lgbtiqa svet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Долазимо до ситуације да ако нема парова који могу да усвоје, деца не треба ни да имају дом, као што сам већ рекао раније. И тако ће детету бити добро.
У Србији постоји много парова који чекају децу на усвајање, тако да није баш да је са те стране мали број, па да треба да га повећавамо геј паровима.

Apsolutno ne mora.
Управо си сада написао пуну истину! Ви не желите да поштујете виљу већине а очекујете да већина поштује вољу мањине. Пошто имате подршку светског шљама (САД) мислите да то тако може и мора?
Видиш, свака акција изазива реакцију.
Пошто моћ тог прекоокеанског шљама слаби из дана у дан, тако ће и вапа прича завршити али далеко горе по вас баш због ароганције коју си окачио у цитираном посту.
Слушаћеш ти већину само тако!

Управо си сада написао пуну истину! Ви не желите да поштујете виљу већине а очекујете да већина поштује вољу мањине. Пошто имате подршку светског шљама (САД) мислите да то тако може и мора?
Пошто моћ тог прекоокеанског шљама слаби из дана у дан, тако ће и вапа прича завршити али далеко горе по вас баш због ароганције коју си окачио у цитираном посту.
Poštovanje volje većine kojom se uskraćuju prava manjine apsolutno ne dolazi u obzir. Ali znaš ti to i sam nego se praviš lud. Crnci su trebali da poštuju volju većine u SAD, jel? Jevreji u naci Nemačkoj isto, jel?

artworks-000530454984-s6u8fk-t500x500.jpg

Ti si postavio link gde dokazuješ da je deci čak i bolje nego kod strejt parova.

Da, ja sam postavio rezultate istrazivanja, jer u Holandiji, nakon 20+ godina od kada je dozvoljeno usvajanje dece, postoji dovoljno podataka da se mogu izvuci neki zakljucci.
Zakljucak izvuci sama.

I naravno da postoji stroga kontrola oko usvajnja dece, nema tu ni povlascenih ni diskriminisanih - bar ne u zemljama gde Zakon nije mrtvo slovo na papiru.

Čitaš li ti šta pišeš, još bolje pitanje razmišljaš li o tome šta si napisao.
Verovatno ne, inače ne bi pisao ovakve besmislice.

LGBT
(molim moderatore da premeste temu ako je otvorena na pogresnom mestu)

je akronim koji se koristi da bi se jednom rečju imenovale različite grupe. Ovo je najrasprotranjeniji termin kojim se označavaju različite seksualne i polno/rodne osobe. Sve češće se i službeno korsiti LGBTI ili LGBTI+ termin (koji uključuje i interseksalne osobe, te + za druge van ovih kategorija). Među aktivistima i istraživačima se koriste i duži nazivi među kojima su LGBTIQ+ i LGBTIQA+ češći u našem govornom području.

Pogledajte prilog 1317525

zastava

L –lezbejka – odnosi se na osobe ženskog pola/roda i označava emocionalnu i/ili fizičku privlačnost prema osobama istog pola/roda. Termin lezbejka predstavlja i čitav identitet izgrađen na istopolnoj orijentaciji osobe ženskog pola i/ili roda.
G – gej – uglavnom se odnosi na osobe muškog pola/roda i označava emocionalnu i/ili fizičku privlačnost prema osobama istog pola/roda. Međutim, termin gej predstavlja i ceo identitet izgrađen na istopolnoj orijentaciji osobe muškog pola i/ili roda
.B –biseksualna osoba– osoba koja oseća emocionalnu i/ili fizičku privlačnost prema osobama istog i suprotnog pola/roda.
T – transrodna osoba- osoba čiji je rodni identitet i/ili rodno izražavanje drugačije u odnosu na društveno prihvaćene rodne ulogama. Najčešće se ovde misli na transvestite i cross-dressere
T – transeksualna osoba– osoba koja ima želju da promeni svoj pol, kao i osoba koja je delimično ili potpuno promenila (uključujući hormonalnu terapiju i hirurške intervencije) svoje telo, izražavanje svog roda i/ili polnog identiteta, i uopšte celokupnog koncepta doživljaja sebe.
Q – queer- prevazilaženje standarda i normi ustaljenih u nekom određenom društvu. Queer označava i LGBTTI (lezbejke, gejevi, biseksualne, transrodne, transeksualne, interseks) jednako kao i heteroseksualne osobe koje žive van patrijarhalnih i opšte prihvaćenih društvenih normi.
I – interseksualna osoba-osoba sa ambivalentnim polnim karakteristikama

Pored ove kratke varijante LGBT, sve češće su u upotrebi složenije skraćenice koje uključuju i druge seksualne i polno/rodne grupe:

• još jedno T se dodaje da bi se razlikovale transrodne od transeksualnih osoba;
  • Q se dodaje za queer ili za osobe koje nisu sigurne u svoju seksualnu orijentaciju
  • A označava aseksualne osobe
  • I se koristi za imenovanje interseksualnih osoba.
Pored ovih ponekada se mogu naći i slova:
S – za straight
P za panseksualne osobe
O za omniseksualne osobe

Ima li kraja?Koji novi termin ce izmisliti sutra?Postajemo li mi manjina i da li ce svet postati LGBTIQA svet?Da li jos neko osim mene misli da se previse paznje posvecuje svemu ovome?Nekada su pripadnici ovih grupa to krili da ne bi prstom upirali u njih, a sutra ćemo mi -hetero-biti ti u koje se prst upire i mozda cemo biti u situaciji da krijemo sta smo i ko smo.

Ako nekom dozvolis da bude sto zeli zasto bi ti bio u situaciji da krijes ko si i sta si ,ne kontam?

Čitaš li ti šta pišeš, još bolje pitanje razmišljaš li o tome šta si napisao.
Verovatno ne, inače ne bi pisao ovakve besmislice.
Јбт, које питање?!
Да ли треба да ти натанане појасним или си и ти припадник лгбт, па ти нешто није јасно или по вољи?
Џаба кречите, џаба!

Јбт, које питање?!
Да ли треба да ти натанане појасним или си и ти припадник лгбт, па ти нешто није јасно или по вољи?
Џаба кречите, џаба!
Nemaš ti meni šta da pojasniš, sasvim mi je jasno da si neko ko bi voleo da uvodi razne zabrane, da svako ko nije po tvojim "ispravnim" kriterijumima ne treba da postoji, da mu se uskrate sva prava.

Nemaš ti meni šta da pojasniš, sasvim mi je jasno da si neko ko bi voleo da uvodi razne zabrane, da svako ko nije po tvojim "ispravnim" kriterijumima ne treba da postoji, da mu se uskrate sva prava.
Треба да ти појасним, да знаш, да је референдум највиши демократски облик одлучивања а не забране!
Већина има права да доноси одлуке које су суштински битне а не мањина. Када то схватиш, јави се!

Da, ja sam postavio rezultate istrazivanja, jer u Holandiji, nakon 20+ godina od kada je dozvoljeno usvajanje dece, postoji dovoljno podataka da se mogu izvuci neki zakljucci.
Zakljucak izvuci sama.

I naravno da postoji stroga kontrola oko usvajnja dece, nema tu ni povlascenih ni diskriminisanih - bar ne u zemljama gde Zakon nije mrtvo slovo na papiru.
Nismo u Holandiji.

radi se o osnovnim pravima i slobodama u drustvu, ko si ti da im branis usvajanje djece.

Право на усвајање није основно право и слобода у друштву.

Ко сам ја да им браним усвајање? Не браним ја никоме усвајање. Постоји систем који одређује ко ће да усвоји, а ко не.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back