lgbtiqa svet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci protivis se tome da imaju ista prava. Ugrozavas njihova prava.
Upravo si priznala :)

Dakle, nemoj vise da pises kako im nisu nikakva prava ugrozena :D

Брак је регистрација заједничког живота мушкарца и жене.

Вероватно ће ускоро бити донет пропис да се врши и регистрација истополних заједница, ради лакшег регулисања међусобних права и обавеза.

Што се усвајања тиче, деца имају оца и мајку. Усвајањем од стране истополних заједница, дете не би имало родитеље различитих полова, као што имају данас редовним усвојењем, те би то представљало проблем за дете. Поента усвајања није да се усвојитељи усреће, већ да се детету обезбеди породица, те не треба посматрати усвојење као право усвојитеља, већ као право детета.

Sve se stvari pre ili kasnije iskrive u svoju suprotnost ili se zloupotrebe, jer neko u tome vidi interes.

U suštini ne postoji nikakva LGBTQ+ zajednica, kao što ne postoji ni zajednica heteroseksualnih ljudi. Postoje samo pojedinci koji žele određena prava, pa se organizuju ne bi li se zajednički za njih izborili. Problem nastaje kada se ta inicijativa ispolitizira i počne da zloupotrebljava za ostvarenje svakakvih ciljeva od kojih mnogi čak nemaju nikakve veze sa početnim idejama.

Da pojednostavim...

Homoseksualci žele da ih se prihvati u društvu, da mogu slobodno imati partnera, venčavati se, dugogodišnjem bračnom partneru ostaviti svoju imovinu, penziju... Normalne stvari koje žele svi ljudi. Transrodne osobe žele mogućnost da promene svoj pol i nastave da žive običnim životom u telu koje im više odgovara kao da su u njemu i rođeni.

Ali...

Onda razne interesne grupe shvate da bi to mogla biti koka koja leže zlatna jaja. Njihovi motivi nisu uvek najčistiji. Obična šetnja sa porukom "i mi postojimo" se pretvara u spektakl u kome učestvuju i subkulture koje koriste priliku da sebe promovišu (npr. sado-mazohisti). Osobe se (često i lažno) predstavljaju kao pripadnici ili zastupnici LGBTQ+ da bi privlačile pažnju po medijima. Kriminalne organizacije vide dobar izvor zarade (prvenstveno u prostituciji) i počinju da guraju agendu koja im odgovara, a novca za to im ne manjka. Odjednom je LGBTQ+ svugde - u medijima, filmovima, serijama, knjigama, na poslu, u školi...

Ako se okrenemo oko sebe videćemo da je mnogo toga što je još pre samo koju deceniju bilo smatrano negativnim - postalo prihvatljivo. Recimo, prostitucija - sponzoruše, starlete, "seksualne radnice"... Zatim narkotici - legalizacija marihuane, rekreativne droge, psihoaktivne supstance... Mnogim ljudima se sve to možda i ne sviđa, ali znaju da je toga oduvek bilo i otpor nije tako strašan.

LGBTQ+ je u hrišćanskom svetu oduvek bio tabu. A sad je odjednom sveprisutan i to na način koji heteroseksualnu većinu odbija. Jedan od blažih primera su eksplicitne scene homoseksualnog seksa u običnim TV serijama. Mnogo strašnije za većinu heteroseksualnih ljudi, koji su uglavnom i roditelji, su - deca: homoseksualni likovi u filmovima za decu, ubacivanje homoseksualnosti u školske programe za decu, odobravanje deci i tinejdžerima da se podvrgavaju hormonalnim terapijama promene pola i slično. Na to se još nadodaje i proganjanje ljudi koji izražavaju negodovanje po bilo kom pitanju koje se tiče ove teme, npr. žene koje žele da budu "majke", a ne "osobe sa matericom" i slično.

I tako dolazimo do toga da se nešto što je plemenito počelo - izvitoperilo u svoju suprotnost, pa se heteroseksualna većina umesto da spontano prihvati LGBTQ+ manjinu, što bi se i dogodilo bez svih tih dodatnih agendi, dovodi u situaciju da se od iste oseća ugroženo. Dolazimo u besmislenu situaciju da žena koja ima decu sme drugoj ženi koja ih nema da kaže da se u majčinstvo i roditeljstvo ne razume, ali isto ne sme reći osobi koja je rođena kao muškarac i uz pomoć hormona i operacija postala žena!

Брак је регистрација заједничког живота мушкарца и жене.

Вероватно ће ускоро бити донет пропис да се врши и регистрација истополних заједница, ради лакшег регулисања међусобних права и обавеза.

Што се усвајања тиче, деца имају оца и мајку. Усвајањем од стране истополних заједница, дете не би имало родитеље различитих полова, као што имају данас редовним усвојењем, те би то представљало проблем за дете. Поента усвајања није да се усвојитељи усреће, већ да се детету обезбеди породица, те не треба посматрати усвојење као право усвојитеља, већ као право детета.

Pa, istrazivanja i iskustva se ne slazu da bi to bio problem za dete, naprotiv:

https://www.forbes.com/sites/robert...aight-couples-research-finds/?sh=5663af9d7738

Самци могу да усвоје без проблема, али проблем је кад геј пар треба да усвоји јер дете не би имало родитеље различитог пола? Дакле, право на породицу, кров над главом, топли дом и родитељску љубав дете губи ако се ради о геј пару, али не губи ако је реч о самцу који би га усвојио? Боље да се до 18. године смуца по прихватилиштима, хранитељским породицама или домовима за незбринуту децу, па кад напуни 18 на улицу, него да од малих ногу има све што имају остала деца или барем онолико колико је могуће?

Самци могу да усвоје без проблема, али проблем је кад геј пар треба да усвоји јер дете не би имало родитеље различитог пола? Дакле, право на породицу, кров над главом, топли дом и родитељску љубав дете губи ако се ради о геј пару, али не губи ако је реч о самцу који би га усвојио? Боље да се до 18. године смуца по прихватилиштима, хранитељским породицама или домовима за незбринуту децу, па кад напуни 18 на улицу, него да од малих ногу има све што имају остала деца или барем онолико колико је могуће?
Deca zele da imaju mamu i tatu.

Pa, istrazivanja i iskustva se ne slazu da bi to bio problem za dete, naprotiv:

https://www.forbes.com/sites/robert...aight-couples-research-finds/?sh=5663af9d7738
Глупост, овде је био пост о неком истраживању да су у шерпи помешали људске и мишје ћелије мозга, прикључили на електроде
и смесу научили да игра понг. Данас, тако та ”истраживања”, вреде уколико се не покажу докази, јер на то једно лако
можеш да нађеш бар њих 10 који то побијају, поготово, што је популација далеко мања од хетеросексуалне, а они
који дођу до тога да уђу у брак, па усвоје децу и имају стабилан живот, можеш да набројиш на прсте...

самци могу да усвоје без проблема?

Види шта каже Закон.

Bračni status usvojitelja

Član 101

(1) Usvojiti mogu supružnici ili vanbračni partneri zajedno.

(2) Nezavisno od stava 1 ovog člana, može usvojiti lice koje je supružnik ili vanbračni partner roditelja deteta.

(3) Izuzetno, ministar nadležan za porodičnu zaštitu može dozvoliti usvojenje i licu koje samo živi ako za to postoje naročito opravdani razlozi.
https://www.paragraf.rs/propisi/porodicni_zakon.html

Глупост, овде је био пост о неком истраживању да су у шерпи помешали људске и мишје ћелије мозга, прикључили на електроде
и смесу научили да игра понг. Данас, тако та ”истраживања”, вреде уколико се не покажу докази, јер на то једно лако
можеш да нађеш бар њих 10 који то побијају, поготово, што је популација далеко мања од хетеросексуалне, а они
који дођу до тога да уђу у брак, па усвоје децу и имају стабилан живот, можеш да набројиш на прсте...
pa da se ne lažemo upumpavaju se milioni dolara u promovisanje ovoga na mainstream medijima i plaćaju se raznorazna tendenciozna istraživanja da bi se provukla čitava ova priča.

Deca zele da imaju mamu i tatu.
И шта си сад овим мени реплицирао?

самци могу да усвоје без проблема?

Види шта каже Закон.

Bračni status usvojitelja

Član 101

(1) Usvojiti mogu supružnici ili vanbračni partneri zajedno.

(2) Nezavisno od stava 1 ovog člana, može usvojiti lice koje je supružnik ili vanbračni partner roditelja deteta.

(3) Izuzetno, ministar nadležan za porodičnu zaštitu može dozvoliti usvojenje i licu koje samo živi ako za to postoje naročito opravdani razlozi.
https://www.paragraf.rs/propisi/porodicni_zakon.html
Шта је проблем? Природно, комплетне породице (отац и мајка) имају предност над самцима, али по закону Републике Србије самци могу, с дозволом надлежног министра, да усвоје без проблема. Дакле, особа која нема супружника може, а геј пар не може, јер ће детету фалити мама или тата, а са самцем неће.

Sve se stvari pre ili kasnije iskrive u svoju suprotnost ili se zloupotrebe, jer neko u tome vidi interes.

U suštini ne postoji nikakva LGBTQ+ zajednica, kao što ne postoji ni zajednica heteroseksualnih ljudi. Postoje samo pojedinci koji žele određena prava, pa se organizuju ne bi li se zajednički za njih izborili. Problem nastaje kada se ta inicijativa ispolitizira i počne da zloupotrebljava za ostvarenje svakakvih ciljeva od kojih mnogi čak nemaju nikakve veze sa početnim idejama.

Da pojednostavim...

Homoseksualci žele da ih se prihvati u društvu, da mogu slobodno imati partnera, venčavati se, dugogodišnjem bračnom partneru ostaviti svoju imovinu, penziju... Normalne stvari koje žele svi ljudi. Transrodne osobe žele mogućnost da promene svoj pol i nastave da žive običnim životom u telu koje im više odgovara kao da su u njemu i rođeni.

Ali...

Onda razne interesne grupe shvate da bi to mogla biti koka koja leže zlatna jaja. Njihovi motivi nisu uvek najčistiji. Obična šetnja sa porukom "i mi postojimo" se pretvara u spektakl u kome učestvuju i subkulture koje koriste priliku da sebe promovišu (npr. sado-mazohisti). Osobe se (često i lažno) predstavljaju kao pripadnici ili zastupnici LGBTQ+ da bi privlačile pažnju po medijima. Kriminalne organizacije vide dobar izvor zarade (prvenstveno u prostituciji) i počinju da guraju agendu koja im odgovara, a novca za to im ne manjka. Odjednom je LGBTQ+ svugde - u medijima, filmovima, serijama, knjigama, na poslu, u školi...

Ako se okrenemo oko sebe videćemo da je mnogo toga što je još pre samo koju deceniju bilo smatrano negativnim - postalo prihvatljivo. Recimo, prostitucija - sponzoruše, starlete, "seksualne radnice"... Zatim narkotici - legalizacija marihuane, rekreativne droge, psihoaktivne supstance... Mnogim ljudima se sve to možda i ne sviđa, ali znaju da je toga oduvek bilo i otpor nije tako strašan.

LGBTQ+ je u hrišćanskom svetu oduvek bio tabu. A sad je odjednom sveprisutan i to na način koji heteroseksualnu većinu odbija. Jedan od blažih primera su eksplicitne scene homoseksualnog seksa u običnim TV serijama. Mnogo strašnije za većinu heteroseksualnih ljudi, koji su uglavnom i roditelji, su - deca: homoseksualni likovi u filmovima za decu, ubacivanje homoseksualnosti u školske programe za decu, odobravanje deci i tinejdžerima da se podvrgavaju hormonalnim terapijama promene pola i slično. Na to se još nadodaje i proganjanje ljudi koji izražavaju negodovanje po bilo kom pitanju koje se tiče ove teme, npr. žene koje žele da budu "majke", a ne "osobe sa matericom" i slično.

I tako dolazimo do toga da se nešto što je plemenito počelo - izvitoperilo u svoju suprotnost, pa se heteroseksualna većina umesto da spontano prihvati LGBTQ+ manjinu, što bi se i dogodilo bez svih tih dodatnih agendi, dovodi u situaciju da se od iste oseća ugroženo. Dolazimo u besmislenu situaciju da žena koja ima decu sme drugoj ženi koja ih nema da kaže da se u majčinstvo i roditeljstvo ne razume, ali isto ne sme reći osobi koja je rođena kao muškarac i uz pomoć hormona i operacija postala žena!
Odlično objašnjeno .

Шта је проблем? Природно, комплетне породице (отац и мајка) имају предност над самцима, али по закону Републике Србије самци могу, с дозволом надлежног министра, да усвоје без проблема. Дакле, особа која нема супружника може, а геј пар не може, јер ће детету фалити мама или тата, а са самцем неће.

Како без проблема?

На страну што и пар тешко може да усвоји,

самци могу САМО АКО ПОСТОЈЕ НАРОЧИТО ОПРАВДАНИ РАЗЛОЗИ. Дакле, не можеш да се пријавиш за усвајање, већ су то специфични случајеви, нпр. повезаност између усвојиоца и усвојеника, нпр. живиш са женом чије је дете, па мајка тог детета умре, а ти си му, практично био отац годинама и заволео си то дете и дете је заволело тебе, сматра те за оца, јер за друго не зна, па тражиш од министра да дозволи да га усвојиш.

Нарочито оправдани разлози се баш, баш рестриктивно тумаче. То ти је само остављен изузетак, за баш специфичне животне ситуације које се толико ретко дешавају, да се скоро и не дешавају, али је остављена могућност, да не би постојала законска сметра у случају да се такав случај деси.

samo mama i tata treba da usvajaju decu, ni samci, ni gejevi..najbitnije da detetu bude dobro, a ne nekima da ispunjavaju svoj hir..

Ima li kraja?Koji novi termin ce izmisliti sutra?Postajemo li mi manjina i da li ce svet postati LGBTIQA svet?Da li jos neko osim mene misli da se previse paznje posvecuje svemu ovome?Nekada su pripadnici ovih grupa to krili da ne bi prstom upirali u njih, a sutra ćemo mi -hetero-biti ti u koje se prst upire i mozda cemo biti u situaciji da krijemo sta smo i ko smo.

Ima kraja. Kada i aktivisti i protivnici shvate da svd to dolazi iz ega i kada ljude počnu da vide kao ljude, eto kraja.
Ego na sve lepi etikete, definicije, pravi razlike.

Ne znam da li je tužnije kada neko na sebe zalepi etiketu ili kada drugi na njemu samo to vide. Seksualni život svakoga od nas čini samo jedan mali deo našeg života. Niko nije samo gej ili strejt, nego je mnogo više od toga.

U Srbiji, na primer, nemaju pravo sklapanja braka, niti jedno pravo koje proizilazi iz tog prava (recimo, nasledno pravo).

Jedan LGBT partner umre a nije napisao testament - ovaj drugi nema pravo ni na sta, nigde nije prepoznat.
Jedan LGBT partner umre, napise testament gde sve ostavlja svom partneru, a onda se pojavi rodbina koja kao od sale pobije taj testament na sudu, te opet partner ostaje bez icega. Dok, da su u braku, i jedan partner umre, supruznik je debelo zasticen zakonom od pohlepne rodbine.
Једноставно, већини је то неприродно и ненормално. По закону, брак је веза између мушкарца и жене. То не можете мењати ви ни ја него референдумом па како већина изгласа. Е ту је цео проблем. Врло добро знате да већина не би подржала тако нешто. Зато би би да заобиђете већину и да наметнете заобилазним путем вашу вољу већини.
У ери информација, већина је видела докле је то отишло на западу а управо тај запад то форсира и код нас.
Створили сте сами себи проблем и само доливате уље на ватру!
Зашто би се угледали на запад, можемо и на Русију. Они су ставили тачку на вашу причу. Брак може бити само између мушкарца и жене с деца имају оца и мајку с не родитеља 1 и 2.
Већина је референдумом то подржала и ваша прича тамо је скинута са дневног реда!
То што вама таква опција не одговара, жао ми је. И вама не одговара опција већине али већина одлучује а не мањина!

Mozes ti to da nazivas glupost, ali to je cinjenica. Nije u pitanju eksperiment, vec jednostavno istrazivanje na osnovu relevantnih i svima dostupnih podataka, pa svako moze da proveri :)

Ako te ne mrzi, mozes i sam da proveris. Ovo niko nije do sada pobio, jer ne moze da se pobije - jednostavna statistika je u pitanju :)

Glavni argument homofoba oko toga da je za decu stetno da ih usvoje roditelji koji su istog pola, pao u vodu. :)

Хоће ли ми модератор, који ми је обрисао пост, објаснити како може референдум бити дискриминација?
Докле ово лудило и иживљавање. Од почетка се залажем да се сва битна питања решавају референдумом, вољом већине.
И овде такво решење ти називаш дискриминацијом
На страну и правилник који, тобоже, гарантује слободу говора.
Моје мишљење никога не искључује, дискриминизује, него тражим да се не намеће било шта од стране мањине већини.
Управо, брисањем поста, мени је одузето право на мишљење што је крајње недопустиво.
Јел могу сада ја да кажем да је то фобија од истине?

Хоће ли ми модератор, који ми је обрисао пост, објаснити како може референдум бити дискриминација?
Докле ово лудило и иживљавање. Од почетка се залажем да се сва битна питања решавају референдумом, вољом већине.
Моје мишљење никога не искључује, дискриминизује, него тражим да се не намеће било шта од стране мањине већини.
Управо, брисањем поста, мени је одузето право на мишљење што је крајње недопустиво.

Referendum je politicka metoda odlucivanja ili pomaganja u odluci.
Diskriminacija je nesto nevezano za referendum.
Diskriminacija je pojam kada se odredjena grupa lisava odredjenih prava iskljucivo zbog pripadnosti toj odredjenoj grupi.

Pozivanje da se mehanizam referenduma iskoristi kako bi se sprovela diskriminacija - dakle uskratilo nekome neko pravo na osnovu pripadnosti odredjenoj grupi, ili na osnovu neceg trivijalnog i nebitnog za to samo pravo - jeste poziv na diskriminaciju.

Nisam celi post ,već izmenila deo , ne možemo neke zvati normalnim a neke nenormalnim jer drugačije misle. Hvala na razumevanju .

Како без проблема?
Тако лепо, у поређењу с геј паровима без проблема, у смислу да је усвајање за самце законом уређено и могуће.

samo mama i tata treba da usvajaju decu, ni samci, ni gejevi..najbitnije da detetu bude dobro, a ne nekima da ispunjavaju svoj hir..
Долазимо до ситуације да ако нема парова који могу да усвоје, деца не треба ни да имају дом, као што сам већ рекао раније. И тако ће детету бити добро.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back