LIMUNDO KUPOVINA - PREDLOZI I SAVETI

Strasno je koliko bisera ima na tim aukcijskim sajtovima.Vecina hoce preko noci da se obogati a ne shvataju da ako bi prodali to sto imaju al za stvarnu cenu ne bi imali ni za flasu mineralne vode.Do duse ovaj je jos i dobar, mene je nedavno jedan ciga pokusao da ubedi da je isti taj novcic od cistog nemackog srebra i nudio mi ga za 15 evra po komadu.Kada sam mu,kada sam napokon dosao do reci, pokazao u katalogu(koji u PDF obliku imam u mobilnom) sta on ustvari prodaje bukvalno je ostao bes teksta.Cak mi ga je bilo i zao posle......jer se toliko bio trudio da mi ga uvalja.

Strasno je koliko bisera ima na tim aukcijskim sajtovima.Vecina hoce preko noci da se obogati a ne shvataju da ako bi prodali to sto imaju al za stvarnu cenu ne bi imali ni za flasu mineralne vode.Do duse ovaj je jos i dobar, mene je nedavno jedan ciga pokusao da ubedi da je isti taj novcic od cistog nemackog srebra i nudio mi ga za 15 evra po komadu.Kada sam mu,kada sam napokon dosao do reci, pokazao u katalogu(koji u PDF obliku imam u mobilnom) sta on ustvari prodaje bukvalno je ostao bes teksta.Cak mi ga je bilo i zao posle......jer se toliko bio trudio da mi ga uvalja.
Ma hajde, limundo je mila majka kakav je allegro. Svi oni sto na limundu nisu uspeli da prodaju novcice koje su bezobrazno zacenili preko svake mere su te iste novcice pomnozili sa 2, 3, 4 i postavili na alllegro. A tek kakvih bisera ima na pik-u. Bas sam se danas slatko ismejao pojedinim likovima sto prodaju stosta i kako to pokusavaju da uvaljaju.

Allegro je stvarno prica za sebe.Pa one cene mogu da prodju mozda samo kod stranaca i mladih naivnih pocetnika u numizmatici.Nedavno sam video i jos jedan biser........kovanica od 10 dinara 2009 (studenska olimpijada), inace opticajna i vazeca kovanica, prodata je na jednom od tih sajtova za 200 dinara (nije bila u UNC- kvalitetu pa cak ni blizu toga).Pa koji to mozak moras da budes pa da za nesto sto vredi 10 dinara das 20 puta vise.I jos platis plus i postarinu onim derikozama iz poste da bi to i dobio.A lepo mozes da odes do prve trgovine i zamolis prodavca da ti procacka po kasi i da tu kovanicu.Ima jos takvih bisera samo ko ce ih sve popamtiti :-)

Meni se svidja ova "novcanica" cak sam je i licitirao malo :mrgreen: Mozda sam lud ali ima nesto privlacno hahaha
Nebih rekao da si lid, imao sam prilike da citam tvoje postove. A da novcanica ima "nesto privlacno" sasvim se slazem.
Ali nije u pitanju novcanica nego pre neka vrsta flajera. Uistalom, ako takve stvari imaju takvu prodju, ja imam vrlo kvalitetan laserski kolor printer, pa da ih nastampamo par hiljada komada.:lol:
Isplati nam se da ih dajemo i po pola E komad, a ne kao sto je "novcanica" na limundu izasla i preko E.

Registrovao sam se na Limundu do onog dela sa slanjem kopije licne karte,
posto mi se to cini jos nesigurnim kod nas, kaciti tako vazan dokumenat na net.

E sad moje pitanje je koliko smo sigurni u ovakve sajtove i diskreciju sa nasim dokumentima?

A drugo sad me proganjaju sa porukama na mejl svaki dan,
i vrse pritisak da okacim kopiju L.K. na njihov sajt, kao neka sekta. :think:

U suštini uopšte ne moraš da šalješ L.K., sigurno više od pola članova nisu "provereni", i ne vidim da to nekome predstavja problem.
To je samo opcija, da bi kupac/prodavac bio sigurniji i da posluje sa donekle sigurnijim članom.
Ja sam poslao moju kopiju, nisam baš nešto ni razmišljao o nekoj zloupotrebi, ali i čiso sumnjam da će doći do toga.

Najbolje je kada se licitira u zadnjem momentu, tada je prava draz licitacije.Nadam se da je ovaj komad otisao u prave ruke (mada sumnjam da je prodavac zadovoljan postignutom cenom).Danas sam ceo dan blejao na LImundu i uopste nisam primetio ovaj komad, strasno :-)

Back