Љотићевци и Ђуришлије браћа заувек!

Pa valjda čovjek ima pravo da izrazi svoje mišljenje!
Inače meni nije jasno zašto se toliko pažnje poklanja marginalcu kakav je Dimitrije Ljotić koji nikada nije imao podršku u narodu ni prije rata a ni u toku rata...

A iskreno, ni uz najveće umne napore, ja ne mogu shvatiti kako Srbin može biti neonacista i pisati na Njemačkom neke gluposti, ložiti se na germansku mitologiju... mrziti druge narode a među njima i Srbe... pričati kako nam je Hitler želio sve najbolje pa napravio NDH i doveo ustaše na vlast... možda sam i ja ograničen pa ne mogu to da shvatim, pa molim vas neograničene da me prosvijetlite!

ma i sad ih ima ova saka jada na temi sto se skupila, hoce ljudi valjda da budu posebni

Ајде питај шта те конкретно занима, све је у реду док не почнеш да вређаш доношењем глупих закључака. Ја сам спреман за цивилизовану расправу, али ако се почне са вређењем, онда је таквој расправи дошао крај.

Ma nemam ja nikakvo konkretno pitanje za tebe, samo ne mogu da se načudim kako to postoje srpski neonacisti, kojih hvala Bogu nema puno, ali opet ne mogu shvatiti da ima ijedan!

Ma nemam ja nikakvo konkretno pitanje za tebe, samo ne mogu da se načudim kako to postoje srpski neonacisti, kojih hvala Bogu nema puno, ali opet ne mogu shvatiti da ima ijedan!

Srpski neonacisti?! misliš Nacional-Socijalisti? šta znači to ,,neo,, ? a i ako postoje,kakve veze oni imaju sa Srpskim Dobrovoljcima i Ljotićem uopšte ?

Имаш друге теме за полемике са равногорцима о "анти-фашизму" и о "покретима отпора",не смарај овде на овој теми. Битку на Лијевча пољу су усташе добиле на превару преко Дрљевића и Метикоша и поред велике бројчане и оружане надмоћи удружених црних павелићевих усташа и црвених титових усташа - комуниста.

Колико знам,на Лијевча пољу су усташе потпуно разбиле црногорске одреде.Без обзира на жилав и очајнички отпор,једноставно били су бројнији и у борбу увели тенкове.Четници су пристали да се ставе под Дрљевићеву "команду" да би уопште имали шансу да преживе.Наравно,ни друга страна није била мутава,тако да су све виђеније старешине,на челу са Павлом,завршиле у Јасеновцу.

Слушај,не прави се паметан,јер су твоји комунисти убили десет пута више Срба него што су Немци,а англо-американци бар дупло више,а такође и Совјети су убијали,силовали и пљачкали по Србији.
Немци не би убили никог да их комунисти и равногорци нису нападали,а због вашег "анти-фашистичког" "јунаштва" и задовољавања газди у црвеној Москви,Лондону и Вашингтону - Срби су грдно страдали БЕСПОТРЕБНО.
Усташки геноцид је успео на територијама које су држали комунисти управо захваљујући синхронизованом деловању усташа и комуниста.Комунисти су намерно нападали Немце да би их изазвали да пошаљу казнену експедицију,најбољи пример је Козара.
Области које су држали Четници су очуване од усташа,јер су Четници у западним српским областима не само одвојили Италијане и Немце од усташа,већ их и окренули против хрвата.

applause.gif

У чему је твој проблем? Шта ти није јасно око тога да је див-јунак Павле Ђуришић био заменик команданта Српског Добровољачког Корпуса? Ако ти се то не свиђа не мораш да негираш и да смараш са твојим тезама.

pokolji Srba na Baniji su poceli u maju 41. tad partizana nije bilo ni na vidiku

Srpski neonacisti?! misliš Nacional-Socijalisti? šta znači to ,,neo,, ? a i ako postoje,kakve veze oni imaju sa Srpskim Dobrovoljcima i Ljotićem uopšte ?

Dobro... danas su neonacisti... pred II Svj. rat i u toku istog su bili nacional-socijalisti ili nacisti... ili pristalice totalitarne, fašističke ideologije koju je zastupao Hitler... nije bitna terminologija...

Jesi li ti nacista ili neonacista ili bilo šta slično?

Dobro... danas su neonacisti... pred II Svj. rat i u toku istog su bili nacional-socijalisti ili nacisti... ili pristalice totalitarne, fašističke ideologije koju je zastupao Hitler... nije bitna terminologija...

Jesi li ti nacista ili neonacista ili bilo šta slično?

Ne,i danas su Nacional-Socijalisti.
Nisam,što pitaš?

Srbija je slobodarska zemlja sa jakom antifasistickom i slobodarskom tradicijom, a Ljoticevci, Nedicevci i slicni kaljaju ugled srpskog naroda i bacaju ljagu na buduce narastaje.

Oružani odredi Vlade Đenerala Nedića i četnički odredi u Zapadnim Srpskim zemljama jedina su svetla tačka u tom tragičnom ratu,jer su jedini ratovali za Srbiju i njen narod...a ne za London i Moksvu.

Oružani odredi Vlade Đenerala Nedića i četnički odredi u Zapadnim Srpskim zemljama jedina su svetla tačka u tom tragičnom ratu,jer su jedini ratovali za Srbiju i njen narod...a ne za London i Moksvu.

Kako koji četnički odredi... bilo je tu svega i svačega... a Nedićevi odredi koliko ja znam, a znam ponešto, nisu ratovali ni sa kim, mada generalno se može reći da su pokušavali da sačuvaju narod!

Kako koji četnički odredi... bilo je tu svega i svačega... a Nedićevi odredi koliko ja znam, a znam ponešto, nisu ratovali ni sa kim, mada generalno se može reći da su pokušavali da sačuvaju narod!

Svi četnički odredi preko Drine,u Crnoj Gori....
SDS je kao i SDK ratovao protiv najvećih zlotovora i neprijatelja naroda,partizana.

Svi četnički odredi preko Drine,u Crnoj Gori....
SDS je kao i SDK ratovao protiv najvećih zlotovora i neprijatelja naroda,partizana.

To nije tačno... u Bosni je bilo četnika koji su prema narodu bili gori od ustaša i partizana zajedno...
Ja smatram ustaše najvećim srpskim zlotvorima i mislim da je i među partizanima bilo poštenih ljudi i patriota, da ideologiju stavimo na stranu!

GrossDeutschland, pa i nick ti je njemačka riječ... pa si na avataru ubacivao njemačke vojnike... pa valjda je bilo i naših vojnika u silnim ratovima...
Meni je to čudno... ali možda sam, ponovo kažem, ja ograničen... kako reče neko... pa ne mogu da shvatim to!

Мислим да је ник по имену старешине СДК,Хајнриха Лаутнера,који се назвао Милош Војиновић и који је погинуо у борби са Дражиним четницима.

Pazite, razlika izmedju kvinsliga i nedica tj srbije i norveske je u tome sto su u srbiji bili parametri jedan za sto.. i sada partizani ubiju 50 nemaca a ovi pobiju 5000 ljudi..partizani pobegnu u sigurno u sumi, a narod strada.. ili tkz leva skretanja kada su poubijali i one komuniste koji nisu bili za tita, ili su mogli da smetaju titu i njeg:ok:ovoj koncepciji... i sada su oni pobednici i kao patriote a ostali to nisu...strasno izvitoperivanje istine..ili ono sto su pobili silana narod posle pobede po osnovu .. raznoraznim laznim i neubedljivim izgovorima.. u stvari tu je bio gradjanski rat u uslovima okupacije.. i svako se sluzio sa onom stranom sa kojom je gledao da dobije rat uz pomoc nekih od sila...cetnici i nedeicevci su u mnogo cemu posledica lose jugoslavije kao i posledica 27 marta...one snage koje su pravile 27 mart morali su znati da naprave procenu mogucih posledica i ukupnih zrtava...sta fali bugarima koji su bili sa nemcima a na kraju izasli kao saveznicka strana sa minimalnim gubicima..pa i italijanima, ubijali su komuniste i cetnici ali su i pattizani ubijali cetnike..... od 1990 godine tj od 2002 god. sve se to revidira u smislu tumacenja istorije..ustase su iskoristile 27 mart i stali su uz nemce a i celi hrvatski narod, i poceli su da rade to sto su planirali da urade..kao i bugari, madjari, italijani, albanci, muslimani , zelenasi, u crnoj gori, te domobrani u sloveniji...jedino unutar srpskog naroda, i u crnoj gori i delimicno unutar slovenackog naroda se vodio i gradjanski rat u punoj meri i na surov nacin..pri tome partizani su se koristili i pricom o bratstvu i jedinstvu, koje u sustini zazivelo kod njih tek kada su svi od naroda videli ko pobedjuje..groteskno ali istinito.....necu dalje ali je sve ovo mnogo komplikovanije nego sto izgleda...

GrossDeutschland, pa i nick ti je njemačka riječ... pa si na avataru ubacivao njemačke vojnike... pa valjda je bilo i naših vojnika u silnim ratovima...
Meni je to čudno... ali možda sam, ponovo kažem, ja ograničen... kako reče neko... pa ne mogu da shvatim to!

To nije tačno... u Bosni je bilo četnika koji su prema narodu bili gori od ustaša i partizana zajedno...
Ja smatram ustaše najvećim srpskim zlotvorima i mislim da je i među partizanima bilo poštenih ljudi i patriota, da ideologiju stavimo na stranu!

Nik je po oficiru Srpskog Dobrovoljačkog Korpusa.
,,Velika Nemačka,, je ime sjajne panzergrenadirske divizije čiju borbu poštujem.
Navedi mi bilo koji četnički odred u Bosni koji je bio gori od partizana i ustaša.

Ти можда можеш да идеологију ставиш по страни(слично је поступио и Дража 1941. па се добро опекао). Ја не могу, јер сам изразити антицрвени и црвене сматрам највећим злом које је могло да снађе српски народ.

Иначе припадници ЗБОР-а су и пре рата били највећи антикомунисти, тако да је често долазило до вербалних и физичких сукоба(на београдском универзитету, на пример) између комуниста и збораша. Између ове две стране постојала је, кратко и јасно - мржња.

Poslednja izmena:
Ти можда можеш да идеологију ставиш по страни(слично је поступио и Дража 1941. па се добро опекао). Ја не могу, јер сам изразити антицрвени и црвене сматрам највећим злом које је могло да снађе српски народ.

Иначе припадници ЗБОР-а су и пре рата били највећи антикомунисти, тако да је често долазило до вербалних и физичких сукоба(на београдском универзитету, на пример) између комуниста и збораша. Између ове две стране постојала је, кратко и јасно - мржња.

Koliko je ZBOR imao pripadnika i koliko je Ljotić dobio glasova na izborima?

Nik je po oficiru Srpskog Dobrovoljačkog Korpusa.
,,Velika Nemačka,, je ime sjajne panzergrenadirske divizije čiju borbu poštujem.
Navedi mi bilo koji četnički odred u Bosni koji je bio gori od partizana i ustaša.

Evo npr. četnici Milorada Popovića iz Hercegovine ili četnici iz Posavine, koji su sarađivali sa ustašama, čak sa Crnom legijom!

Ovo za Milorada Popovića je priča iz prve ruke, taj gospodin se zime 44. na 45. (ili 43. na 44. nisam siguran) krio u selu moga djeda na Trebeviću i terorisao narod koji je 100% srpski i pravoslavni i 99% su bili monarhisti i četnici. Na kraju su ga lokalni četnici otjerali.

P.S.
Poštuješ borbu nacističkih divizija i njemačkih oficira koji su cijeli 20. vijek u ratovima i neprijateljstvima sa Srbima i ostalim Slovenima i koji su odgovorni za smrt desetina miliona Rusa, Srba, Poljaka, Čeha i drugih Slovena kao i Jevreja, Roma, Francuza i drugih neslovenskih naroda.
Za mene je ta tvoja ljubav prema Njemačkoj i Germanima bolesna i sadistička!

Back