Lilit

YHWH:
to da dajes reputaciju samom sebi?Odnosno,tvojoj drugoj polovini.
nahash:
svaki put kad se izgubis spasenje nalazis u izgovoru da sam neciji klon...jesam ili nisam,tebi se isto pise....lilit je ucinila svoje ...crna kraljica je u tebi i vladace tobom dok se god ja i hungan ne smilujemo ....
Nahash, Lilit jeste originalno (biblijsko) stvorenje kreirano od Jahveha, ali je Adam nije mogao podneti zbog njene dominantne prirode. To je slucaj i sa YHWH-om, mislim na ovog naseg forumasa koji zajebava svog boga Jahveha pa koristi njegovo ime za svoj avatar. Jao si ga njemu na Strasnom sudu kada ce mu to biti smrtni, neoprostivi greh i nikada nece stici u raj, vec u.....

Što se tu ima kapirati to je za malu djecu priča ako shvataš bukvalno.ZNači naučiš je napamet i pričaš dalje do druge budale kao kakav papagaj.I još pitaš je li netko kapira kao da se tu ima nešto kapirati.

Kapiraš li ti da su to priče s skrivenim značenjem??
Na zalost, to papagajsko ponavljanje biblijskih mitoloskih prica je svojstveno samo i jedino zadrtim hriscanima, kapiras? Ocigledno, ti to ne kapiras.

Poslednja izmena:
Nahash, Lilit jeste originalno (biblijsko) stvorenje kreirano od Jahveha, ali je Adam nije mogao podneti zbog njene dominantne prirode. To je slucaj i sa YHWH-om, mislim na ovog naseg forumasa koji zajebava svog boga Jahveha pa koristi njegovo ime za svoj avatar. Jao si ga njemu na Strasnom sudu kada ce mu to biti smrtni, neoprostivi greh i nikada nece stici u raj, vec u.....

Na zalost, to papagajsko ponavljanje biblijskih mitoloskih prica je svojstveno samo i jedino zadrtim hriscanima, kapiras? Ocigledno, ti to ne kapiras.

Ne, ni slucajno. Lilit je bila hirovita, ponosita i samostalna cura, a MM je bila bogatasica, ljuavnica i docnije zena Isusova i njegova glavna finansijerka; finansirala je sve njegove aktivnosti.
Od kada si postao vjernik?

Postoji li analogija između Lilit i Marije Magdalene' :think:
Ne, nui slucajno. Lilit je bila hirovita, ponosita i samostalna cura, a MM je bila bogata ljuavnica i docnije zena Isusova i njegova glavna finansijerka; finansirala je sve njegove aktivnosti. Prva pripada Starom zavetu, a druga, MM, Novom.

Poslednja izmena:
Tvoje znanje se ogranicava na ikonicama. Dovoljno ti je samo prst pa da se valjas od smeha. Sta mislis, da ti kupim kilo brasna, kako bi se tek onda slatko smejao. Na zalost, ne bih smeo to da cinim, jer je pravilnikom foruma zabranjeno koriscenje ikonica bez teksta. Tebi se moze, jer neko je poverovao da si ti zaista JAHVEH pa cuti kao zaliven na sve tvoje nesuvislosti.

Drugo, ne postoji teza o Lilith, vec mit u jevrejskim svetim spisima. U velikom si zaostatku iako zloupotrebljavas ima boga svoga. Ne zaboravi, sledi Strasan sud, pa osuda na pakao do vjek-i-vjekova. Za vas pravoslavce nema popravnog kao sto je to slucaj sa katolicima.

Да ли да се спуштам на ниво овога што се потписује Именом Божијим (ако је то стварно Божије Име, он верује да јесте) па да се и ја тако клиберим кад он почне да пропагира своје?!?

Tvoje znanje se ogranicava na ikonicama. Dovoljno ti je samo prst pa da se valjas od smeha. Sta mislis, da ti kupim kilo brasna, kako bi se tek onda slatko smejao. Na zalost, ne bih smeo to da cinim, jer je pravilnikom foruma zabranjeno koriscenje ikonica bez teksta. Tebi se moze, jer neko je poverovao da si ti zaista JAHVEH pa cuti kao zaliven na sve tvoje nesuvislosti.

Drugo, ne postoji teza o Lilith, vec mit u jevrejskim svetim spisima. U velikom si zaostatku iako zloupotrebljavas ima boga svoga. Ne zaboravi, sledi Strasan sud, pa osuda na pakao do vjek-i-vjekova. Za vas pravoslavce nema popravnog kao sto je to slucaj sa katolicima.

Moje znanje je mozda ograniceno,a ti ga uopste i nemas... a pravis se da nesto znas.
Ako je Lilit mit u jevrejskim spisima,zasto se pozivas na Bibliju? :dash:

Poslednja izmena:
Да ли да се спуштам на ниво овога што се потписује Именом Божијим (ако је то стварно Божије Име, он верује да јесте) па да се и ја тако клиберим кад он почне да пропагира своје?!?

"Moje" i "tvoje" ne mogu da se porede,paganine.

Moje znanje je mozda ograniceno,a ti ga uopste i nemas... a pravis se da nesto znas.
Ako je Lilit mit u jevrejskim spisima,zasto se pozivas na Bibliju? :dash:
Zato sto ti ne znas da je Stari zavet zapravo skracena verzija jevrjerskog svetog pisma. Zasto stalno demonstriras ne samo ograniceno vec i totalno neznanje? Sve moderne zene su, manje ili vise, Lilith, samo sto si ti odavno zaboravio cari koje pruza emancipovana lepsa polovina sveta.

"Moje" i "tvoje" ne mogu da se porede,paganine.

a sta si ti drugo no paganin ? sad bih te lupila tom tvojom biblijom po glavurdi !

" Horus je rođen 25. prosinca, od djevice Isis, Marije. Njegovo rođenje je označeno pojavom zvijezde na istoku koju su pratila tri kralja u namjeri da se poklone i darivaju novorođenog spasitelja. Sa 12 godina je već važio za mladog učitelja. Sa 30 ga je krstio izvjesni Anap, i tako je započeo svoju službu. Putovao je s 12 učenika, čineći čuda kao što su liječenje bolesnih i hodanje po vodi.Bio je poznat po mnogim opisnim imenima kao što su "Istina", "Svjetlost", "Božji sin", "Dobri pastir", "Jagnje božje" i mnogim drugim."

da dodam jos da je i on uskrsnuo treci dan @__@

"Indijski Krišna (900 god p.n.e.), rođen od djevice Devaki pod zvijezdom na istoku koja je označila njegov dolazak.Činio je čuda sa svojim učenicima, i poslije smrti uskrsnuo."

"Grčki Dionis (500 god p.n.e.),rođen 25. prosinca od majke djevice. Mitra iz Perzije (1200 god. p.n.e.), rođen 25. prosinca od majke djevice. Imao je 12 učenika i činio je čuda. Nakon smrti je sahranjen da bi potom za tri dana uskrsnuo."

" A tu je i plagijarizirana priča o Mojsiju. Priča kaže da je Mojsije po rođenju stavljen u korpu od trske i pušten niz vodu da bi izbjegao čedomorstvo. Spasila ga je faraonova kći, koja ga je odgojila kao princa. Ova priča o bebi i korpi je ukradena iz mita o Sargonu od Akadije, koji datira otprilike iz 2250. god. p.n.e. Sargon je, po rođenju, stavljen u korpu od trske kako bi izbjegao čedomorstvo i pušten niz vodu. Spasila ga je i odgojila Aki, plemićka babica."

"Nadalje, Mojsije je poznat kao davatelj zapovjedi, onaj koji je donio Deset zapovjedi.Međutim, ideja o bogu koji na nekom brdu daje svoje zapovjedi proroku, također je veoma stara. Mojsije je samo jedan od takvih proroka u dugoj liniji sličnih u povijesti mitologije. U Indiji to je bio Manu. Na Kreti, Minos je bio taj koji se popeo na brdo Dikta gdje mu je Zeus predao svete zakone. U Egiptu je to bio Mises.

A što se tiče Deset zapovjedi, one su uzete iz Stiha 125 Egipatske knjige mrtvih. Ono što je u Knjizi mrtvih bilo "Nisam ukrao",postalo je "Ne kradi". "Nisam ubio" postalo je "Ne ubij". "Nisam govorio laži" postalo je "Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga" itd. "

a sta si ti drugo no paganin ? sad bih te lupila tom tvojom biblijom po glavurdi !

" Horus je rođen 25. prosinca, od djevice Isis, Marije. Njegovo rođenje je označeno pojavom zvijezde na istoku koju su pratila tri kralja u namjeri da se poklone i darivaju novorođenog spasitelja. Sa 12 godina je već važio za mladog učitelja. Sa 30 ga je krstio izvjesni Anap, i tako je započeo svoju službu. Putovao je s 12 učenika, čineći čuda kao što su liječenje bolesnih i hodanje po vodi.Bio je poznat po mnogim opisnim imenima kao što su "Istina", "Svjetlost", "Božji sin", "Dobri pastir", "Jagnje božje" i mnogim drugim."

da dodam jos da je i on uskrsnuo treci dan @__@

"Indijski Krišna (900 god p.n.e.), rođen od djevice Devaki pod zvijezdom na istoku koja je označila njegov dolazak.Činio je čuda sa svojim učenicima, i poslije smrti uskrsnuo."

"Grčki Dionis (500 god p.n.e.),rođen 25. prosinca od majke djevice. Mitra iz Perzije (1200 god. p.n.e.), rođen 25. prosinca od majke djevice. Imao je 12 učenika i činio je čuda. Nakon smrti je sahranjen da bi potom za tri dana uskrsnuo."
"

Za Horisa nisi upravu,
Krisna ako se ja dobro secam da sam citao negde da je rodjen od zene koja nije bila devica i da je on bio nemam pojma koje dete po redu...
Dionis isto nije bio rodjen od device,majka mu se zvala Semela koja je bila Zevsova ljuubavnica,Dionis kako ja znam nije umro nego zivi u olimpu sa ostalim besmrtnicima...

Za Horisa nisi upravu,
Krisna ako se ja dobro secam da sam citao negde da je rodjen od zene koja nije bila devica i da je on bio nemam pojma koje dete po redu...
Dionis isto nije bio rodjen od device,majka mu se zvala Semela koja je bila Zevsova ljuubavnica,Dionis kako ja znam nije umro nego zivi u olimpu sa ostalim besmrtnicima...

pa sad,po nekima je uskrsnuo a po nekima nije...neko tvrdi da je rodjen od device - drugi kazu da nije ....(ja nista nisam videla )

http://sr.wikipedia.org/wiki/Дионис

kako bilo da bilo isus nije jedini koji je uskrsnuo treci dan i istina je da je biblija prepisana ( citaj ukradena) od religija koje hriscani nazivaju satanistickim....

sto se tice mitre i za njega se pise da je rodjen od device a opet neki pisu da nije ( ni to nisam videla)

ovo je malo i previse dokaza da je biblija maznuta bajka i da pisana za bozje ovcice

"Horus je roрen 25. decembra, od device Isis, Marije.
Njegovo roрenje je oznaceno pojavom zvezde na istoku koju su pratila tri kralja u nameri da se poklone i darivaju novoroрenog spasioca.

Sa 12 godina je vec vazio za mladog ucitelja.

Sa 30 ga je krstio izvesni Anap i tako je zapoceo svoju sluzbu.

Putovao je sa 12 ucenika, cineci cuda kao sto su lecenje bolesnih i hodanje po vodi.

Bio je poznat po mnogim opisnim imenima kao sto su "Istina", "Svetlost"

"Boziji sin", "Dobri pastir", "Jagnje bozije" i mnogim drugim.

Posto ga izdaje Tifon, Horus biva razapet, zatim sahranjen i potom posle tri dana vaskrsava.

Sva ova Horusova obelezja, bila ona originalna ili ne, cini se da ispunjavaju mnostvo drugih svetskih kultura jer je slicna mitoloska struktura naрena u mnnogim bogovima sirom sveta.

Atis iz Frigije, rodjen 25. decembra od device Nane. Razapet, polozen u grob i posle tri dana vaskrsao.

Indijski Krisna, rodjen od device Devaki pod zvezdom na istoku koja je oznacila njegov dolazak.

Cinio je cuda sa svojim ucenicima i posle smrti je vaskrsao.

Grcki Dionis, rodjen 25. decembra od majke device. Bio je putujuci ucitelj koji je cinio cuda kao sto je pretvaranje vode u vino.

Zvali su ga "Kralj svih kraljeva", "Boziji jedini sin", "Alfa i omega" itd.

I on je vaskrsao posle smrti.

Mitra iz Persije, roрen 25. decembra od majke device.

Imao je 12 ucenika i cinio je cuda. Nakon smrti je sahranjen da bi potom za tri dana vaskrsao.

I njemu su se obracali kao "Istini", "Svetlosti" itd.

Zanimljivo je i to da je sveti dan obozavanja Mitre bila nedelja. "

izvor - http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=43923

pa sad,po nekima je uskrsnuo a po nekima nije...neko tvrdi da je rodjen od device - drugi kazu da nije ....(ja nista nisam videla )

http://sr.wikipedia.org/wiki/Дионис

kako bilo da bilo isus nije jedini koji je uskrsnuo treci dan i istina je da je biblija prepisana ( citaj ukradena) od religija koje hriscani nazivaju satanistickim....

sto se tice mitre i za njega se pise da je rodjen od device a opet neki pisu da nije ( ni to nisam videla)

ovo je malo i previse dokaza da je biblija maznuta bajka i da pisana za bozje ovcice

"Horus je roрen 25. decembra, od device Isis, Marije.
Njegovo roрenje je oznaceno pojavom zvezde na istoku koju su pratila tri kralja u nameri da se poklone i darivaju novoroрenog spasioca.

Sa 12 godina je vec vazio za mladog ucitelja.

Sa 30 ga je krstio izvesni Anap i tako je zapoceo svoju sluzbu.

Putovao je sa 12 ucenika, cineci cuda kao sto su lecenje bolesnih i hodanje po vodi.

Bio je poznat po mnogim opisnim imenima kao sto su "Istina", "Svetlost"

"Boziji sin", "Dobri pastir", "Jagnje bozije" i mnogim drugim.

Posto ga izdaje Tifon, Horus biva razapet, zatim sahranjen i potom posle tri dana vaskrsava.

Sva ova Horusova obelezja, bila ona originalna ili ne, cini se da ispunjavaju mnostvo drugih svetskih kultura jer je slicna mitoloska struktura naрena u mnnogim bogovima sirom sveta.

Atis iz Frigije, rodjen 25. decembra od device Nane. Razapet, polozen u grob i posle tri dana vaskrsao.

Indijski Krisna, rodjen od device Devaki pod zvezdom na istoku koja je oznacila njegov dolazak.

Cinio je cuda sa svojim ucenicima i posle smrti je vaskrsao.

Grcki Dionis, rodjen 25. decembra od majke device. Bio je putujuci ucitelj koji je cinio cuda kao sto je pretvaranje vode u vino.

Zvali su ga "Kralj svih kraljeva", "Boziji jedini sin", "Alfa i omega" itd.

I on je vaskrsao posle smrti.

Mitra iz Persije, roрen 25. decembra od majke device.

Imao je 12 ucenika i cinio je cuda. Nakon smrti je sahranjen da bi potom za tri dana vaskrsao.

I njemu su se obracali kao "Istini", "Svetlosti" itd.

Zanimljivo je i to da je sveti dan obozavanja Mitre bila nedelja. "

izvor - http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=43923

Sada sam proverio u knjizi i da upravu si on jeste umro ali nije uskrsnuo niti je ista bilo za 3 dana nego ga je njegova baba Rea ponovo sastavila i vratila u zivot.
A kako ja znam nema nista o 25. decembru i kod ostalih isto,to je postalo popularno od onog zeigesta,koji je totalno promasio neke stvari.

Za Mitru nemam pojma nikada nisam nista citao niti proveravao,moguce je a mozda i ne,mozda je i tamo ona lazna propaganda,provericu eventualno.

A ti "dokazi" nisu nikakvi dokazi,jer to sto si nabrojala za Horusa su gluposti opet iz zeigesta
ono sto ja znam da Horus nije rodjen od device jer je Isis bila zena Ozarisa,a posto je bila zena onda mozes da se zakljuci da nije bila devica,
pa onda kada je Ozaris umro i rastavljen ona ga je opet sastavila i zatrudnela tako.
Mislim da ostalo ne moram da pominjem,jer kao sto sam rekao sve pogresno.

Sada sam proverio u knjizi i da upravu si on jeste umro ali nije uskrsnuo niti je ista bilo za 3 dana nego ga je njegova baba Rea ponovo sastavila i vratila u zivot.
A kako ja znam nema nista o 25. decembru i kod ostalih isto,to je postalo popularno od onog zeigesta,koji je totalno promasio neke stvari.

Za Mitru nemam pojma nikada nisam nista citao niti proveravao,moguce je a mozda i ne,mozda je i tamo ona lazna propaganda,provericu eventualno.

A ti "dokazi" nisu nikakvi dokazi,jer to sto si nabrojala za Horusa su gluposti opet iz zeigesta
ono sto ja znam da Horus nije rodjen od device jer je Isis bila zena Ozarisa,a posto je bila zena onda mozes da se zakljuci da nije bila devica,
pa onda kada je Ozaris umro i rastavljen ona ga je opet sastavila i zatrudnela tako.
Mislim da ostalo ne moram da pominjem,jer kao sto sam rekao sve pogresno.

gde sam napisala da je dionis uskrsnuo treci dan ?

znas li sta je egipatska knjiga mrtvih i kada je napisana ?

zeigest je po tebi promasio stvari ...moguce,samo ja znam koliko znanja poseduju oni koji su napravili zeigest a za tebe ne znam ..uvek mi je bilo smesno kad mi neko ko ne zna gde je supalj tvrdi za nicea da je bio ludak ...

Nisi,moja grerska,procitao sam za Mitru i mislio da je nastavak za Dionisa

Znam za knjigu mrtvih,mada ne znam sta tacno pise u njoj,nikada se nisam zamarao time i to cu morati da proverim.
Ne znam ja koliko je znanje zeigest ljudi ali znam da ili nije veliko ili su se namerno bavili laznim informacijama.

Poslednja izmena:

Back