Lidl

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja na pijacu uvek radje idem nego u lidl
volim da vidim od koga kupujem
a imam i svoje dobavljače
samo se javim na par tezgi i odem na piće u pijačni kafe, tamo uz šaku vrućih čvaraka obrnemo par tura pića, pa kad krenem samo pokupim kese i eto me kući na vreme :D

pijaca je generalno skuplja i od lidla i od univera, ali računamo da je na pijaci sve svežije
samo trab znati ko je preprodavac a ko je proizvodjač
inače kupujemo u supermarketu

Proko pre par godina na Kalenicu su bila ostala samo dvojica proizvodjaca. Sada su 100% prekupci i nakupci. Kupuju na kvantasu ili iz kamiona i onda prodaju na Kalenicu. Oni sto drze tezge ispred maxija kupuju na Kalenicu po 5-10 kg. Najgore su one divljacke pijace tipa Dusanovacka sto drze cigici i nigde na pijaci nema cene. Nego kako te procene, koliko imas para toliko ti traze, onom iza tebe lupe drugu cifru.

Da ne pricamo o higijeni i kako roba stoji ceo dan na otvorenom, na suncu... Kako se transportuje...

Ja se ne cenjkam nikad. Pogledam cenu i ako ne odgovara trazim dalje. Na Kalenicu, na primer, najveca cena je kod prolaza tu gde ima najvise mesta, a sto se dublje zavlacis u pijacu pada cena. Jedino ako dodjem pred zatvaranje pa onda ljudi sami ponude da se rese zaliha.
Bas tako..ne cenjkam se ..jedino sto uradim je da prosetam pijacom..moze negde da se nadje manja cena za isti proizvod

ja bila...posrnula opet. kupila jagnjetinu, nasla pakovanje sa dve noge jagnjece. pored toga grcke zacine, grcki jogurt, islandski tip jogurta sa vanilom, kupila konacno onaj piling za telo cien (kad je ta ponuda bila aktuelna nesto nisam htela i reko aj da probam, ostalo par pakovanja, ja uzela jedno), uzela pljeke na akciji, one ljute sarene spanske paprike, tortilju koja je jos na akciji i mleko dugotrajno.

tzatziki zacin je super.

kupila i onu instant kafu na akciji, meni je ta kafa ok, posto ja nes pijem tek zadnje 2 godine i to bas retko...pijem obicnu, domacu kafu i gledam da kupim u lidlu na akciji. poznavaoci nes kafe se bolje razumeju u istu.

ja mogu da odem na 3 pijace, ali sve su mi udaljene da moram da idem autobusom, pa me mrzi. msm, ja odem do lidla isto autobusom, ali u lidl idem ciljano. a ovako da se cimam do pijace, a da ne nadjem ono sto trazim...i na kraju krajeva nervira me kad nema istaknutih cena. ja nikad ne kupujem tamo gde nema cena, niti pitam posto je.

Ja sam danas kupila pljeskavice na akciji. Uvek u zamrzivaču imam pljeskavice ili ćevape iz Lidla, i to mi je spas kada mi treba ručak na brzinu. Uzela destilovanu vodu, gumene rukavice (konačno ih ima), bananice, sanitar, kiselu pavlaku, maslac, i još neke sitnice.

ovaj decko sto drzi piljarnicu, on kupuje na kvantasu i uvek ima sve cene. kod njega kupujem i u lidlu. nekda odem do pijace, kad imam vremena da porsetam i uzivam, ali postalo je nekako masovno da nema cena, barem ja kad sma bila poslednji put. ja inace pijace volim i volim sarenilo boja.

Kupila danas taj toster, i sedište za bicikl. Htela sam i gume, ali na mojoj gumi piše 1.3/8 a tamo neke drugačije, brojke, kao 1,75, a ja baš nisam sa matematikom i razlomcima napamet vična.
I kupila tortilje, meso mleveno, sve za pizzu, čajnu kobasicu, paradajz, e da, i onu kuhinjsku vagu.

Mislim da je vani popularniji Špar i Eurošpar u odnosu na Lidl.
Koliko sam ja zapazila, vani nije skuplje u odnosu na nas, ali je velika razlika u kupovnoj moći s obzirom na razliku u primanjima.
Štto se tiče cene hrane u Lidlu, riba, piletena i sva mesa se pakuju ovde po njihovim standardima.
Otvori oci i pocni da zapazas hitno je

jagnje iz lidla je bilo njam, njam.

i dd prijavim one virsle dimljene, domace, sto su sada na akciji kao novi proizvod 250 dinara/kg...meni se ne svidjaju. nisu nista spektakularno, ali zato su dulano virslice njam njam.

generalno, viršle su .... viršle
ja ih nikad ne kupujem

ali zato sam kupovao prave teleće safalade kod jednog mesara u futogu
e da to probate....

generalno, viršle su .... viršle
ja ih nikad ne kupujem

ali zato sam kupovao prave teleće safalade kod jednog mesara u futogu
e da to probate....

one dulano dimljene su lepe. ja trazim virslu koju smo dobijali u vrticu. :mrgreen:

i jednom sam uzela neke mesane, curece i pilece, uvoz iz italije. one su na mah imale ukus virsli iz vrtica. :lol:

senf sam nasla. :zcepanje:

Back