lgbtiqa svet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли би се осећао неугодно да неко прстом показује на тебе (макар и виртуелним) и говори:"Види овог дерпеа или види овог хомофоба, или...види овог инвалида..или...било која друга квалификација.
То како бих се осећао не утиче на то је ли реч о дискриминацији или не. Ако хомофоба назовем хомофобом, а расисту расистом, то није дискриминација. Ако им ускратим одређено право које сви други имају, то би била дискриминација.

То како бих се осећао не утиче на то је ли реч о дискриминацији или не. Ако хомофоба назовем хомофобом, а расисту расистом, то није дискриминација. Ако им ускратим одређено право које сви други имају, то би била дискриминација.
Da, ali kod nas se olako koriste ove odrednice, i bez ikakvog argumenta .

Хоћеш рећи да, нпр. ако упериш прстом у хомосексуалца и назовеш га гејом или пдером, то није дискриминација?

Ozenjen si biseksualkom.Nema objektivnosti.taj link koji si stavio je jos jedna propaganda i nametanje.
Nije propaganda nego naucno istrazivacki rad. Jesi li napisala nekada neki naucni rad i da je objavljen u nekom renomiranom casopisu? To je nauka - tu nema propagande.

Drugo, zasto ti mislis da si objektivnija od mene? Obrazlozi mi zasto bi heteroseksualka bila objektivnija da prica o necemu od heteroseksualca koji je ozenjen biseksualkom? :D

Pa samim time sto smatras da nisam objektivan na osnovu toga, ti mene diskriminises iz rasprave. Dakle opet - diskriminacija.

I jos nesto: apsolutno je neibnta licna objektivnost kada su u pitanju jednostavne cinjenice koje su poznate. A cinjenice su da istopolni brakovi nisu dozvoljeni u Srbiji, kao i da homoseksualni parovi ne mogu da usvajaju decu. To su cinjenice. To su prava koja heteroseksualne osobe imaju, a homoseskualne nemaju.
Dakle ugrozena su im prava.

Jel treba jos da se crta?
Ili ces da negiras, i da tvrdis da oni mogu da sklope brak, i da usvoje decu?

Ili ces da kazes "pa to je sasvim normalno sto ne mogu da sklope brak i da usvoje decu, to nije diskriminacija". Ako to kazes/pomislis, onda diskriminises.

Eto. Sve slucajeve sam ti pokrio.

Uzivaj!

Може да се наметне.

некоме је сексуална оријентација урођена, а неко стиче одређена сексуална понашања под утицајем спољних утицаја.

Доказ за наведено је

пре неколико дана је изашло истраживање по коме је у Америци доста већи број младих људи се идентификује као елџибити него што је то било раније.

Зашто је то тако (сад извлачимо закључак)?

Не зато што се нешто променило у биологији младих људи (или биологије пре 20-ак година). Не зато што су слободнији да се изразе,

већ зато што су под спољашњим утицајем.
Vidis fora u tome je da to nije zsto sto su postali nesto sto nisu vec.nego sto su poceli mnogo vise da se autuju oni koji ranije nisu smeli...tj mnogo veci procenat nalazi hrabrost da se autuje dok su se ranije autovali samo oni najhrabriju

Хоћеш рећи да, нпр. ако упериш прстом у хомосексуалца и назовеш га гејом или пдером, то није дискриминација?
Назвати геј особу геј особом није ни увреда, камоли дискриминација. Израз ,,педер" је вулгаризам и увредљив.

Ako se pod ugrozenoscu smatra to sto ne mogu da sklapaju brakove, ne prihvatam vid ugrozenosti.Ne mogu da usvajaju decu?Po meni je to u redu.
У преводу, сагласна си с чињеницом да су им одређена права ускраћена и подржаваш такво стање ствари.

Dete treba da zna ko je mama, a ko tata.
Ово нема никакве везе с правом на брак, остваривање наследства имовине и свим осталим правима која се ускраћују геј особама ,,јер је то некоме у реду". То што је некоме у реду није аргумент.

Jel treba jos da se crta?
Ili ces da negiras, i da tvrdis da oni mogu da sklope brak, i da usvoje decu?

Ili ces da kazes "pa to je sasvim normalno sto ne mogu da sklope brak i da usvoje decu, to nije diskriminacija". Ako to kazes/pomislis, onda diskriminises.

Eto. Sve slucajeve sam ti pokrio.

Uzivaj!
Samo ako umes da crtas.Ne negiram, napisala sam misljenje o brakovima i usvajanju dece.LJubazno od tebe sto si se potrudio da pokrijes sve slucajeve.Samo se ne secam da sam to trazila.Dalje, primecujem na ovih par tema da ti je vrlo bitno ostaviti utisak da si osoba koja je u pravu.Ali, mozes da imas samo svoje misljenje.Ono da si u pravu, to je upitno .

Samo ako umes da crtas.Ne negiram, napisala sam misljenje o brakovima i usvajanju dece.LJubazno od tebe sto si se potrudio da pokrijes sve slucajeve.Samo se ne secam da sam to trazila.Dalje, primecujem na ovih par tema da ti je vrlo bitno ostaviti utisak da si osoba koja je u pravu.Ali, mozes da imas samo svoje misljenje.Ono da si u pravu, to je upitno .

Nebitno je ni moje misljenje ni da li sam u pravu, samo ti predstavljam cinjenice.

Malopre si rekla da ne vidis koja su im prava ugrozena.
A imas misljenje da im ne treba dozvoliti usvajanje dece.
Dakle, zakljucak je da podrzavas da im se uskrati to pravo koje heteroseksualni parovi imaju.

Dakle, sama ucestvujes u formiranju vecinskog stava zbog cije posledice su im uskracena prava koja ti imas, a tvrdis da im nijedno pravo nije ugrozeno i da nema diskriminacije. :D

Da li si svesna da si privilegovana u odnosu na njih, i da postoje neke stvari koje ti mozes a oni ne mogu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back