Linux. Problemi...

Holly smoke, gde ti nestade particja?! :o

Elem, formatiranje i sve od pocetka ;)
Nesto mi se ne svidja kod tog tvog diska. Cudne se stvari zbivaju.

Nisi cackao nesto po pitanju particionisanja u medjuvremenu, zar ne?

Idi na zvanican sajt i skini alfu... neces se pokajati... Kad budes instalirao pazi da ti jezik na tastaturi bude engleski jer nas iako je na latinici posle prvog apdejta vraca na cirilicu pa moze da ti pravi problem oko logovanja...

E, da li neko može da mi pomogne u vezi sa berylom? Ovako, svaki put kad stavim sliku za skydome, ili bude sve crno, ili bude sve u jednoj boji koja se na primer nalazi na slici. Kad izaberem boje za gradient, to mi radi, ali sliku neće da mi stavi. I još nešto, šta bi sa gnome-look.org?

E ljudi, opet mi treba pomoć. :D
Naime, skinuo sam aMsn shell script za instaliranje. Pokrenuo instalaciju i sve je u redu do kraja, ali onda poblesavi. Otvori se prozor "Finished" gde on proverava sledeće:

Checking for required C library versions ... OK
Checking for X ... OK
Checking for TCL Scripting Language ... failed

Error: Could not find 'TCL Scripting Language'. Try using the native package manager for Ubuntu 7.04 (apt-get) to install a package with similar name to 'tcl'.

Error: Unable to prepare package AMSN MSN client.

E sad, proverio sam da li imam TCL instaliran pre skidanja scripta. Imam verziju 8,4. Ne znam zašto neće. Sad ne mogu da instaliram aMsn. Da li neko može da mi pomogne od vas? :)

Evo ova 2 screenshot-a mog desktopa

Prilozi

• Screenshot-1.jpg
    Screenshot-1.jpg
    40,2 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    44,6 KB · Pregleda: 11
E, da li neko može da mi pomogne u vezi sa berylom? Ovako, svaki put kad stavim sliku za skydome, ili bude sve crno, ili bude sve u jednoj boji koja se na primer nalazi na slici. Kad izaberem boje za gradient, to mi radi, ali sliku neće da mi stavi. I još nešto, šta bi sa gnome-look.org?

Da li ti je u berylu stikliran skydome ova slika je sa kompiza procackaj malo mora da je upali.

Prilozi

• Skydome.jpg
    Skydome.jpg
    39,7 KB · Pregleda: 5
da li je normalno da ubuntu 7.10 zauzima 97% procesora i 210 mb rama?

konfa mi je
amd 1800+ na 1.5
389mb ram
ati 7500le 64mb ram
ostatak mislim da nije bitan

kadda sam pokusao da otvorim neki prozor za procesima(nemam pojma gde sam ga pronasao,pocetnik sam),nakon ispisivanja zauzetosti proca i rama ,,,,kliknuo sam na karticu proceses i zablokirao je...pomoc?

i koji bi ste mi linuz preporucili za ovu masinu?

pozzz svima i hvala unapred

Back