Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lilit je bila prva zena Adamova, a Eva druga. To jasno proizilaci iz Biblije.
Ja sam prva i poslednja
Ja sam slavljena i ponižavana
Ja sam grešnica i svetica
Ja sam telo i duša
Mogu da uradim sve što poželim
Znam da me želiš
Pitaš da li je to ljubav
Pitaš šta ja uopšte znam o ljubavi
Jer ja zavedem, pa uništim,
Ja nemam srce
Zašto se bojiš
Cega se bojiš
Zar nisi Covek – Heroj
Zar nisi jaci od mene
Zašto mi se opireš
Nisi mi potreban
Ali te želim
Žedna sam strasti
I moram da te imam
Moraš da mi se predaš
Misliš da sam iluzija
Da sam san
Ne, ja nisam san
Ja sam iskušenje
Ja sam tvoje spasenje
Moraš da mi se daš
Uzecu te za ruku
I povesti izvan greha
Povešcu te u rajski vrt
Ja znam šta su nebesa
Ali nikad se necu spustiti
Nikad biti ispod tebe
Kao ponižena sluškinja
Ja nisam tvoje rebro
Poticem iz praha kao i ti
Ja sam dete i majka
Ja sam prijateljica i ljubavnica
Ja sam pakao i raj
Ja sam boginja na kolenima
I znam da me želiš
Ali znaj, upozoravam te
Može me osvojiti samo onaj
Ko se usudi da plati moju cenu
Kažeš da tražim previše
Ali zauzvrat ja dajem sve!!!
![]()
Bilo da čitate Bibliju, Zohar, Junga ili bilo šta... ona je tu.
Kao Izidin potomak, spada u Egiptologiju, kao prva Adamova žena, odnosno sam deo Adama; u Hrišćanstvu, kao Samaelova i Asmodejeva žena, spada u satanizam, a tu je i kao staramajka, odnosno kćerka majke zemlje.
Ona dolazi kad Mesec raste, nalazi se u svakoj ženi, u njenoj pobuni, besu, menstrualnoj krvi, porođaju...
Šta ima Lilit, kad ni bog ni boginja ne staju na put njenom zlu? Mislim da ima ljubav. Ona je spoznala ljubav koju nosi vetar, a kasnije ju je prenela Adamu.
Ona je prva i poslednja... kako kaže “Pesma nad pesmama”.
Mozda je i nisam otvorio, niti bi bilo sta izgubio da je stvarno nisam otvorio, ali ti bi mogao da ozbiljnije proucis nize citirane stihove, 1. i 2. glave Prve Mojsijeve knjige, pa ces verovatno nesto i naslutiti o Lilith kao prvoj Adamovoj zeni:Ti ateista koji nisi ni otvorio Bibliju znas sta iz nje proizilazi?![]()
Napravi dodatni umni napor. Jednom bog stvara i Adama i zenu mu iz cuga, i nalaze im da se mnoze; drugi put ga uspavljuje (daje mu anestetik) da bi mu izvadio rebarce i napravi drugu zenu - covecicu.Ali, ako malo proguglals internetom, nacic ces tekst talmuda, koji je osnov za hriscanski Stari zavet, pa cec tamo naci i njeno ime i ime njene dece, kao i opis njene nepocudne naravi.hogarius,jesi ti ozbiljan?
To sto si ti sada napisao nema ni d od dokaza.cak ni slutnje.
Ti bi, kao YHWH, tj. poznavalac Starog zaveta, morao da znas bolje od toga.Tu se spominje Eva (covjecica),nikakva Lilit.
Bice prije da se "lilit" spominje u Isaiji 34,14...ali se to odnosi na neciste zivotinje,aveti i vjestice....
U drugoj glavi se samo razradjuje teza iz prve glave: " И створи Бог човека по обличју свом, по обличју Божјем створи га; мушко и женско створи их". Dakle,samo se detaljnije objasnjavanja stvaranje Adama i zene mu Eve.Napravi dodatni umni napor. Jednom bog stvara i Adama i zenu mu iz cuga, i nalaze im da se mnoze; drugi put ga uspavljuje (daje mu anestetik) da bi mu izvadio rebarce i napravi drugu zenu - covecicu.Ali, ako malo proguglals internetom, nacic ces tekst talmuda, koji je osnov za hriscanski Stari zavet, pa cec tamo naci i njeno ime i ime njene dece, kao i opis njene nepocudne naravi.
Ti bi, kao YHWH, tj. poznavalac Starog zaveta, morao da znas bolje od toga.
Nece biti da si u pravu. Cak i vremenski se ne poduaraju te dve radnje. To je tvoje slobodno tumacenje. Moras imati na umu da je Stari zavet preradjen tekst Telmuda, pa zato ima mnogo nelogicnosti i kontradiktornosti. Posto ovde postavljas teksotve ne engleskom, proguglaj malo pa ces naci mnogo engleskih tekstova o Lilith.U drugoj glavi se samo razradjuje teza iz prve glave: " И створи Бог човека по обличју свом, по обличју Божјем створи га; мушко и женско створи их". Dakle,samo se detaljnije objasnjavanja stvaranje Adama i zene mu Eve.
Nisi u pravu. Legenda kazuje da je Lilith, buduci da je stvorena na isti nacin kao i Covek, bila zestoka zena i nije priznavala nikakav prioritet svom muskarcu. Covek se bunio kod Jahveha, pa je ovaj "ukinuo Lilith" i stvorio covecicu, koja je morala da Adamu bude podredjene, jer je stovrena od njegovog materijala, tj. od njegovog karea. Kapiras?Kad bi Llith postala vidljiva nama s zemlje u cjeloj svojoj slavi onda bi to značilo da nesvjesno ne bi više postojalo u čovjeka.
Nisi u pravu. Legenda kazuje da je Lilith, buduci da je stvorena na isti nacin kao i Covek, bila zestoka zena i nije priznavala nikakav prioritet svom muskarcu. Covek se bunio kod Jahveha, pa je ovaj "ukinuo Lilith" i stvorio covecicu, koja je morala da Adamu bude podredjene, jer je stovrena od njegovog materijala, tj. od njegovog karea. Kapiras?
![]()
A gdje je nestala misteriozno ta Lilith?![]()
kazu da je osnovala svoju sektu zvanu "drustvo kule strazare" i da se uvukla u duse sektasa pa trce po netu i probaju je se resiti ali ne ide im od ruke :-)
Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku nahash.
Sto da dajes reputaciju samom sebi?Odnosno,tvojoj drugoj polovini.![]()
svaki put kad se izgubis spasenje nalazis u izgovoru da sam neciji klon...jesam ili nisam,tebi se isto pise....lilit je ucinila svoje ...crna kraljica je u tebi i vladace tobom dok se god ja i hungan ne smilujemo ....
kazu da je osnovala svoju sektu zvanu "drustvo kule strazare" i da se uvukla u duse sektasa pa trce po netu i probaju je se resiti ali ne ide im od ruke :-)
Nisi u pravu. Legenda kazuje da je Lilith, buduci da je stvorena na isti nacin kao i Covek, bila zestoka zena i nije priznavala nikakav prioritet svom muskarcu. Covek se bunio kod Jahveha, pa je ovaj "ukinuo Lilith" i stvorio covecicu, koja je morala da Adamu bude podredjene, jer je stovrena od njegovog materijala, tj. od njegovog karea. Kapiras?
![]()
Bilo da čitate Bibliju, Zohar, Junga ili bilo šta... ona je tu.
Kao Izidin potomak, spada u Egiptologiju, kao prva Adamova žena, odnosno sam deo Adama; u Hrišćanstvu, kao Samaelova i Asmodejeva žena, spada u satanizam, a tu je i kao staramajka, odnosno kćerka majke zemlje.
Ona dolazi kad Mesec raste, nalazi se u svakoj ženi, u njenoj pobuni, besu, menstrualnoj krvi, porođaju...
Šta ima Lilit, kad ni bog ni boginja ne staju na put njenom zlu? Mislim da ima ljubav. Ona je spoznala ljubav koju nosi vetar, a kasnije ju je prenela Adamu.
Ona je prva i poslednja... kako kaže “Pesma nad pesmama”.