... od 1990 godine tj od 2002 god. sve se to revidira u smislu tumacenja istorije..ustase su iskoristile 27 mart i stali su uz nemce a i celi hrvatski narod, i poceli su da rade to sto su planirali da urade..kao i bugari, madjari, italijani, albanci, muslimani , zelenasi, u crnoj gori, te domobrani u sloveniji...jedino unutar srpskog naroda, i u crnoj gori i delimicno unutar slovenackog naroda se vodio i gradjanski rat u punoj meri i na surov nacin..pri tome partizani su se koristili i pricom o bratstvu i jedinstvu, koje u sustini zazivelo kod njih tek kada su svi od naroda videli ko pobedjuje..groteskno ali istinito.....necu dalje ali je sve ovo mnogo komplikovanije nego sto izgleda...